►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Xiaomi a anunțat astăzi planuri mari de extindere a prezenței în România, incluzând acum lansarea lui Redmi Note 8 Pro pe piața noastră și apoi extinderea rețelei de magazine Mi Store în paralel cu creșterea propriei echipe în țara noastră.
Este poate cel mai important anunț al lunii, dacă nu al trimestrului, pentru că crește concurența pe piața telefoanelor și a multor alte dispozitive (remember the robot?).
Telefonul este Xiaomi Redmi Note 8 Pro, un model mid-range cu camere foto foarte bune, baterie mare și preț foarte mic. Telefonul are ecran de 6,53 inchi mare cât toată partea frontală, rezoluție 1080 x 2340 px, cu un mic teardrop în partea de sus pentru camera frontală. Carcasa arată bine, în special pe culoarea verde, și îmi place că are colțurile rotunjite pentru a nu te deranja la palmă; are Gorilla Glass 5 pe față și spate. Acumulatorul este de 4.500 mAh și are încărcare rapidă.
Sistemul foto include patru camere:
plus camera frontală de 20 megapixeli, F/2.
Camera principală folosește acel nou senzor Samsung GW1 de 64 megapixeli despre care am mai scris. În lumină bună, capturează cu toți pixelii (adică 9.248 x 6.936) și asta permite și un zoom digital bun, așa că Redmi Note 8 Pro nu mai are și cameră telephoto. În Night Mode, senzorul face pixel binning, adică interpretează lumina adunată de 2×2 pixeli ca fiind un singur pixel și obține fotografii de 16 megapixeli ce sunt luminoase.
Am văzut mostre și toate arată impresionant. Mă voi convinge cu propria mână dacă așa stau lucrurile, că am telefonul la teste (între timp, puteți citi review-ul de pe GSMarena, dacă vă interesează așa mult). Filmează la 4K la 30 fps și are și slow-motion la 960 fps în 720p.
Camera macro nu are o rezoluție mare, dar nu strică să fie acolo. Mi-ar fi plăcut uneori să pot realiza fotografii macro cu telefonul meu, iar cea de pe Xiaomi vine cu un avantaj: are autofocus și poate face și video macro, ceea ce alte telefoane cu astfel de camere încă nu au implementat.
Camera pentru adâncime este utilizată, de fapt, pentru a surprinde portrete mai bune în tandem cu celelalte. Separarea subiectului de fundal se face mult mai bine, obținându-se un bokeh mai bun decât ar fi posibil doar din software.
O funcție amuzantă este cea de AI Skyscaping, adică poți modifica cerul unei fotografii pentru a-l face mai… interesant, să zicem. Adică, dacă nu-ți place cerul înnorat sau poate, din contră, total lipsit de nori dintr-o fotografie, telefonul îl detectează și-l poate modifica.
Redmi Note 8 Pro are un procesor MediaTek G90T (un octa-core despre care Xiaomi spune că este mai performant decât un Snapdragon 730 și că rulează bine și jocuri, dar aștept să testez și eu), 6 GB memorie RAM și stocare de 64 sau 128 GB, plus slot microSD. Telefonul include și NFC compatibil cu Google Pay (și voi testa eu dacă merge cu BT, ING și restul de la noi), conector USB-C și jack audio, plus telecomandă IR. Carcasa este rezistentă la apă.
Bateria are 4.500 mAh, după cum ziceam, o capacitate foarte mare, și se încarcă la 18W. Nu are și încărcare wireless.
Prețul? 1.199 lei pentru varianta de 64 GB și 1.299 lei pentru varianta de 128 GB. E un preț excelent, personal mă așteptam să se ducă spre 2.000 de lei.
Xiaomi îl va lansa în două etape. Pe 16 octombrie va avea loc un flash sale la eMAG pe site, unde 100 de bucăți vor fi la un preț redus, plus offline în Mi Store din București. Apoi vânzarea va începe pe 21 octombrie prin eMAG, PC Garage, Altex, Flanco și Blacktech, iar la operatori va fi disponibil la Digi și poate în viitor și la ceilalți.
Despre planurile de extindere, s-a zis despre 4-5 magazine pe stilul Mi Store din Mega Mall, dintre care unele poate tot în București. Xiaomi nu le va deschide în nume propriu, ci prin partenerii din România, așa cum și cel din Mega Mall este operat de fapt de Blacktech. Pentru service la telefoane colaborează cu Cordon Electronics și încă un furnizor, deci garanțiile vor fi onorate aici și probabil în termen rezonabil.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
23 comentarii
09/10/2019 la 12:58 PM
Arata bine, review-urile spune ca merge blanao, totusi ….chiar nu or avut bani de un Snapdragon ? Asa cam ar fi singurul motiv pentru care nu as da banii pe el…
Dave(Citează)
09/10/2019 la 6:27 PM
mediatek se gaseste in tv sony, fire tv, irftin si performant cu consum redus de energie
me(Citează)
09/10/2019 la 1:42 PM
No snapdragon = stuck on miui = no future.
Carebear(Citează)
09/10/2019 la 1:49 PM
Ieși cu un review până în 20 Octombrie?
Doru Vlad(Citează)
09/10/2019 la 2:49 PM
Deocamdata nu iau telefoane cu procesoare MediaTek, experienta a fost sub asteptari.
Gaelex(Citează)
09/10/2019 la 3:06 PM
Remember despre telefoanele Xioami?
S-a schimbat ceva in ultimele luni?
ipo(Citează)
09/10/2019 la 3:25 PM
haidi bre, n-ai vazut ca are telefonul in teste?
chiar trebuie sa intrebi ce s-a schimbat?
n-am nici o problema sa citesc texte platite, ca si acelea pot fi interesante, dar am ajuns sa cam fiu iritat de reclama mascata, sincer sa fiu.
adica, ce-i prea mult e cam mult, au fost si articolele alea cu Georgia/ Tarom, si comunicatele de la vodafone cu dreamlab si veka si cine mai stie cate.
e o forma de lipsa de respect fata de cititori pana la urma.
repet, pentru capetele patrate: nu am nici o problema cu reclama, e perfect normal sa fie reclama pe blog, am ce am cu reclama nesemnalizata.
Marean(Citează)
09/10/2019 la 3:58 PM
Comentariul ăsta îl căutăm și eu. :) Se mai schimbă omul, mai ales când Xiaomi este prezent in Romania și se poate mânca ceva de pe urma lor. Acum așteptăm reviewul “corespunzător”. :D
Louis(Citează)
09/10/2019 la 4:35 PM
Nici eu n-am nici o problema cu reclamele. Doar ca m-am impiedicat de comentariul respectiv in articolul despre articol care are link chiar aici si mi s-a parut ca e cam in contradictie cu prezentul.
ipo(Citează)
09/10/2019 la 4:27 PM
Omul a spus ca are telefonul la teste => nu e al lui si reclama e semnalizata. Apoi, articolul descrie telefonul (specificatii) si, cand vine vorba de performante, spune clar ca “asteapta sa testeze”.
Nicaieri in articol nu impinge catre cumparat sau nu presupune ca ar fi mai bune decat X sau Y.
Hai sa nu ne mai agitam inutil.
Andrei(Citează)
09/10/2019 la 4:33 PM
Lol, e bine daca tu crezi ce scrii. Cred că nici Radu nu crede tot ce a scris. :))
Louis(Citează)
09/10/2019 la 4:40 PM
ok, tu nu stii ce inseamna reclama semnalizata, asa ca iti voi explica: undeva in titlu sau macar la eticheta/categorie trebuie sa fie un P.
Oricum, ai un mod dubios de a pune problema, adica daca a zis ca-i in teste inseamna ca a semnalizat ca e reclama. Errr, nu, nu inseamna asta, sunt destul de sigur ca nici Radu nu ar fi de acord cu interpretarea asta.
De asemenea, nu stii nici ce inseamna “reclama” in general vorbind, tu ai impresia ca reclama e doar cand cineva iti lauda un produs sau zice sa cumperi… de “content marketing” e clar ca nu ai auzit.
Marean(Citează)
09/10/2019 la 6:35 PM
Alegerea mediatek pentru xiaomi inseamna un pret redus cu performanta buna. Mediatek ramane leader inca in oferta de Soc uri pentru televizoare. Asta pentru ca se poate si exista suport. De ce snapdragon nu e prezent in zona media/wifi si mediatek se gaseste in media playere/routere/tv…
Nu ai sdk adaptat cerintei pietei, nu ai cereri
me(Citează)
09/10/2019 la 7:57 PM
Toți cei care au avut TELEFON (nu TV etc) cu procesor mediatek știu că update-urile vin greu spre deloc, iar rom-urile custom compatibile sunt ca inexistente.
Andrei(Citează)
09/10/2019 la 8:03 PM
Eu astept masina de spalat.
Baltha Zerus(Citează)
09/10/2019 la 8:30 PM
mediatek, IPS, miui…
CatalinR(Citează)
09/10/2019 la 9:33 PM
Oare au rezolvat problema senzorului de proximitate. La redmi 5 si redmi note 7 am intampinat aceeasi problema: senzorul de proximitate care se dezactiveaza in timpul apelului si te trezesti n aplicatii deschise.
Mihai(Citează)
09/10/2019 la 10:42 PM
Cat de relevante crezi ca mai sunt update-urile pentru marea majoritate a utilizatorilor care oricum nu vad diferențe esențiale de la, sa zicem, android 8 la 10, utilizatori care oricum, după 2 ani, iau alt telefon?
Marius(Citează)
10/10/2019 la 10:14 AM
Cei care nu observă diferențele de la o versiune la alta de Android nu-și cumpără telefon nou după 2 ani, că n-au de ce. Cei pe care nu-i interesează ultimele funcții nu urmăresc niciodată ultimele modele și nici nu stau să compare specificații tehnice, că nu-i interesează ce aport aduc 2 GB de memorie în plus.
Din ce am văzut eu, în România merg spre Xiaomi și Huawei tocmai ăia care compară specs pentru că vor mai mult la un preț mai mic. Discutam și pe un alt blog ce fac oamenii, marea majoritate, cu telefoanele mobile și sunt convins că mulți exagerează și subestimează oamenii. Ai o mătușă care știe să intre doar pe facebook? na, există mulți pensionari care fac o groază de chestii cu telefoanele mobile – zic pensionari pentru că mulți tineri au impresia că numai ei se pricep. Așa că mă tem că tot zgomotul ăsta de pe interenet e generat de oameni care nu înțeleg de fapt cum e cu majoritatea.
dam167(Citează)
09/10/2019 la 11:31 PM
.. ipocrizia ne omoară ! Acum un an, doi îi recomandăm și lu’ Cetin produse de la Xiaomi .. egal cu zero … “Xiaomi sucks – chinezism ieftin” ! Acum toți blogger-erii nu mai pot “cat de tari și cool și performante sunt xiaomi-urile” .. da’ deh, tre’ să mănânce și noi ! 😜
Răducu(Citează)
10/10/2019 la 10:11 AM
Las si eu asta aici:
https://imgur.com/efFXGj0
https://imgur.com/KqX8q8e
Louis(Citează)
10/10/2019 la 4:13 PM
E bine ca intra și pe piața noastră marii producători, chiar dacă nu direct. Tocmai ce am butonat in magazinul propriu din Mumbai vârful de gama a producătorului Oppo (Oppo Reno2) . Pentru o suma echivalenta cu 2400 lei e wow!
EGO(Citează)
10/10/2019 la 4:28 PM
Ma refer la “marii producători” ca fiind cei care domina piata mondiala (sau măcar cea asiatica) ca număr de unități vândute.
EGO(Citează)