un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestorePC GarageFlipSecomAltex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Două colete, două trasee diferite prin Poșta Română și o angajată dezonorată

16 Jan 2020  ·

GÂNDURI  ·

40 comentarii

Poșta Română continuă să fie un mister în operațiuni. Am comandat pe 28 noiembrie niște tricouri de la Threadless și mi le-au trimis simultan în două colete.

Ambele au ajuns în România, conform tracking-ului DHL, pe 15 decembrie.

Pentru unul dintre ele am primit câteva zile mai târziu un email de la Declaranți Vamali prin care mi se cerea să trimit Vămii dovada costului acelui colet, extrasul de cont care să arate cât am plătit pe marfă și descrierea ei, iar pe fiecare hârtie în parte să scriu “conform cu originalul” și să semnez.

Am făcut asta. Am printat confirmarea de comandă în care se vedea suma totală, am scos raportul de tranzacție din interfața Băncii Transilvania, am scris pe ele “conform cu originalul” și am semnat, iar pe una dintre ele am scris și “Descrierea mărfii: un tricou”, în caz că poate nu era clar.

Și da, am obținut aceste documente online, le-am tipărit doar pentru a semna cu pixul pe ele, le-am scanat și le-am trimit prin e-mail Vămii. Pare ciudat, dar aceasta este procedura chiar modernă a coletăriei externe.

Vreo trei zile mai târziu am primit în cutia poștală avizul prin care era chemat la Oficiul Poștal 53 să ridic marfa, ceea ce am făcut.

M-am dus chiar înainte de Crăciun. Pe 23 decembrie era puțină lume la Poștă, dar asta nu înseamnă că nu era scandal… între angajatele Oficiului.

O clientă tocmai explica faptul că părinții ei s-au mutat de 4 luni de la adresa la care încă primesc pensia (sau talonul sau ceva acte legate de pensie, nu m-am prins) și, în ciuda mai multor sesizări făcute la Casa de Pensii și la Poștă, nu au luat-o în evidență la noua adresă. Posibil să nu primească chiar banii, nu știu exact, că părea cam disperată de această problemă.

Angajatele Poștei tot dezbăteau între ele situația, concluzionând că nu este vina lor, ci a casei de pensii, și explicând o procedură lungă de rezolvare care inevitabil începea cu “trebuie să mergeți la ei, nu la noi…”.

La un moment dat o angajată îi spune alteia:

– Auzi, mai lasă gălăgia, că tot vorbești aici în loc să muncești. Noi am muncit de trei ori mai mult decât tine, că tu tot vorbești singură despre cum e vina ălora de la pensii.
– Am muncit la fel de mult, lasă-mă în pace! Ce să fac eu dacă sunt multe acte de studiat?
– Hai hai, vocea mai mică și treci la următoarele, nu sta!

Și șefa nervoasă pleacă din cameră, iar angajata admonestată mai vorbește un pic singură despre cum muncește la fel ca celelalte, apoi spune ceva ce mi-a rămas în minte:

– M-am dezonorat acceptând acest post. Față de ce am fost eu odată, m-am dezonorat muncind aici.

Eram trei persoane în Oficiul Poștal și se cam vedea pe fețele noastre că nimănui nu-i păsa de onoarea respectivei doamne.

Mă gândesc, totuși, câți alți funcționari gândesc la fel. Câți își fac munca în silă, simțindu-se dezonorați față de niște vremuri când poștașul, secretara de la școală, funcționarul de la primărie sau vânzătoarea de la alimentară erau oameni importanți în comunitate, care-ți putea face viața bună sau rea după cum aveau chef sau interes. Vremuri când erau puternici.

Am luat coletul de la colega ei mai amabilă.

Avizul pentru al doilea colet a venit pe 7 ianuarie. Deci comandate simultan, de la aceeași sursă, sosite simultan în România, dar pentru unul procedura s-a pus în funcțiune cam la jumătate lui decembrie, iar la altul pe 7 ianuarie și nu mi-au cerut în avans nici un act pentru marfă, ci am primit direct avizul acasă care, ce-i drept, îmi cerea să mă prezint cu dovada printată a valorii mărfii.

Ah, și m-au chemat la alt Oficiu Poștal, la nr 6, unde se lucrează mai des cu Vama în zona mea.

Erau 30 de persoane la coadă. Acolo dai avizul primit unei angajate, apoi iei loc și aștepți ca funcționarii dintr-o cameră să strige numele tău. În teorie pare simplu, dar în practică majoritatea se bulucesc la ușa camerei respective de parcă astfel ar fi chemați mai repede, iar jumătate din scaunele puse la dispoziția clienților  stau goale. Eu am luat loc pe unul, am ascultat muzică și am scris acest articol cam până cu două paragrafe mai sus de acesta.

M-au chemat. Le-am dat hârtia care arăta cât m-a costat marfa, am plătit  TVA și taxe vamale, am plecat acasă. Culmea este că interacțiunea funcționar-client a fost foarte politicoasă, ne-am salutat și ne-am urat diverse, dar angajații între ei tot repezit vorbeau. “Ce vrei, mă?”. “N-am timp, lasă-mă!” “Ce vrei? Ștampila!!”

În timp ce eram acolo, vine o femeie cu un alt tip de aviz și funcționara de la ghișeu îi spune direct că nu-i de la ei, că ei nu emit astfel de avize.

– Păi scrie Oficiul Poștal 6!
– De obicei unde mergeți, la poșta de la Big Berceni?
– Da.
– Acela este Oficiul 61. De acolo este avizul, dar cine l-a completat a scris 6 în loc de 61! Acolo trebuie să mergeți!
– Bine… mulțumesc.

Uneori simți că trebuie să fie mai simplu să duci inelul suprem în Mordor decât să comanzi ceva din afara UE și să primești prin poștă.

 

asus s5507

    40 comentarii

  1. Una caldă, alta rece:

    Citez: “Și da, am obținut aceste documente online, le-am tipărit doar pentru a semna cu pixul pe ele, le-am scanat și le-am trimit prin e-mail Vămii. Pare ciudat, dar aceasta este procedura chiar modernă a coletăriei externe.”

    Să zici mersi că nu te-a pus să le trimiți prin fax. PS: M-am lovit și eu de o asemenea situația pe care o voi descrie mai jos. PS2: Nu mai am nici imprimantă (Am, dar nu mai am toner) și nici Scanner (Am Office Lens pe telefon) acasa. Nu se mai justifica.

    De altfel, am comandat zilele trecute ceva micuț de la eMag și am cerut livrare la Poștă. Culmea, deși estima 2-3 zile, a ajuns fix a doua zi, am primit SMS. M-am mirat. Nu știu cine le livrează și cum funcționează dar.. funcționează bine.

    Să revin la pățania mea, referitor la tehnologia modernă. Pentru a-mi plăti un impozit, am zis să o fac electronic pe site-ul primăriei, să nu mai pierd timp la ghișeu.

    Zis și făcut. Intru pe site, intru la secțiunea de taxe și impozite apoi, văd “Utilizator nou”. Dau click și completez datele personale într-un formular. Apoi apăs butonul “Afiseaza cerere”. Surpriză, îmi generează o cerere pe care trebuie să o semnez și să vin să o depun la ghișeu impreună cu o copie de pe buletin pentru a obține utilizatorul și parola.

    Online. 2020.

      (Citează)

    • Pt comenzi emag Posta e doar un punct de ridicare.
      La PS2 s-a achimbat “procedura”. Acum primesti pe mail o parola ce o resetezi.

        (Citează)

    • Eu cred ca estibtare sperficaial in a vedea tot haosul si poate ca tu crezi ca si ea ca munceati de iti sar capacele la.munca si mai amriti si banii.
      Ei acolo sunt vazuti, pt ca lucreaza la ” stat ” , in niste neica nimeni, salahori in slujba celor care fac profit in tara asta si produc doar documente nu ceva palpabil, grau sau cani.
      Ei fac ceva ce sefii bine platiti nu reusesc sa puna innordine. S.a intrebat cineva de este posta asa de nedezvoltata electronic de ce nu se punnmacar niste tonomate de plicuri dar mite sa le pui la ghiseu?
      Cati se duc la “specializare” pr banii postei sau cate fonduri s.au luat si nimic nu se vede? Unde sunt toate astea?
      Nimeni nu este tras la raspundere!
      Dotarile pe bani europeni cred ca era o sursa de profit mare in final cu poss.uri cu tonomate cu xerox pt o copie cu cititoare de coduri acu au awb.
      Tu poti la munca sa dai un document din mana doar ca ti.l cere cineva cu picioaer lungi si fund bombat sau cineva care plange de te arunci de la etaj? Eu sigur nu!
      Trebuie sa respecti pesoanele din fata ta si daca nu iti convine posta poti apela la curier! Dar probabil ca este prea scump pt tine dar mai usor sa minimizezi munca altuia.
      Apoi daca te pui in pielea lui, care nu aude o vb buna 8 ore pe zi ci numai critici, at ai vedea poate in ce se zbat ei si pe ce salariu.
      Lucrez si eu cu posta si in proportie de 10% ai dreptate dar am trimis lucruri si prin curier si am primit inapoi o boxa sau am primit mai puti bani desi am facut demersurile denrigoare la timp dar nici pana in ziua de azi nimic.
      Afarave vopsit gardul si inautru leopardul e buna mereu sau ce nu tie nu.ti place nici altuia nu face…
      E normal sa criticam dar pune mana pe mail si fa/faceti contestatii ca altfel sefii zic ca este totul ok si peatele de la Cap se impute mai ales la posta! Eu fac mereu mail.uri cand ceva nu imi convine.
      Am scris emag si postei pt livrarea prin posta rpmana si nu numai prin curier care vine cand vrea el! Si am avut succes!
      Banii sunt la varf si munca jos la baza.

        (Citează)

    • si sa va amintiti ca at cand cumparati cu transport free POSTA ROMANA nu PRIMESTE NIMIC!!!!!
      DECI LUCREAZA PE GRATIS MAI ALEA PT CHINA SI STIMABILII CETATENI!
      VOI ATI LUCRA GRATIS?

        (Citează)

  2. Am înțeles ca ăștia enumerați nu mai sunt importanți in societate, dar poate ne lămurești cine sunt importanți in ziua de azi? Mark? Moise? Mama lui Oprisan?

      (Citează)

  3. Sistem idiot, schizofrenic șî încremenit în 1964 doar la poștă există.
    Cei care lucrează acolo ar trebui să aibă spor ca cei de la spitalele de psihiatrie din cauza sistemului de lucru, nu din cauza clienților.
    Evit cît pot să primesc ceva la poștă dar “statul român” alias interesele unei clici face ca și acum poșta să aibă monopol pe multe tranzacții.
    Le doresc șomaj grabnic celor care aduc “Aviz”-le aduc tîrziu, aduc reaviz la aviz choar dacă am ridicat coletul, nu vrzi data cînd l-a pus în poștă etc.
    Este o tipă la poșta din zona mea care m-a sunat să merg după colet pentru a nu îl trimite retur! Ăsta este un exemplu pozitiv ieșit total din tiparele de muncă ale poștei.

      (Citează)

  4. Poșta română… acest inventator tăcut al stafidelor, oțetului din vin, branzeturilor mucegăite si alte chestii pline de mucegai nobil…
    Culmea, am asteptat niste colete din china… cand mi-am luat adio de la ele am fost sunat de o tipa de la posta sa merg să-mi ridic pachetele. Toate 5-7 cate or fi fost, ma așteptau cuminți la posta. Tipa găsise nr meu scris incomplet de chinez pe o eticheta si făcuse toate combinatiile posibile până ma nimerit. Si impresionat. Avizat însă nu…
    Radu, cred ca ai vrut sa zici ceva de genul: In “teorie” pare simplu, în practică majoritatea se bulucesc…

      (Citează)

    • Mai interesant e cand postarita are adresa relativ completa – cod postal, bloc, scara, etaj, apartament, dar diacriticele puse de Android lipseau in ce au tiparit chinezii, adica ceva de genul “oseaua”, “Timioara”. Si cu toate acestea, mi-a dus pachetele livrate de Wish la o alta scara, la un alt numar de apartament, iar persoana cu pricina a binevoit sa-mi puna doar ambalajele in cutia postala ca sa nu mai astept degeaba produsele. Am aflat de la cine provin fiindca unii nu stiu sa tina secret fata de vecini asa intamplari repetate de 5 ori. Dar nu am avut curiozitatea sa cercetez mai mult. Prinde orbul, scoate-i ochii.

        (Citează)

  5. Cum sunt tricourile?

    Eu am luat acum cativa ani de la ei si inca le mai am. Ma gandeam sa mai comand insa peste tot pe unde am citit review-uri lumea era foarte dezamagita de calitatea tricourilor de acum de la Threadless.

      (Citează)

  6. Am niște povești kafkiene de la oficiile poștale de le pot aduna într-o carte (am trimis/primit multe scrisori și colete la viața mea).
    Culmea surprizei, la oficiul la care merg în Dr. Taberei sunt niște doamne vesele, amabile, fac glume între ele, cu clienții, parcă stau de drag la coadă. E un loc sinistru, murdar, aglomerat, dar ele sunt… oameni.
    Se mișcă rapid, cu precizia unui robot, când scriu, semnează, ștampilează de dârdâie geamurile.

    Traseul diferit al comenzii tale e tot din cauza serviciilor Poștei, pentru că nu au suficient personal și dintr-un teanc de x tricouri, să zicem, fac azi un sfert, peste câteva zile alt sfert și tot așa.
    Trimiteam de la muncă plicuri externe, sute, zilnic. Și am tot sunat pentru diverse probleme la OP la care ajungeau. Am întrebat, la un moment dat, cât durează să înregistreze plicurile, că-i trimisesem vreo 200 și mai aveam de trimis și trebuia să primesc un borderou cu ele, semnat, că au plecat sau ceva. Și-mi zice diriginta, foarte îngrijorată: “Știți, am doar 2 fete aici, încă lucrăm la cele de luni (era miercuri), daca mai trimiteți și azi, acelea vor pleca abia luni”. Am amuțit, nu înțelegeam ce le fac, că eu le trimiteam în ordine, cu borderou, dar cred că le mai scriu o dată în sistmul lui, unul câte unul. Mi-era milă de ele că și alea erau drăguțe. Într-o zi de 23 sau 24 a chemat o colegă din concediu, ca să facă față. Mi-am băgat picioarele cu următoarele plicuri, le-am mai predat pe 10 ianuarie, meritau și femeile alea sărbători normale.

      (Citează)

  7. cu posta stim cum e, asteptam un articol cand va avea loc o schimbare. mai bine da ceva detalii despre tricouri. au modele interesante si eram in cautare de ceva tricouri funny (am primit o intreaga colectie legata de casatorie acu 6 ani dar s-au cam dus, au ramas mici…ca au intrat la apa nu de alta) si pe la noi e lipsa de imaginatie sau de materiale de calitate.

      (Citează)

  8. Eu am o nelămurire. Ce treabă are DHL cu Poșta Română. Eu niciodată nu am primit la poștă colete sosite prin DHL/UPS/Fedex etc.

      (Citează)

    • Doar cele care sunt trimise prin DHL express vine acasa cu dhl, dhl-urile simple in romania sunt livrate de cargus sau posta romana

        (Citează)

  9. Unele proceduri ale Postei Romane sunt greu de inteles dar si unii oameni sunt agresivi si se cearta gratuit cu functionarele de la Posta. Probabil si femeile alea o iau razna dupa cateva interactiuni neplacute pe zi, in fiecare zi, cu diversi idioti (going postal). Am asistat la o cearta stupida, sotia insista sa ridice un colet pentru sot (care nu era prezent), nu intelegea ca nu poate sa primeasca ceva ce nu e pe numele ei.

      (Citează)

  10. Mihai:
    Una caldă, alta rece:
    Să revin la pățania mea, referitor la tehnologia modernă. Pentru a-mi plăti un impozit, am zis să o fac electronic pe site-ul primăriei, să nu mai pierd timp la ghișeu.
    Zis și făcut. Intru pe site, intru la secțiunea de taxe și impozite apoi, văd “Utilizator nou”. Dau click și completez datele personale într-un formular. Apoi apăs butonul “Afiseaza cerere”. Surpriză, îmi generează o cerere pe care trebuie să o semnez și să vin să o depun la ghișeu impreună cu o copie de pe buletin pentru a obține utilizatorul și parola.
    Online. 2020.

    Online, 2020. Sa zicem ca enervezi pe cineva (online sau offline), rau de tot. Ala intra pe Facebook si iti vede data nasterii si orasul de origine. Tocmai a aflat primele 9 cifre din CNP-ul tau. Mai ai de ghicit inca 3 cifre, deci 1000 de variante posibile, si una de control, determinata pe baza unui algoritm public.
    Cu CNP-ul si cu niste adrese de mail throwaway se apuca si face conturi pe site-ul primariei din orasul unde stai. Nu-i cere nimeni sa mearga in persoana la primarie, sa vada ca de fapt nu esti tu. La un moment dat te nimereste si iti afla adresa reala, toate proprietatile tale impozabile – case si masini, cu numar de inmatriculare cu tot.
    Te trezesti cu geamurile sparte si masinile incendiate.
    Parca era mai bine sa iti ceara sa mergi in persoana la primarie.

      (Citează)

  11. Coco Moll:
    Poșta română… acest inventator tăcut al stafidelor, oțetului din vin, branzeturilor mucegăite si alte chestii pline de mucegai nobil…
    Culmea, am asteptat niste colete din china… cand mi-am luat adio de la ele am fost sunat de o tipa de la posta sa merg să-mi ridic pachetele. Toate 5-7 cate or fi fost, ma așteptau cuminți la posta. Tipa găsise nr meu scris incomplet de chinez pe o eticheta si făcuse toate combinatiile posibile până ma nimerit. Si impresionat. Avizat însă nu…
    Radu, cred ca ai vrut sa zici ceva de genul: In “teorie” pare simplu, în practică majoritatea se bulucesc…

    La mine in oras se practca de ceva vreme SMS-ul de la posta in locul avizului. Problema e ca nu se mai angajeaza lumea factor postal. Munca grea, de teren, indiferent de vreme, salariu mic.

      (Citează)

  12. alunelu: Online, 2020. Sa zicem ca enervezi pe cineva (online sau offline), rau de tot. Ala intra pe Facebook si iti vede data nasterii si orasul de origine. Tocmai a aflat primele 9 cifre din CNP-ul tau. Mai ai de ghicit inca 3 cifre, deci 1000 de variante posibile, si una de control, determinata pe baza unui algoritm public.
    Cu CNP-ul si cu niste adrese de mail throwaway se apuca si face conturi pe site-ul primariei din orasul unde stai. Nu-i cere nimeni sa mearga in persoana la primarie, sa vada ca de fapt nu esti tu. La un moment dat te nimereste si iti afla adresa reala, toate proprietatile tale impozabile – case si masini, cu numar de inmatriculare cu tot.
    Te trezesti cu geamurile sparte si masinile incendiate.
    Parca era mai bine sa iti ceara sa mergi in persoana la primarie.

    Alunelu, ai omis cateva chestii:
    1) Fiind vorba de o Primarie, baza de date poate fi legata la DEP (Directia de Evidenta a Persoanelor), iar CNP-urile pot fi validate inainte de trimiterea datelor personale (CNP) catre server.
    2) Pentru a evita “spam-ul” de care tu amintesti, solutia e simpla: Captcha.
    3) Cat despre “Ghicitul celor 3 cifre”, nu stiu cat de usor este sa ghicesti CNP-uri. Deasemenea, orice validare a contului se face prin Email/Telefon de preferat. Esti invitatul meu sa “spargi” un astfel de cont.
    4) Nu toti au informatiile publice (Eg. Data nasterii).

    PS: Daca esti suficient de idiot, iti pui fotografii cu buletinul, permisul sau certificatul de nastere pe Facebook. Am vazut asta. Pentru mine nu e o noutate. Sau cu diploma de BAC.

    PS2: La ce spui tu ca exista un risc de “hacking”, crede-ma, sansele sunt 1 la cateva milioane probabil. Nu este atat de usor precum crezi tu.

      (Citează)

  13. Am dat o comandă la eMag și cum nu putea fi trimisă la easeBox, am avut proasta inspiraţie să o trimit la poştă.
    Comanda a fost împărțită în două colete (eu am observat asta după ce am ajuns acasă) – amândouă au ajuns în același timp la Poșta, la acelaşi oficiu poștal. Am primit un singur SMS cu un singur awb

    M-am dus, am stat aproape o oră și jumătate (au trebuit 20 minute să scrie de mână chitanţe pentru cineva care a achitat acolo coletul de la eMag), mi-au dat un singur colet(eu credeam că este unul singur – pe colet scria “Colet sau Pachet 1/1”).
    Ajung acasă şi observ că nu sunt toate produsele. Sun la eMag şi-mi spune că de fapt sunt două colete.
    M-am întors în altă zi, unde am găsit o persoană mai tânără şi mai dornică de muncă. Apărea că eu am luat ambele colete, bineînţeles.
    Norocul meu a fost că domnişoara din spatele ghişeului a fost amabilă şi a căutat al doilea colet, de care era uimită că l-a găsit.
    De atunci voi evita cât se poate de mult poşta

      (Citează)

    • asta e rasplata ca te ai zgarcit la 15 lei transport.
      alea stat 2 ore la coada sigur valorau mai mult de 15 lei pt tine.

      deci e de porc sa vi sa te plangi acum.

        (Citează)

    • Nu mă plâng, am povestit doar ce am păţit cu minunata poşta. Mi-am asumat de la început că s-ar putea să dureze, dar nu m-am gândit că se va întâmpla să stau atât de mult şi pe lângă să fac şi două drumuri.

      Din păcate nu aveam cum să mă sincronizez cu un curier în perioada respectivă.

        (Citează)

  14. Mihai: Alunelu, ai omis cateva chestii:
    1) Fiind vorba de o Primarie, baza de date poate fi legata la DEP (Directia de Evidenta a Persoanelor), iar CNP-urile pot fi validate inainte de trimiterea datelor personale (CNP) catre server.
    2) Pentru a evita “spam-ul” de care tu amintesti, solutia e simpla: Captcha.
    3) Cat despre “Ghicitul celor 3 cifre”, nu stiu cat de usor este sa ghicesti CNP-uri. Deasemenea, orice validare a contului se face prin Email/Telefon de preferat. Esti invitatul meu sa “spargi” un astfel de cont.
    4) Nu toti au informatiile publice (Eg. Data nasterii).

    1. Directiile de Evidenta a Persoanelor nu permit primariilor accesul la bazele lor de date. Chiar daca ar permite, cu ce ar ajuta asta? Ca sa iti faci cont la primarie, iti cere CNP valid, cu ce impiedica conexiunea la DEP sa faci cont cu un CNP valid? Nu e ca si cum DEP are combinatia corecta CNP/email.
    2. Captcha nu impiedica un individ hotarat sa incerce manual.
    3. Am “inventat” un CNP “valid” pentru o “persoana” de 16 ani ca sa pot sa imi fac cont intr-o aplicatie de mobil care da bonusuri de date celor tineri #vuiemodafone; stiu, lame :)
    Pentru o persoana de sex masculin nascuta in Alba in 1 ianuarie 1901, un CNP “valid” ar putea fi 1010101010100. Un alt CNP ar fi 1010101010119. Poti verifica cu o scula online. cele date de mine sunt valide, ca forma.
    4. Asta e evident, era doar un exemplu de ce se poate face.

    O solutie ar fi metoda aplicata de ghiseul punct ro, care iti cer sa introduci un card bancar emis de o banca din Romania, si valideaza datele tale cu banca. Care banca a vazut buletinul tau cand ti-a emis cardul.

      (Citează)

    • 2. Captcha nu impiedica un individ hotarat sa incerce manual.
      – Riscuri exista intotdeauna in orice. Crezi ca vreun sistem este 100% sigur? In niciun caz. Cu toate astea, chiar daca am vorbi de un atac, cel putin nu se poate discuta de ceva la scala larga. Deasemenea, daca utilizatorul isi divulga datele personale pe internet, este un idiot si trebuie sa isi asume asta. Nu trebuie sa sufere restul.

      1. Cat despre DEP – Ideal ar fi ca aceste baze de date sa fie interconectate, ca in tarile civilizate ce au apa calda. Da, mai e mult pana departe si nici nu sunt interese pentru a se vrea acest lucru, nu ca ar fi imposibil de realizat.

      3. Solutii exista. Hackerii exista si ei. Prosti care isi pun parola 1234 sunt si eu o gramada. Asta nu inseamna ca restul nu ar trebui sa beneficieze de niste servicii de calitate, online, fara sa fiu nevoie sa alerg ca un idiot la ghiseu.

      Uite un exemplu: Eu sunt din Cluj dar m-am mutat in Bucuresti. Cum fac sa imi platesc impozitul la terenul din Cluj? Trebuie sa ma duc personal? Serios acum..

      Cat despre Ghiseul.ro. Este foarte bun sistemul, doar ca te-ai uitat din curiozitate cate primarii lipsesc si nu sunt inrolate? Iti spun eu, o multime!

      Momentan, poti plati doar taxe fara debit (Adica amenzi, timbre si alte porcarii). Chestii precum Impozite nu le poti plati la toate primariile prin Ghiseul. Doar cateva sunt inrolate deoarece este o munca destul de mare pentru a integra/conecta Ghiseul la aplicatia de taxe si impozite a fiecarei primarie.

      Stiu mai multe, putem discuta pe subiect oricand. Ideea este ca, tehnic, se pot face multe lucruri. Din pacate nu se doreste acest lucru.

        (Citează)

  15. @maddy: se poate în alte oficii dar depinde de d-na de la ghiseu :))
    Eu am luat colet pt altcineva dar aveam cu mine C.I.-ul persoanei.

      (Citează)

  16. @Mihai: ma ocup, printre altele, cu implementat plata prin ghiseul la diverse primarii :)
    Fiecare primarie inrolata poate implementa codurile de impozit pe care doreste sa le incaseze. Confugurarea codurilor de impozit cu debit/fara debit e o treaba de maxim 2 zile, dupa ce ai cont de administrare. Cu pauze de Solitaire incluse.

      (Citează)

  17. alunelu:
    @Mihai: ma ocup, printre altele, cu implementat plata prin ghiseul la diverse primarii :)
    Fiecare primarie inrolata poate implementa codurile de impozit pe care doreste sa le incaseze. Confugurarea codurilor de impozit cu debit/fara debit e o treaba de maxim 2 zile, dupa ce ai cont de administrare. Cu pauze de Solitaire incluse.

    In acest caz, nu se doreste implementarea din cu totul alte motive, nu ca ar fi o chestiune tehnica mult prea complicata. Nu stiu mecanismul din spate, nu ma pronunt, dar iau ce spui de bun.

    In acest caz, putem vorbi doar de rea-vointa sau pur si simplu nepasare. Eu as obliga toate primariile, prin lege, sa se inroleze in Ghiseul.ro. Practic, sa avem un “Ghiseu Unic Online” unde sa ne putem plati toate taxele si impozitele.

      (Citează)

  18. E o delasare totala din partea UAT-urilor si a MCSI. Legislatie exista deja din 2010 – HG 1235/2010:
    “Art. 3 (1) Instituţiile publice care desfăşoară activităţi de încasare a taxelor şi impozitelor au obligaţia să se înregistreze în SNEP conform următorului calendar:
    a) etapa 1: înregistrarea municipiilor reşedinţă de judeţ şi a municipiilor/oraşelor cu populaţie mai mare de 150.000 de locuitori, în termen de 7 luni de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri;
    b) etapa 2: înregistrarea municipiilor şi oraşelor cu populaţie de până la 150.000 de locuitori inclusiv, în termen de 5 luni de la finalizarea etapei 1, dar nu mai târziu de un an de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri;
    c) etapa 3: înregistrarea comunelor şi a instituţiilor publice nevizate de primele două etape, în termen de 6 luni de la încheierea etapei 2, dar nu mai târziu de 18 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
    (2) Respectarea calendarului de înregistrare prevăzut la alin. (1) este monitorizată de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

      (Citează)

  19. M-a pus ăla să comand de pe Aliexpress două colețele. Un ceas și niște huse pt Oneplus 7. Ieftinăciuni. Dar cred că experiența cu vama de la Poștă va fi neprețuită.
    Voi vedea. Să am și eu de povestit! :))

      (Citează)

  20. Ca veni vorba de oficiul 6. Eram acolo cand erai si tu. La putin timp dupa ce ai plecat au inceput sa aduca coletele care trebuiau expediate si le aduceau prin aceeasi camera in care asteptau toti. Se chinuiau sa le ridice peste tejghea si in plus se vedeau frumos numele destinatarilor si adresele de pe colete. Daca facea cineva o poza poate isi schimbau procedurile dupa o amenda GDPR.

      (Citează)

  21. Oficiul vamal Timisoara
    Colet din china de aproximativ 30 $
    Am mers cu toate hartiile printate- dovada, extras de cont, factura, you name it, i had it.
    Doamna de acolo refuza sa imi dea coletul pe motiv ca adresa mea din buletin nu coincide cu adresa de pe colet. Ii zic ca da, in buletin am adresa de Arad, eu fac naveta la Timisoara pentru lucru si, deci, in timpul zilei sunt la Timi si nu am cum sa fac altfel.
    Nu si nu, ca ea nu imi da.
    Intreb ce fac atata vreme cat am toate actele ca eu am platit, numele meu e pe colet, pe factura, cont bancar.
    Ca nu stie dar ca daca nu iau coletul trebuie sa platesc taxa de depozitare.
    M-am luat si am plecat. Coletul… nu stiu… si era un hoodie fain cu Harry Potter.

      (Citează)

  22. Stii care e moto-ul Postei Romane?: “Parte din viata ta”

    (vine in mailurile de track & trace)

      (Citează)

  23. Cei care contribuie la Pib-ul Chinei pentru ca in tara noastra nu se mai gasesc suruburi , flori artificiale , chiloti , rimel , ruj , margele s a m d ,ar trbui taxati macar cu 1 leu pe fiecare chinezarie sa vezi apoi cum vor fi mai multi angajati la Posta Romana

      (Citează)

  24. Imi plac comentariile facute de persoane care au o identitate . Observ multe pseudonime ori numai prenume ceea ce face ca comentariul sa fie mai mult o fictiune . Asumati-va ceea ce doriti sa comunicati ! Plesa Mihai

      (Citează)

  25. Pai si cu fotografia d-le Radu cum ramane?Sustineti ca in 23 decembrie in oficiul postal erau 3 persoane,desi va contrazic.Acea fotografie e de acum cred 3 ani.Cum va explicati faptul ca in 23 decembrie lumea era in tricou si pantaloni scurti?Si ati surprins in fotografia din 23 decembrie una dintre salariatele care se afla in concediu de crestere copil din luna octombrie.Mai sustineti ca una din colegele salariatei a admonestat-o pe colega,dar continuati cu faptul ca sefa a plecat suparata intr-o camera.S-o fi dus la somn poate?Cred ca 10% din ce relatati e adevarat,adica fix partea care v-a ramas in minte.Nu stiu de cate ori ati intrat in oficiul 53,dar cred ca ati remacat faptul ca usa dirigintelui e larg deschisa,iar doamna isi desfasoara activitatea la ghiseu.Sa arunci gratuit cu noroi in oameni,nu prea va face cinste.

      (Citează)

    • Este o fotografie generică cu Oficiul poștal, nu una din 23 decembrie, ci de la un articol mai vechi. În 23 decembrie n-am fotografiat nimic, că nu-mi stă în obicei. Am presupus că șefa unității a admonestat-o pe colegă, că altfel nu văd de ce și-ar permite colegii de pe același nivel ierarhic să facă asta între ei.
      Dacă sunt camere de supraveghere acolo, poți lua înregistrarea de pe ele la verificat. Conform Google Location History am fost acolo în jurul orelor 10:56-11:06.

      Înțeleg că lucrezi acolo, din moment ce știi așa bine cu concediile de maternitate ale angajaților. Poate ar trebui mai puțină dezonorare, mai puțină analiză de imagini și mai multă muncă fără cârcoteală.

        (Citează)

  26. Am fi mai relevanți dacă am pune și CNP. Plesa Mihai are dreptate. CNP, grupa sanguină și sumar urină. Plus dosar cu șină.

      (Citează)

  27. alunelu: 1. Directiile de Evidenta a Persoanelor nu permit primariilor accesul la bazele lor de date. Chiar daca ar permite, cu ce ar ajuta asta? Ca sa iti faci cont la primarie, iti cere CNP valid, cu ce impiedica conexiunea la DEP sa faci cont cu un CNP valid? Nu e ca si cum DEP are combinatia corecta CNP/email.
    2. Captcha nu impiedica un individ hotarat sa incerce manual.
    3. Am “inventat” un CNP “valid” pentru o “persoana” de 16 ani ca sa pot sa imi fac cont intr-o aplicatie de mobil care da bonusuri de date celor tineri #vuiemodafone; stiu, lame :)
    Pentru o persoana de sex masculin nascuta in Alba in 1 ianuarie 1901, un CNP “valid” ar putea fi 1010101010100. Un alt CNP ar fi 1010101010119. Poti verifica cu o scula online. cele date de mine sunt valide, ca forma.
    4. Asta e evident, era doar un exemplu de ce se poate face.

    O solutie ar fi metoda aplicata de ghiseul punct ro, care iti cer sa introduci un card bancar emis de o banca din Romania, si valideaza datele tale cu banca. Care banca a vazut buletinul tau cand ti-a emis cardul.

    Stii ca poti sa ito faci cont la banca fara sa mergi la ghiseu,nu?

      (Citează)

  28. Personal nu am avut nicio experienta neplacuta pana acum legat de coletele trimise/primite prin posta. Ceea ce nu pot spune despre cele primite prin curier unde am avut n situatii penibile, cu absolut toate firmele de curierat. Ca sa nu mai vorbesc ca de multe ori au ajuns mai greu coletele prin curier decat prin posta.
    Legat de birocratie, aici sunt perfect de acord, trebuie sa te inarmezi cu rabdare si in niciun caz nu trebuie sa te duci acolo prost dispus :)

      (Citează)

  29. Cosmin: .

    Scuze, dar nu am prea înțeles nimic din comentariu. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus