un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Un angajat Oracle cumpăra neautorizat laptopuri și le vindea pe net

10 Jan 2020  ·

GÂNDURI  ·

56 comentarii

Dacă vreți să citiți ceva amuzant, citiți acest articol despre un manager pe care Oracle România l-a forțat să demisioneze. Omul a reclamat compania în justiție pentru asta. Avocații companiei au demonstrat că acesta comanda neautorizat laptopuri și le vindea pe OLX.

Este un text lung cât Ramayana și în limbaj avocățesc, dar merită pentru că este deosebit de amuzant.

Aflăm că, după ce a fost forțat să semneze demisia deja completată,

reprezentanții Oracle România l-au “dat afară din birou și i-au zis să plece imediat din unitate și să nu mai calce pe acolo”

În plus, momentul s-a lăsat cu crize psihotice și persoanele de față n-au știut să-i acorde consilierea necesară:

“În timpul ședinței în care i s-a cerut să semneze demisia, a avut o criză psihotică, persoanele de față neștiind să-i acorde consilierea psihică și medicală de care avea nevoie conform handicapului accentuat pe care-l are și, mai mult, au și refuzat să cheme ambulanța. După ce a fost promovat pe acest post, conducerea a aflat de problemele medicale de care suferă și crede că din această perspectivă a fost înlăturat din unitate”

În schimb, avocații companiei au arătat că omul respectiv, ca manager al unui departament, a comandat în numele companiei 48 de laptopuri, fără să fie nevoie de ele, pe care apoi le-a vândut prin OLX. Serios, 48 de laptopuri.

Ca să fie crima perfectă, a fost foarte grijuliu să-și ascundă urmele. Glumesc, desigur. Cică a lansat comenzile de pe contul unei subalterne care nu era la muncă, fiind în concediu de maternitate, iar log-urile arată că “subalterna” s-a logat în rețea, a comandat laptopurile, s-a delogat, apoi imediat după aceea și la același PC s-a logat omul nostru pentru a aproba comenzile de achiziție.

Cât or fi salariile pe la Oracle de încerci să mai scoți un ban vânzând laptopuri pe net? Că eu știu niște salarii de acolo, dar nu pot să le spun. Sunt mari. Puteți comenta anonim dacă știți sume. Dacă nu, măcar citiți articolul din Profit.ro și râdeți.

Dacă lucrați într-o companie mai mare, intrați pe portalul de justiție, alegeți zona, tribunalul și apoi click pe Dosare și căutați numele companiei voastre prin dosarele tribunalelor. S-ar putea să descoperiți că mulți angajați dau în judecată firma. Pentru București linkul este acesta.

Update: mulțumesc Lucian pentru comentariu, a fost foarte amuzant. Citat din cazul de la Oracle, că nu observasem și treaba de mai jos:

De asemenea, imediat după ce a agreat asupra încetării de comun acord a raporturilor contractuale, a folosit din nou în interes propriu cardul bancar pe care îl avea pentru a face achiziții în interes de serviciu, a rezervat o vacanță în Turcia și a efectuat cumpărături de o valoare substanțială.

asus s5507

    56 comentarii

  1. Un prost care fura singur

      (Citează)

  2. Salariile la orice firma pot fi oricat de mari, concluzia celui ce lucreaza acolo de x ani va fi ca e prea mic.
    E motivul pentru care politicienii isi dau salarii mari, medicii iau spaga, the filthy rich mai fac o companie samd. Niciodata nu e suficient.

      (Citează)

  3. Nu mi se pare ca e vorba de salarii mici la mijloc, 48 de laptopuri, daca sunt mai pricopsite (si banuiesc ca nu a comandat niste jafuri) presupun ca pot sa valoreze si vreo 50,000 de euro. Si oricat ai avea salariul de mare, asta e o suma tentanta. Facand schema cu contul colegei, presupun ca omul in cauza se gandea ca nici nu va fi prins, deci s-a gandit ca sunt easy money.

    Mie frapant mi se pare ca omul a dat angajatorul in judecata, dupa faza asta, in loc sa se bucure ca nu a ajuns dupa gratii…

      (Citează)

    • Cred că s-a gândit că nu va observa nimeni, nu că nu va fi prins. Că până la urmă el aproba achiziția și era responsabil.

      50k probabil e puțin. Sper că măcar comanda de 2k per laptop.

        (Citează)

  4. Uliu Porumbel

    10/01/2020 la 3:41 PM

    Am auzit ca castiga si cate 40ji de milioane unii!! Si altii n-au ce manca…

      (Citează)

  5. Nu-l mai satura dumnezeu

      (Citează)

  6. Treaba e pe bune cu handicapul accentuat psihotic, alea, alea…
    Trebuie să fii pe bune cu capul ca să faci așa ceva.

      (Citează)

  7. Asociatiile handicapatilor pe bune ar trebui sa il ia la suturi pentru ca le creeaza o imagine proasta. Macar in presa, dar poate si la proces.

    Prostiile lui vor face ca unele companii sa nu mai angajeze handicapati. Lezarea imaginii cu consecinte negative majore.

      (Citează)

  8. Apropo, articolul de pe Profit dă și link către profilul de LinkedIn al omului, ceea ce mă miră. De obicei nu merg atât de adânc.

      (Citează)

    • nwradu:
      Apropo, articolul de pe Profit dă și link către profilul de LinkedIn al omului, ceea ce mă miră. De obicei nu merg atât de adânc.

      Pai a platit suficient cealalta parte.

        (Citează)

    • Profilul de Linkedin nu mai e valid, insa omul e destul de popular pe Facebook. Cu ocazia asta poti descoperi unul din votantii VD :)

        (Citează)

    • Am scos eu linkul din comentariul tău către profil. Let’s not go there.

        (Citează)

    • Te-ai astepta sa gasesti un fb cu un amarat in carucior, dar asta e forta, patratele, sala, gagici si masini. Ce multe boli exista. Dekt zic.

        (Citează)

  9. “De asemenea, imediat după ce a agreat asupra încetării de comun acord a raporturilor contractuale, a folosit din nou în interes propriu cardul bancar pe care îl avea pentru a face achiziții în interes de serviciu, a rezervat o vacanță în Turcia și a efectuat cumpărături de o valoare substanțială”.

    Thug life pana la capat.

      (Citează)

    • Daca la Oracle nu e complet diferit fata de toate firmele la care am lucrat pana acum, cardul ala bancar era pe numele lui.

        (Citează)

    • Go down in a blaze of glory.

        (Citează)

    • @Giani: probabil că era, dar este pentru achiziții în interes de muncă, decontabile. Pentru restul te poate trage la răspundere firma.

        (Citează)

    • Pai nu are de ce sa te traga la raspundere. Fiind pe numele tau, tu platesti factura. Firma iti da banii in baza decontului. Daca cumperi altceva e treaba ta, dar tu platesti.

        (Citează)

    • Depinde din al cui cont ies banii. Probabil ieșeau din contul firmei.

        (Citează)

    • Pai asta zic, ca daca e ca la celelalte firme la care am lucrat, e vorba de un card de credit facut pe numele utilizatorului, dar de catre firma. Cardul ar trebui folosit doar in interes de servici, dar in rest e ca un card de credit normal – titularul e responsabil. Mi se pare ca firma garanteaza cumva in caz de neplata, dar nu sunt sigur. In orice caz, daca nu platesti banca vine dupa tine intai.

        (Citează)

  10. lol lol lol ba da tipu asta e vagon bine :)))))
    te miri ce specii sunt ITistii astia.

      (Citează)

  11. La Oracle depinde de cat de rar este talentul pentru care te-au angajat. Si ca regula generala la Oracle salariile sunt mai mici decat cele pe pozitii similare din alte multinationale.

    Pot sa apara tot felul de situatii, sef de echipa sa aiba salariu mai mic decat cel mai recent angajat subaltern.

    Sau vorbitor de de vreo limba exotica, araba, persana, japoneza pe client support sau ceva de genul va fi platit mult mai bine decat unul care stie engleza.

      (Citează)

    • Foarte adevarat! Salariile pe zona de core-IT sunt mari intr-adevar. Pentru restul, financiar, de ce exemplu, e cam jale. Si intervine si paradoxul Oracle: cu cât esti mai vechi, cu atât rămâi foarte departe de piata. Si da, am cunoscut front line manageri cu salariul mai mic decat al tuturor din propria echipa. El stiind asta. E dureros de absurd.

        (Citează)

  12. speedy.gonzales

    10/01/2020 la 6:21 PM

    BULLSHIT !!!
    Asta e articol scris la cererea celor de la Oracle.

    Din ce am gasit pe undelucram.ro demisia bagata pe gat e o practica uzuala la ei:
    “Au fost multi oameni dati afara in perioada de proba. Ca sa fie totul ca la carte, persoana este chemata intr-o sala impreuna cu cineva de la HR si i se explica ca nu se ridica la nivelul asteptarilor. Urmeaza prezentarea variantei demisiei prin acordul partilor pe care daca o accepta primeste inca un salariu. Astfel, firma este acoperita de eventualitatea unui proces si de imposibilitatea de a bloca eventuale angajari.”

      (Citează)

    • Demisia băgată pe gât este o practică uzuală cam peste tot.

      Oamenii tari o refuză și așteaptă să fie dați afară conform legii. Am avut o colegă ce n-a putut fi dată afară vreo 6 luni, până la o concediere colectivă, timp în care nu a făcut nimic, stătea degeaba. Și apoi au fost obligați să-i ofere tot ei vechiul post, după câteva luni, când s-a mărit din nou firma. It was funny.

      Știu mai multe astfel de cazuri. Majoritatea preferă demisia cu ceva salarii compensatorii, că înseamnă că vreo 2-3 luni sunt plătiți să stea acasă și să-și caute altceva.

        (Citează)

    • Unele firme uită să ofere postul angajatului restructurat și atunci se trezesc cu ITM pe cap.

      O sursa bună de informații despre o firmă este istoricul său de procese cu foștii angajați. Ați fi surprinși de lista lungă a unui leader in distribuția de camere foto.

        (Citează)

    • speedy.gonzales:
      “Au fost multi oameni dati afara in perioada de proba. Ca sa fie totul ca la carte, persoana este chemata intr-o sala impreuna cu cineva de la HR si i se explica ca nu se ridica la nivelul asteptarilor.”

      Oricare din parti (angajator/angajat) in perioada de proba poate inceta contractul pe loc. Nu e nimic ilegal in ce-au facut. Daca fac asta in mod repetat nu e tocmai moral din partea lor, dar ilegal nu e.

        (Citează)

  13. speedy.gonzales:
    BULLSHIT !!!
    Asta e articol scris la cererea celor de la Oracle.

    Din ce am gasit pe undelucram.ro demisia bagata pe gat e o practica uzuala la ei:
    “Au fost multi oameni dati afara in perioada de proba. Ca sa fie totul ca la carte, persoana este chemata intr-o sala impreuna cu cineva de la HR si i se explica ca nu se ridica la nivelul asteptarilor. Urmeaza prezentarea variantei demisiei prin acordul partilor pe care daca o accepta primeste inca un salariu. Astfel, firma este acoperita de eventualitatea unui proces si de imposibilitatea de a bloca eventuale angajari.”

    Din cate stiu perioada de proba e de 2-3 luni si apoi se poate incheia contractul fara probleme, fara salarii compensatorii

      (Citează)

  14. Nu mai fiț invidiosi. Omu’ a cumparat laptopuri crezand ca-s tablete pentru problemele de la mansarda. Ce uameni…

      (Citează)

  15. In perioada de proba poti fi dat afara fara nici o explicatie, ca de aia se cheama perioada de proba.

    Bine au facut ca i-au dat numele sa nu mai fie angajabil de nimeni.

    Mi se pare fascinant faptul ca poti sa dai o firma in judecata ca te-a concediat si sa vrei sa decida judecatorii ca tu meriti sa lucrezi acolo in continuare. Mizeriile astea trebuiau sa fie scoase de mult din legislatie, protectiile astea “sociale” nu isi au rostul in capitalism.

      (Citează)

    • Da chiar asa, sa fii sclav, ce atâta socialism

        (Citează)

    • @sin, protectia sociala isi are locul inclusiv in capitalism.
      In caz contrar este posibil ca tot sistemul economic sa aiba de suferit.

      Sa presupunem ca patronul te poate da afara oricand, fara nici un preaviz, nimic.
      Sa presupunem mai departe ca nici nu exista un sistem de ajutor social (somaj, ajutor de somaj, etc).
      Daca ai un credit la banca, pana iti gasesti un alt post (poate chiar si dupa 2-3 luni), nu o sa mai poti plati ratele => ca banca iti va lua casa.

      Daca este o singura persoana in situatia asta, nu este o problema grava.
      Daca daca se intampla sa fie 50% din clientii bancilor, atunci vor ramane cu un portofoliu imens de imobile pe care vor fi nevoiti sa la valorifice.
      Din pacate oamenii, care stiu ca nu au nici un fel de protectie sociala, vor fi reticenti la achizitia de bunuri pe termen lung, asa ca piata imobiliara se va prabusi.

      Este doar un exemplu (poate putin fatalist, dar deloc imposibil).

      PS:
      – stiai ca cel mai ridicat nivel de trai il au cetatenii din tarile unde protectia sociala este la nivel maxim? (ex: Danemarca, Norvegia)
      – sau ca unul dintre cele mai scazute niveluri de trai este in tarile in care protectia sociala este scazuta sau nu exista aproape deloc? (ex; India)

        (Citează)

    • Pe ăla l-a dat în gât fosta șefă Siveco.

        (Citează)

    • Cornel nu Costel

      11/01/2020 la 3:23 PM

      pai daca shefu fura un milion, ce mai e acolo un 100k?

      ce ma sperie mai tare e ca Oracle n-am mers la politie. cine pe cine acopera?
      eu pot sa trag concluzia ca mai sunt si altii care fac la fel

        (Citează)

  16. Animaloo:
    Da chiar asa, sa fii sclav, ce atâta socialism

    Daca nu iti place unde lucrezi esti liberi sa te duci in alta parte.

      (Citează)

  17. Sorin:
    Silviu, tu ar trebui sa-ti mai iei un job “de acasa” si sa le faci pe amandoua in paralel.

    Sa faca uber eats pe bicicleta sau ceva similar. sa nu mai stea atata pe scaun, la un birou, in fata unui PC.

      (Citează)

  18. Silviu:
    lol porumbelule am 80 mil, lucrez in it si 5 din cele 7 ore pe care le petrec la birou stau degeaba

    cunoastem, e plin prin Pipera de voi, cica IT…servicii suport, probabil call center, la prima criza sunteti out.

      (Citează)

  19. O situatie aiurea a fost la Siveco cand Irina Socol suna angajati in mijlocul noptii sa ii intrebe cand vor livra un patch si de ce un produs are bug-uri. Cand un angajat a confruntat-o, Irina i-a aruncat in cap o scrumiera, pacat ca nu a dat-o in judecata, atunci erau alte vremuri.

      (Citează)

  20. Dar cum avea ala credentialele subalternei? Ti se pune in vedere (si politica e foarte stricta) ca parola e personala. Tocmai pentru a evit genul asta de mizerii.
    Ceva nu se leaga aici.

      (Citează)

    • Eh… ți se spune și că salariul este confidențial, dar jumătate din oameni știu cât câștigă ceilalți. Parola o au mulți dată și pe la alții, mai ales că femeia era în concediu de maternitate. Omul vindea 50 de laptopuri pe OLX și crezi că i-a fost greu să afle parola sau să convingă subalterna să i-o dea atunci când a făcut planul acesta?

        (Citează)

  21. Pitiponcul asta era mare manager la Oracle?..
    Are poze cu super model de mercedes si el facea gainarii cu laptopuri pe olx?
    wtf!!.. nu degeaba ne vad vesticii ca o tara exotica.

      (Citează)

  22. nwradu: corn

    Avea puterea sa comande 50 de laptopuri pentru oamenii din departamentul lui.
    Nu era nici micut.

    Si totusi, asta conducea un Mercedes C43 AMG. Si teoretic, venea 8 ore pe zi la birou, pe un salariu de middle-manager din care nu putea sa-si cumpere acea masina.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus