►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Am testat în ultima săptămână un Huawei Mate 30 Pro, flagship-ul Huawei din acest moment. Frumos telefon! Arată ca un flagship de lux, face fotografii excelente, este foarte performant. Lipsesc, după cum știți deja, serviciile Google.
Rămân la părerea spusă când l-am văzut prima oară, acum câteva luni: problemele cu americanii și retragerea serviciilor Google au venit când nu se putea mai rău pentru Mate 30 Pro. În mod normal, acesta este un telefon pe care ar fi trebuit să ni-l dorim cu toții. Lipsa serviciilor Google îl transformă îi complică însă situația, fiind nevoie de unele trucuri pentru a le instala și de a te bucura de tot ce poate oferi. Păcat că s-a întâmplat fix la acest model.
N-am instalat Google Mobile Services prin metode alternative (aș face-o dacă ar fi al meu), ci am testat ceea ce oferă telefonul în mod direct. Am avut surpriza să pot folosi însă Google Maps sau Waze fără probleme, de exemplu. Găsiți în continuare toate detaliile.
Specificații Huawei Mate 30 Pro:
Preț: în jur de 3.800 de lei la eMAG, la Orange (mai ieftin cu diverse combinații de abonamente), probabil și în magazinele oficiale Huawei.
În cutie am găsit telefonul, căști cu fir, un încărcător de priză de 40 W și o carcasă de plastic pentru telefon. Îmi place când telefonul este livrat cu o husă care să te ajute să nu-l scapi din mână.
Mate 30 Pro arată ca un flagship de lux. Toate finisajele și îmbinările sunt excelent realitate, de o calitate căreia nu ai ce să-i reproșezi.
Senzația de special, de premium, este dată de ecranul numit “waterfall” care se curbează spre lateral și coboară pe jumătate din muchia laterală. Efectul este foarte frumos vizual, chiar dacă ușor impractic pentru că butoanele de volum au dispărut, rămânând unul singur on/off.
Pe spate, camerele foto sunt grupate într-un cerc un pic ieșit în relief. Întreg modulul este de dimensiuni mari, dar așa sunt toate telefoanele acestei generații, după cum s-a văzut și la iPhone 11 sau noile Samsung S20. Mate 30 Pro are 4 obiective pe spate, adică trei camere foto/video și un senzor de adâncime. Undeva pe lateral se află un flash și ceva text despre Leica.
Portul USB-C este în partea de jos, alături de un difuzor extern și sertarul de cartele SIM.
Există un notch destul de lat, că sunt trei senzori în el, dar poate fi “ascuns” din software.
În caz că vă întrebați cum modificați volumul fără butoane dedicate pentru asta, cei de la Huawei au implementat o funcție software pentru asta, care se bazează pe o zonă tactilă pe ecran, în zona unde uzual ar fi butoane fizice. Apăsați de două ori acolo cu degetul și pe ecran apare reglajul de volum. Puteți face inclusiv slide pe lateral după aceea pentru a-l schimba.
Metoda funcționează fără probleme în 90% din cazuri, dar mie nu mi-a plăcut din alt motiv: sunt obișnuit să apăs butoanele de volum fără să mă uit la telefon, de exemplu când stă pe birou sau în buzunar, pentru a regla astfel volumul muzicii din căști. Cu soluția Huawei, nu pot face asta atât de simplu.
Arată spectaculos ecranul waterfall, dar aș fi preferat să am butoane de volum, chit că la fel de subțiri precum cel de on/off.
Trăgând linie, însă, Huawei Mate 30 Pro arată foarte bine, iar ecranul său curbat, care-i și foarte luminos și vizibil din orice unghi, îi dă acel aspect premium despre care spuneam.
Ca să le luăm pe rând, ecran este excelent. Culori vii, luminozitate mare, unghiuri foarte bune de vizualizare. Există și un afișaj Always-On Display reglabil.
Chipsetul Kirin 990 este și el performant. Este construit în tehnologia de 7 nm pentru un consum energetic redus. Am instalat câteva programe de benchmark și rezultatele au fost:
Rezultatele sunt foarte bune, corespunzătoare unui flagship.
Senzorul de amprentă este optic, integrat sub ecran. Funcționează foarte bine, mi s-a părut mai performant decât pe Samsung, recunoașterea amprentei fiind imediată, fără nici un lag sesizabil.
Culmea este că am folosit și mai mult recunoașterea facială, care este și ea foarte performantă, mult peste așteptările mele. Mult peste așteptări.
Fața se înrolează imediat în telefon, iar recunoașterea este practic instantanee. Atunci când ridici telefonul de pe masă sau îl scoți din buzunar, camera frontală și senzorul ei de adâncime încep să lucreze și te recunosc imediat ce le orientezi spre tine, deblocând telefonul. În practică, telefonul s-a deblocat întotdeauna prin recunoaștere facială, înainte ca eu să apuc să pun degetul pe senzorul de amprentă.
Este un sistem mult mai bun decât cel de pe Samsung S10 și seria Note, unde trebuie să ții telefonul ceva mai aproape și chiar în fața ta. Huawei se deblochează de la lungimea unui braț, de exemplu, și fără lag.
Sunetul este bun, dar nu ieșit din comun. Singurul difuzor de putere este cel de jos, pe acela rulează sunetul din YouTube, de exemplu (cel de sus este utilizat doar în apeluri). Când ții orizontal telefonul, este ușor de acoperit cu mâna.
Autonomia bateriei este și ea bună, e un telefon de două zile cu 4.500 mAh sub capotă. De apreciat și încărcarea foarte rapidă la 40 W prin fir (și 27 W prin wireless), dar desigur doar cu încărcătorul din pachet.
Principalul lucru pe care pe care voiam să-l testez era modulul foto. Huawei P30 Pro a venit cu camere foarte bune, iar Mate 30 Pro a fost considerat de alții și mai bun. DxOMark a plasat variantele normale și cele 5G pe locurile 1 și 3 ale clasamentului său până acum câteva zile.
Avem trei camere foto pe spate:
plus un senzor de adâncime pentru a separa mai bine fundalul atunci când vrei un bokeh plăcut. Poate filma 4K la 60 fps și slow-motion 720p la 7680 fps.
Pe lângă acel zoom optic 3x, Mate 30 Pro face și unul hibrid 5x de foarte bună calitate, iar apoi meniul permite zoom digital rapid până la 30x.
Rezultatele sunt foarte bune. Fotografiile surprind foarte bine o gamă dinamică largă, de exemplu în acele imagini cu ferestre luminoase sau în cele de noapte, unde expunerea este foarte bine calculată, iar detaliile se păstrează atât în zonele luminoase cât și în cele întunecoase.
Texturile fine sunt foarte bine capturate, indiferent de camera utilizată. Uitați-vă la asfalt, trotuare, stâlpi sau bușteni pentru asta. Adâncime de câmp și efectul de bokeh sunt foarte bine realizate.
Culorile sunt plăcute, foarte fidel surprinse de senzor, cu excepția roșului, care este un pic mai saturat decât îl vede ochiul uman. Întreaga fotografie mi se pare că nu mai are tenta gălbuie specifică de obicei telefoanelor Huawei (senzorii RYYB necompensați duceau în așa ceva).
Singura problemă este că imaginile sunt parcă prea sharp. E clar un algoritm la mijloc care face asta, dându-le uneori un aspect deja editat pentru a scoate în evidență mai multe detalii.
Zoom-ul își face cu bine datoria. 3x optic, 5x hibrid fără a remarca vreo pierdere de calitate. Pe zoom digital poți merge până pe la 10x-15x din mână obținând în continuare imagini clare ziua, dar dispar detaliile. Îți dai seama de ce se vede la distanță, dar nu vă așteptați la echivalentul unui binoclu.
Huawei Mate 30 Pro este excelent în noapte. Fotografiile de mai jos sunt clare, sharp, fără mult zgomot, cu puțin halou la lumini, fără blooming orizontal sau vertical. Am fost plăcut surprins și de fotografiile în diverse condiții grele, precum în atmosferă de petrecere cu lumini colorate, fum și altele, unde focalizarea a fost în continuare foarte rapidă.
Uitați-vă la Palatul Parlamentului, deasupra căruia a fost surprinsă și o stea, ceea ce mi se pare o expunere foarte bine reglată pentru fiecare zonă în parte.
Iată o comparație cu Samsung S10, pentru a avea un punct de referință. Cele cu Samsung sunt un pic mai zgomotoase, ceea ce ar putea indica doar lipsa unui algoritm de reducere de zgomot, dar au și un pic mai puține detalii fine.
Per total, excelent la acest capitol.
Mate 30 Pro a fost primul telefon lansat de Huawei după problemele cu SUA și interdicția de a mai utiliza tehnologie americană. Pe hardware au reușit asta, chiar cu rezultate excelente, dar pe software au fost nevoiți să renunțe la serviciile și aplicațiile Google și să folosească variuanta de Android fără acestea.
În caz că vă întrebați de ce nu se pot instala aplicațiile Google simplu și rapid din alte surse, este pentru că aceste aplicații au nevoie de niște servicii și procese integrate în sistemul de operare (nume generic Google Mobile Services sau Google Play Services) pentru a funcționa. Dacă iei de undeva apk-ul pentru Gmail sau Google, care sunt publice, nu vor funcționa pentru că telefonul nu include și “baza” funcțiilor acestora.
Din acest motiv, hackereala mare pe Mate 30 Pro este să instalezi serviciile Google și să primești astfel acces la Play, Gmail, Calendar și toate celelalte. Cred că Mate 30 Pro în acest moment se adresează celor dispuși să facă asta, că altfel este dificil să-și justifice prețul în ciuda performanțelor hardware. Eu nu le-am instalat, că nu-i telefonul meu, dar dacă l-aș cumpăra aș face și asta.
Ce trebuie să știți însă despre instalarea serviciilor Google:
Există și un alt risc dincolo de posibilitatea ca Google să ia măsuri mai dure împotriva acestei practici: riscul ca aplicațiile sau restore-urile luate din surse alternative să fie cumva modificate pentru a avea backdoor-uri sau alte vulnerabilități. Inclusiv Google avertizează într-un mesaj recent că s-ar putea întâmpla asta, deși până acum nu s-a găsit vreo dovadă că ar fi cazul.
Cred, însă, că cei ce au cunoștințele necesare pentru a urma tutorialele cu diverse restore-uri de imagini sau mașini virtuale de Android înțeleg oricum acest risc.
După cum spuneam, eu n-am văzut nici un beneficiu în a demonstra din nou că metodele respective funcționează, așa că am încercat să mă descurc cu alternative mult mai simple de a lua aplicații, precum:
Huawei AppGallery s-a dezvoltat mult în ultima perioadă, chinezii investind mult în a atrage dezvoltatori de aplicații. Au atras multe și din România, fiind disponibile acolo unele precum Biziday, Stirile ProTV, BCR, Banca Transilvania, Cinemagia, Elefant, Star Taxi, MyVodafone, Orange TV, Deezer și altele. Homebank este în curs de dezvoltare, poate la fel și aplicația eMAG.
În ce privește aplicațiile internaționale clasice, Huawei AppGallery nu are foarte multe. Am găsit Microsoft Office, SwiftKey, TikTok, Viber, Booking, Bitdefender și multe jocuri. AppGallery nu are Facebook sau Instagram, însă.
Așa că multe aplicații le-am downloadat și instalat manual din Apkmirror.com. Am luat de acolo Facebook, Messenger, WhatsApp (sunt și în Amazon, la o adică), Instagram, Dropbox și Snapseed, de exemplu. Toate au funcționat fără probleme.
Spre surprinderea mea, am instalat de acolo și Google Maps, Waze și Chrome și acestea au funcționat fără probleme, probabil pentru că nu necesită acele servicii de bază Google Play de care vorbeam înainte. Waze și Maps au funcționat fără probleme inclusiv în navigație.
Am instalat și Gmail, Google Calendar, Android Auto și YouTube. Primele trei nu au putut rula din lipsa serviciilor Play, iar YouTube nu a vrut nici măcar să se instaleze fără acestea. Se pot accesa dintr-un browser, dar nu e chiar același lucru și nu ai notificări de la ele. Uber poate fi instalat, dar nu afișează harta. Cine le vrea full trebuie să instaleze Play Services prin metodele neoficiale de care vorbeam.
Rețineți doar că, dacă aveți nevoie musai de vreo aplicație anume (de exemplu una bancară sau cine știe ce smart home) și nu se găsește decât în Google Play, trebuie să fiți dispuși să faceți “jailbreak-ul” telefonului pentru asta.
Mate 30 Pro în sine nu vine cu multe aplicații. Ai una de galerie, un browser, calendar, alarmă, meteo, email și alte unelte uzuale, dar nimic ce-aș considera bloatware.
Interfața EMUI 10 își face bine treaba. Screenshoturi se fac bătând de două ori în ecran cu degetul, ca și cum ai ciocăni la ușă. Mai sunt și alte opțiuni interesante pe acolo, dar nimic nemaivăzut în anul 2020.
CE E BINE |
CE E RĂU |
|
|
Huawei Mate 30 Pro este unul dintre cele mai performante telefoane de pe piață în acest moment. Dacă ar fi avut oficial și serviciile Google, ar fi fost dorit de milioane de oameni.
Nu le are, așa că dacă-l cumpărați, asigurați-vă că înțelegeți bine implicațiile acestui fapt și faptul că trebuie să vă descurcați fără ele sau să le instalați prin metode alternative.
Preț: în jur de 3.800 de lei la eMAG, la Orange (mai ieftin cu diverse combinații de abonamente), probabil și în magazinele oficiale Huawei.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
30 comentarii
28/02/2020 la 6:40 AM
Fara serviciile google mi se pare ca este o bomba cu ceas in materie de securitate. Sa descarci aplicatii care au informatii sensibile despre tine precum conturi sociale, bancare, email, etc este sinucidere cand hacking-ul este la cel mai ridicat nivel ever. Radu, tu ti-ai cumpara acest telefon cunoscand toate detaliile pe care le avem in acest moment?
Alin(Citează)
28/02/2020 la 8:18 AM
Nu la acest preț. Dar telefonul are un public al lui, cei care au avut și anterior seria Mate și vor să continue sau sunt mari fani Huawei sau pur și simplu nu sunt deranjați de faptul că trebuie să instaleze serviciile Google. Adică dacă o privesc ca pe ceva ce durează 5 minute și gata și sunt convinși că Google nu va bloca cumva ulterior aceste telefoane, îl vor cumpăra.
Mie nu riscul de hacking mi se pare semnificativ. Cred că au studiat foarte mulți cele două metode de instalare alternativă și s-ar fi aflat de probleme integrate. Am încredere și în APKmarket. Riscul principal mi se pare ca în viitor Google să blocheze cumva aceste telefoane, să zică “app Gmail pe Mate 30 Pro nu primește acces la serverul nostru, că e clar că a fost instalată fără acordul nostru”.
S-ar putea la fel de bine ca Google să introducă oficial GMS pe telefon, dacă primesc acea licență de export de la Departamentul de Comerț. Cei care au luat atunci telefonul la 3.000 lei sau cât a fost la precomandă vor fi făcut o afacere excelentă.
nwradu(Citează)
28/02/2020 la 7:43 AM
Lipsesc serviciile google. Va mulțumim vizionare, cu aceasta programul TVR s-a încheiat.
Gaelex(Citează)
28/02/2020 la 8:07 AM
Bai da hai lasati-o mai usor cu rahatul asta reluat deja ca un statement universal valabil si universal acceptat. Daca maine google dispare voi va aruncati telefoanele? Ce e cu porcaria asta ca brusc totul se invarte in jurul google. Pai gata hai sa nici nu mai traim daca nu il avem pe google in bucatarie, in sufragerie, in baie, in pat etc. Ce e cu stupiditatea asta de gandire?
Huawei sunt inca mult prea prudenti tocmai pentru ca stiu dimensiunea prostiei oamenilor. Altfel ar fi venit cu un statement curajos gen “hai sa descoperim si viata fara google, mai oameni buni”. La fel si samsung ar trebui sa dea semnalul asta. E pana la urma o companie de rahat, care se pare ca v-a sclavagit creierele tuturor. Nu e google, nu e viata pentru unii…din cate se pare. Nu realizati aberantul situatiei? E fenomenal cum toti reluati exact acelasi stereotip…dar unul nu va ganditi “bai dar nu e o problema, oare, ca fara google eu consider ca nu mai exista telefon?” M-as fi asteptat ca dupa constatarea asta sa urmeze niste beculete aprinse in capul unora si apoi constientizarea ca e nevoie urgenta sa se iasa din captivitatea asta universala. Dar vad ca nici poveste…toti raman la exact acelasi stadiu de “ah nu are google…e un rahat si n-ai ce face cu el. Sa fugim repede sa luam ceva cu google”.
John(Citează)
28/02/2020 la 8:24 AM
Pana una alta telefoanele android sunt facute sa se invarta in jurul serviciilor google.
La fel de bine poti intreba oamenii ce fac daca de maine dispare microsoft.
Sunt alternative. La fel de bune si comode ? Nu.
O sa dureze ani buni pana o sa se adapteze piata la lipsa lor.
Baltha Zerus(Citează)
28/02/2020 la 10:59 AM
Ioane, ce insunuezi: sa renunt la youtube, gmail, photos, drive, maps/waze ca sa ce? E Huawei sigura optiune pentru un telefon high end? E pogorat din ceruri cu daruri dumnezeiesti pentru a ilumina omenirea? Nu, e un telefon facut de o companie care urmareste EXACT acelasi lucru ca si Google: profitul. Deci, sa-mi fac viata “mai grea”, pe banii mei, doar ca sa demonstrez cuiva ca pot trai fara Google, asta e adevarata stupiditate in gandire.
Eu zic sa renunti la curent, poate o sa verse cei de la Electrica o lacrima cand o sa le demonstrezi ca exista viata si fara ei si ca ai rusit sa evadezi in sfarsit din captivitatea universala!
Mishu(Citează)
28/02/2020 la 8:08 AM
Scump ptr ce ofera.
BlackSkull(Citează)
28/02/2020 la 8:26 AM
Dupa mi9t si s10+ nu mai suport telefoane cu notchuri.
3800 este un pret obscen pentru un telefon castrat.
Baltha Zerus(Citează)
28/02/2020 la 8:27 AM
Din cate stiu, la Samsung senzorul de amprenta e ultrasonic, adica teoretic mai sigur. Cele optice sunt mai rapide, in toate cazurile, dar nu sunt asa safe. De-aia le prefera multi producatori, ca deblocheaza rapid telefonul.
rdb(Citează)
28/02/2020 la 9:06 AM
Senzorul de amprentă de la Samsung are multe rateuri.
Claudiu(Citează)
28/02/2020 la 9:14 AM
viata fara google = viata de chinez in tara cu dictatori. cine accepta asta , inseamna ca nu are probleme sa i se puna limitari, inclusiv in gandire
viata fara google = iti lasi datele la indemana unor soft-uri dubioase, clone second hand ale unor servicii ultra testate
cine naiba cumpara huawei si de ce au acest marketing omniprezent?
lucian(Citează)
28/02/2020 la 10:19 AM
pai e cam acum ori niciodata, sunt pe buza prapastiei, trebuie sa mearga all in.
Giovani(Citează)
28/02/2020 la 10:36 AM
Cum cine? Până la aceste probleme, Huawei vindea foarte multe telefoane în România, P30 Pro a fost considerat cel mai bun din generația sa, Mate 20 Pro a fost un model extraordinar. Faptul că nu mai au Google este ceva de regretat, că sunt telefoane foarte bune.
nwradu(Citează)
28/02/2020 la 9:24 AM
Notch ul ala e soo 2019, nu ma deranjează, dar in 2020 nu mai da feeling ul de premium. În 70% din timp poți folosi telefonul fara probleme daca faci niște sacrificii, de exemplu nu e musai sa folosești aplicația de gmail, si pe clientul de email huawei vin mailurile, harta ai zis ca merge in mod surprinzător. Problema e cand vrei ceva mai mult sau poate un joc aici cam esti legat de google. Apropo aplicațiile de banking merg pe virtual machine? Ca în trecut mergeau doar pe telefoane certificate iar mate 30 nu e certificat.
Tom(Citează)
28/02/2020 la 10:33 AM
Unele aplicații de banking le găsești în Huawei AppGallery, urcate acolo de bănci. Mi se pare că ai BCR și BT, urmează ING dacă îmi aduc aminte bine de la o conferință.
Problema este, de fapt, că nu ai alte aplicații ce depind de hărțile Google sau de anumite DRM-uri ce se fac prin Google: Uber, Uber Eats, Netflix, Spotify etc.
nwradu(Citează)
28/02/2020 la 9:31 AM
Așteptăm hate-ul bloggerilor care nu au primit telefonul în teste :)
Cătălin Tănase(Citează)
28/02/2020 la 10:32 AM
Este în Orange Smartphone Tester, îl primește toată lumea la teste :P
nwradu(Citează)
28/02/2020 la 9:37 AM
Mi-am luat flashbackuri de cand aveam Blackberry. Dupa ultimele update-uri de soft incerca sa ruleze aplicatii android prin Amazon Appstore
Anghel(Citează)
28/02/2020 la 9:38 AM
Nu comentez, citez si dau respect la propietar cat si la comentatori (25% dintr’un blog il face cititorii)
Ba nene, ma doare capu’ ochii si inima cand vad cat de tare deplangeti google…
Am un s10e, nu am nimic de la gugal, le’am dat disable din adb.
Totul merge perfect dar nu ai notoificari (gms aia face)
Wapp e pe site la ei, signal la fel. daca nu ai incredere in dezvoltatori sau site’uri ce hosteaza apk. Luati un android amarat, descarcati tot ce aveti nevoie, dati un backup to apk, luati apk si mutati in tel nou.
Microg e clona de gms, merge beton.
Youtube vanced n’are gram de reclama.
NU merge revoult indiferent ce’i faci nici banking app.
Ig si snap perfect dar fara notificari, maps perfect dar zice ca missing google play, gugal calendar nu fol, chrome merge normal. App bancare, sincer prefer web browser. Opera si firefox au apk pe site lor deci nici o teama de modificari.
As plati intre 100 si 500 usd sa am s10e fara nici un serviciu gugal, da ma ajuta da e bun dar se poate fara.
Nu sunt paranoic nu sunt hacker dar se poate fara foarte bine.
Numaifitziprosti
Gim(Citează)
28/02/2020 la 10:29 AM
să-l primesc moca și nu l-aș desigila. Lipsa serviciilor Google îl face inutilizabil IMO
rivi(Citează)
28/02/2020 la 10:40 AM
Telefonul e frumos, dar ar fi fost si mai bine daca era pretul de 2000LEI . Asa la 3800LEI , e o basina chinezeasca fara servicii Google . Iei Iphone sau Note10 la banii aia relaxat .
Liviu(Citează)
28/02/2020 la 12:35 PM
Curios cum scrii explicit ca nu reprezinta un risc de securitate. Asta pot accepta de la cumnatele de pe jasmine *wink*, nu de la omul care selecteaza zilnic stiri tech.
Increderea vine odata cu un serviciu minim de suport, ori aici nu e cazul.
Piata in vestul Europei e moarta pentru Huawei. Se baga pe gat prin est, ca lumea inca se bucura de camere.
Foorysh(Citează)
28/02/2020 la 3:38 PM
Fac pe mine de ras cand vad câți sclaveti google sunt aici pe blog de tehnologie. Cat de penibil sa fii sa consideri in 2020 aplicația gmail ca indispensabilă, rahatul de aplicatie care nu iti permite nici acum sa selectezi deodată mai multe mesaje sa le dai delete.
Cat de habarnist sa fii sa nu stii de youtube vanced sau microg. Download install si pac, nu mai ai motive sa te plângi ca un loser ca vai, nu mai sunt serviciile google, viata s-a sfârșit.
Dar pe langa asta, sa imi dau seama ca sunt sclavul unei firme, google, ca nu pot sa traiesc sau sa imi fac treaba fără un rahat de google mi-ar da niște panici majore. Cum ca as fi un sclav prost. Mi-aș pune întrebarea dacă chiar asa, lumea nu poate funcționa bine fără google ? Eu am viata dictată de google ? Chiar nu sunt in stare sa gasesc alternative ?
Sa nu zic ca mancati rahat cu siguranta, securitate, privacy and shit si voi folositi gmail :))).
E greu al dracu sa bagi yahoo mail sau proton mail sau orice altceva, nu frate, google, atât stiu atât fac :)) ( pe ymail poti baga si contul de google ).
De firefox cu ublock origin ati auzit ? Sau singurul browser in viata voastră este chrome ?
Da felul în care google decide ce telefoane puteti voi folosi va convine? Sau cum america decide ea ca anumiți producători trebuie să moară, asa, ca vor ei, si voi le cantati in strună fără să vă gândiți ce precedent urât stabiliti ? Loser consumers, oile google, penibil si trist
pmk(Citează)
28/02/2020 la 4:13 PM
Daca nu ai fi atât de agresiv, poate comentariul tău ar avea șanse mai mari sa fie considerat serios
Cătălin Tănase(Citează)
28/02/2020 la 5:19 PM
Nu pot, imi pare rau dar cineva trebuie să mai spuna lucrurile si in felul asta. Eu cel puțin așa simt ca trebuie vorbit in fata atitudinilor afisate aici. Hai sa nu mai fim niște mici pasarici care se sperie de 2 cuvinte mai dure, ce zici?
pmk(Citează)
28/02/2020 la 6:38 PM
Părerea mea este că este o chestie de timp ca să se reînceapă colaborarea între cele două mari companii. Efectiv este o chestie de business, cum un hardware de excepție nu poate funcționa fără un software bun, garantat și stabil, tot așa un software nu poate fi scos în evidență decât rulând pe un hardware de excepție, astfel combinația devine imbatabila și afacerea are de câștigat de ambele părți. Mai vedem în zic eu, maxim 3 luni dacă se adeverește presupunerea mea, dacă nu chiar mai devreme.
Traian Stefanescu(Citează)
29/02/2020 la 7:44 AM
Servicii Google nu, suspiciuni de spionaj chinezesc da. Preț mare da, nesiguranță da. Plus că la prețul ăsta nu am chef să ajung ca împătimiții ăia triști cu distribuții de linux care se chinuie o zi să facă ceva ce în Windows rezolv cu un click. Ca să nu ajung sclavul Google, zice unul mai sus, chipurile… Altminteri ajung sclavul chinezilor, dar mai și plătesc o căruță de bani.
M.(Citează)
01/03/2020 la 10:37 AM
Iti place sa il manânci cald sau dupa ce se răcește puțin ? După ce îl mănânci, mai poti sa faci diferenta intre suspiciuni nedovedite si spionaj dovedit in mai multe situații ? In rest, esti un ipocrit si si dublu standard. Adică ai primit exact educația pe care occidentul a tot împrăștiat-o in jur.
pmk(Citează)
02/03/2020 la 2:14 PM
Confirm!
Am S10+ si de multe ori am problema in a debloca telefonul cu amprenta.
Inainte am avut S9+ care avea senzorul de amprenta pe spate si nu am avut niciodata probleme in deblocare.
Cristian(Citează)