un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Știri despre tehnologie – 11 decembrie 2019

11 Dec 2019  ·

ȘTIRI  ·

32 comentarii

Am fost ieri în Băneasa Mall și mi s-a părut că se putea comanda la Taco Bell direct la case, nu te mai obligau să comanzi la infochioșc. Dacă articolul meu a schimbat asta, mă declar mulțumit.

asus s5507

    32 comentarii

  1. de aia nu imi place Apple, nu ca nu as fi curios sa incerc produse de la ei, dar mi se pare ca la intrarea in fiecare magazin iti pun o eticheta imvizibila pe spate cu “fraier”

      (Citează)

    • Poate doar daca nu stii sa scrii invizibil…

        (Citează)

    • Alții îți vând un produs care nu funcționează cum trebuie pentru că deja te consideră „fraier” și nu o să te intereseaze dacă funcționează sau nu. :)

        (Citează)

    • @Claudiu, ai si exemple?
      Chiar sunt curios ce PC care poate ajunge pana la pretul de 50.000 de dolari ai folosit tu pana cum si nu a functionat cum trebuie?

      Sau ca sa nu exageram, putem sa alegem versiunea de baza de la Mac Pro, cea de 6000 de dolari.
      Ce PC de 6000 de dolari ai folosit tu si nu a fucntionat cum trebuie?

      Trebuie sa ne oprim din a compara echipamente Apple de mii de dolari cu echipamente de la alti producatori, care costa de 5-6 ori mai putin.

        (Citează)

    • @Traian, multumesc pentru raspuns, de azi sunt un om mai bun din cauza ta.

        (Citează)

    • De ce nu iti place? Pentru ca telefoanele lor sunt la acelasi pret ca al concurentei? Pentru ca airpods-urile sunt la acelasi pret cu al concurentei? (xiaomi nu e concurenta).

      Mac Pro nu e pentru vizionat clipuri cu pisici pe yt sau pentru a citi bloguri, e pentru cei care fac bani lucrand pe ele. Cumperi un mac pro de $12k ca sa faci alti $12k in cateva luni (doar un exemplu), apoi esti pe plus.

        (Citează)

    • care telefoane? gama S10, care aproape ca a ajuns la jumatatea pretului gamei Iphone 11 ?

        (Citează)

    • Xiaomi este concurenta, sunt albe, isi fac marketing agresiv, au software cel putin OK. Si pare ca sunt cu mai putine probleme de tinut in mana decat Apple.

      Dar nah, hai sa le comparam pe specificatii reale, nu inchipuite:
      https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9846&idPhone2=9945

      Ecran mai bun la iPhone, dar nu cu mult. Procesor mai puternic, baterie mai mare, autonomie mai buna la Xiaomi. Camere cu mai multi megapixeli la Xiaomi.

        (Citează)

    • Gaelex: De când n-am mai râs atât de bine. Auzi-l, procesor mai puternic și baterie mai bună…

      Vezi că și Allview are baterie mai buna ca iPhone, fugi și cumpără.

        (Citează)

    • Andrei G: Chiar sunt curios ce PC care poate ajunge pana la pretul de 50.000 de dolari ai folosit tu pana cum si nu a functionat cum trebuie?

      Orice PC. Windows este punctul slab, de fapt situația că te bazezi pe driverele de la fiecare producător de componentă pentru a funcționa bine totul, iar de multe ori nu se întâmplă asta.

      Apple face totul acolo, hardware, OS, driveri. Au trei modele de computere, e mult mai simplu să facă un produs care să funcționeze foarte bine.

      Stai liniștit, dacă nu aveau cui vinde Mac-uri de 50.000 de dolari, nu le scoteau pe piață. Mac-urile sunt folosite însă de foarte mulți ani în diverse domenii “creative” în care nu prețul unității contează, ci să meargă foarte bine, fără crash-uri, fără probleme, pentru că îți generează mult mai mulți bani decât ai dat pe ea.

        (Citează)

  2. Claudiu:
    Alții îți vând un produs care nu funcționează cum trebuie pentru că deja te consideră „fraier” și nu o să te intereseaze dacă funcționează sau nu. :)

    Din păcate ai dreptate aici. Zgomotul e mai mare la Apple pentru că e la nivelul la care e și na, pretențiile unora sunt foarte mari. Am observat și eu că mulți scuză un produs mai ieftin dar care nu merge prea bine pentru că na, e ieftin și au impresia că producătorul s-a chinuit să le facă accesibile. Dar în același timp produs de calitate nu înseamnă perfect și unii iau foc când apar probleme, deși ele sunt peste tot – nici la Dell, Razer sau HP nu e liniște pe forumuri.

    Ce face Apple cu roțile alea fac mulți, pentru că nu sunt produse de larg consum. Că RED cere 200$ pe un mâner nu scandalizează pe nimeni (aparent) sau că în comerț se vând mese făcute dintr-o bucată de lemn și profile metalice vopsite, la doar 6-7000 de lei, că na, cică nu te obligă nimeni să le cumperi. Dar la Apple…

    Ce și mai trist e că dacă mai evoluează mult ăștia de la Adobe o să avem nevoie de ceva gen Mac Pro în curând.

      (Citează)

    • dam167nu scandalizează pe nimeni (aparent) (…) că în comerț se vând mese făcute dintr-o bucată de lemn și profile metalice vopsite, la doar 6-7000 de lei, că na, cică nu te obligă nimeni să le cumperi.

      Tu compari productia de serie (Apple) cu unicate lucrate manual. Un blat de stejar/nuc etc. dintr-o bucata chiar merita banii aia, pomii cu diametrul de minim 1 m nu gasesti la liber pe toate drumurile. Iar despre picioare… din profile metalice, din ce altceva? Sticla?

        (Citează)

    • Nu contează. Oamenii cărora li se adresează Mac Pro fac banii de roți într-o zi. Computerul ăla le generează bani, de asta îl cumpără, iar dacă muncesc mai eficient la el pentru că are și roți, vor lua și roțile.

        (Citează)

  3. Andrei G:
    @Claudiu, ai si exemple?
    Chiar sunt curios ce PC care poate ajunge pana la pretul de 50.000 de dolari ai folosit tu pana cum si nu a functionat cum trebuie?

    Sau ca sa nu exageram, putem sa alegem versiunea de baza de la Mac Pro, cea de 6000 de dolari.
    Ce PC de 6000 de dolari ai folosit tu si nu a fucntionat cum trebuie?

    Trebuie sa ne oprim din a compara echipamente Apple de mii de dolari cu echipamente de la alti producatori, care costa de 5-6 ori mai putin.

    Tocmai asta-i faza, că se compară produse Apple cu ceva gândit să fie mai ieftin. Majoritatea compară un MacBook pro de 15” cu nu știu ce Asus din plastic la 1000 de euro. Cei ce se vaită atâta de prețuri și compară cu PC-uri mult mai ieftine n-au avut un workstation, care sunt și ele scumpe ca naiba.

      (Citează)

  4. dam167: Tocmai asta-i faza, că se compară produse Apple cu ceva gândit să fie mai ieftin. Majoritatea compară un MacBook pro de 15” cu nu știu ce Asus din plastic la 1000 de euro. Cei ce se vaită atâta de prețuri și compară cu PC-uri mult mai ieftine n-au avut un workstation, care sunt și ele scumpe ca naiba.

    Nu prea mai exista best buy-ul ala de referinta la 1000 de euro, piata s-a impartit in shit tier si top tier pentru orice fel de pro work: XPS incepe la 6-7 mii, thinkpad e spart in tier gluma si urmasul legitim.
    Un concurent serios pentru MBP incepe la 1700 de euro, si da ai niste produse excelente concurente (xps), dar in aceeasi plaja de pret si devine o problema de use case sau preferinte.
    IMac Pro fostul candidat la aratat cu degetul ca e overpriced era aproape best buy in categoria lui de pret. De la pro-ul asta ecranul (fara stand) e competitive ca pret si demn de luat in calcul, ultima oara cand am configurat era destul de scump Mac Pro-ul, mai ales in PC world unde acum ai niste procesoare AMD cu 32 de cores si 64 de threads fata de xeon w ala din top spec de Mac pro.
    Oricum vorbim de produse de nisa, nu pentru mass market.

      (Citează)

  5. alunelu: Tu compari productia de serie (Apple) cu unicate lucrate manual. Un blat de stejar/nuc etc. dintr-o bucata chiar merita banii aia, pomii cu diametrul de minim 1 m nu gasesti la liber pe toate drumurile. Iar despre picioare… din profile metalice, din ce altceva? Sticla?

    Aveam în minte un blat din stejar din 2 bucăți, cu picioare din țeavă pentru instalații, cu un aspect neîngrijit și 0 atenție la detalii. Blatul prelucrat la minimum, nimic deosebit. Fără nume de designer sau alte pretenții.

    Roțile alea au pornit ca unicat și vor fi fabricate în serie mică, iar eu sunt convins că dacă cineva care nu fabrică roți s-ar apuca acum să le facă din aceleași materiale, ca apoi să le vândă, ar costa mai mult de 400$.

    Am făcut comparația pentru că sunt obiecte scumpe care nu merită pentru toată lumea și pentru care oricum există alternative.

      (Citează)

    • Eu personal ma scandalizez cand vad mobila proasta vanduta scump. De-aia prefer sa o fac singur daca se poate.

      “Roțile alea au pornit ca unicat și vor fi fabricate în serie mică, iar eu sunt convins că dacă cineva care nu fabrică roți s-ar apuca acum să le facă din aceleași materiale, ca apoi să le vândă, ar costa mai mult de 400$.” – nu zic ca esti fanboy Apple, dar e important sa intelegi ca, la absolut toate obiectele vandute de Apple, costul de productie plus dezvoltare reprezinta doar o mica parte din pretul total al produsului. In cazul rotilor, cercetarea e ceva mai putin importanta. Deci sa afirmi ca altii nu le-ar putea face mai ieftin e cel putin ciudat.

        (Citează)

    • 2 bucăți nu e același lucru cu “dintr-o bucată de lemn”, țevile de instalații nu sunt profile metalice.
      Eu ma gândeam la așa ceva: https://www.etsy.com/listing/260492401/live-edge-table-single-slab-maple-table

        (Citează)

  6. Giani Mucea:
    Eu personal ma scandalizez cand vad mobila proasta vanduta scump. De-aia prefer sa o fac singur daca se poate.

    “Roțile alea au pornit ca unicat și vor fi fabricate în serie mică, iar eu sunt convins că dacă cineva care nu fabrică roți s-ar apuca acum să le facă din aceleași materiale, ca apoi să le vândă, ar costa mai mult de 400$.” – nu zic ca esti fanboy Apple, dar e important sa intelegi ca, la absolut toate obiectele vandute de Apple, costul de productie plus dezvoltare reprezinta doar o mica parte din pretul total al produsului. In cazul rotilor, cercetarea e ceva mai putin importanta. Deci sa afirmi ca altii nu le-ar putea face mai ieftin e cel putin ciudat.

    Nu-i vorba tot timpul de cercetare, ci de un produs nou care ajunge să fie fabricat în serie mică. Oricine ajunge să scadă prețul cu timpul pentru că își optimizează procesul și îi scade prețul la materiale odată cu creșterea cantității/volumului. Cineva care nu face roți de-alea trebuie să-și caute furnizori și/sau să-și cumpere scule pentru a le fabrica. Ascultam un interviu cu tipul care a pornit Rhino (echipament foto-video) în care vorbea de procesul prin care treci ca să fabrici și să vinzi ceva și e chiar mai scump să începi decât aș fi crezut. Doar un prototip pentru ceva costă foarte mult, iar asta doar pentru role, bare și fitinguri pentru un slider.

    Ori Apple nu cred că o să vândă roți câte slide-uri vinde Rhino. Nu spun că aduc bani de acasă, cum se zice în România dintr-un altruism supraomenesc, dar cred că au un model de afaceri diferit de ceea ce pare. Sunt scumpe? normal. Mi-aș lua? nu.

      (Citează)

    • Inteleg la ce te referi dar am trecut prin suficiente fabrici si departamente de proiectare, in suficiente domenii, sa imi dau seama ca rotile alea nu sunt facute cu procese de prelucrare care ar necesita serie mare sau masa pentru a obtine un cost mic. Sigur, costul ar scadea cu cat creste productia, dar nu la fel ca la ambutisare spre exemplu – nu ai nevoie de matrite sa tai intr-o bucata de aluminiu.

      “cred că au un model de afaceri diferit de ceea ce pare” – trebuie sa ignori multe chestii sa faci afirmatia asta. Majoritatea informatiilor existente indica faptul ca Apple obtine un profit semnificativ din fiecare produs vandut.

        (Citează)

  7. Giovani:
    @Traian, multumesc pentru raspuns, de azi sunt un om mai bun din cauza ta.

    Datorita lui, nu din cauza lui….plm

      (Citează)

  8. Giani Mucea:

    “cred că au un model de afaceri diferit de ceea ce pare” – trebuie sa ignori multe chestii sa faci afirmatia asta. Majoritatea informatiilor existente indica faptul ca Apple obtine un profit semnificativ din fiecare produs vandut.

    Nu că aș ține să te contrazic, dar am citit pe site-uri ca MacRumors, daringfireball (Gruber) sau am auzit prin podcast-uri că profitul/produs variază mult. Poate nici nu e adevărat, nu știu, dar pentru mine personal devine contraproductiv să judec prețul unui obiect în funcție de profitul ăluia care-l vinde. Văd că nu mai e nimic corect din punctul ăsta de vedere, așa că mi se pare mai important ce merită sau nu pentru mine.

    Spunea un tip pe twitter că astfel de prețuri n-ar trebui să fie justificate prin alte comparații, gen ai o cameră video de 20k$, un calculator de 7k$ nici nu e așa scump și tind să-i dau dreptate (asta ca fapt divers).

      (Citează)

    • Nu imi dau seama unde ma contrazici. Profitul poate sa varieze si in acelasi timp sa fie peste media industriei. Sa varieze intre foarte mare si extrem de mare adica.

      Da, nu ma intereseaza sa judec profitul firmei sau sa justific pretul. E dreptul lor sa castige cat vor sau cat pot obtine. Dar din afirmatia “cred că au un model de afaceri diferit de ceea ce pare” am tras concluzia, poate nejustificat, ca modelul de afaceri pe care crezi tu ca il au e sa ofere anumite produse la un pret mai mic, poate chiar in pierdere. Pentru ca “pare” ca nu e asa. Si cu afirmatia aia nu sunt de acord. Nu cunosc nici un produs sau accesoriu Apple care ar corespunde, din contra.

      Again, nu am nimic cu Apple. Le-am folosit produsele si le recunosc meritele. Nu am nimic nici cu ideea de a stoarce profit. Dar consider ca oamenii trebuie sa fie realisti in legatura cu asta si sa nu incerce sa justifice niste fapte ca altceva decat sunt.

        (Citează)

  9. Gaelex:
    Xiaomi este concurenta, sunt albe, isi fac marketing agresiv, au software cel putin OK. Si pare ca sunt cu mai putine probleme de tinut in mana decat Apple.

    Dar nah, hai sa le comparam pe specificatii reale, nu inchipuite:
    https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9846&idPhone2=9945

    Ecran mai bun la iPhone, dar nu cu mult. Procesor mai puternic, baterie mai mare, autonomie mai buna la Xiaomi. Camere cu mai multi megapixeli la Xiaomi.

    ahahhahahahahahah, good one!

      (Citează)

  10. Giovani: care telefoane? gama S10, care aproape ca a ajuns la jumatatea pretului gamei Iphone 11 ?

    Pai si e de bine sau de rau? iPhone 11 abia s-a lansat, pe cand Galaxy S10 e la 2 luni distanta de a fi inlocuit.

      (Citează)

    • si cand o sa fie Iphone la doua luni de viitoarea lansare, o sa fie preturile cazute 40%? a stiu, astea sunt ca vinurile de colectie, le creste pretul cu timpul.

        (Citează)

  11. La o suta de ani de la lansare, iphone 6 inca este 1500 lei. Cred ca este cel mai ieftin iphone nou care se gaseste pe piata. Si totusi este 1500 lei!
    Asta apropo de preturile produselor apple. Or fi lucrate cu cele mai nobile materiale, or avea softurile belea, dar tot nu-si justifica pretul.

      (Citează)

  12. Quick tip: astfel de computere scumpe gen Mac Pro sunt cumpărate de oameni care produc foarte mulți bani muncind la ele. Dacă per total obțin mai mult profit cu un Mac Pro de 50.000 de dolari decât cu un PC de 30.000, e normal să ia Mac Pro-ul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus