un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

YouTube Music a fost lansat oficial în România

15 May 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

31 comentarii

Update: a fost lansat și YouTube Premium, adică YouTube fără reclame, cu download de clipuri și acces la Originals. Costă 26 lei/lună și include și YouTube Music Premium în acești bani. Oferta pare mai bună decât Spotify, de exemplu. 

YouTube a lansat astăzi oficial YouTube Music în România. Are variantă gratuită, iar cea Premium costă 22 de lei/lună, după o perioadă de free trial.

Abonează-te: http://bit.ly/2RBcHBg

YouTube Music include toată muzica disponibilă pe YouTube, adică și toate acele piese de nișă, remixuri și ce altceva mai găsești pe acolo. Știu că multă lume ascultă muzică pe YouTube, așa că asta este o veste bună.

Există două pachete, Basic (gratuit) și Premium (22 de lei/lună).

Varianta Basic dă acces la întreg catalogul de muzică, dar cu unele limitări. Aceasta este întreruptă de reclame, nu poți dezactiva rularea componentei videoclipului (adică folosești trafic de date mai mult), nu poți asculta în background și nu poți downloada muzică în telefon pentru ascultate offline.

Practic, Basic este ca și cum ai utiliza aplicația YouTube pentru a asculta muzică. Dacă vă aflați în acest caz, vă sfătuiesc totuși să treceți la aplicația YouTube Music pentru că este mai bine organizată, gestionează mai ușor playlist-uri, artiști, albume și ce mai este pe acolo, echivalentul unui YouTube cu interfață gândită pentru muzică.

Dacă plătiți Premium (eu am activat free trial-ul ca să văd cum este), toate dezavantajele dispar. Veți putea dezactiva videoclipul, veți putea asculta muzica în fundal, cu ecranul stins sau în timp ce intrați în alte aplicații, puteți trage în telefon oricâte albume și playlist-uri. Costul ei, 22 lei/lună, este asemănător cu al altor servicii de streaming, așa că fiecare decide ce-i mai bun pentru el și ce-i place mai mult.

Update: am auzit că unii văd prețul de 28 lei/lună. Cel mai probabil folosesc iOS și Apple vrea un comision în plus când vinde serviciul, așa că acesta costă mai mult. O soluție este să vă abonați direct dintr-un browser sau de pe un telefon cu Android, unde apare prețul mai mic. Abonamentul Premium se atașează contului Google și îl veți putea utiliza pe orice dispozitiv, inclusiv iOS.

YouTube Music include playlist-uri grupate pe genul muzicale sau pe activități (focus music, workout music etc), îți spune ce-a apărut nou, creează un playlist cu muzică nouă în fiecare vineri, are o secțiune cu cele mai noi videoclipuri, alta cu filmări din concerte. Pe scurt, cam tot ce are un serviciu de streaming acum, dar cu avantajul că include și multe videoclipuri, că doar este YouTube.

Există și un offline mixtape, adică aplicația îți trage automat în telefon ce melodii crede că te-ar interesa, bazat pe ce-ai ascultat anterior.

asus s5507

    31 comentarii

  1. Deci este un google play music cu mai mult conținut. Probabil vor face merge între cele 2 aplicații la un moment dat.

      (Citează)

  2. sau ce vor închide? Probabil play music.

    Costin:
    Deci este un google play music cu mai mult conținut. Probabil vor face merge între cele 2 aplicații la un moment dat.

      (Citează)

  3. suamp, youtube vanced (e si non root), ymusic (parca merge in backgorund, dar nu cu ecranul in lock. si mai sunt.

      (Citează)

  4. merge in background?

      (Citează)

  5. Eu ascult la walkman. Am facut rost acum de niste casete blanao.

      (Citează)

  6. Deci versiunea Basic este de fapt Youtube cu o alta interfata. :)

      (Citează)

  7. inca nu apare pe ios la cautare

      (Citează)

  8. Dacă ai deja abonament Play Music ai acces și la YouTube Music, nu sunt două abonamente separate. Foarte mișto.

      (Citează)

    • da, confirm, am vazut de dimineata

      pana acu’ 2 saptamani as fi zis ca nu am nevoie si de play si de youtube music, pana am descoperit ca rammstein de exemplu, care au scos ceva nou recent, nu sunt pe play music decat cu vreo 4 melodii

        (Citează)

    • Si la mine apare:

      Individual membership
      Billed through Google Play Music.

        (Citează)

  9. La mine e 28.99 Premium.

      (Citează)

    • Pe iOS cumva? Se pare că este e la faptul că Apple vrea comision. Te poți abona la YouTube Music direct din browser sau de pe un telefon cu android și apoi vei avea premium și în iOS.

        (Citează)

  10. Mă așteptam sa vad o comparație cu Spotify, preț, număr de melodii, feature, etc.

      (Citează)

    • george:
      Mă așteptam sa vad o comparație cu Spotify, preț, număr de melodii, feature, etc.

      Cred că dă clasă celorlalte servicii de streaming fix prin ce a zis Radu: are remixuri și (sper) seturi care, de altfel, nu prea le găsești pe Spotify.

      Pe de altă parte, sunt dăți când un serviciu de streaming are un contract cu un artist și albumul apare întâi acolo, apoi pe alte canale.

        (Citează)

    • Sper că nu o aștepți de la mine, că nu fac. Este imposibil de ghicit ce vrea fiecare de la un serviciu de streaming, numărul de melodii nu contează, feature-urile necesare fiecăruia sunt altele.

      Oricine poate testa gratuit serviciul Premium timp de o lună și, dacă nu-i convine, renunță la el. Să facă alții comparații este o pierdere de timp.

        (Citează)

  11. Din ce am văzut sunt aceleași melodii ca pe YouTube, avantajul YT Music este că le poți asculta offline și că ai opțiunea de Audio, adică nu consumi așa mult net.
    Spotify mi se pare mult mai complet, ai toate albumele unui interpret nu doar cele care au videoclip plus că dacă ai un Playlist nu te trezești peste o lună că YouTube a șters unele melodii.
    Există servicii online de transferat playlisturi YouTube – Spotify – Google Music.
    Eu unul rămân la Spotify, recomandările lor sunt geniale.

      (Citează)

    • Și aici ai albume complete, nu doar cele cu videoclip. Videoclipuri ai doar unde este disponibil unul în YouTube.

        (Citează)

    • Interesant, acum am observat și eu că există și albumele, poate așa câștigă bani in plus și formațiile românești.
      Eu unul rămân la Spotify.

        (Citează)

  12. Și mai e și problema asta
    https://support.google.com/youtubemusic/thread/599343?hl=en

    Partea buna e că dacă avea 2 google music acum le poți unu într-un family Care e 39 lei vs 44

    Oricum pt YouTube tot YouTube vanced edition ramane

      (Citează)

  13. nwradu:
    Pe iOS cumva? Se pare că este e la faptul că Apple vrea comision. Te poți abona la YouTube Music direct din browser sau de pe un telefon cu android și apoi vei avea premium și în iOS.

    Pe IOS atâta este.

      (Citează)

  14. nwradu:
    Pe iOS cumva? Se pare că este e la faptul că Apple vrea comision. Te poți abona la YouTube Music direct din browser sau de pe un telefon cu android și apoi vei avea premium și în iOS.

    buna observatie

      (Citează)

  15. Sa inteleg ca acum si Youtube Premium (fostul Red) e disponibil in ro? Adica youtube fara reclame si la fel ca la YT Music ascultare in background si optiune de download (la fel e inclus cu abonamentul de Music sau daca ai abonament Premium ai si Music inclus).
    Pana acum pentru ca am un cont de Premium cand eram in Ro nu mergea nimic dar saptamana asta am observat ca au inceput brusc sa mearga toate featurile in aplicatia Youtube.

      (Citează)

  16. Interesant, dar deocamdată rămân la Deezer Family, 35 lei 6 conturi.

      (Citează)

  17. Firetube FTW. Merge sa asculti cu ecranul locked, dar iei apk-ul de pe site-ul lor (nu de pe gplay)

      (Citează)

  18. YouTube Cercube (de pe tweakboxapp) pentru cei cu iOS si YouTube Vanced pentru cei cu Android. Nu e nevoie de jailbreak sau root.

      (Citează)

  19. Intre timp este oferta la Spotify: Get 3 months of Premium for $9.99.

      (Citează)

  20. În plus, spre deosebire de Spotify, YT Music are manele. 😜

      (Citează)

  21. Nu stiu de ce spune pretul de 2 Lei ca mie imi arata 34,99 Lei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus