un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Apple anunță căștile AirPods Pro cu anulare activă de zgomot și design in-ear

28 Oct 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Căștile AirPods de la Apple nu doar că s-au vândut extraordinar de bine, dar au și dus la explozia acestui segment de căști earbuds, acum fiind astfel de modele de la aproape fiecare producător de telefoane sau electronice. Deja este ciudat cu atâtea astfel de căști pe stradă, că uneori vezi oameni vorbind singuri și nu știi dacă sunt nebuni sau dacă au earbuds, mai ales dacă au urechile astupate de păr lung.

Apple a lansat acum varianta AirPods Pro care includ cea mai dorită și utilă funcție, cea de anulare de zgomot, după cum ziceau zvonurile recente că vor face. Noile AirPods Pro vin și cu o ușoară schimbare de design, fiind acum un model in-ear (deci, teoretic, nu mai pot fi numite earbuds), iar pachetul include în total 3 vârfuri de silicon de diferite dimensiuni.

Uitați varianta nouă in-ear:

Și cum arăta cea veche, care intra în lobul urechii, dar nu și pe canalul acesteia, adică ceea ce se numește earbud:

Pentru partea de Active Noise Cancelling, sistemul este unul clasic în care căștile analizează zgomotul ambiental și emit un sunet de caracteristici fix opuse ce anulează acel zgomot. Tehnologia este excelentă, eu unul nici nu mai accept ideea de căști fără noise cancellation de când mi-am luat acele Bose acum câțiva ani.

AirPods Pro realizează acest ANC cu două microfoane. Unul este exterior și percepe zgomotul ambiental și-l anulează; altul este în interiorul urechii și percepe zgomotele ambientale neanulate de primul, așa că emite un nou set de “anti-zgomot” pentru o anulare dublă. Există și un mod numit Transparency de către Apple, mod în care zgomotul ambiental este chiar redat activ în ureche pentru a putea asculta astfel mai bine o conversație sau zgomotele străzii chiar și cu căștile în urechi.

Controlul se face similar cu alte căști de acest tip, adică există un senzor tactil pe cască din care poți da diverse comenzi și activa Siri. Bateria este similară cu a altor modele, adică 4,5 ore de ascultare cu ANC activat. Cutiuța lor de transport le poate încărca de mai multe ori pentru un total de 24 de ore de ascultate sau 18 ore de convorbire.

Prețul oficial este de 249 de dolari 280 de euro în Europa, ceea ce le face să concureze cu Sony WF-1000XM3, care-s considerate excelente și pe care le găsiți și la noi la eMAG. Vânzările de Apple AirPods Pro încep pe 30 octombrie în SUA și alte 25 de țări, dar nu se știe dacă și România va face parte din primul val. Oricum, vor apărea și aici; cu puțin noroc, înainte de Crăciun, deși cred că depindem de cererea din SUA și alte țări mai mari.

Vedeți și hands-on-ul meu cu noile iPhone 11 și 11 Pro /Max și cum arată magazinul flagship Apple din Fifth Avenue.

asus s5507

    12 comentarii

  1. Când au apărut AirPods prima dată mi s-a părut un design cam neatrăgător. Acum că le văd peste tot și m-am obișnuit cu ele parcă nu mai e atât de rău.
    Prima funcție a design-ului trebuie să fie utilitatea și AirPods au satisfăcut cererea asta. Modelul nou parcă îmi place mai mult pentru că sunt mai scurte. Poate scapă și de trompa aceea data viitoare.

      (Citează)

  2. 250 usd plus TVA no thanks.
    Suntem prea săraci pt preturile astea

      (Citează)

  3. Noise canceling si faptul ca da tramvaiul peste idiotii cu ele la urechi nimic?
    La cat costa ar putea ca la sunetele de claxon sa dea mute si sa-i sune in casca….ca pe idioti nu`i inveti niciodata.

    Eu unu nu inteleg de ce ai vrea anularea zgomotului de fond cand esti in miscare, un accelerometru ceva ar merge pus ca nu consuma mult….stai in metrou da, mergi pe bicicleta oha.

      (Citează)

  4. Bun de tot, acum nici nu știi că cel pe care îl strigi/claxonezi are de fapt căști cu anulare de zgomot, fix asta le trebuie tinerilor care merg cu nasul în telefon și căștile în/pe ambele urechi. Măcar pe ăia cu căști over-ear îi vezi și știi că n-ai nicio șansă să te audă, dar cu astea mici și aproape invizibile multă baftă…
    Eu folosesc doar căști in-ear și fără dop, cele de iPhone cu fir, tocmai ca să aud și ce se întâmplă în jur, chiar și în avion. Viața mea e mai importantă decât muzica fără bruiaje, ascult acasă flac-uri în liniște deplină dacă vreau o cură de muzică bună, nicidecum în locuri publice unde se poate întâmpla orice și trebuie să fii atent non-stop dacă nu vrei să pățești ceva.
    Dar mna, selecția naturală trebuie să funcționeze în continuare.

      (Citează)

    • Deci dacă mie și ție, hai și lui Jimmy, nu ne trebuie NC sunt degeaba, nu?

      Genul ăsta de căști nu sunt pentru ascultat muzică la o calitate mai bună (e ok, mulți jurnaliști se fac că nu înțeleg asta) ci pentru… eliminarea distragerilor. Acasă când asculți muzică presupun că ai ceva over ear (dacă asculți la căști) cu amplificare, nu? Că la flac de pe telefon n-ai câștigat nimic în afară de liniștea aia de care ziceai.

        (Citează)

    • Nu sunt degeaba, doar că sunt pt un public restrâns. Din păcate o să fie folosite fix de cine nu ar trebui, pt că au sigla potrivită și sunt scumpe și arată cât de cool sunt ei. Până o să dea mașina sau tramvaiul peste ei.
      Chiar cred că ar fi mandatory un accelerometru care să dezactiveze NC în mișcare, e un risc pt cei din jur sincer.
      Acasă ascult la niște boxe 2.0 decente și placă audio xonar, e suficient pt pretențiile mele.

        (Citează)

  5. Cu sau fara anulare de zgomot tot ca niște penibili veti arata cu ele puse. Bine, e apple, daca aveau forma si miros de rahat tot se găseau unii sa explice ce design perfect au sau cum merita 200 coco

      (Citează)

    • true dat :-)
      cand vad oamenii cu airpods in urechi imi vin in minte imediat goblinii din aia din LoTR

        (Citează)

    • Design-ul, cel puțin la AirPods, se referă la faptul că sunt comode pentru majoritatea oamenilor și au fost destul de fiabile și de rezistente în timp – pe scurt, cei ce le-au cumpărat au fost mulțumiți. De obicei ăia care cumpără tot ce scoate Apple au cam fost mulțumiți de-a lungul timpului de produsele pe care le-au folosit și de aia au încredere în continuare. Cel mai puțin important când îți alegi niște căști e cum li se pare ălora de pe stradă design-ul lor.

      Pe scurt, dacă sunt ceea ce cauți și nu au echivalent mai ieftin, dai 200 de coco.

        (Citează)

    • @dam167
      Ai dreptate dar mie tot imi vine sa rad.
      :-)))

        (Citează)

  6. Eu raman fan earbud. Cu inear am probleme in momentul cand pun doua. Probabil ceva legat de presiunea interna.

    Deci cele vechi raman optiunea mea

      (Citează)

  7. dam167:
    Deci dacă mie și ție, hai și lui Jimmy, nu ne trebuie NC sunt degeaba, nu?

    Genul ăsta de căști nu sunt pentru ascultat muzică la o calitate mai bună (e ok, mulți jurnaliști se fac că nu înțeleg asta) ci pentru… eliminarea distragerilor. Acasă când asculți muzică presupun că ai ceva over ear (dacă asculți la căști) cu amplificare, nu? Că la flac de pe telefon n-ai câștigat nimic în afară de liniștea aia de care ziceai.

    Nu am zis ca NU sunt bune. Folosite unde trebuie sunt super. Dar o sa fie folosite de toti trotinestii, biciclistii, pietoni care au ajuns gen zombie, toti prin trafic, acum si cu anulare de zgomot. La noi din pacate am ajuns sa ne permitem chestii scumpe (chiar daca nu, rate, etc) dar cu educatia cam oha……de aia da tramvaiul peste persoane de 19 ani cu castile la urechi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus