un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Am bănuiala că acest clip de la Colectiv a fost ascuns cu complicitatea anchetatorilor

24 Oct 2019  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Situația este așa: filmul lansat astăzi, obținut pe sub mână de Tolontan/Libertatea, a fost filmat de structura foto-video din ISU Buc-If în momentul intervenției. A fost filmat de un pompier, adică, care avea această sarcină. Se și aude aproape în toată înregistrarea radioul acestuia, plus că altcineva n-ar fi avut acces în mijlocul intervenției și chiar în club încă din primele momente.

Un moment foarte tare astăzi a fost cel al conferinței de presă a celor de la IGSU, care au explicat cum a fost filmat clipul și au confirmat că au folosit imaginile intern, pentru analiza intervenției. Este o procedură uzuală, toate intervențiile de amploare se filmează.

Întrebat de ziariști de ce nu a dat imaginile și organelor de anchetă, omul tace și se uită în gol. Nu poate spune că nu le-a dat pentru că ar fi arătat prost ISU în fața publicului, așa că tace și speră să fie întrebat altceva. Privirea aia în gol este practic o confirmare a problemelor din timpul intervenției la Colectiv.

Ulterior, s-a spus că acele imagini “n-au fost cerute punctual”, deși cererea anchetatorilor era formulată la modul “toate materialele foto-video de la toate instituțiile abilitate”. Este de netăgăduit că cei din IGSU le-au ascuns la sertar, sperând să nu ajungă publice niciodată.

A zis apoi Florin Negruțiu la Digi24 o treabă foarte deșteaptă: cum e posibil ca procurorii să nu știe că pompierii filmează de obicei intervențiile?

Toți ziariștii știu asta, că primesc des imagini de la IGSU pentru a avea materiale pentru știri.

Toți procurorii știu că pompierii filmează asta, că doar nu o fi fost singurul incendiu din istoria țării. Nu, anchetatorii cu siguranță au mai colaborat și altădată cu IGSU pentru alte cazuri și știau că se fac astfel de materiale. Unele pot fi văzute pe site-ul ISU.

Și na, la Colectiv s-a plimbat unul cu o cameră mare în mână, cu lampă atașată, pe acolo printre ei. Nu era invizibil.

Explicația pare a fi, acum, una singură: anchetatorii au acceptat și ei să țină secretă această filmare. Ea nu arată decât dezorganizarea din IGSU și câteva alte elemente negative pentru imaginea instituției, precum înjurătura trasă de un șef ISU, pe Oprea venit acolo ca o păpușă la defilare, pe un consilier al ministrului făcându-i acestuia o fotografie cu telefonul, ca să aibă materiale din care să arată că Oprea este la datorie șamd.

Poate că ordinul de a ascunde înregistrarea a venit atunci de la Oprea sau de la Arafat sau de la altcineva cu putere de decizie. Nu-i una crucială, că nu se schimbă nimic legat de vinovații acelui incendiu, dar ascunde proasta organizare a unui serviciu păstorit de cei numiți mai sus. Și după ce clipul a fost ascuns, e greu să-l mai scoți la suprafață după un timp, chit că Oprea nu mai este acolo (dar Arafat este), așa că ascuns a rămas.

Mie personal nu-mi pasă de ce-a apărut fix astăzi. Mi se pare că a fost ales bine momentul, că se apropie comemorarea a 4 ani de la Colectiv și acum se discută din nou acest subiect. Probabil Tolontan îl avea de mult, dar l-a dat în momentul de impact maxim, nu când erau moțiuni de cenzură sau în timpul concediului de vară.

Dar chiar nu contează cine l-a avut, când, de unde, cum a fost scăpat și împotriva cui este îndreptat de către conspirațiile oculte ale iluminatilor de umbră și ale lui Soroș, desigur. Pentru mine important este doar ce măsuri se pot lua pentru ca, la următoarea astfel de intervenție, cei din IGSU să fie mai bine organizați. Asta mă privește direct, nu jocurile politice ale acestui clip.

Acesta trebuie să fie, de fapt, interesul marelui public. Discuțiile despre conspirații și interese sunt inutile pentru noi. De 4 ani de zile, se discută mai mult despre mâini criminale, conspirații din umbră, anchete lente și teoria izolației fonice. Când vine discuția și despre ce măsuri s-au luat pentru a preveni astfel de situații? Când vom cere noi această discuție?

asus s5507

    10 comentarii

  1. Eu nu stiam ca interventiile se filmeaza, nu m-am gandit la asta desi este evidenta necesitatea acestor inregistrari.

    Dar eu nu sunt procuror, nu este sarcinea mea de serviciu sa instrumentez acest caz.

    Ascunderea acestei inregistrari este evident o infractiune si trebuie pedepsita cu toata rigoarea legii si fara nici o circumstanta atenuanta.

      (Citează)

  2. Imagini filmate de structura foto-video din ISU Buc-If în momentul intervenției, Arafat este seful ISU, doar el putea ascunde videoul, probabil la parchet au ajuns alte imagini.

    Daca nu am aflat nimic de ancheta revoluției, despre HexiPharma, 10 August, de ce ne-am aștepta la un verdict in cazul Colectiv ?

      (Citează)

  3. Dupa 4 ani se scarmana subiectul, cu rezultate nimic.

    In decembrie se fac 20 de ani de la revolutie, iar se va sufla praful de pe dosare, iar il vom “condamna” pe Iliescu aratandu-i degetul (aratator), vine Craciunul si se fasaie subiectul.

    Nu inteleg de ce doar

      (Citează)

  4. sqrt:
    Dupa 4 ani se scarmana subiectul, cu rezultate nimic.

    In decembrie se fac 20 de ani de la revolutie, iar se va sufla praful de pe dosare, iar il vom “condamna” pe Iliescu aratandu-i degetul (aratator), vine Craciunul si se fasaie subiectul.

    Nu inteleg de ce doar

    Chiar 30 de ani.

      (Citează)

  5. Nu aveau de unde sa stie procurorii ca se filmeaza interventiile, daca nici domnu Arafat care era seful institutiei nu stia procedura.

    In plus a zis si la Antena 3 ca domnu Calafat nu stia.

      (Citează)

  6. Calafat ala trebuia demis atunci, nu poanta.
    Sa crezi ca demisia PSD de atunci a fost o victorie e degeaba.

      (Citează)

  7. Sînt toți mînă în mînă. Doar să-i vezi cum vorbesc și-ți dai seama de la o poștă cît sînt de analfabeți, toți. Darămite să mai citească fișa postului….
    Se învîrteau ca bășina în izmene, nimeni să organizeze ceva, triaj medical, etc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus