un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

6 concluzii după turul doi al alegerilor

25 Nov 2019  ·

GÂNDURI  ·

42 comentarii

Eu mă așteptam la 55% vs 45%, pe fondul unui absenteism cauzat și de vremea friguroasă de afară, de “oricum iese Iohannis” și restul elementelor pe care le cunoașteți. Am fost plăcut surprins. Faptul că Diaspora s-a mobilizat în număr și mai mare decât în turul 1, depășind orice așteptări, m-a surprins, de asemenea, foarte plăcut.

Cred că Dăncilă a pierdut mai mult pentru că a zis “ăștia” decât pentru că n-a știut aria cercului. 80% din români nu știu aria cercului și nu e ca și cum contează asta.


Cum au votat în turul 2 votanții altor candidați din turul 1:

  • Cei care au votat cu Dan Barna – 92,5% Klaus Iohannis, 7,5% Viorica Dăncilă.
  • Votanții lui Diaconu au ales 34,3% Klaus Iohannis, 65,7% Viorica Dăncilă.
  • Paleologu – 72,3% Klaus Iohannis, 27% Viorica Dăncilă.
  • Kelemen Hunor – 83,9% Klaus Iohannis, 16% Viorica Dăncilă.
  • Cei care au votat cu ceilalți candidați, în turul 2 au făcut 61,2% Klaus Iohannis și 38,8 Viorica Dăncilă. (sursa Digi24/CTP)

Sunt surprins că 8% din votanții lui Barna au votat Dăncilă. Ce-i drept, rezultatele sunt din sondajul exit-poll, adică nu foarte precise, și poate că unii au răspuns la mișto, dar mă întreb dacă o parte din ei sunt, totuși, cei care au spus “eu voi vota anti-Iohannis pentru că sunt nemulțumit”.

Mi se pare că se și confirmă ceea ce vă spuneam despre Diaconu: o marionetă PSD-ALDE-Pro România care urma să atragă voturi în primul tur pentru a le vărsa către Dăncilă.


Statistica de mai jos este despre primul tur și se referă la cheltuielile declarate cu campania electorală (sursa: Hotnews):

Alianța electorală Un Om, cea făcută pentru Diaconu, a cheltuit 16,2 milioane de lei în campania electorală, din care 16 milioane finanțare privată. Iohannis și Dăncilă au cheltuit 18 milioane, ca reper.

Cine sunt cei care l-au finanțat cu 16 milioane de lei pe Diaconu și de ce? Finanțarea privată de 7 milioane de lei a lui Barna o mai înțeleg, că are susținerea multor oameni de afaceri, are donații șamd, dar cine bagă 16 milioane în Diaconu? Oamenii care îi țin sforile, desigur.


Radu Tudor a prezentat la Antena 3, vineri 22 noiembrie, un studiu care arăta că Dăncilă va obține maxim 40%, moment după care a fost atacat de diverși lideri PSD pentru că le strică planurile și le denigrează candidatul. Nu-i plângeți de milă, că nu e cazul pentru cineva care lucrează la A3.

Ce vreau să zic este că se va observa o ușoară răcire a relației Antena 3-PSD. De ce? Pentru că televiziunea nu poate face audiență și bani dintr-un cal mort.

Este inclusiv interesul posturilor prietene PSD ca partidul să se reformeze și să scoată în față oameni noi care pot fi pupați în fund la emisiuni de mare audiență, că de acolo vin bani pentru toată lumea. Dacă PSD îi scoate în față în continuare pe aceiași baroni locali ca și până acum, traiectoria lor va fi în continuare în jos.


Iohannis este o cantitate știută. Nu cred că ne așteaptă surprize de la acesta, dar îmi doresc câteva schimbări:

  1. comunicare mai bună cu presa. Se cam simte că-i este silă de jurnaliști și întrebările lor, dar ghinion! vine cu meseria. Nu are nici o scuză pentru a nu apărea periodic în fața presei pentru conferințe în care să fie întrebat diverse treburi, chiar și fără ocazii speciale, deoarece conferințele din campanie au dovedit că se găsesc întotdeauna suficiente întrebări.
  2. comunicare mai bună cu societatea civilă. Acolo se pot afla diverse probleme ale societății. Președintele a promis, după Colectiv, că se va consulta lunar cu diverși reprezentanți ai societății civile. Cred că a făcut-o de doar două ori în trei ani.
  3. să-și asume un proiect personal mai concret, de care chiar să se intereseze frecvent, după cum spuneam aici. Poate vă amintiți că Iohannis a făcut nu știu ce strategie despre sistemul educațional, creionată în linii atât de mari încât nu valora nimic, iar de la acea conferință nici nu cred că ați mai auzit vreodată de ea.
  4. să condamne mai rapid neregulile din societate. Iohannis nu are mari atribuțiuni conform Constituției, dar nu înseamnă că nu-și poate da cu părerea despre ele. Președintele nu trebuie să fie o enigmă.
  5. mai puțină aroganță. Mai puține aruncări cu paltonul, mai puține vorbe despre “ghinion”, mai puțină roboțenie. Mi s-a părut un alt moment de sictir când, ieșind de la conferința de presă organizată cu cei 9 jurnaliști acum câteva zile, a salutat cu “seară bună” un alt jurnalist care-l aștepta la ușă și care i-a pus o întrebare. Nu un “mă scuzați, dar tocmai am vorbit 2 ore cu presa și trebuie să ajung la birou”, nu un simplu răspuns măcar din politețe pentru cineva care a așteptat la ușă în frig, ci un “seară bună” spus de parcă ai încerca să ignori politicos un cerșetor.

Din păcate, Iohannis n-a făcut toate acestea în primul mandat, când avea interesul de a-l câștiga pe al doilea. De ce-ar face-o acum, când nu mai are nici o miză pentru 2024?


Dăncilă trebuie să dispară din scena politică, din memoria noastră și din atenția întregului popor. Este o perioadă ce trebuie uitată,  una când n-am mai vrut să avem conducători capabili și performanți, ci mediocri pe toate planurile. A fost cel mai slab pregătit lider de la Ceaușescu încoace.

Probabil va fi mazilită în curând. Nu vă temeți, ea va fi bine în continuare, probabil își va negocia un post de europarlamentar sau parlamentar pentru 2024 și, chiar dacă nu o face, statul român îi plătește deja pensii și salarii mult, mult, mult peste ceea ce merită.

Vine vremea lui Firea sau a Olguței, din păcate. Ca orice lider pesedist (în afară de Iliescu), trebuie să aibă un moment de glorie înainte ca mizeria să iasă la suprafață, înainte de a dispărea în obscuritate și/sau acuzații de corupție, la fel ca mulți alții dinainte.

asus s5507

    42 comentarii

  1. dar ce e asta, wishlist la adresa lui mos craciun? :))

    viseaza in continuare, tocmai ai votat un adormit sa mai petreaca si sa doarma inca 5 ani.
    raul cel mai mic, desigur si absolut, ca intotdeauna.

      (Citează)

    • Wishlist-ul pentru Iohannis nu e chiar asa important. Ce e important e ce se intampla cu PSD. In ideea asta, wishilst-ul meu e ca Veorika sa ramana la conducere macar inca 1 an si sa il aduca si pe Oprea.

        (Citează)

    • Mai bine decât cu Dăncilă. Prefer Iohannis președinte pe viață decât pe Dăncilă pentru 5 ani.

        (Citează)

  2. Multi dintre cei care au votat cu Iohannis in turul doi au facut-o contra PSD nu neaparat pro Iohannis.

      (Citează)

    • “Multi dintre cei care au votat cu Iohannis in turul doi au facut-o contra PSD nu neaparat pro Iohannis.” avand in vedere ca a condus detasat si in primul tur, nu stiu care sunt aia multi care l-au votat doar doar sa nu iasa psd ul. daca exista o optiune mai iubita de popor, era in turul 2. altfel regele mort, vadim la fel, basescu si iliescu nu mai au voie sa candideze iar barna incearca sa o vonvinga pe sotie sa consume noaptea nuntii. mai lasati fb-ul si vedeti cifrele

        (Citează)

    • Nu-i o problemă, de obicei în turul 2 se votează împotriva cuiva, nu doar cu cineva.

        (Citează)

  3. tot aia au facut si la ultimele alegeri, niste scurt-circuitati care uita rapid.
    au votat anti psd si a fost fix freaking psd la guvernare 4 ani din 5.

    much wow……

    Okochea:
    Multi dintre cei care au votat cu Iohannis in turul doi au facut-o contra PSD nu neaparat pro Iohannis.

      (Citează)

    • Pai da, dupa ce l-au votat pe Iohannis in 2014 si-au bagat picioarele la parlamentare. Dar de atunci s-au intamplat o gramada de lucruri, in general facute de PSD. S-ar putea sa nu isi mai bage picioarele si de data asta.

        (Citează)

    • Pentru ca alegerile parlamentare/locale sunt cu totul altceva fata de prezidentiale. La parlamentare trebuie sa votezi in judetul de unde esti. Nu mai merge stau in cluj si votez pt olt. Pt locale trebuie sa votezi in localitatea unde ai buletinul. O gramada de votanti de dreapta (studenti, corporatisti ce lucreaza in alt oras fata de cel unde au buletinul) nu vor vota.
      De urgenta ar trebui implementat votul prin corespondenta si in tara. Asta daca ii duce mintea pe penelisti si ii intereseaza. Altfel sa nu va mire cum o sa vedem iara un psd pe cai mari. Nu ca ar lua mai multe voturi, ci pt ca vor vota mai putini oameni.

        (Citează)

    • @Mihai: Pentru că au lipsit la vot în 2016, de asta a fost PSD la guvernare. N-au avut atunci mai multe voturi, ci celelalte partide au avut mai puține. Și nu-i musai vina celor care n-au votat, ci și meritul PSD că a purtat o campanie bună de a convinge oamenii că nu trebuie să voteze, iar apoi s-a plătit pentru asta.

        (Citează)

  4. “comunicare mai bună cu presa. Se cam simte că-i este silă de jurnaliști și întrebările lor, dar ghinion! vine cu meseria. ” – sincer si mie mi-ar fi sila, calitatea presei la noi a scazut enorm din cauza salariilor mici asa ca oamenii sunt destul de slab pregatiti si nu cred ca pun cele mai ok intrebari…

      (Citează)

    • Da, dar comes with the job. O vrei, o ceri oamenilor într-o campanie de durată, suporți și aspectele care nu-ți plac. Mie nu-mi place contabilitatea, dar din când în când o fac și pe asta.

        (Citează)

  5. M-am entuziasmat degeaba la migrarea procentelor candidatilor din turul I, caci eram si eu curios. Apoi am vazut ca asa zisa statistica este doar o opinie a CTP-ului, care nu are nicio baza stiintifica. Probabil sunt estimarile sale, dar nu cred ca a folosit metode statistice de colectare a datelor. Deci relevanta sa e zero (din acest motiv, al metodei (ne)folosite, nu sunt neaparat un antipatizant al CTP).

      (Citează)

    • Sunt date iesite din exit-poll-uri.

      Inca sunt uitmit ca exista oameni care se mira ca exista 7-8 procente din electoratul USR care au migrat la Viorica in turul doi. Pai aia sunt votantii anti Iohannis. Daca ar fi fost mai multi, ar fi intrat Barna in turul doi. Cam aici a pierdut Barna accesul in finala. Ar fi trebuit sa il atace pe Iohannis din turul I dar a ales sa nu o faca. A fost rau pe termen scurt, a fost bine pe termen lung? Cine stie…

        (Citează)

  6. Cea mai tare statistica: voturi pentru PSD in diaspora – 6,04%

      (Citează)

  7. Sper sincer ca aia 16 milioane bagati in Mircea Diaconu sa fi fost imprumutati de la camatari in ideea ca castiga.

      (Citează)

  8. “s-ar putea” :)))
    am ras

    Giani Mucea:
    Pai da, dupa ce l-au votat pe Iohannis in 2014 si-au bagat picioarele la parlamentare. Dar de atunci s-au intamplat o gramada de lucruri, in general facute de PSD. S-ar putea sa nu isi mai bage picioarele si de data asta.

      (Citează)

    • Ma bucur, rasul face bine la sanatate. Nu stiam ca o expresie a nesigurantei e atat de amuzanta, dar cine stie, poate aia care nu au dubii au alt simt al umorului.
      Ca idee, nici eu n-as zice ca vor vota prea multi impotriva PSD la parlamentare sau locale. Dar la fel as fi zis si despre europarlamentare. Deci dubiu.

        (Citează)

  9. “Ce vreau să zic este că se va observa o ușoară răcire a relației Antena 3-PSD. De ce? Pentru că televiziunea nu poate face audiență și bani dintr-un cal mort.”

    Intotdeauna a fost asa dupa ce au pierdut. Cei de la PSD isi dau seama atunci ca Antena 3 nu ajuta cu nimic, ce le toaca banii degeaba, si exista un recul. Dar in cateva luni o sa vezi ca iar se innoada lantul de iubire intre ei, sunt din acelasi aluat, sifoneaza banii impreuna, si asta nu se schimba prea usor.

    Apropo – de unde a avut Diaconu 16 milioane de lei “finantare privata”? dar Cumpanasu cei 560 de mii de lei?

      (Citează)

  10. si Base, dupa ce i-a treburat curul ca il demit aia, promitea verzi si uscate, ca face o data pe luna intruniri cu cetatenii in piata, ca draci, ca laci. nu a facut nimic. la fel si Klaus, sunt convins ca nu va face nimic, mai ales ca acum e la al doilea mandat, nu mai are ce pierde.

      (Citează)

    • Băsescu primar s-a întâlnit cu oamenii pe stadion. Băsescu președinte măcar a înfierat mizeriile PSD și a trecut țara prin criza economică.

        (Citează)

  11. “Este o perioadă ce trebuie uitată, una când n-am mai vrut să avem conducători capabili și performanți, ci mediocri pe toate planurile”

    Cine crezi ca e de vina pentru politicienii care ii avem? Noi cetatenii!!!
    Nu ar trebui sa uitam prin ce am trecut si unde puteam ajunge din cauza absenteismului.

      (Citează)

  12. Giani Mucea:
    Ma bucur, rasul face bine la sanatate. Nu stiam ca o expresie a nesigurantei e atat de amuzanta, dar cine stie, poate aia care nu au dubii au alt simt al umorului.
    Ca idee, nici eu n-as zice ca vor vota prea multi impotriva PSD la parlamentare sau locale. Dar la fel as fi zis si despre europarlamentare. Deci dubiu.

    De un lucru sint sigur: ca nimic nu e sigur in politica :)

      (Citează)

  13. Doar 7.5% din hastagisti au si principii si au respectat “Fara penali in functii publice”. Restul s-au sucit imediat , acum au trecut la fara penali doar daca nu este penalul nostru.

      (Citează)

    • Nu inteleg ceva.
      Ti s-a explicat ca “penal” e o eticheta pentru care Iohannis nu indeplineste criteriile. Ai continuat sa ignori asta si sa mananci rahat. Inteleg de ce – poate mai musca vreun idiot inainte de vot.
      Dar acum votul s-a terminat si tu tot continui cu asta. Care e motivul? Nu ai inteles ce ti s-a explicat? Respingi realitatea si o inlocuiesti cu ceva mai placut sensibilitatilor tale de pesedist? Indulcesti putin gustul pe care il simti in gura in momentul asta? Problema e ca nu vom sti niciodata. “De ce sunt pesedistii mizerabili” ramane unul din misterele nerezolvate ale omenirii.

        (Citează)

    • Mucea te rog discuta cu oameni de nivelul tau daca bu intelegi lucruri banale. Ti s-a explicat tie ca instanta a statuat clar ca sotii Iohannis au facut fals si uz de fals. In ce cod se regasesc aceste fapte, in cel civil sau in cel penal??? Daca nu avea Iohannis imunitate acum era coleg cu Dragnea.

      Giani Mucea:
      Nu inteleg ceva.
      Ti s-a explicat ca “penal” e o eticheta pentru care Iohannis nu indeplineste criteriile. Ai continuat sa ignori asta si sa mananci rahat. Inteleg de ce – poate mai musca vreun idiot inainte de vot.
      Dar acum votul s-a terminat si tu tot continui cu asta. Care e motivul? Nu ai inteles ce ti s-a explicat? Respingi realitatea si o inlocuiesti cu ceva mai placut sensibilitatilor tale de pesedist? Indulcesti putin gustul pe care il simti in gura in momentul asta? Problema e ca nu vom sti niciodata. “De ce sunt pesedistii mizerabili” ramane unul din misterele nerezolvate ale omenirii.

        (Citează)

    • Mariusica, Rromania TV-u, Gadea, Badea, justitiarul, stiripesurse si restul veceului NU sunt surse de informatie. Daca repeti dezinformarile debitate de tonomatele cu rahat o sa ajungi sa fii privit ca si ele, respectiv ca o latrina. Linisteste-te si canta la alta masa.

        (Citează)

    • Postacul striga postacul. Ce sa vezi, Iohannis nu mai are 6 case. Ghinion.

      Mishu:
      Mariusica, Rromania TV-u, Gadea, Badea, justitiarul, stiripesurse si restul veceului NU sunt surse de informatie. Daca repeti dezinformarile debitate de tonomatele cu rahat o sa ajungi sa fii privit ca si ele, respectiv ca o latrina. Linisteste-te si canta la alta masa.

        (Citează)

  14. Amuzant cum Iohannis, candidat de dreapta, sustinut de PNL, partid de dreapta are in dreptul sau 18 milioane, toti proveniti din finantare publica, si 0 finatare privata. Absolut minunat! :D

      (Citează)

  15. Ar fi trebuit sa-i vezi intrand in sectie si declamand: “noi Astia, am venit sa votam!” si sa auzi cum faceau stampilele puse cu sete in cabinele de vot. Asa intelegeai ce mult a contat acel “astia”.
    Leicester UK unde au fost 1986 de voturi anti-mizeriaPSD si 107 de tembeli (trebuie intelesi si ei sunt ai nostri… dar tratati ca sa se vindece).

      (Citează)

    • Cel mai grav pentru o democratie este sa nu respecti opinia celuilalt. Nu trebuie sa ii impui celui de langa tine crezurile tale, ci trebuie sa il faci sa vada daca e buna alegerea lui. Daca nu ai succes,nu e nimic. Poate ru esti cel cafe face alegeri gresite.Nimeni nu detine adevatul absolut.

        (Citează)

  16. MariusM,
    Ai gresit blogul ;)

      (Citează)

  17. Te miri de milioanele “investite” in Mircea Diaconu? Ce zici de urmatoarea schema (simplificata) : in contextul in care sondajele il arata pe candidat cu mult peste pragul de decontare de 3%, eu, ca “om de afaceri” ii tai factura pentru “servicii campanie electorala” (servicii aproximativ imposibil de dovedit) de n-spe milioane. Candidatul trece pragul si deconteaza de la stat miloanele. E? Ce zici, are sens investitia?

      (Citează)

    • Teoretic se pot verifica acele cheltuieli. Mie mi se pare o bătaie prea lungă pentru a strânge niște bani. Dacă ai genul acela de influență și putere, nu cred că stai în furtișaguri cu astfel de fonduri.

        (Citează)

  18. Faza cu diaspora are și altă dimensiune, cea a ideilor plimbate pe grupurile de facebook și whatsapp la care sunt “conectați” românii din acele comunități. Impresia mea e că multe dintre aceste idei au fost din sfera propagandei, ușor de digerat și greu de contrazis în puține cuvinte. De exemplu:

    * s-a exagerat foarte mult impactul politicii asupra vieții de zi cu zi, cu un vot “pentru copiii noștri, să aibă unde să se întoarcă”, copii care cel mai adesea se exprimă greu în limba română și preferă să vorbească inclusiv acasă în limba locală.

    * din aceeași sferă au fost ideile cu banii furați de la autostrăzi (școli etc), deși realitatea e că România a pornit de fapt de foarte de jos iar o discuție mult mai utilă ar fi fost pe marginea ritmului de dezvoltare, ritm care e legat mai degrabă de structura socială și de banii disponibili, guvernul având mai degrabă un rol de arbitru iar președintele doar de chibiț în tribună.

    * ca un fel de “idee acoperitoare” a fost noțiunea de “trebuie”, adică eu cetățean român cu domiciliul în străinătate trebuie să votez, chiar dacă legăturile mele cu “țara” sunt mai degrabă sentimentale (bine, unii își construiesc case în care nu va locui nimeni niciodată). Acest “trebuie” e legat de “să am unde mă întoarce” (sau să aibă copiii o țară mai bună în care să se întoarcă), de parcă vreunul dintre candidați visa să scoată România din UE sau să fugă cu bugetul național în Brazilia (exagerez pentru a sublinia ridicolul lui “trebuie”).

    În țară în schimb la un nivel subliminal s-a indus faptul că votul de acum a fost între un “ticălos” și o “proastă”, ambele în diverse grade depinzând de persoana întrebată. Gen unii aveau o problemă cu cele 6 case, cu traficul de copii sau cu aria cercului, pierzând din vedere faptul că niciunul dintre candidați – incluzându-i pe cei din primul tur – nu a venit cu un plan de țară consistent și coerent.

      (Citează)

    • Du-te si munceste afara cativa ani.

      Dupa un timp, intreaba-te “cum merg lucrurile in tara asta de le merge asa de bine si de ce la noi merge asa prost”. Incearca sa observi in special circuitul banilor in natura.

      Stii tu, circuitul ala “initiativa privata” – “atitudine de ajutor si sprijin din partea autoritatilor” – “mai multe taxe la stat” – “mai multa infrastructura”.

      Cand o sa intelegi care sunt diferentele si de unde vin ele, o sa iti vina sa tragi in teapa pesedisti. In special pe aia cu ifose.

        (Citează)

  19. Ungerea domnului pe vremuri ..ca toata presa din “Unsul lui D-zeu” n-o sa-l scoată..

    „Rânduiala ce se face la încoronarea domnilor.“ După ungerea cu Sfântul Mir, mitropolitul îi săruta creştetul capului, iar domnul, la rându-i, săruta mâna înaltului ierarh şi icoanele din sfântul altar, îndreptându-se spre centrul naosului. Aici mitropolitul îi aşeza pe cap o coroană de aur împodobită cu pietre scumpe şi îl apuca de braţul drept, iar postelnicul de cel stâng, urcându-l pe tronul cu trei trepte aşezat în partea dreaptă a bisericii. După înveşmântarea în straiele domneşti, voievodul se îndrepta spre Curtea Domnească, însoţit de mitropolit şi de Sfatul ţării, şi urca pe tronul domnesc, pentru a primi jurământul supuşilor „întru deplină încredere şi dreptate şi credinţa lor nestămutată“. Mitropolitul păşea cel dintâi spre domn, îi săruta mâna şi-i ura „domnie norocită“, încredinţându-l de sprijinul său şi cerându-i ocrotire pentru dânsul şi pentru oamenii Bisericii. După mitropolit, urmau episcopii şi celelalte feţe bisericeşti, abia apoi marele logofăt şi ceilalţi boieri..
    „Preamilostivul sultan s-a milostivit de tine şi ţi-a dat domnia Moldovei“

      (Citează)

  20. Marius M:
    Mucea te rog discuta cu oameni de nivelul tau daca bu intelegi lucruri banale. Ti s-a explicat tie ca instanta a statuat clar ca sotii Iohannis au facut fals si uz de fals. In ce cod se regasesc aceste fapte, in cel civil sau in cel penal??? Daca nu avea Iohannis imunitate acum era coleg cu Dragnea.

    @Marius M., nu știu cum de s-a gândit că ar putea să se coboare la nivelul tău de handicapat psd-ist.

      (Citează)

  21. Nici Iohanis nu a stiut aria cercului.

      (Citează)

    • Iohannis a fost mai inteligent decat sa raspunda la provocarea respectiva. Iti garantez ca stie formula pentru determinarea ariei cercului.
      De altfel, nici nu a vrut sa atace gratuit tuta blonda, atunci cand a raspuns la intrebarea cu necesitatea de a cunoaste limbi straine. A fost fair play si a zis ca mai sunt si altii care nu stiu.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus