un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Cateva articole interesante de citit astăzi – 16 februarie 2020

16 Feb 2020  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Cum să adormi mai repede. Sfaturi în caz că aveți insomnii sau nu puteți adormi rapid seara.

Grafica de la Super Bowl a fost gândită pentru telefoane mobile. Mulți oameni fotografiază ecranul televizorului, așa că realizatorii transmisiei s-au adaptat.

Cum a spionat CIA-ul comunicațiile altor țări. Un producător de echipamente de criptare era de fapt controlat de CIA. Echipamentele lor au fost foarte populare în multe țări.

Despre bărbații care trișează algoritmul Tinder. Se pare că o poți lua mereu de la zero cu un nou profil.

Un bărbat s-a dus să împuște polițiști în secția de poliție. Americanii au o relație specială cu forțele de ordine.

Consumul de sucuri dulci a scăzut cu 25% în Chile. Autoritățile au introdus avertismente pe etichete și au făcut campanii de informare privind riscurile zahărului, iar efectele au apărut imediat.

Valuri de surf. Chiar, face cineva dintre voi surf?

Copii din sate mexicane se antrenează deja cu arme. Țara aia pare un haos ce scapă de sub orice control.

Coaste de vită la slow cooker.

Arme celebre din jocuri video.

Grupurile de turiști nu mai au voie în Districtul Roșu din Amsterdam. Autoritățile ar trebui să decidă clar dacă vor sau nu turiști pe acolo, că de ani de zile parcă se tem să spună clar dacă e albă sau neagră.

Fotografia cu doi șoareci care se luptă într-o stație de metrou a câștigat un premiu.

După 328 de zile în spațiu, un astronaut se reîntâlnește cu câinele său.

asus s5507

    15 comentarii

  1. Cum sa traduci asa greșit o știre?

    “Amsterdam has banned guided tours from approaching red-light district windows to better protect sex workers from mobs of leering tourists. It’s a common sense restriction that still allows groups to explore the area.”

      (Citează)

  2. CIA poate sa spionează,doar sunt sub jurisdicția SUA,cand Huawei spionează e groaznic…,de ce USA nu e izolată economic cum sunt altii prinși în astfel de situații?

      (Citează)

  3. Cum sa adormi: nu te gândești la nimic și iei 6g!!! de melatonina.
    Mi-a plăcut un răspuns:
    What are we supposed to do for 1-2 hours before bed if we can’t look at screens, think or communicate?

      (Citează)

  4. Cum să adormi mai repede chiar e util… eu unul sunt un inamic al somnului organizat :(

      (Citează)

  5. Tinder este o mizerie inutila. Idiotii au asteptarile distorsionate de pornhub iar proastele de sinistroshaniile alea de filme romantice.

    E foarte simplu: in mintea lor de proaste sunt niste minunate care nu au fost gasite de un print cu mai multe patratele decat miliarde in banca. Niciodata nu saluta primele. Niciodata nu intreaba cum ti-a fost ziua. Niciodata nu le intereseaza ce faci, ce interese ai. In schimb pretentii la barbati de minim 1.80 in timp ce de partea cealalta sunt niste grase si / sau urate care nu pun poze sau fura poze de pe net.

    Daca tot sufera atat, cineva ar trebuie sa le curme suferinta, sa nu mai produca CO2 degeaba si sa salveze macar planeta.

    Probabil ca si ele ar putea spune ceva similar despre obsedati, maniaci, imaturi samd. Daca te bagi in troaca, te mananca porcii.

      (Citează)

  6. Treaba cu turismul in Amsterdam nu e simplu de rezolvat, evident, altfel ar fi fost rezolvata deja. Primaria nu ar avea nimic cu turistii, pentru ca aduc o groaza de bani pentru bugetul local, daca ei ar fi civilizati. Problema e cu supra-turismul care creeaza monstri.

      (Citează)

  7. Ce e cu site-ul ROTLD? Azi mi se pare că a fost picat, iar acum whois nu pare să funcționeze cum trebuie.

      (Citează)

  8. Copii din sate mexicane se antrenează deja cu arme. Țara aia pare un haos ce scapă de sub orice control.

    SUA, Germania… ?

      (Citează)

  9. Asta cu zaharul e o chestie buna. Ajuta oamenii sa vada realitatea, pentru ca produsele astea au ca ingrediente o lista mare de e-uri, pe langa zahar.

    Cu toate astea, Europa inca sta bine. De exemplu, In SUA e legal sa se foloseasca anumite ingrasaminte, pesticide si antibiotice in industria alimentara, care sunt complet interzise in UE, pentru ca sunt extrem de periculoase.
    La ei chiar e bataie de joc, industria alimentara ii imbolnaveste cu buna stiinta, in timp ce industria farmaceutica si spitalele private ii scutura de bani. Totul sub ochii statului, care tace malc.
    Asadar, ce face Chile pentru cetateni, e ceva demn de laudat.

    Poate se aplica si pe la noi, desi, cea mai simpla chestie ar trebui sa aiba de-a face cu niste legi foarte stricte, care sa protejeze consumatorul. Legi pentru cei care produc astfel de dulciuri (si nu numai la dulciuri, ci la orice in industria alimentara sau cosmetica). Sa limiteze cantitatea de zahar si alte ingrediente periculoase, pentru ca datoria consumatorului este sa cumpere produsul cu increderea ca nu pateste nimic rau in timp.
    Eu citesc etichete si stiu ce inseamna majoritatea denumirilor, dar multi nu stiu. Si sincer, nu e datoria nimanui sa invete toate ingredientele si e-urile pe de rost, sa stie care sunt bune si rele.
    De exemplu, anumite marci de mezeluri se bat in piept ca au produse curate, traditionale, iar cand citesti eticheta, te iei cu mainile de cap. Produse destinate veganilor, contin caragenan (care e foarte periculos), dar eticheta e toata o “sanatate la cutie, 100% vegetal” si altele. Vorbesc de alpro. Am vrut sa iau o budinca vegetariana. Am citit eticheta, am pus produsul la loc si m-am dus la raftul cu praf de budinca (dr. oetker, care are ingrediente curate), am luat lapte de migdale si mi-am facut acasa budinca sanatoasa. Dar cati au cunostinte despre asta?
    Sa zicem ca tanti maricica tine post si vrea sa isi ia un dulce vegetal. Cumpara bundica din asta, ca e buna. Si cumpara in timp si apoi nu stie ce are daca prinde vreo alergie, ca doar a crezut ca mananca sanatos, nu? Doar n-a luat pudding din ala de la danone, a luat alpro, ca scrie pe cutie ca e sanatos!

    Soia este modificata genetic. Extrem de periculoasa. Desi pe eticheta scrie ca nu, a fost un reportaj la noi, cum ca treaba sta asa doar pe hartie. In realitate, inca se produce soia modificata genetic la negru.
    PS: Nu-s vegana/ vegetariana, ci incerc sa mananc fara produse de origine animala ocazional, cand ma simt cam “grea” de la ele.

    La fel si la produse cosmetice. Exemplu: Servetele pentru bebelusi, care sunt pline de parfum, alcool si ingrediente iritante. De ce ar fi datoria consumatorului sa stie ce fac ingredientele alea, daca pe pachet scrie ca sunt speciale pentru bebelusi, iar pretul este mai mare? Practic, esti mintit si luat de prost. Pentru ca legea permite asa ceva.

    Nu zic ca oamenii nu ar trebui sa aiba niste notiuni minime de nutritie, dar este exagerat sa stii absolut toate ingredientele folosite in industrie. Produsele de la raft ar trebui consumate cu incredere, nu sa te omoare lent, sa iti provoace alergii si boli de inima.
    La fel si produsele cosmetice, ar trebui folosite cu increderea ca nu contin iritanti puternici, parfum, alcool, mai ales in produse destinate persoanelor cu probleme ale pielii.

    Noroc sa suntem in UE si suntem si noi putin protejati, altfel… era mai rau ca in SUA.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus