un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Samsung Note10+ hands-on

24 Aug 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

Am văzut joi noul Samsung Note10+. Frumos telefonul, chiar este uimitor când te gândești ce evoluție extraordinară avem față de acum două sau trei generații.

Abonează-te: http://bit.ly/2RBcHBg

Ca de fiecare dată când țin în mână un telefon de top, sunt uimit de cât de subțire și ușor este. Purtăm (sau port eu, nu știu despre voi) telefoanele cu huse de protecție ce le îngroașă și estompează marginile extrem de subțiri ale ecranului, iar când văd un flagship “nud” sunt mereu uimit. Note10+ nu face excepție.

Note10+ este succesorul de drept al lui Note9, apropo. Modelul Note10 trebuie privit ca o variantă mai light, un model pentru cei care vor un telefon de top cu stylus, dar nu cel mai bun. Note10+ este cel mai bun și rămâne de fapt singur într-o nișă în care nu are concurență pentru că nici Huawei Mate 30 Pro nu se va apropia de el (decât dacă-i pun stylus).

Ecranul este foarte plăcut. Pe camerele foto a fost o mică îmbunătățire față de Samsung S10, cea cu zoom trecând de la F2.4 la F2.1. Faptul că stylusul funcționează ca o telecomandă bluetooth pentru camera foto îmi place foarte mult.

Toate review-urile citite pe net (The Verge, GSMarena, Engadget) spun că telefonul este excelent și asta nu mă miră. Au scos jack-ul audio, teoretic un dezavantaj, dar practic era inevitabil după ce Samsung rămăsese cam singurul producător mare de telefoane cu așa ceva; un adaptor rezolvă problema, deci nu te forțează să folosești căști wireless, ci doar să faci un pas în plus.

Singura treabă care nu mi-a plăcut la prima vedere este că butoanele sunt toate pe partea stângă. Mă obișnuisem, ca dreptaci, cu on/off pe dreapta, să-l apăs din poziția normală a mâinii. Nu-i un deal-breaker, dar mă miră alegerea de design pentru că aveam impresia că poziția acestui buton o cam fixezi de la început și faci restul designului în jurul său.

Prețurile sunt mari, dar culmea este că sunt un pic mai mici decât cele de anul trecut. Adică Note10 simplu, cu 8 GB RAM și 256 GB stocare internă, costă 4.499 lei la eMAG și trebuie văzut ca un fel de Samsung S10+ cu stylus. Note10+ cu 12 GB RAM și 256 GB stocare costă 5.199 lei, iar varianta 12 GB RAM cu 512 GB stocare costă 5.699 lei. În review-ul de anul trecut al lui Note9 scriam că modelul 8+512 GB costă 5.899 lei, cu 200 de lei mai mult decât varianta de top de acum, care-i mai bună ca hardware. Recunosc că am fost surprins să descopăr asta.

asus s5507

    17 comentarii

  1. Eu nu înțeleg de ce mai lucrează companiile la design, când fac telefoane atât de fragile, că oricum trebuie să le ții în husă. Mi-e dor de moda aia cu brushed aluminium pe spate și laterale.

      (Citează)

  2. Are ecran de S4, aceeași densitate de pixeli

      (Citează)

  3. Am un OnePlus 5T, e subțirel, frumușel, dar husa e necesară ca să nu-mi alunece din mână.
    Majoritatea telefoanelor sunt extrem de alunecoase și le scapi printre degete. Sunt mișto fără huse, păcat de designul lor, că trebuie să le acoperim cu tot felul de protecții. Dar când dai 1000 și… de euro pe un telefon, zău dacă poți să-l lași neprotejat.

      (Citează)

  4. offtopic: am avut placerea sa simt pe pielea mea faza cu calcatul in picioare pe scara aia rulanta de la otopeni, la sosire. mi-am adus aminte de articolul tau si am scos familia imediat in stanga si am scapat. cei din urma mea si-au luat niste calcaturi destul de nasoale. asa ca multumesc, a fost de bine informatia.
    consider ca e cea mai buna cale sa iti dai seama unde te-ai intors. unde mizeria si lipsa totala de interes fata de oameni e fix de la intrarea in tara.

      (Citează)

  5. “Au scos jack-ul audio, teoretic un dezavantaj, dar practic era inevitabil după ce Samsung rămăsese cam singurul producător mare de telefoane cu așa ceva”…
    Nici chiar, LG il pastreaza in continuare si este pe locul 7 in topul producatorilor.

    Offtopic. Nu am sa inteleg niciodata de ce se pune asa mare accent pe cum arata aceste telefoene la exterior (spate din sticla de nu stiu care etc) cand 95% dintre utilizatori folosesc huse. Mie mi se pare un amanunt lipsit de importanta. De ce ai plati in plus ptr asa ceva?

      (Citează)

    • Ca să arate bine. La fel ai putea să te întrebi de ce o mașină trebuie să arate bine pe exterior, că tu oricum stai la volan și nu o vezi din afară.

        (Citează)

    • Masina aia o vezi de cate ori te urci in ea. O admiri din balcon, de la geam, te uiti in vitrine cand treci pe victoriei sa vezi ce bine iti sta in ea. Plus ca o vad si altii. Telefonu daca-i pui husa il mai vede pwlea. Sau poate or fi unii care din 5 in 5 min ii dau husa jos si il admira.
      Acu revenind la note10, dpdv tehnic este o mare jmecherie. La fel insa sint multe altele in segmentul asta. Unele mai ieftine altele mai scumpe.

        (Citează)

  6. Le-am butonat azi, note10 e incredibil de compact pentru ce ofera. Totusi spatele nu arata la fel de bine ca la S10

      (Citează)

  7. E bun, pana incepe sa explodeze

      (Citează)

  8. Taman vazui reclama note10 la tv. Printre altele se prezinta uluitoarea capacitate a deviceului de a transforma scrisul de mana in text. Tare, nu?
    Doar ca fix jmecheria asta o faceam inca de pe vremea cand aveam un note3. Totusi au trecut cam 6 ani de-atunci.

      (Citează)

    • Nu știu reclama, dar probabil că nu arată doar ce-i nou, ci principalele funcții ale telefonului pentru cei care până acum nu cunoșteau seria Note.

        (Citează)

    • https://youtu.be/4_Y995u6HFw
      Aia e prima functie prezentata. Apoi ca face bookeh video, dai cu penu in aer si ca ruleaza jocurile belea. Dooooh. 6000 lei. Chilipir. Unde sint inovatiile fata de noturile vechi? Faptu ca are procesor mai bun camera mai buna si mai mult ram e doar o evolutie fireasca. Toate telefoanele au evoluat. Dar inovatia aia noua unde e? Singura chestie cu adevarat utila e ca sa incarca full in juma de ora. Sau cel putin asa zice reclama.

        (Citează)

  9. johny jambe de bois

    25/08/2019 la 7:01 PM

    Asus. Never Samsung again.

      (Citează)

    • Dar de ce trebuie sa alegem un telefon in functie de producator si nu in functie de ce ofera ?
      De exemplu eu am folosit un Xiaomi si as fi vrut tot un model de la ei (pret mai mic, imi placea interfata MIUI, etc).
      Dar in acelasi timp voiam un display mai performant, asa ca am ales Samsung.
      Poate daca viitoare o sa mi se para destul de bun display-ul de la Huawei si voi alege un model de la ei.

      Totul depinde de ce este pe piata si ce vrei tu de la un telefon.

        (Citează)

  10. Am văzut și telefoanele din seria 9 sau seria asta nouă (cu noul Note inclusiv). Parcă e mai bine cu gaura pentru cameră pe mijloc. E într-adevăr foarte compact. Eu aștept seria 11 cu procesorul de pe Note 10+ sau chiar mai bun de atât. Acum vreau camera frontală să fie integrată în ecran.

    Am un Note 8 acum și pe cât de bine arată fără husă, pe atât este de alunecos. Nu am rezistat nici măcar 5 secunde cu el naked. Nici nu voi mai alege un telefon fără ecran Amoled, este extraordinar de frumos. Cei care vorbesc de Asus să caute acum Zenfone 6 prin magazine. Samsung ține toate telefoanele lor la vânzare cât mai mult timp. De-alde Asus, Sony și Huawei pierd mult pentru că nu țin telefoanele sau tabletele disponibile cât de mult pot + că uneori nu vând toate variantele oficial la noi. Asus, Sony și Huawei dau actualizări regulate doar pentru flagship-uri.

    Păcat că Nokia nu are un flagship adevărat, pe ei aș fi mizat. Au dat puțin chix cu primele telefoane lansate (am cumpărat un Nokia 5 pentru prietenă), iar acum au prea multe (părerea mea personală). One Plus a luat-o pe calea premium și nu le-a ieșit. Sincer, oricât de hulit ar fi Samsung, ei stau mai bine decât toți la actualizări și la disponibilitate, au învățat asta de la Apple.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus