un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Câteva articole interesante de citit astăzi – 9 februarie 2020

9 Feb 2020  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

Care a fost prima mașină înmatriculată în București. Se pare că a aparținut lui Bazil Assan, fiul industriașului bogat de la care avem moara lui Assan, dar apoi s-a ofticat prințul Bibescu pe el.

Sao Tome și Principe pare un loc foarte frumos. Africa’s heaven on earth, dar doar 30.000 de vizitatori în 2018.

Fotografii cu Shanghai-ul gol. Nici nu știu dacă sunt reale. Chiar mă îndoiesc ca într-un oraș cu milioane de locuitori poți găsi astfel de locuri complet goale, chiar și de teama virusului.

12 informații interesante despre gravitație. De exemplu, că pe Stația Spațială este 90% din forța gravitațională de pe Pământ.

Cum este să trăiești în Districtul Roșu. Englezii beți sunt deranjanți.

Matematicienii studiază turbulențele. Se pare că pe zone mici pot fi modelate matematic.

20 de restaurante bune din lume.

Ceasuri la mâinile vedetelor. Roger Federer și nevastă-sa au amândoi Rolex. Doar mie mi se pare că Rolex-urile sunt de obicei urâte sau prea grosiere?

Fotografii din cele 61 de parcuri naturale din SUA. Frumoasă țară!

The law of mirroring. Viața nu este nedreaptă cu tine, ci felul în care o abordezi te face să atragi bune sau rele. I call bs.

Seriile de filme cu cele mai mari încasări.

Joi s-au înregistrat 18 grade în Antarctica. Dar încălzirea globală nu există!

Chinezii șterg mesajele de simpatie pentru medicul mort. Cetățenii au fost furioși să afle că autoritățile l-am împiedicat să declanșeze alarma despre coronavirus încă din primele zile.

Orson Bean a fost lovit și omorât de o mașină.

 

asus s5507

    26 comentarii

  1. Poate găsesc pe undeva sa vad toate sezoanele de Dr. Quinn?

      (Citează)

  2. Rolex nu au ceasuri elegante, cu exceptia Cellini. Ei au ceasuri sport si utilitare. Si mult bling-bling!

      (Citează)

  3. Radu, repara linkul cu seriile de filme :) Weekend fain!

      (Citează)

  4. Urmand regulile din 1984, chinezii rescriu istoria. Piata Tiananmen are inteles diferit pentru restul lumii si pentru chinezi, la fel incepe sa se scrie si versiunea oficiala a actualei epidemii. Peste cativa ani, in arhivele oficiale se va putea citi cum partidul s-a luptat cu mainile goale cu virusul, iar elemente dusmanoase au inselat oamenii si i-au infectat

      (Citează)

  5. Ce treaba are Antarctica cu 18 grade?
    Ce relevanta are aia ca argument suprem?

    Zero
    Dar e mișto sa venim cu facts de astea ca “asa ceva nu e posibil”.

      (Citează)

    • Pentru ca lumea e proasta si cand spui antarctica se gandeste la gheata si temperaturi cu mult minus peste tot. Cati crezi ca pun in context informatia cu 18 grade…in sensul ca acolo au mai fost si 17.5.
      Asa functioneaza injectarea in capul oamenilor a unor temeri care nu se bazeaza pe adevar, ci pe o perceptie.
      Uita-te la cea mai proaspata psihoza nationala: poluarea. Zilele astea se clarifica si sursa psihozei. Cum toata lumea BRUSC a fost lovita de preocuparea poluarii. Philips face reclama la nu stiu ce mizerie de purificator. Da, pana acolo s-a ajuns cu disperarea de a promova un produs…pana la crearea artificial a unei psihoze nationale.
      Observa paralela perfecta. Se ia un adevar punctual si se exploateaza scotandu-se dintr-un context. In antarctica e adevarat ca au fost 18 grade, dar nu se spune ca normale erau 17. Cu poluarea se iau niste adevaruri, ca se depasesc anumite valori de referinta, dar nu se mai spune ca asta s-a intamplat de cand e lumea si se intampla peste tot si uneori sunt depasite, alteori nu sunt depasite. De cele mai multe ori nu sunt, dar cand vrei sa iti promovezi un produs care “purifica” vei face screenshoturi exact cand sunt depasite si le vei disemina agresiv in media. Mai platesti cateva persoane si entitati cheie care sa preia mesajul…ca restul sunt atat de oi incat il vor prelua de la sine si il vor amplifica din proprie initiativa. Important e sa apesi pe butoanele corecte din capul maselor.

        (Citează)

    • John vorbești aiurea.
      Îți pot confirma eu ca din noiembrie pana acum au fost doar momente când a fost aerul curat, în rest fiind depășite constant normele.
      Asta măsurat cu senzori proprii, nu bazat pe alte site-uri.
      E de ajuns să-ți cumperi orice senzor vrei tu și sa te convingi pe cont propriu.

        (Citează)

    • Pyro…ai valorile de-a lungul vremii sau doar din noiembrie? Context inseamna sa intelegi un fenomen in intregime. Inclusiv corelatiile cu conditiile atmosferice etc. Ai valorile pe ultimii 10 ani sau 100 de ani ca sa poti trage niste concluzii? Nu. Ai niste valori pe ultimele 3 luni (sau de cand unii au pornit o isterie) si gata ai tras niste concluzii pe care ai putea sa iti pariezi viata. Ti se pare logic?

        (Citează)

    • @John
      17.5 e recordul anterior.
      la polul sud temperatura maxima medie in februarie este -38 grade celsius.
      sursa
      https://www.climatestotravel.com/climate/antarctica#temperature

      deci intr-adevar lipseste contextul… respectiv ca acel 18 grade este cu vreo 50 grade celsius mai cald decat normal, adica enorm

        (Citează)

    • Mai omule, aveti tot internetul asta la dispozitie. Acum orice vanzator de la auchan poate fi specialist in comentarii…cu o singura conditie: sa aiba minima preocupare sa caute pe internetul asta. Si sa renunte la ochelarii de cal. Sa nu caute doar ce vrea el sa gaseasca, doar informatii care crede el ca ii sustin propriile idei.
      Te-ai chinuit mult sa ocolesti cea mai evidenta si la indemana sursa de informatii legate de antarctica? Wikipedia https://en.m.wikipedia.org/wiki/Climate_of_Antarctica
      Ce vezi acolo? Sper ca poti sa intelegi ce scrie. Ca temperaturile de-a lungul timpului…si deja e vorba de milioane de ani…au scazut. In nici un caz nu au crescut, la nivelul istoriei continentului. Si temperatura maxima istorica a fost, de fapt, atinsa prin 1985 tot prin zona pe acolo. Deci “stirile” astea alarmiste sunt niste mizerii fabricate de unii ca sa aiba subiecte de scris, iar altii sa aiba subiecte de comentat. Are o relevanta zero ca la un momentdat nu stiu unde s-a inregistrat temperatura x. Ti se pare ca a disparut continentul ca acum 35 de ani au fost 19.8 grade celsius la o alta baza de cercetare tot de acolo din zona? Tot incalzire globala o fi fost si acum 35 de ani? Sau atunci inca nu rasarisera specialistii care sa isterizeze masele cu tot felul de teme. Ai avut macar curiozitatea sa te uiti unde e localizata pe harta baza asta unde s-a inregistrat temperatura mult trambitata? Apropierea de america de sud ce iti sugereaza? Nu e in mijlocul antarcticii…wow…surpriza.

        (Citează)

    • Temperatura aia maxima de 19.8 grade a fost inregistrata pe o insula mai la nord de baza Esperanza. Deci nu pe continent si nu la latitudine similara sau mai sudica.

      E si normal sa fi fost ceva mai cald acolo si de aceea relevanta e scazuta.

      De asta nu am dat link la wikipedia, pentru ca inteleg ce citesc.

      Iar faptul ca fata de acum niste milioane de ani temperatura in Antarctica e mai scazuta nu inseamna ce crezi tu ca inseamna. Pamantul a mai avut perioade de incalzire, nu zice nimeni ca nu a mai avut.

      Acu’ 50 de milioane de ani in Antarctica erau paduri tropicale si apa avea 25 de grade celsius. Daca dupa tine asta inseamna ca astazi suntem ok…

        (Citează)

    • Deci Cred ca suntem de acord in mare parte ca e o mizerie servita.
      Mulțumesc!

        (Citează)

    • Draga John, trăiesc în București de 30 de ani și pot să-ți zic că nu am nevoie de senzorii cuiva care să îmi zicea de “calitatea aerului”. De vreo 2 ani se simte că aerul este tot mai greu și plin de particule, că sa nu mai zic că între 8-10 și 16-18 respiram motorina+benzina nu 02

        (Citează)

    • Cateva idei.

      Esperanza Base e situată în cel mai nordic punct al Antarcticii (ca. 63°S). Clima de acolo n-are nicio treabă cu clima de la Polul Sud.

      Temperatura maximă medie din zona Esperanza Base în februarie este de 4°C. Temperatura maximă medie în aceeași perioadă, dar pentru Polul Sud, este de -38°C.

      Cea mai joasă temperatură înregistrată acolo în perioada asta este ca. -13°C. La Polul Sud în schimb au fost vreo -59°C.

      Nu poți compara Esperanza Base cu Polul Sud, la fel cum nu poți compara Murmansk (68,5°N) cu Soci (43°N). Deși, fun fact, temperatura maximă măsurată în Murmank este de 32°C, tocmai în iulie 1972.

        (Citează)

    • Pyro:
      John vorbești aiurea.
      Îți pot confirma eu ca din noiembrie pana acum au fost doar momente când a fost aerul curat, în rest fiind depășite constant normele.
      Asta măsurat cu senzori proprii, nu bazat pe alte site-uri.
      E de ajuns să-ți cumperi orice senzor vrei tu și sa te convingi pe cont propriu.

      John:
      Pyro…ai valorile de-a lungul vremii sau doar din noiembrie? Context inseamna sa intelegi un fenomen in intregime. Inclusiv corelatiile cu conditiile atmosferice etc. Ai valorile pe ultimii 10 ani sau 100 de ani ca sa poti trage niste concluzii? Nu. Ai niste valori pe ultimele 3 luni (sau de cand unii au pornit o isterie) si gata ai tras niste concluzii pe care ai putea sa iti pariezi viata. Ti se pare logic?

      De fapt, ar trebui sa ai datele din ultimii ani din acelasi loc, fereastra ta de la etajul x de pe strada y. Faptul ca montezi la geam un senzor, fie el la fel de precis si repetitv ca cele oficiale (desi ma indoiesc aici, dar diferentele sa zicem ca nu sunt mari) nu inseamna ca ai facut o masuratoare corecta care sa fie si relevanta. Acesti senzori mici, de casa, sunt relevanti in momentul in care sunt multi, zeci/sute pe o strada, ca sa poti avea un gradient. E cam ca la camerele de termografie, sunt niste echipamente de masura foarte slabe, dar iti pot da informatie cu privire la zonele de temperatura si cum variaza ele ca suprafata.

        (Citează)

  6. Ala ca numarul de inmatriculare, ce idiot! Toata lumea a facut cu siguranta misto de el ca e o nulitate.
    Dar de ce nu au inceput numerele cu 1A? B-ul era de la Bucuresti?

      (Citează)

    • Nu cred ca exista vreo sansa sa aflam vreodata raspunsul la aceste intrebari. De fapt stai… Am putea incerca sa citim articolul

        (Citează)

    • Încă un analfabet funcțional care face pe deșteptul. Uneori chiar e bine sa citești articolele înainte să dai cu bâta în baltă.

        (Citează)

  7. Care ar fi primele jocuri video care le-ați jucat?https://www.reddit.com/r/Romania/comments/f15gly/primul_joc_video/

      (Citează)

  8. Federer e ambasador Rolex, au contract. Cum si Nadal joaca cu un ceas la mana de vreo 10 ani.

      (Citează)

  9. Ceasurile sunt o bijuterie ce tine de gust si aspect general. Lui Trevor Noah ii sta bine cu ceasul ala auriu, desi asa de sine statator mie mi se pare urat.
    Ceasul lui Federer nu arata rau.

      (Citează)

  10. John:
    Pyro…ai valorile de-a lungul vremii sau doar din noiembrie? Context inseamna sa intelegi un fenomen in intregime. Inclusiv corelatiile cu conditiile atmosferice etc. Ai valorile pe ultimii 10 ani sau 100 de ani ca sa poti trage niste concluzii? Nu. Ai niste valori pe ultimele 3 luni (sau de cand unii au pornit o isterie) si gata ai tras niste concluzii pe care ai putea sa iti pariezi viata. Ti se pare logic?

    Ai dreptate John. Măsurăm 100 ani, verificam dacă avem probleme, cautam solitii, le implementam. Extincție plăcuta trumpianule!

      (Citează)

  11. Pozele din Shanghai sunt reale. Acum câteva zile am primit câteva poze făcute de o cunoștință care lucrează acolo, fix la fel, străzi și zone întregi aproape goale, zone care în mod normal sunt pline de lume.

      (Citează)

    • Draga John, trăiesc în București de 30 de ani și pot să-ți zic că nu am nevoie de senzorii cuiva care să îmi zicea de “calitatea aerului”. De vreo 2 ani se simte că aerul este tot mai greu și plin de particule, că sa nu mai zic că între 8-10 și 16-18 respiram motorina+benzina nu 02

        (Citează)

  12. John:
    Pentru ca lumea e proasta si cand spui antarctica se gandeste la gheata si temperaturi cu mult minus peste tot. Cati crezi ca pun in context informatia cu 18 grade…in sensul ca acolo au mai fost si 17.5.
    Asa functioneaza injectarea in capul oamenilor a unor temeri care nu se bazeaza pe adevar, ci pe o perceptie.
    Uita-te la cea mai proaspata psihoza nationala: poluarea. Zilele astea se clarifica si sursa psihozei. Cum toata lumea BRUSC a fost lovita de preocuparea poluarii. Philips face reclama la nu stiu ce mizerie de purificator. Da, pana acolo s-a ajuns cu disperarea de a promova un produs…pana la crearea artificial a unei psihoze nationale.
    Observa paralela perfecta. Se ia un adevar punctual si se exploateaza scotandu-se dintr-un context. In antarctica e adevarat ca au fost 18 grade, dar nu se spune ca normale erau 17. Cu poluarea se iau niste adevaruri, ca se depasesc anumite valori de referinta, dar nu se mai spune ca asta s-a intamplat de cand e lumea si se intampla peste tot si uneori sunt depasite, alteori nu sunt depasite. De cele mai multe ori nu sunt, dar cand vrei sa iti promovezi un produs care “purifica” vei face screenshoturi exact cand sunt depasite si le vei disemina agresiv in media. Mai platesti cateva persoane si entitati cheie care sa preia mesajul…ca restul sunt atat de oi incat il vor prelua de la sine si il vor amplifica din proprie initiativa. Important e sa apesi pe butoanele corecte din capul maselor.

    Nu Philips a creat psihoza, doar a călărit-o. Și nu doar ei, ci și alții. Se numește marketing.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus