un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Știri despre tehnologie – 18 iulie 2019

18 Jul 2019  ·

ȘTIRI  ·

25 comentarii

asus s5507

    25 comentarii

  1. LoL

    Totuşi, „ în cazul aparatelor de marcat electronice fiscale care (…) nu înglobează constructiv dispozitivul de imprimare, îndeplinirea funcţiei de imprimare de bonuri fiscale, de rapoarte fiscale de închidere zilnică, precum şi de alte tipuri de documente prevăzute de lege nu este obligatorie”, conform documentului oficial.

      (Citează)

  2. “Pe lângă: o femeie a murit de inimă după ce a fost sunată la metoda Accidentul. Să o întrebe cineva pe Carmen Dan ce face Poliția Română de nu poate stopa această înșelăciune, dar plăcuțele de înmatriculare anti-PSD le ridică în câteva minute.”

    Pai cum sa stopeze politia asa ceva? Da niste metode pe care le crezi tu eficiente, ca as fi curios sa aflu cum ai stopa fenomenul, cum ai opri teparii sa sune…

      (Citează)

    • SIM-uri luate cu un act de identitate?

      Daca suna de pe un abonament afli imediat cine e, dar daca suna de pe un prepay nu ai cum sa dai de ei. Sa se puna obligativitatea prezentarii unui act de identitate pentru cumpararea unui nr prepay si sa vezi cum se raresc toate kkturile astea.

      Hai ca nu e greu.

        (Citează)

    • Ii prinzi.

        (Citează)

    • Prin „metode specifice”? Îți dai seama că polițiștii care se ocupă de cercetare nu sunt un fel de gardieni publici cu liceul făcut, nu? Au resurse să vadă care a fost originea apelului (știu, probabil cartelă), IMEI-ul telefonului, antena GSM la care s-a conectat etc, pot să vorbească cu diverși oameni care au interesul să-i ajute, pot să întindă diverse capcane etc.

      Și poliția în general poate face mai multe ca să educe populația.

        (Citează)

    • Pui gresit problema, politia nu trebuie sa opreasca teparii sa sune. Politia trebuie sa informeze populatia sa nu mai creada teparii cand suna. De un secol aproape a aparut o industrie , se numeste media, o consecinta a inventarii mai multor dispozitive printre care enumar: TV, radio, ziare, etc. prin care autoritatile statului pot transmite mesaje de interes public populatiei. De exemplu din ora in ora pe toate posturile TV sa ruleze un clip in care sa se prezinte aceste metode de inselaciune si cum sa actionezi/reactionezi la astfel de situatii, cu numere dedicate la care sa suni daca te afli intr-o astfel de conjunctura, pe scurt : Campanie de informare a populatiei. Dar facuta pe bune, nu doar sa se mai sifoneze niste bani si sa se bifeze ca facuta cu succes .

        (Citează)

    • @Kopa_Kopan: Cate persoane crezi ca comit tipul asta de inselaciune? Daca ar incepe sa-i adune pe cei care le comit, chiar si dupa tentativele nereusite, ar ramane tot mai putini care sa o faca.

        (Citează)

    • la fiecare telefon dat se stie de pe ce cartela s-a sunat dar si de pe ce telefon. Cred ca cei cu metoda respectiva recicleaza periodic cartelele dar posibil telefoanele mai rar. oricum in momentul in care s-a sunat se stie de unde (mno precizia e putin relativa).
      un pic de atentie pe directiile astea ar putea reduce putin fenomenul.

        (Citează)

    • daca se doreste se rezolva, dar nu e interes…. ca dup-aia nu mai ai motiv sa ingradesti libertatile tuturor cetatenilor, asa ca se asteapta un caz mai grav ca sa apara indivizi ca_Catalin sa promoveze masuri politienesti de forta, ce le mai place unora jugul….. mentalitate de sclavi

        (Citează)

    • Hai sa va raspund la toti.

      – Chestia cu cartelele luate pe buletin NU s-a permis de la UE, de aceea s-a ingropat proiectul, ca la fiecare 1-2 ani iesea cate unul cu bazaconia asta.
      – Multi dintre astia prinsi si condamnati, continua sa sune din inchisoare (nu mai pun linkuri ca nu mai intra comentariul, dar am incredere ca va descurcati cu Google)
      – Sunt tot mai multi care se dedau la escrocheria asta tocmai pentru ca tine!

      Concluzie: nu politia are treaba cu reducerea fenomenului. Asta se face doar educand oamenii. Orice alte masuri legate de cartele sau telefoane, sunt inutile.

      PS : tot legat de cartele: un escroc va gasi intotdeauna mijloace sa aiba cartele pe nume false, deci nu va amagiti ca astfel de masuri ar schimba ceva. Hai sa va dau o situatie: se duce un oarecare, cumpara 10 cartele pentru un garoi, se comit escrocherii de pe ele, se duce politia la ala. Omul spune ca le-a pierdut a doua zi dupa ce le-a cumparat sau ca i-a fost furata punga in care le ducea. Si gata…

        (Citează)

    • Este evident, singura soluție este sa locuiești cu părinții până la 40 de ani.

        (Citează)

    • Ce ar fi sa nu mai răspundă lumea la toate numerele de tel. Cat de greu este să nu răspunzi la telefon si sa te lasi tepuit. De ce nu sunteti in stare sa va administrati telefonul, trebuie să o facă statul pentru voi terminatilor?

        (Citează)

    • Eu nici ușa nu o deschid când ciocane cineva. Nici de ore scaun nu ma ridic.

        (Citează)

    • Ma întreabă lumea în tramvai “nu va supărați, coborâți la prima?” și eu nu răspund, că nu știu cine e respectivul lume.

        (Citează)

    • @pmk: De obicei se suna pe telefon fix, unde nu vezi nr. de pe care esti sunat.
      @Kopa_Kopan: Suna din inchisoare – locul perfect unde poti afla cine face asta. Plus ca cineva tot trebuie sa fie “afara” ca sa ia banii.

        (Citează)

  3. Carmen Dan nu mai e de actualitate. Poate rezolva Nicolae Moga problema asta

      (Citează)

  4. Mda. Și fix poliția se ocupa cu datul legilor ca să fie obligatoriu actul de identitate la cumpărare SIM.
    Parlamentarii nu dau legea și motivele se știu.

    Hai că nu e greu.

    Catalin:
    SIM-uri luate cu un act de identitate?

    Daca suna de pe un abonament afli imediat cine e, dar daca suna de pe un prepay nu ai cum sa dai de ei. Sa se puna obligativitatea prezentarii unui act de identitate pentru cumpararea unui nr prepay si sa vezi cum se raresc toate kkturile astea.

    Hai ca nu e greu.

      (Citează)

  5. Au sunat-o pe maica’mea cu metoda “accidentul” si s-au dat drept mine. Nu a functionat, exista si avantaje la locuit cu parintii.

      (Citează)

  6. Cea mai simpla metoda de-a evita inselatoriile cu telefoanele este de-a le bloca dupa codul unic IMEI.
    Functioneaza foarte bine si in cazul furtului de telefoane.
    Reclami la politie frauda, ei solicita de la operatori codul IMEi al apelantului si, automat se poate bloca cu o hotarare judecatoreasca.
    Functioneaza foarte bine in Georgia.

      (Citează)

  7. Eu încă nu înțeleg de ce nu se pun aparate de bruiat semnalul GSM în închisori.
    Mulți sună din închisori într-adevăr.
    În loc să faci legi fantasmagorice nu mai simplu blochezi foarte simplu semnalul în incinta închisorilor și ai rezolvat de la rădăcină problema?

      (Citează)

  8. Mai tine cineva minte că de la Timișoara parcă au fost furate niste matrițe de fibra pentru Lamborghini? Au ajuns oare la brazilieni aia meseriași?

      (Citează)

  9. cafelei la 1 leu i se mai zice si cafeaua prostului si surpriza, nu e cafea.

      (Citează)

  10. În legătură cu metoda accidentul, nu îi iau apărarea ministrului, dar de unde ştii că este o problemă rezolvabilă aşa uşor sau măcar rezolvabilă? Poate e ca şi cum am spune “de ce încă mai există crime în România dar poate da jos plăcuţe de înmatriculare”.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus