un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Reabilitarea termică îți distruge complet balconul?

25 Jul 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

35 comentarii

Aici în cartier se izolează termic un bloc și am văzut că au dărâmat și balcoanele, păstrând doar podeaua lor.

Aveam impresia că la o astfel de reabilitare nu se distrug balcoanele, ci se lipește polistirenul pe exteriorul lor, după cum s-o putea. Văd că unora le-au scos și ușile de la balcon, așa că acum le bate vântul prin casă.

Ce faci în astfel de situații? Cum te asiguri că nu-ți intră cineva în casă pe perioada lucrărilor?


În rest, din ce-am văzut prin oraș, izolarea termică este o idee bună acum ce va strica aspectul orașului peste 10 ani. Întâi pentru că toate blocurile arată ca niște jucării, distrugându-se orice model, orice dungă sau detaliu sau textură aveau înainte pe ele, și apoi pentru că acea tencuială nouă se va murdări dizgrațios după câțiva ani de ploi sau inundații.

asus s5507

    35 comentarii

  1. Daca iti face primaria pe banii tuturor…
    Probabil vor inchide si balcoanele. Ma intreb ce se intampla cu cei care vor un balcon normal?

      (Citează)

    • Renunți la ideea de balcon normal când depui dosarul pentru reabilitare. În acest moment eu chiar vreau să deschid un balcon închis cu metal, că m-am săturat de cutiuțe.

        (Citează)

  2. Heh, nici blocul din stânga nu-i o capodoperă arhitecturală. Sunt curios însă cum ar fi arătat dacă l-ar fi spălat cu presiune, cum se face cu fațadele anumitor clădiri istorice.

      (Citează)

  3. Nu se întâmplă asa peste tot. În blocul în care stăteam, acum vreo 2-3 ani, au lipit peste.

      (Citează)

  4. Depinde probabil de cum a fost construit acel balcon, daca era ingradid doar cu stalpi de metal fara ziduri au scos acei stalpi si o sa inchida cu termopan. Din ce vad in pozele tale balcoanele inchise de ceilalti locatari sunt din termopan deci nu aveau un zid peste care sa puna izolatia.

      (Citează)

  5. Orice fatada arata nasol dupa 10 ani cu zero intretinere.

    De aia prin tarile cu apa calda, astia s-au prins ca modul cum furi elegant din bani publici e sa mai si speli fatadele ocazional, le mai zugravesti. Nu doar pui borduri anual cu nesimtire.

    Dar ce sa faci, pana si la furat suntem prosti.

      (Citează)

  6. Cred că depinde din ce e făcută balustrada balconului și starea acesteia. Unele sunt făcute din plăci de beton, altele din zidărie, unele din metal, și altele din combinații. In plus, materialul respectiv trebuie să suporte greutatea noilor ferestre.

      (Citează)

  7. Peste 10 ani, le zugravesti, ca orice alta casa…

      (Citează)

  8. Nu e ceva nou. Si la mine la bloc, in Dristor, au facut acelasi lucru acum 3 ani cand au reabilitat, nu a ramas decat podeaua balconului. Apoi au pus o structura din metal cu placi de MDF sau PFL (nu mai tin minte exact ce era, m-am mutat de acolo), peste care au pus polistirenul la exterior. Iar pe interior au lasat asa, cu placile la vedere. Fiecare proprietar trebuia sa-si faca singur ce voia la interior

      (Citează)

  9. Cea mai nasoala treaba cu partea de anvelopare este igrasia ce apare in peste 50% din cazuri (material de slaba calitate dar mai ales manopera proasta ). Restul e cancan.

      (Citează)

    • Cea mai mare problema este ca nu se folosesc materiale ignifuge pentru ca sunt mai scumpe.

        (Citează)

    • Apare igrasie pentru ca nu se da drumu la căldură. Si e normal ca pereții sa transpire… chiar si izolați. Dar procentul de 50% e imens.

        (Citează)

  10. La noi au inchis balconul prin tamplarie PVC. Oricum multi au facut deja asta, asa ca macar le-au uniformizat.
    Ma rog, blocul a fost reabilitate acum 7-8 ani, inainte sa ne mutam acolo.

      (Citează)

  11. Mi-a povestit recent un prieten ca au cazut cateva balcoane in zona Giurgiului. Probabil de aceea le-au taiat.

      (Citează)

  12. Reabilitarea in sine nu, dar prostii care ti-o fac da, iti strica balconul, luminatorul, geamurile, tot. Un coleg e patit, la el s-a facut in bataie de joc, la prima ploaie a plecat urgent de la birou pentru ca ii intra apa in apartament. La blocul de vis a vis unde au citit oamenii proiectul si specificatiile au stat pe constructor sa foloseasca ce scrie pe hartia cu care isi iau banii de la primarie si UE.

      (Citează)

  13. Salut, se dărâmă balconul pentru ca prezintă risc de prăbușire. Asta e singurul motiv.

      (Citează)

  14. Balcoanele care au parapeti din stractura metalica cu geam, se dau jos si se refac cu o alta structura metalica, OSB si placocem, sau se pune structura PVC de sus pana jos (parapet din PVC).
    In cazul in care parapetul este din beton, acesta doar se placheaza cu polistiren si vata minerala.

    O zi buna!

      (Citează)

  15. Nu ai ce face. Mie mi a disparut un laptop din casa, am lasat geamul de la baie deschis, era schela afara…

      (Citează)

  16. Nici nu vreau sa ma gandesc la bietii locatari. Am trecut si eu prin asta cu blocul meu acum cativa ani si a trebuit sa las pe cineva acasa zilnic pana s-au terminat lucrarile… ca sa nu mai zic noaptea cu ce frica stateam ca se poate urca cineva pe schelele respective sa-mi intre in casa :(

      (Citează)

  17. Juan Panamera

    25/07/2019 la 4:05 PM

    Prin România n-a auzit nimeni de Greenfell Tower.Adăugați țevile de gaz omniprezente , că toți au acum centrale de apartament.

      (Citează)

  18. Ieri a ars un apartament prin sectorul 3 si se propaga foarte nasol focul de la polistiren: http://tiny.cc/76v89y

      (Citează)

    • Daca o sa te uiti cu atentie, blocul ala nu avea stratul acela de protectie la incendiu (ceva vata minerala, parca). Acum toate santierele de reabilitare pe care le-am vazut folosesc acea zona de izolare, pentru ca incendiul sa nu se propage pe fatada blocului. Practic, intre etaje se monteaza aceste “brauri”. Am observat asta de prin 2016, prin diverse santiere. Ce-i drept, nu in toate (si aici ar trebui ca locatarii sa se sesizeze, dar noi avem treaba, tre’ sa stim ca e treaba altora sa te pazeasca de orice prostie)…

        (Citează)

  19. Cea mai mare mizerie din ultimii ani in București. Tone de bani aruncate la propriu pe fereastră pt niste lucrări de proastă calitate.
    As putea să scriu o carte despre toate probelemele pe care le am văzut pe șantierele astea de 2 lei, dar tu le recapitulezi bine in articol:
    – materiale proaste, f proaste
    – execuție execrabila, nu am văzut o singură clădire fara vicii aparente
    – totul va îmbătrâni fff prost
    – asta daca nu arde înainte, a se vedea punctul 1,

    Una din mizeriile principale este punerea izolantului peste finisajul existent, fara a îl curăța. Asta nu se face niciodată, nici nu stiu de unde sa incep de ce nu e bine …. Și totuși la noi e ok.
    Despre calcule termice sau de punct de rouă ( că sa eviți acumularea de umezeală, deci igrasie) nu mai zic nimic, daca sunt făcute, sunt se formă…

    Mi e o lehamite enormă de toti cei care fac mizeriile astea dar și de cei care le acceptă.

    (Sunt arhitect btw, nu o spun din perspectiva comentatorului de fotbal…)

      (Citează)

    • Uite ca exista si exceptii. Blocul in care stau a fost anvelopat acum 5-6 ani. Nu avem deocamdata nicio problema. Iar iarna foarte rar deschid un calorifer. Poate am avut noroc.

        (Citează)

  20. La mine cand au renovat au demolat toti peretii exteriori ai balconului, au venit cu niste grinzi metalice de jur imprejur si le-au acoperit cu niste placi de plastic/carton, apoi poliester si restul, iar in sus geamurile termopan.
    Dar fiecare propietar are posibilitatea sa ceara lucruri in plus, contra cost. Eu am vrut la geamurile de la camera sa fie tripan si putin mai inchise si plasa de țânțari.

      (Citează)

  21. Ma ingrozesc cand ma uit la cotetele astea suspendate. La un cutremur ce se va alege de ele??

      (Citează)

  22. Poate sunt ignorant, dar nu înțeleg de ce la noi la romani se folosește polistiren pentru izolare la exterior. In Spania de exemplu am văzut ca folosesc camere de aer în interiorul pereților. Nu știu tehnologia folosita.

    Nu exista și alternative la polistiren?

      (Citează)

    • In Sicilia sunt și mai înapoiați, nici calorifere nu au.

        (Citează)

    • Pt climatul nostru camera de aer este o glumă proastă. Se foloseste poliester pentru ca are cel mai bun raport cost/ eficienta termică. Sunt solutii la fel de bune, dar la costuri duble…

        (Citează)

  23. Grenfell.
    Disaster to happen again in Bucharest.

      (Citează)

  24. WOW, afiș cu Ponta Președinte :))
    De câți ani e poza?

      (Citează)

  25. Cipper:
    Uite ca exista si exceptii. Blocul in care stau a fost anvelopat acum 5-6 ani. Nu avem deocamdata nicio problema. Iar iarna foarte rar deschid un calorifer. Poate am avut noroc.

    Poate orientarea este spre sud si exista caldura suficienta sa usuce sau sa tina uscata zona
    Poate iernile voastre au fost blande si nu s-a format punt de roua din diferentele de caldura
    Poate coeficientul de transfer termic este f mare si permite ventilatia caldurii din casa spre exterior
    Poate ti se pare, aparent igrasia nu apare tot timoul vizual.

      (Citează)

  26. La blocul in care stau au inceput sa reabiliteze balcoanele prin daramarea peretilor exteriori din bca in care este incastrata o structura metalica. Vor sa dea tamplaria de termopan si sa te oblige sa iei alta pe care o aduc ei. Tamplaria mea Salamander cica nu e buna ca e din pvc si cica e obligatorie de aluminiu. Apar 2 probleme. De ce sa dea jos peretii laterali ai balocnului care nu sunt afectati: nu le pică tencuiala, nu sunt degradate. Demontarea peretilor balcoanelor e inutila si incarca aiurea factura primariei. Am cautat prin normative unde se vorbeste de inlocuirea suportului pentru materialul termoizolant numai daca nu e bun. Iar chestia ca profilul meu de pvc nu e bun si trebuie inlocuit cu unul din aluminiu, evident mai slab performant si mai ieftin e o minciuna. Nu am gasit obligatia asta prin nici un normativ. Aveti vreo idee pe subiect?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus