un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

O nouă bere românească în localuri: Bucur, bere de bulevard

25 Jul 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

11 comentarii

Ieri am băut pentru prima oară berea aceasta Bucur, nou produsă în România și momentan disponibilă doar draught prin diverse localuri.

Este bună. Mi s-a părut ușoară, nu foarte acidulată, cu o aromă plăcută și echilibrată ce probabil va fi pe placul tuturor. Pare potrivită când vrei o bere rece, dar nu cauți o anumită aromă. Pare potrivită și alături de mâncare, unde eu personal nu vreau o bere foarte acidulată. Aștept să o bage la Terasa Obor, ca să putem bea Bucur la Obor, alături de micii ăia.

Lansarea a avut loc într-o braserie nouă de pe Calea Victoriei, Dragomir Niculescu – delicatese comestibile, vizavi de magazinul Muzica. Recunosc că m-am dus cu gândul să văd și ce-i cu acest local și n-au reușit să ajung la vreo concluzie, că era organizat pentru lansarea berii. Trec altădată să văd ce-au de mâncare. Cineva a reînviat acest brand, care era o băcănie celebră pe la 1900, aflată pe vremuri tot în acea zonă pe Calea Victoriei, mai exact unde acum este magazinul Armani și înainte era un magazin Romarta.

Berea Bucur este produsă cu trei tipuri de hamei de către URBB, cei care produc sau importă în România și Tuborg, Carlsberg, Holsten, Skol, Guinness, Kilkenny și altele. Printre “altele”, și Weihenstephaner Vitus de mai jos, din care am băut recent, care-i o bere nemțească produsă produsă încă de la 1040 în abația cu același nume.

Vitus este o bere de tip weizen bock, tărie 7,5%, foarte bună la gust. Se găsește prin majoritatea hipermarketurilor și supermarketurilor din România. Încercați-o cândva, merită.

asus s5507

    11 comentarii

  1. Cele mai rele mahmureli cred ca le-am avut de la Tuborg si Skol.
    Trendul mai nou este de beri “rebranduite”, publicul vrea sa incerce lucruri noi, au prins artizanalele foarte mult. Cei mai vor sa prinda si ei trendul si scot soiuri “noi”.

    Cateva au prins la public:
    – nenea iancu (facut in germania)
    – azuga (tot de prin germania)
    – silva pale ale ( foarte reusita combinatie)
    Altele parca au dat chix
    – ursus retro
    – ciuc ipa
    – timisoreana nefiltrata
    O sa pun berea bucur din categoria altele. Produsa de tuborg nu ma astept la mari minuni.

      (Citează)

  2. Logo-ul “Bucur” e de tot rahatul. Cine s-a ocupat de identitate? Expiratul de Naumovici, cumva?

      (Citează)

  3. Pana sa dau de berile belgiene, Weihenstephaner era preferata mea.

      (Citează)

  4. Bucur asta e bere ce trebuie bauta rapid, cat este rece ca gheata.

    weizen Oettinger – bere buna, pret decent.

      (Citează)

  5. Paulaner Hefe Weiss? Doar zic… si mai pun in pahar…

      (Citează)

  6. O Stella Artois neagra, de Argentina, n-are egal….

      (Citează)

  7. Am baut ieri. Meh.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus