un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestorePC GarageFlipSecomAltex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

CAT S52 este un telefon rugged cu design normal

7 Nov 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

CAT produce de multă vreme telefoane ultra-rugged, din acelea peste care poți trece și cu mașina, gândite pentru a supraviețui muncii în condiții dure sau periculoase, acolo unde o lovitură sau o scăpare din mână ar sparge alt telefon.

Problema este că în restul timpului oamenii au nevoie și de un telefon cu aspect mai finuț, cu carcasa mai subțire și o cameră foto foarte bună, că na… oameni sunt, fotografiază și ei pisici, stau pe Facebook, se joacă jocuri șamd. Iar pentru un astfel de segment CAT a creat telefonul CAT S52. Tot rugged, dar cu aspect de telefon normal.

CAT S52 are dimensiuni rezonabile, cu o grosime de 9,69 mm. Pare mai mult decât un telefon normal, dar în practică este grosimea unui telefon normal, plus a inevitabilei huse utilizate de majoritatea oamenilor, iar S52 nu are nevoie de husă.

Carcasa are un șasiu din aluminiu rezistent, iar spatele este cauciucat (TPU), ceea ce asigură protecție la șocuri și o priză bună în mână. Există o certificare MIL-STD-810G pentru diverse teste (șocuri, lovituri, scăpări pe jos, pe oțel, în diverse unghiuri de la 1,5 metri înălțime, rostogoliri, vibrații, atmosferă salină, temperaturi de la -30 la +65 grade C șamd), ceea ce înseamnă că este o carcasă rezistentă.

Mai mult, are și protecție IP68, iar aceasta este inclusă în certificatul de garanție. Marea majoritate a producătorilor mainstream de telefoane ce oferă modele IP68 nu-ți repară pe garanție telefonul dacă intră apă sau praf în el, protecția IP68 fiind mai degrabă la nivelul de “noi o oferim, dar nu o garantăm”. CAT S52 o garantează.

Uitați ce zice comunicatul despre teste:

Specificaţii de vârf în privinţa robusteţii
Testat la cădere de la înălţime de 1,5 m (5ft) pe oţel, de 30 de ori, inclusiv pe toate laturile şi colţurile
Clasă de protecţie la pătrunderea apei (IP68): Rezistent la nisip, praf şi murdărie. Etanş la apă până la 1,5m timp de 35 minute
Mil Spec 810G:
Şoc termic: rezistă la diferenţe de temperatură între -30 gr C și 65 gr C până la 24 de ore
Rezistent la vibraţii: Categoria 4
Rezistent la umiditate şi vapori de sare
Nu este nevoie de o carcasă suplimentară; ecran protejat de Gorilla® Glass® 6

S52 arată bine în rest. Ecranul este de 5,65 inchi, protejat de un strat mai gros decât oferă alte telefoane de Gorilla Glass 6. Are un aspect ușor industrial, ușor futurist, oricum diferit de alte telefoane din piață, ci sigla CAT discret introdusă în carcasa spate. Au reușit să introducă în carcasă și un senzor de amprente, ceea ce de obicei nu găsești pe telefoanele rugged.

Mi-a plăcut butonul on/off, care are niște zimți ce contribuie suplimentar la acel aspect industrial. Cardul microSD intră undeva în lateral și trebuie extras de acolo cu o agrafă, că-i bine fixat acolo.

Camera foto, una singură, este de 12 megapixeli și folosește un senzor Sony IMX363, care-i unul premium utilizat inclusiv de Google Pixel 4 și în trecut de Pixel 3A, Xiaomi Mi8 și alte telefoane. CAT S52 produce astfel fotografii foarte bune în lumina zilei și rezultate bune în lumină slabă, ceea ce a fost o surpriză foarte plăcută apropo de specificații.

În rest, specificațiile hardware sunt ale unui mid-range. Mie mi-ar fi plăcut să văd, la prețul său, mai degrabă hardware-ul de pe flagship-urile de acum un an sau doi ani, dar CAT le-a pus pe cele de mai jos.

  • ecran 5,65 inchi, rezoluție 1440 x 720 px, Gorilla Glass 6
  • chipset Mediatek Helio P35 octacore la 2,3 GHz, 4 GB RAM, 64 GB stocare internă și microSD
  • baterie 3100 mAh cu încărcare rapidă
  • cameră foto 12 megapixeli pe spate, focalizare dual-pixel, plus cameră frontală 8 megapixeli
  • senzor de amprente, wifi, USB-C, jack audio, LTE dual-sim
  • Android 9 cu upgrade la Android 10 în curând
  • carcasă IP68, certificare MIL-STD-810G
  • dimensiuni 158,1 x 76,6 x 9,69 mm, greutate 210 grame

Practic, telefonul se adresează mai multor categorii de clienți:

  • cei care lucrează în zone unde și-ar putea sparge ușor un telefon normal, chiar și ținut în buzunar, precum pe șantiere, în fabrici, depozite șamd.
  • celor care fac sporturi extreme, ba poate chiar și celor care merg mult cu bicicleta sau trotineta, să zicem, și vor un telefon rezistent pentru prins de ghidon.
  • pentru copii, care sunt mai predispuși să-și spargă telefonul, mai ales că probabil camera foto li se va părea foarte bună.
  • bătrâni sau alte persoane ce-și scapă des telefonul din mână, din diverse motive.

Dacă-l vreți, este disponibil la eMAG la precomandă pentru 2.399 lei, iar în perioada următoare ar putea apărea și la operatori și în alte magazine.

asus s5507

    9 comentarii

  1. In pretul ala de la E-mag e inclus si un ceas CAT… deci telefonul ar trebui sa fie mai ieftin in mod normal….

      (Citează)

  2. Mi se pare un telefon foarte bun daca esti in categoria lor de clienti.
    Iar pretul este destul de accesibil pentru ce ofera.

      (Citează)

  3. pt cei care joaca la pacanele

      (Citează)

  4. „Problema este că în restul timpului oamenii au nevoie și de un telefon cu aspect mai finuț, cu carcasa mai subțire și o cameră foto foarte bună, că na… oameni sunt, fotografiază și ei pisici, stau pe Facebook, se joacă jocuri șamd. Iar pentru un astfel de segment CAT a creat telefonul CAT S52. Tot rugged, dar cu aspect de telefon normal.” – asta îmi pare așa.. o chestie de marketing care nu prea are treabă cu realitatea.

    Cine caută un telefon rugged nu are nevoie de nimic finuț – asta e din categoria ălora care nu pot merge la ședință cu un laptop cu lumini roșii, care iar mă îndoiesc că există într-o realitate din afara YT. Am un prieten care are CAT S60 (ăla butucănos cu măsurare de temperatură) pe care și l-a luat după ce a spart un Samsung rugged (nu mai știu care model, dar era tot povestea asta că e și finuț). Ei, S60 ăsta, pe lângă că au început să cadă bucăți din el, a tot avut probleme cu camerele și nu e chiar așa solid pe cât pare. Și nu, omul nu bate cuie cu el, ci doar îl menajează mai puțin.

    Pentru cine are 2 mâini stângi cred că e mai bine cu 4 telefoane de 500 de lei decât unul de 2000, că sigur o să țină mai mult. În rest, dintr-o mașină sport nu faci una de teren dacă-i pui un scut mai rezistent.

      (Citează)

    • “ dintr-o mașină sport nu faci una de teren dacă-i pui un scut mai rezistent”

      Ce comparatii cretinoide poti face! Probabil in capul tau suna inteligent, dar asa se intampla cand ecoul e mare.

        (Citează)

  5. varucu:
    “ dintr-o mașină sport nu faci una de teren dacă-i pui un scut mai rezistent”

    Ce comparatii cretinoide poti face! Probabil in capul tau suna inteligent, dar asa se intampla cand ecoul e mare.

    Nu e nimic inteligent aici, sunt doar comentarii ale oamenilor pe care nu-i interesează genul ăsta de dispozitive. Sună la fel de bine ca și un telefon rugged pentru copii sau bătrâni.

    Cu toată modestia, încă n-am ecou și sunt chestii care funcționează acolo. Puteai să arăți că ești în stare de mai mult cu o părere (mai) pertinentă. Cred.

      (Citează)

  6. E cam umflat pretul, dar na, e telefon de fitze…

      (Citează)

  7. Samsung s9+ cu carcasa de sticla. Montat carcasa rugged, gata, telefon numa bun de santier! Face poze bestiale si in conditii reduse de lumina, iar pe santier chiar ai asemenea conditii! Specificatii de flagship.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus