►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
4 Oct 2019 ·
Vodafone a anunțat recent două programe interesante. Primul este Future Changers, care este o competiție internațională pentru tinerii cu cele mai bune idei de utilizare a tehnologiei pentru a ajuta la protejarea mediului înconjurător.
Este vorba doar de idei, înscrierile se fac pe bază de text sau material video pus pe portalul Future Changers. Dacă aveți idei, încercați asta, există și un premiu de 5.000 de lire sterline (pentru că-i organizat de la HQ, nu de România), cursuri la Imperial College of London și chiar și mentorat și alte beneficii pentru realizarea lui. Poate fi un punct de plecare inclusiv pentru un start-up.
Fundația Vodafone România a lansat zilele trecute aplicația DreamLab, pe care o anunțase prin primăvară. De fapt, eu am auzit de DreamLab în 2016, ca aplicație mișto de telefon ce are un scop nobil.
Aplicația DreamLab funcționează în modul următor: în timp ce telefonul stă la încărcat (și doar atunci), procesorul acestuia este utilizat pentru cercetări împotriva cancerului. E un sistem popularizat cândva de SETI@home, care utiliza PC-uri pentru diverse alte cercetări.
Telefoanele mobile sunt mult mai puternice (chiar și față de 2016) decât în trecut, cu o putere de procesare foarte mare. Cum o parte din cercetarea acestor boli înseamnă, de fapt, simulări, modelări și diverse calcule matematice, aceasta se poate face pe rețele de procesoare de telefoane.
La alegere sunt: tumori maligne – descifrarea corelațiilor genotip-fenotip (Garvan Institute of Medical Research – Australia), medicamente personalizate genetic pentru tratamentul anti-cancer (Imperial College London – Marea Britanie) și folosirea arhitecturii genomului în elaborarea medicamentelor personalizate pentru pacienții cu cancer (Istituto Firc di Oncologia Molecolare – Italia). (citat de la Hoinaru)
Vodafone nu taxează traficul făcut de aplicația DreamLab atunci când descarcă noi calcule de efectuat, deși cred că în general telefoanele stau conectate și la un wifi atunci când se află la încărcat. DreamLab a pornit de fapt din Australia și a fost localizată de Vodafone în mai multe țări, acum fiind și rândul României. Instalând-o, vă alăturați unor sute de mii de oameni ce o folosesc deja pentru a ajuta la vindecarea cancerului.
O găsiți în App Store sau Play Store, dacă doriți să o instalați.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
13 comentarii
04/10/2019 la 2:49 PM
La DreamLab n-am inteles exact, pe langa faptul ca telefonul trebuie sa fie la incarcat mai trebuie sa si ii fie ecranul pornit pentru a functiona? Asta pe iOS. Mi se pare destul de tricky.
Iulian(Citează)
04/10/2019 la 4:14 PM
Da, pe iOS ecranul trebuie sa ramana pornit. Daca se apasa pe Home sau Power aplicatia este trimisa in background si nu isi mai face treaba. Este o limitare iOS.
Macar atunci cand incep calculele ecranul se inchide destul de mult si nu face lumina in camera in timpul noptii.
George(Citează)
04/10/2019 la 8:54 PM
Telefonul meu se incarca foarte repede și nu prea apuca sa facă vreun calcul.
Ar fi bine dacă ar putea funcționa și când telefonul nu e la încărcat.
One plus 6
Marius(Citează)
04/10/2019 la 9:13 PM
Îl lași la încărcat; sau crezi ca pățește ceva?
Mario(Citează)
04/10/2019 la 11:52 PM
Pai vreau sa îl folosesc și nu prea pot cu un cablu agățat de el
Marius(Citează)
05/10/2019 la 9:10 PM
Tu când dormi folosești telefonul? A, doar comentezi pe aici Gica contra. Asta e ideea aplicației, sa ruleze în background când nu folosești telefonul (dormi) și e la încărcat. Dream lab, yuno ingliș?
Mario(Citează)
05/10/2019 la 12:34 AM
Măcar e pt o cauza nobila și POATE ceva mai utila.
Și când te gândești ca erau Lolo care făceau asta sa găsească ei extratereștrii din spațiu 😂😂😂
Mihai(Citează)
05/10/2019 la 9:41 AM
De unde știi ca nu minezi criptomonede pentru niste hackeri ? Plus ca ar duce la uzura telefonului mai ales a bateriei. Ar trebui sa faca o aplicatie #VDF pentru PC. Intre timp la Vodafone inRoaming pentru RepublicaMoldova plătești 8,45 (€/1MB).
george(Citează)
05/10/2019 la 7:59 AM
Alta reclama nesemnalizata.
Marean(Citează)
06/10/2019 la 9:48 AM
Ma mir cum creierul tau a reusit sa respire in acelasi timp cat si tastai.
Este incredibil cat de departe merge prostia unora.
M Andrei D(Citează)
05/10/2019 la 10:17 AM
Tocmai astia care au impanzit toata tara cu antene (din cel mai mic catun pana in varful muntelui) s-au gasit acum sa-i preocupe mediul inconjurator si cancerul. Minunat!
gigi(Citează)
05/10/2019 la 9:11 PM
Pentru ca e o aplicație oficiala, nu una lansata de vreun “hacker rus”?
Mario(Citează)
05/10/2019 la 10:16 PM
să le zici Mersi ca nu trebuie sa faci foc cu fum negru sa anunți ca ai nevoie de ajutor sau ceva.
Mihai(Citează)