►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Ăia de la Comisia Europeană s-au uitat scurt pe declarația de avere a Rovanei Plumb, au văzut că miroase a corupție și au trimis-o imediat acasă.
Asta ridică întrebarea din titlu: de ce în România aceleași declarații de avere nu ridică niciodată semne de întrebare și investigații legate de sursa banilor, caselor, terenurilor, obiectelor de artă și mașinilor menționate acolo?
Dacă vă uitați pe site-ul Camerei Deputaților sau al Senatului, găsiți declarațiile tuturor parlamentarilor. Acestea sunt mai mult subiect de bârfe pe la știri, de genul X are 3 apartamente, un milion în tablouri și ceasuri, șapte terenuri intravilane și un Mercedes. OK, și cum le-a dobândit dacă a lucrat toată viața ca funcționar în vreo administrație județeană?
Toate procedura legată de declarațiile de avere în România este inutilă.
Cât despre Rovana Plumb, pare că se afundă și mai mult în noroi. Speriată că pierde postul de comisar european, probabil plătit cu bani grei partidului, a anunțat ieri că și-a plătit la propriu peste noapte creditul de 800.000 de lei, oferind creditorului două apartamente pe care le deține.
Mai jos este declarația de avere a Rovanei Plumb:
800.000 de lei = 170.000 de euro. Doar ultimele două din listă sunt apartamente, iar dacă unul din 1982 de 50 mp și unul poate mai nou de 80 mp valorează 170.000 de euro, înseamnă că eu sunt milionar dacă-l vând pe al meu.
Apropo, ca să înțeleagă lumea care-i treaba cu împrumuturile astea declarate în acte de diverși politicieni: este cea mai simplă metodă de a lua șpagă. Adică X vrea să-ți dea șpagă pentru că-l ajuți cumva. Tu iei banii, îi pui în cont și declari că i-ai luat ca împrumut de la un prieten. De ce i-ai împrumutat? Nu contează, vrei să-ți cumperi haine sau să construiești o casă și ai noroc că prietenii tăi foarte bogați îți pot da astfel de împrumuturi.
Șmecheria este că, ulterior, nimeni nu verifică dacă ai rambursat împrumutul. Este o înțelegere fără contract sau alte aspecte legal ce pot fi verificate. În practică, banii pot fi ai tăi pe vecie, definiția șpăgii. Dacă peste 25 de ani te întreabă cineva dacă ai dat înapoi banii împrumutați, îi poți spune că nu, că ai mai discutat cu el și-i vei da banii înapoi în anul 2217. Sau îi poți spune celui care te întreabă “ce-ți pasă, ia dă-i drumul de aici!”
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
11 comentarii
01/10/2019 la 7:13 AM
Împrumutul este o metodă de a spăla banii. Iei pe cineva care are justificare pentru acea suma de bani, tu ii dai șpaga adunată și o primești înapoi ca “împrumut”.
După care toată lumea implicată uită de el.
Gaelex(Citează)
01/10/2019 la 8:30 AM
Mai atent daca ne uitam, la penultimul are cota 0. Deci a cedat apartamentul sotului. La ultimul l-a lasat pe fiu fara cota lui parte
Cipper(Citează)
01/10/2019 la 9:00 AM
Nu inteleg aluzia cu pretul apartamentelor. Pare legit din punctul meu de vedere – 2 ap in suprafata totala de 130 mp vandute la un pret de 1300 EUR/mp nu e deplasat la ce preturi se invart prin Bucuresti.
Dar da, declaratiile alea de avere sunt degeaba, pentru ca institutii ca ANAF, ANI, Curtea de Conturi sunt subjugate politic.
In rest, despre imprumutul fictiv al Rovanei, propusesem tweet-ul asta
https://twitter.com/mihaimdima/status/1177465933578694656?s=20/
Mihai(Citează)
01/10/2019 la 9:02 AM
Iohannis ales presedinte cu 6 case (a mai pierdut una intre timp), Barna contracte de milioane de euro cu statul. Cam asta aleg romanii… integritate 0.
Marius M(Citează)
01/10/2019 la 9:27 AM
@Marius, da nu vrei tu sa sa ne arati care sunt contractele alea ?
Adrian(Citează)
01/10/2019 la 9:12 PM
Da si tu o cautare pe google si insinueaza pe urma ca ele nu ar exista. De ce crezi ca nu mai calca pe la A3? A fost acolo odata, foarte de apreciat, insa s-a cam pierdut cu firea cand a fost intrebat de banii obtinuti din contracte cu statul. De atunci nu a mai calcat pe acolo.
Marius M(Citează)
02/10/2019 la 3:45 PM
@Marius: Nastase era ala cu 6 case. Iohannis avea 5 (din care unele erau apartamente prin alte case), si a pierdut una.
alunelu(Citează)
02/10/2019 la 10:46 PM
Adauga si ca le-a obtinut din meditatii ca sa fie totul complet.
Marius M(Citează)
01/10/2019 la 9:28 AM
@Marius, da nu vrei tu sa sa ne arati care sunt contractele alea ?
Adrian(Citează)
01/10/2019 la 10:50 AM
e mult mai rau, dupa cum zicea cineva de dimineata la radio noi avem toate institutiile de forma, statul e o forma fara fond. te duci la spital, e posibil sa te infectezi in loc sa te faci bine. te duci la scoala sa inveti – 40% analfabeti, la prima sedinta 200 de lei fondu clasei, pe drumul spre casa ar fi trebuit sa fii intr-un microbuz scolar care exista, dar sta intr-o parcare folosit doar la ocazii speciale – esti rapit si omorat pentru ca un olandez pedofil se plimba linistit pe strazile din Romania, fara frica c-o sa-l prinda cineva. mergi la unirii sa te intalnesti cu prietenii la big mac, treci prin piata constitutiei 2 clanuri tiganesti organizeaza GOT, iti aterizeaza un topor in cap in mijlocu bucurestiului, sau 2 clanuri 4ciuning organizeaza curse de masini- da masina peste tine. suni la 112, te pun sa inchizi ca sa nu tii linia ocupata. politia rutiera exista dar nu isi face treaba, iese doar in anumite zile sa dea amenzi pentru viteza, in rest poti sa faci absolut ce vrei tu pe strada, nu te amendeaza nimeni.
marian(Citează)
01/10/2019 la 11:16 AM
Foarte tare ca acolo unde a fost bataia clanurilor cu sabii erau toate maretele institutii bucurestene: Parlamentul, Politia Locala la 2 pasi, Ministerul Justitiei, de fapt TOATE MINISTERELE.
Toate controlate de PSD, deci TOATE DEGEABA.
mac gregor(Citează)