►► Black Friday la: Fashion Days・Finestore・PC Garage・evoMAG・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・ Sevensins ◄◄
14 Aug 2019 ·
Aproape după fiecare festival mic sau mare apare întrebarea de ce se folosesc jetoane sau brățări electronice în loc de bani plătiți pe loc către vânzătorul de mâncare sau băutură?
Răspunsul este următorul: organizatorul festivalului ia comision din toate vânzările de mâncare, băutură și orice altceva de pe acolo. Uzual cam 15-25%, dar bârfele spun că la Burger Fest este de aproximativ 30%, iar la Untold chiar de 40%. (Efect secundar: prețuri mai mari.)
Ca să iei comisionul, trebuie să controlezi transferurile de bani, iar asta se face prin jetoane sau carduri contactless de festival. Organizatorul deține punctele de încărcare, plus platforma software de plată la fiecare chioșc și deci știe exact câți bani s-au cheltuit și unde.
Alternativa care ar fi fost? La final de festival să duci organizatorului rola de control a casei de marcat ca să-i arăți câți bani ai făcut și să-i dai tributul?
Înțeleg inclusiv că unii organizatori analizează vânzările fiecărui vânzător în parte. Dacă sunt mici, s-ar putea ca la anul să nu îl mai primească la festival, preferând-l pe unul mai profitabil pentru toate părțile.
La festivalurile unde puteți plăti direct la vânzători cu card sau cash înseamnă de obicei că acestora nu li se ia și procent din vânzări. Exemple ar fi festivalurile organizate la Hotelul Caro sau cel făcut de Ground Zero Beer la Verde Stop de “Zero Mai”. De ce? Pentru că sunt festivaluri mici și trebuie să crească înainte să ceri mai mulți bani de la vânzători. Întâi vrei doar să vină cât mai mulți, atrași tocmai de ideea de profit mai mare față de alte evenimente.
În al doilea rând, pentru că în astfel de locuri organizatorul are de obicei un monopol de vânzare. La Caro, chiar hotelul are singurul stand ce vinde vin, șampanie, apă și sucuri, plus că altfel pajiștea ar sta degeaba acolo. La Zero Mai, Ground Zero sunt singurii care vând bere și probabil că le ajunge asta.
Teoretic cu toții am prefera să plătim direct cu bani la comercianți, mai ales dacă au POS-uri contactless. Există însă și avantaje pentru clienți și mi se par însemnate. În primul rând, nu toți comercianții au POS-uri, iar eu de exemplu nu am cash la mine. Mi s-a întâmplat, pe la festivaluri cu plată directă, să nu iau de la X sau Y pentru că nu avea POS.
Alt avantaj este că, deși pare un pas în plus să încarci cu bani o brățară electronică, este ceva ce faci doar o dată sau de două ori pe zi. În schimb, orice plată la orice comerciant se face rapid, că atingi brățara și gata. Închipuiți-vă alternativa, o coadă de 5 persoane și pentru fiecare dintre cei din fața ta vânzătorul trebuie să încaseze bani, să dea rest, să schimbe 100 la colegul, să zică că nu mai are mărunt și trebuie să schimbi tu șamd. Cred că ar dura mult mai mult, per total, decât un top-up la casele de plată.
Jetoanele sunt enervante, cu asta sunt de acord. Riști să le pierzi, iar prețurile sunt de obicei multipli de jumătăți de jeton. Sper să treacă toate festivalurile la sistem contactless.
Ca sfat, punctele de încărcare plasate imediat lângă intrare sunt mereu aglomerate; mergeți la unul mai îndepărtat, eventual după ce ați dat o mică tură ca să vedeți prețurile. Nu uitați că puteți recupera banii pe jetoanele sau creditul neconsumat, faceți asta înainte de a pleca din festival.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
46 comentarii
14/08/2019 la 6:46 AM
Stai sa vezi diseara la Metallica, ca n-ai voie cu apa si peste 50.000 de oameni vor fi obligati sa cumpere apa la suprapret cu jetoane.
Deea(Citează)
14/08/2019 la 12:13 PM
Ce bineeee 😂
ionica(Citează)
14/08/2019 la 6:57 AM
Pe scurt, pentru profit cat mai mare ! De regula sumele cu care poti incarca o bratara sau o fisa sunt multiplu de 5 sau 10 lei …10,, 15, 20, 30, 50 lei.
Un exemplu : Incarci cu 10 lei, platesti 7-8 lei pe un o bere sau o apă si ti-a rămas un rest de 2-3 lei. Iti mai returnează cineva vreun rest după concert/festival ? NU !
Diferenta ramane la ei. Un fel de japca dar oarecum legala.
George(Citează)
16/08/2019 la 4:30 PM
Ba nu, poți încărca cu ce sumă vrei tu și la final poți scoate banii rămași pe card/brățară fără nici o problemă. Cred că n-ai fost la festivaluri până acum.
nwradu(Citează)
14/08/2019 la 7:19 AM
50.000 de oameni care nu știu cum funcționează un concert? E un eveniment privat închis cu anumite scoruri, fiecare îți asumă faptul că e mai scump ca în stradă iar intrarea nu e obligatorie. Sunt o grămadă de oameni care vin de mai departe, cheltuie cu transport, cazare etc. pentru o cântare de 2 ore. Unii ar zice că-i risipă, alții că merită. La fel zic și eu, merită o apă scumpă ca să văd concertul, nu-i un capăt de țară.
GuestStar(Citează)
14/08/2019 la 7:57 AM
Ce dracu’ o fi însemnând „scoruri”, numai tu știi…
Și câți din banii ăștia se duc la organizator și câți se duc drept taxă de protecție la autorități? Poate nu mult, poate nu deloc…
Dar hei, tot eu mă certai demutl cu unii, că nu se merită să mergi în discoteci, să plătești mai mult decât ai plăti într-o alimentară.
Dim(Citează)
14/08/2019 la 8:28 AM
E un eveniment privat cu peste 50.000 de oameni care n-au voie cu o picatura de apa inauntru si vor fi nevoiti sa stea la cozi infernale, pe canicula asta, ca sa cumpere apa nesimtit de scumpa cu jetoane, pentru care vor sta la alte cozi. Dar, hei, maine toti se vor plange de asta pe Facebook si pe bloguri.
Deea(Citează)
14/08/2019 la 12:29 PM
@Dim, nici eu nu prea stiu ce inseamna “scoruri”, dar totusi nu cred ca “se merita” sa ne agitam pe aici.
Andrei G(Citează)
14/08/2019 la 7:29 AM
Nu e vorba ca-i un capat de tara, ci de faptul ca se formeaza cozi imense, atat la cumparat apa, cat si la toalete. Ori eu nu vin acolo ca sa stau la cozi, ci ca sa vad concertul. Si da, o sa dau 15 lei pe fiecare apa la 0,5 cumparata cu jetoanele lui peste prajit, ca n-am de ales.
Deea(Citează)
14/08/2019 la 8:08 AM
Bonus : poți să faci pișu în sticlă.
Juan Panamera(Citează)
14/08/2019 la 12:34 PM
Aia ține de seriozitatea organizatorului și nu ai ce face. În anglia (cu ceva istorie în organizarea de concerte și evenimente pentru mulțimi) e perfect normal, nu există cozi (sau dacă sunt ele sunt rezonabile). Organizatorii au învățat că trebuie să servească mai bine masele, au doar de câștigat dacă depun eforturi să adreseze mai bine cererea. În rest… știi de acasă că o să dai mai scump pe un suc, o apă, un popcorn. Încă ne mai mirăm de asta? Nu am învățat de mici că brifcorul e mai scump în stațiune??? :D
mircea 2(Citează)
14/08/2019 la 7:30 AM
Casele de marcat au un raport care se numeste “Z”. Acest raport conține suma totală încasată in “Zi”. Practic prin apăsarea a 3-4 taste se extrage acest raport care “by the way”este obligatoriu. Si din cate stiu noile case de marcat au acest raport in format electronic.
DragosB(Citează)
14/08/2019 la 8:11 AM
Nu stii ce inseamna scoruri, da’ bine ca stii ce inseamna “se merita”
Boris(Citează)
14/08/2019 la 8:29 AM
La români se face asta cu jetoanele. In străinătate cred că am prins un singur festival cu jetoane – Rock Werchter. Cred că, comercianții plătesc o taxă să își vândă produsele și cam aia e, nu te complici și te poți concentra să își vadă lumea de concerte. La Glastonbury am platit cash – nu cozi la jetoane, nu complicații pentru organizator.
Unul(Citează)
16/08/2019 la 4:31 PM
Tomorrowland e cu brățară și perle sau cum numesc ei moneda lor. https://www.tomorrowland.com/en/festival/mybracelet
Sunt multe, de altfel. N-au inventat românii conceptul acesta.
nwradu(Citează)
14/08/2019 la 9:07 AM
Stai acasă atunci.
Sau bea 2 litri înainte sa intri și ai făcut o combinație.
Mihai(Citează)
14/08/2019 la 9:52 AM
Daca asculti acasa discografia trupei, in timp ce bei apa, te-ai scos si de bilet la concert. Inteleg ca, la cat a costat biletul, apa e aproape moka.
cartus(Citează)
14/08/2019 la 9:50 AM
Nu merg in seara asta (distractie placuta celor care merg, concertele de pana acum din turneul asta au fost excelente).
Dar in ultima vreme merg cam la 30 de concerte in fiecare an si in zilele de vara (si nu doar) imi iau sticla cu apa la mine ca sa am ce bea inainte sa intru. O beau treptat, cate putin, nu toata deodata. La capitolul asta ajuta daca a fost inghetata inainte pentru ca nu poti sa bei decat pe masura ce se topeste. A si inca un pont important: in ziua concertului, nu mananc mai mult de un pumn de migdale/ nuci/ seminte de pin si un pumn de fructe si poate o inghetata.
Inauntru nu cumpar de baut decat extrem de rar… o data in 2011 si o data in 2018 (si asta doar pentru ca voiam paharul, era pictat frumos). Si n-am murit niciodata de sete, chit ca am fost la destule concerte la peste 35 de grade.
Da, uneori am primit de baut din diferite surse, de la paza, de la cei de pe scena, de la cineva care voia sa-mi multumeasca pentru ceva*. Da, alteori am intrat cu alte lichide, in Germania pe fata pentru ca oricum de obicei scrie pe panourile de la intrare ce e clar permis, la noi in buzunare (sucuri la punga de genul Capri Sonne) pentru ca e putin zona gri.
Dar au fost si destule situatii in care n-am baut nimic de la ora 13 cand am intrat la festival si pana la miezul noptii cand am ajuns acasa. Si n-am avut nici pe dracu’. Asa ca serios, asta cu “vai, am murit de sete” e exagerata si tine strict de comoditate. Un om sanatos nu moare de sete in jumatate de zi fara apa.
*Daca vedeti ca cineva are nevoie de ajutor, ajutati, sunteti toti oricum in aceeasi oala. Chiar daca acel cineva e un francez dobitoc care ti-o calcat pe rucsac sau o poloneza grasa careia ii datorezi o vanataie de vreo 15 centimetri. Si nici unul din cei doi nu vorbeste o boaba de altceva in afara de limba materna ca sa poata comunica ce-i doare.
brontozaurel(Citează)
14/08/2019 la 10:48 AM
daca te duci la concerte si nu consumi, te duci degeaba.
dar oricum daca tu crezi ca traiesti o zi intreaga cu 3 seminte, nu are rost sa mai discutam.
nu am inteles pe astia care pleaca in vacanta pe undeva si nu cheltuie nimic – nici pe mancare, nici pe vizitat obiective, si acum nu ii inteleg nici pe astia ca tine care merg la concerte la economie.
vezi ca unele se mai dau live, stai acasa si bea apa de la robinet si zici ca ai fost la concert.
Mihai(Citează)
14/08/2019 la 11:32 AM
Eu nu inteleg de ce sa te chinui atat. O apa costa 10-15 lei la concerte si festivaluri, un burger 25-30, astea sunt preturile pe care le platesti oriunde in afara de supermarketuri. Presupun ca atunci cand te duci la o terasa nu iti scoti termosul cu apa din ghiozdan?
Sa zicem ca inteleg atitudinea asta cand vorbim despre festivaluri unde stai in campus mai multe zile la rand, trebuie sa iti cumperi totul de acolo si se aduna costurile (desi ar trebui sa iti asumi asta cand iti iei biletul, nu sa te miri la fata locului), dar la un concert de 2 ore, chiar saracesti de la o apa de 15 lei?
A.(Citează)
14/08/2019 la 12:37 PM
Discutia nu era legata numai de pretul unei sticle de apa ci si de timpul pe care il pierzi la cozi (cumparat jetoate, cumparat apa, toaleta).
@Mihai, de ce trebuie neaparat sa cheltui bani pe mancare?
Unii oameni prefera sa viziteze 2-3 locuri in modul economic decat 1 singur loc unde sa nu tina cont de preturi.
Eu sunt undeva la mijloc, nu fac economie la muzee, obiective turistice, dar nici nu sunt genul care imediat ce am ajuns intr-un oras nou ma duc in primul restaurant si stau acolo 2 ore (sau ma duc sa mananc cate 3 mese pe zi la restaurant).
Andrei G(Citează)
14/08/2019 la 10:29 AM
o teapa care se intampla aici e ca costul bratarii fantastice o plateste tot fraieru de participant.
la untold la retragerea banilor te taxeaza cu 5 lei pe mizeria aia de plastic.
asa a fost si cand era cat un card bancar, asa e si pt aia de la mana.
cand dai 800 lei pe un bilet te gandesti ca macar o prostie de 2 cm de plastic poti primi gratis.
dar la untold se intampla multe mizerii, dar cand ai masinarie de pr si aduci toti “influencerii” sa zica doar de bine, e ok.
Mihai(Citează)
14/08/2019 la 10:47 AM
Degeaba incerci sa justifici aceasta mizerie cu jetoane si bratari. Organizatorului nu ii ajunge ca ia sponsorizari, ca ia banii de pe bilet, mai vrea si banii de la concesionari.
Sa isi puna o chirie pe concesionari si sa ii lase in pace pe oameni sa vanda pe cash sau POS.
Sau sa le dea organizatorul POS-uri si sa intre banii direct in contul sau urmand a da banii mai departe la vanzatorii din cadrul festivalului sau concertului. Dar nu le va convini asa, ca vor fi discutii “bai noi am vandut 20 de burgeri, si tu organizator ne dai banii ca pentru 17”
Cel mai corect este chirie pentru concesionari si lasat oamenii in pace sa vanda cum vor.
Dar nu, organizatorii nostri sunt niste gunoaie si vor sa jupoaie 7 piei.
Gaelex(Citează)
14/08/2019 la 11:32 AM
Si pot sa faca asta, pentru ca au monopol. Nu e ca si cum ar fi 7 firme organizatoare care pot aduce Metallica in Romania. Vrei la Metallica, esti client captiv emagic, chiar daca ai murit de sete la Rolling Stones acum cativa ani.
Alternativa e sa dai niste sute de euro in plus pe avion si cazare si sa vezi concertul undeva mai la vest. Nu vei sta la coada la bere, posibil sa nu aiba nici jetoane, dar berea aia costa de la 5 euro in sus.
Sorin(Citează)
14/08/2019 la 12:40 PM
Pare mai simplu să dotezi comercianții cu posurile tale pe care le poți controla și să fie plata doar contactless și gata, s-a rezolvat și viteza și controlul comisioanelor și tot ce vrei. Nu mai inventezi o chestie pentru 50.000 de oameni pe care îi pui să stea la 2 cozi – una la incarcare, una la comerciant eventual una la final când vrei să descarci ce ai încarcat la prima coadă – când poți controla posuri pentru vreo 100? 200? de comercianți.
mircea 2(Citează)
14/08/2019 la 11:28 AM
wtf : his house , his rules .
Nu inteleg aceste valuri de smiorcaieli ca e apa scumpa, ca nu e cash , ca nu e card , etc.
Sunt organizate nasol in RO , du-te in alta parte .
Nu iti convine organizarea, stai acasa
E simplu. toti de pe aici cred ca au o varsta la care pot lua singuri decizii, asa ca decideti , nu va mai vaitati online .
dny(Citează)
14/08/2019 la 11:36 AM
Serios?? Oamenii vin cu zecile de mii si ii jupoi cu nesimtire pentru a-si satisface nevoile de baza pe timpul concertului? His house, his rules, asa e, ar trebui sa acceptam orice fel de preturi nesimtite si abuzive doar pentru a avea privilegiul de a asculta trupele preferate live. Romulani, la ce sa te astepti….
Deea(Citează)
14/08/2019 la 12:43 PM
Nu trebuie sa accepti preturile. Ai optiunea de a nu te duce la concert.
Haide sa ne plangem si ca majoritatea restaurantelor in care poti admira intregul oras de la inaltime au preturi mari. Pai ce? Noi trebuie sa acceptam orice preturi nesimtite doar pentru faptul ca altfel nu ai cum sa admiri orasul ?
Andrei G(Citează)
14/08/2019 la 11:30 AM
Nu, la concerte te duci degeaba daca te duci sa consumi ce vand pe acolo.
Eu ma duc la concerte ca sa ma simt bine. Ca sa aud piesele care m-au facut sa daram jumatate din mobila din camera prima oara cand le-am auzit. Sa descopar altele care sa aiba acelasi efect.
O experienta care e de fiecare data excelenta fara sa dau bani aiurea pe chestii care oricum nu-mi plac. In afara de apa, n-am prea vazut sa se vanda la concerte mai nimic din ce consum in mod normal.
Si nu “cred” ca traiesc o zi intreaga fara sa ma indop. Stiu, din experienta unui numar de concerte format din trei cifre, ca e perfect in regula si n-am nici pe dracu’. Si ce sa vezi, exact la fel si toti oamenii pe care ii vad la mai toate concertele la care merg. Oameni care chiar sunt interesati de experienta de concert, nu doar de bifat inca un loc in care sa se indoape fara sa le pese ca unii acolo pe scena sa chinuie sa le ofere un spectacol.
E absolut magic cand toata lumea din jurul tau sare impreuna cu tine in loc sa aiba ca grija principala sa molfaie la un hotdog imputit sau sa ragaie dupa o bere cu aroma de pisat.
Altfel, nici eu nu ii inteleg pe cei care dau o caruta de bani ca sa stea patru ore la coada ca sa poata vizita nu stiu ce obiectiv turistic, cand sunt atatea alte locuri mult mai interesante de vazut si multe alte lucruri mai interesante de facut in orasul ala.
brontozaurel(Citează)
14/08/2019 la 12:50 PM
Să nu ne certăm degeaba. Fiecare să își caute plăcerea așa cum o înțelege fiecare, în fond… concertul tău ar costa mai mult dacă nu ar exista și băutorii și consumatorii de diverse. Ție îți place să te bucuri de concert, băutorul vrea musai o bere. Nu trebuie să fim puriști… Ce îmi pasă mie cum se bucură vecinul??? În rest… cerere și ofertă.
mircea 2(Citează)
14/08/2019 la 11:41 AM
Mie mi se pare că știe despre ce vorbește, iar faza cu semințele nu era că trebuie să trăim toți cu 3 semințe, ci să-și cunoască fiecare nevoile pentru a mânca/bea în consecință. Și din nou are dreptate când spune că mulți sunt sunt foarte repede distrași de la scopul și experiența evenimentului prin lucruri care contează mai puțin. Merge la concerte la economie pentru că merge pentru muzică, nu pentru burgări și, deși mie nu-mi plac concertele tocmai pentru că sunt comod, zău dacă-i înțeleg pe cei care se plâng de astfel de detalii. Înțeleg că la un festival de mâncare e scump/prost/puțină mâncare, dar ăsta e concert, gen asculți muzică.
E normal să consume fiecare cât consideră, de aia unii își iau în avion, într-un zbor de 2 ore, 3 beri, 2 sucuri, 3 pungi de chips-uri și 5 cafele, în timp ce altora le ajunge un pahar cu apă.
dam167(Citează)
14/08/2019 la 11:52 AM
Poți să mergi la concerte și în alte țări, unde nu simți că te jupoaie organizatorii.
dam167(Citează)
14/08/2019 la 12:04 PM
Poti face asta prin simpla neparticipare . Scade numarul de participanti , incasari pentru organizatori mai putine , incasari pt trupa mai putine . Ajungand la asta , trupele si managementul lor se pot sesiza si cerne un pic organizatorii de astfel de evenimente .
Ce ma deranjaza este ca in general se plang oamenii care nu prea au legatura cu astfel de evenimente.
E un trennd in a te plange in necunostinta de cauza pentru ca asa te simti bagat in seama
dny(Citează)
14/08/2019 la 12:08 PM
hahaha, sigur, batman.
daca nu scot profit organizatorii, NU MAI VIN TRUPELE.
o sa zica no no roumania, saraci people nu facem profit acolo.
tu cred ca uiti de care parte a… gardului (poate intelegi aluzia) esti.
Mihai(Citează)
14/08/2019 la 12:47 PM
Daca sunt mai putini participanti, scad incasarile organizatorilor in conditiile in care onorariul artistilor ramane acelasi.
Rezulta profit mai mic pentru organizatori (sau chiar pierderi).
Andrei G(Citează)
14/08/2019 la 12:05 PM
Uite ca nu vreau si uite ca vreau sa merg la mine in tara si sa mi se ofere preturi decente. Inteleg nevoia de profit, dar aici vorbim de preturi absolut nesimtite. O apa amarata NU ar trebui sa coste atat, in niciun context. Dar daca nu vezi nimic in neregula cu asta, atunci nu mai am nimic de zis.
Deea(Citează)
14/08/2019 la 12:55 PM
La fel cum tu vrei sa beneficiezi de preturi decente la o sticla de apa, asa si organizatorii vor sa castige cat mai multi bani.
Este dorinta ta vs dorinta lor.
Si fiindca suntem o economie de piata, preturile vor creste/scadea in functie de cerere/oferta.
Andrei G(Citează)
14/08/2019 la 12:38 PM
@Deea, @Mihai
Sunt perfect de acord cu ideea voastra de a nu avea preturi nesimtite. Este Ilogic sa dai 20 de lei pe o bere apa cioara , sau pe o sticla de apa la jumate .
Doar ca vaitatul online nu ajuta , si cred ca strica si din placerea participarii .
dny(Citează)
14/08/2019 la 3:05 PM
Nu mi se pare ca ma chinui. Mi se pare ca fac chiar opusul.
La capitolul bani, experienta mea a fost ca o apa poate sa coste intre €1 (Sojus 7, Monheim am Rhein) si $18 (Park Theather, Las Vegas), depinde de unde vezi concertul.
Dar poate sa ma coste intregul concert, adica fix motivul pentru care sunt acolo. Eu stau in fata. Am incercat sa stau mai in spate si nu imi place. Absolut deloc. Nu e aceeasi intensitate. Nu e aceeasi senzatie cand toti cei din jur au chef mai mult de trancanit la o bere cand tu vrei sa faci la toti dracii, intreg corpul tau isi doreste asta. Poate se mai si supara cineva ca-i fac valuri in pahar. Asa ca stiu ca daca vreau sa ma simt bine, o sa fiu in fata la gard, unde nu e nimeni in fata mea sa se supere ca ii urlu in urechi sau ca ii trosnesc una in cap cand imi agit aripile prin aer.
Iar la concertele mai aglomerate, adica fix concertele astea mari in aer liber care se intampla vara, e posibil sa nu mai pot sa ma intorc la locul meu. Sau sa nu mai pot sa ma intorc la timp si sa ratez o piesa care imi place enorm.
Pot sa mananc sau sa beau zilnic. Dar concertele nu se intampla la comanda mea. Ar fi absolut stupid sa sacrific experienta de concert pentru o apa la suprapret de care, realistic, nici macar nu am nevoie pentru ca m-a dus creierul sa beau suficient inainte.
brontozaurel(Citează)
14/08/2019 la 3:42 PM
Si ca sa nu ne mai certam aiurea pentru diseara:
Deci se plateste direct la tarabe, fara jetoane. Asa a fost si la Cure, presupun ca si la Bon Jovi.
Sorin(Citează)
14/08/2019 la 9:10 PM
@Sorin la Bon Jovi presupui gresit, jeton pe cash / card
@brontozaurel ai dreptate cu apa si semnintele, dar incearca sa mai manaci si alceva si atunci cand nu esti la concerte :)
Mihai Dobre(Citează)
14/08/2019 la 6:49 PM
arko(Citează)
15/08/2019 la 3:22 AM
Eu chiar nu-nțeleg o chestie. Oricum le dau POS-uri vânzătorilor care merg cu cardurile lor. Ce ar fi asa greu ca acele POS-uri sa meargă și cu cardul tău contactless.
OK, dacă ai doar cash ia-ți cardul organizatorului, dar dacă ai card contactless de ce sa nu-l folosești direct? Banii tot la organizator ar ajunge ca sa-si poata lua comisionul.
Radu(Citează)
15/08/2019 la 7:52 AM
Brontozaurel stie ce zice si ii iau partea. Cred ca pot bifa si eu peste suta de concerte aici si aiurea prin lume.
Daca vreau sa vad o anumita trupa ‘la gard’ pregatirea incepe cu 24 de ore inainte ca sa zic asa. Mancat, odihnit, hidratat, venit din timp, ocupat loc and stuff.
Sincer, nicio iesire nu mi s-a parut prea scumpa pana acum, si sa-ti strici ziua ca ai dat 10 lei pe o sticla de apa in loc sa fredonezi sau sa urli cu trupa preferata mi se pare o tampenie.
Dar aici e o diferenta intre cei care se duc pentru muzica la concert si cei care vad in asta un eveniment monden.
krompus(Citează)
15/08/2019 la 8:09 AM
Am cârâit degeaba, a fost organizat foarte bine si preturile au fost decente.
Deea(Citează)
16/08/2019 la 11:29 AM
haha , chiar m-am gandit la asta cand mi-am luat prima bere
dny(Citează)