un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Filme: 1917 este un film bun de război și inedit filmat

14 Feb 2020  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

1917 este un film foarte bun. Ar trebui să mergeți să-l vedeți, iar dacă vă plac filmele de război, este obligatoriu. Sunt supărat că n-a luat și Oscarul pentru regie, că-l merita.

Povestea este simplă: doi soldați britanici din Primul Război Mondial primesc misiunea de a transporta un mesaj important către un regiment aflat la vreo 18 km distanță de ei. Pare simplu, dar trebuie să treacă prin no man’s land și prin fostele linii inamice pentru asta. Ca în majoritatea filmelor de război, sunt și diverse imagini șocante, că-i film de război și drama unui conflict trebuie surprinsă.

Filmul spune această poveste simplă a celor doi soldați, dar o spune într-un mod extraordinar pentru că este filmat ca o singură scenă. De la cap la coadă, întreg filmul pare filmat fără tăieturi, fără ca imaginea să sară de la o cameră la alta în aceeași scenă. Filmele care folosesc astfel de secvențe sunt foarte rare pentru că munca echipei de filmare este mult, mult mai complicată. 1917 duce la extrem acest tip de filmare și probabil va rămâne în istorie pentru asta, Oscarul la această categorie fiindu-i practic garantat.

Efectul este excelent. Simți că faci parte din poveste, îi însoțești pe cei doi soldați peste tot, participi alături de ei la acțiune. Acest mod de a filma te ține și cu sufletul la gură pentru că acțiunea pare continuă.

Nu-i o singură scenă, desigur. La un moment dat personajul principal leșină și firul se reia după câteva ore când se trezește. Cei care știu ceva despre filmări și efecte speciale mai pot vedea și alte tranziții făcute mai subtil, de exemplu când camera ocolește câte un copac sau bolovan de amploare, moment când e ușor să unești două secvențe la editarea ulterioară.

Chiar și așa, scena de deschidere are vreo 5-6 minute continue. Mai sunt alte scene de luptă care durează la fel de mult, soldați aleargă în toate părțile, au loc explozii, cade pământ, se prăbușesc oameni, se înjură alții și totul trebuie să decurgă perfect în tot acest timp, că dacă se reia scena, se reia tocmai de la capăt.

Nu doar un film bun, ci și inedit făcut.

Dacă vreți mai multe detalii despre cum au filmat totul, uitați-vă la clipul de mai jos:

asus s5507

    8 comentarii

  1. Similar, un film one shot mai din zilele noastre (ca ele au mai fost de a lungul timpului) este Victoria.

      (Citează)

  2. Zicea cineva că filmule e similar cu Gallipoli.

      (Citează)

  3. Mi s-a parut o opera de arta imaginea la filmul asta. Imediat dupa ce l-am vazut pe laptop, i-am dat dreptate unui amic care se ocupa de cinematografe: trebuie gustat pe un ecran mare de calitate.

      (Citează)

  4. luni merg la el.
    PS: Birdman e cel mai recent exemplu de astfel de filmare.

      (Citează)

  5. 1917 si Birdman au fost trase in mai multe shoturi, dar dar de asa natura ca au putut fi lipide ca sa dea senzata de scena continua.
    Victoria chiar a fost filmat continuu, intr-o singura secventa.

      (Citează)

    • Sunt multe care chiar au fost filmate continuu: https://en.wikipedia.org/wiki/One-shot_film

      “The rope” a lui Hitchcock a fost primul care a adus ideea asta in filme. E un film care e chiar super jucat si filmat. Pauzele dintre filmari se faceau prin trucuri basic gen: camera se oprea pe un obiect static sau zoom in pe haina unui personaj.

        (Citează)

  6. Un film superb. Ce idee buna a avut regizorul inspirat din viata reala a bunicului.

      (Citează)

  7. Filmul este bestial la capitolul cinematografie si sunet, nu se merita sa-l vezi acasa. Pe de alta parte, el ca film overall, este destul de slab. As putea spune ca este chiar prost scris pe alocuri. Nu este genul de film pe care-l tii minte dupa 2-3 luni :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus