un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Hands-on cu noul Asus Zenbook Pro Duo și noile modele cu ScreenPad

14 Jun 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Asus a actualizat aproape toate gamele lor de laptopuri, venind cu multe modele cu ScreenPad, cum numesc ei ecranul color și tactil ce înlocuiește clasicul touchpad. ScreenPad este un ecran secundar, chiar dacă foarte mic, dar puteți să rulați chiar și clipuri YouTube acolo, dacă vreți.

Întâi, însă, ZenBook Pro Duo este modelul care duce al doilea ecran la un alt nivel. Ecranul principal este un OLED 4K HDR de 15,6 inchi, iar sub acesta și deasupra tastaturii se află un ecran secundar de mari dimensiuni, 14 inchi în diagonală, rezoluție 3840 x 1100 pixeli. Iată-l în clipul de mai jos, unde aflați toată povestea:

Abonează-te: http://bit.ly/2RBcHBg

Windows îl vede ca pe un ecran secundar, așa că nu aveți nevoie de ceva special pentru a-l utiliza. Asus a inclus oricum niște utilitare cu care poți împărți ecranul în două sau trei părți, poți deschide dintr-o dată mai multe aplicații, poți inversa ecranele șamd. Ambele ecrane sunt tactile și există și un stylus pentru cei care vor asta.

Avantajul? În multe aplicații complexe este util un ecran secundar. În Premiere Pro poți muta timeline-ul acolo, în Lightroom poți pune meniurile acolo sau galeria de fotografii, în fine… sunt multe posibilități. Chiar și în browsing sau altă activitate lejeră poți ține acolo un player de muzică, un messenger și poate o aplicație de notițe. Sunt multe în clipul de mai sus.

Mi-a plăcut că acel ecran are rezoluție mare, pe orizontală fiind tot de 3840 px. Laptopul are o nișa a lui căreia i se adresează, adică celor care vor hardware foarte performant (urcă până la Core i9-9980HK și NVIDIA RTX 2060 și 32 GB RAM) și lucrează în astfel de scenarii unde ar fi bun un ecran secundar. Prețul, în jur de 12.000 lei la lansarea din septembrie, va fi foarte mare pentru majoritatea altor scenarii de utilizare.

ScreenPad-ul de mici dimensiuni intră însă pe multe alte laptopuri din gamele Zenbook și Vivobook. Aici sunt ecrane mai mici, dar cu multe posibilități de a le utiliza. Poți muta diverse ferestre acolo, poți ține un player de muzică, poți rula un clip video, apar diverse meniuri contextuale în funcție de ce faci pe ecranul principal șamd.

Succesul, zic eu, va sta în calitatea driverelor Asus pentru ScreenPad. Dacă totul se mișcă bine, dacă ecranul reacționează imediat și este la fel de rapid precum ai apăsa taste sau ai utiliza mouse-ul, atunci vor fi de succes. Asta rămâne de văzut doar la o utilizare de durată.

Asus a prezentat și un model ZenBook aniversar (30 de ani) care folosește piele italiană, aur de 18 carate pe lateral și carcasă cu elemente ceramică. Vedem prețul atunci când va apărea pe piață. Au dat informații și despre cota de piață din România, care-i foarte mare:

Mi-a plăcut și că gama Vivobook S vine în culori vii, dintre care cea verde pare foarte reușită:


asus s5507

    5 comentarii

  1. Please don’t, o ciudățenie care va ramane la o serie și după aia uitata.

      (Citează)

  2. Shut up and take my money! Bestiale! Vazusem cateva modele de la Asus, pe piata, care au ceva caracteristici similare. La cat mai multe!

      (Citează)

  3. Marius Popescu

    14/06/2019 la 4:29 PM

    12000 un fleac… Cumpără romanul sec și cireșe la 70-100ron.
    Un rahatel de laptop la prețul asta e o acadea.
    Va face Lenovo mai ieftin.. sau Huawei sub alt brand…..

      (Citează)

  4. Pentru cei care au nevoie de 2 monitoare cel puțin, dar nu lucrează tot timpul la un birou, este super tare. Problema este prețul. Probabil ca dacă va ajunge ceva asemănător sa coste 7-8000 de lei va fi un hit.

      (Citează)

  5. Cum ziceai parcă chiar tu Radu, mi se părea mai interesant prototipul de la Intel, unde se si ridicau ecranele, să poți sta într-o poziție mai confortabilă.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus