un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

Friptură de cangur, chifle negre și bune

9 May 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

28 comentarii

În Lidl am văzut la vânzare carne de cangur. Vine la pachete congelate și cred ca sunt două bucăți înăuntru la 20 de lei. Dacă n-ați mâncat niciodată cangur, încercați acum.

Eu n-am luat pentru că am mâncat cangur acum câțiva ani, cu un pachet destul de similar luat parcă din Auchan. L-am gătit ca pe vită, în tigaie. Mi s-a părut destul de ațos, se vede că este un animal cu mușchi bine dezvoltați și utilizați, dar na… merge încercat.

Nu știam că se cresc canguri pentru carne, aveam impresia că toți sunt în libertate sau la zoo.


În Mega Image au băgat niște chifle foarte bune și gustoase făcute cu făină integrală. Una este simplă, alta are semințe deasupra, ambele sunt foarte bune și probabil din acestea voi cumpăra în continuare.

Am comandat niște ingrediente asiatice interesante de pe eMAG, inclusiv sriracha cu lemongrass, dar să le văd întâi livrare și revin cu detalii.

asus s5507

    28 comentarii

  1. Tocmai ce am mancat carnea de cangur de la Lidl in weekend. Am.facut o la gratar..cum faci vita, mai in sange.
    E destul de atoasa..si nu are un gust sa te dea pe spate..cam fada, parerea mea

      (Citează)

  2. Am mancat cangur in Australia prin 2013… nu pot sa zic ca m-a impresionat cu ceva.

      (Citează)

  3. Urechi nu au? Că aș face o piftie de cangur.

      (Citează)

  4. sriracha are bisulfit de sodiu, sorbat de potasiu si guma de satan. mai bine un tabasco cinstit.

      (Citează)

  5. Eu zis pas la asta. Il inteleg pe Radu, el mananca si pentru blog, pentru review, dar omul normal de ce ar manca as aceva? carnea asta, din ce zic toti, este atoasa, tare, fada… de ce sa mananci? doar ca sa spui “eu am mancat si cangur”?

    Chiflele arata bine, nu stiu cat de gustoase or fi, ca am incercat din Lidl pe cele cu cartofi (care arata mai rustic, sunt misto ca aspect) dar nu prea au gust.

      (Citează)

    • Pentru ca o viata ai si e bine sa incerci chestii noi in plm. Radu tot om normal e. Fiecare mananca ce vrea si nimeni nu are dreptul sa-l judece. Cu atat mai putin sa-i spuna cum sa-si cheltuie banii (ca am vazut ca se practica pe aici).

        (Citează)

    • Esti incapabil sa intelegi 3 randuri. La propriu.

        (Citează)

    • Fix de asta am mâncat: ca să văd cum este. Când am făcut-o eu, n-a avut cine să-mi zică “vezi că e cam ațoasă”. Probabil că aș fi luat oricum, însă, ca să văd chiar eu cum este.

      Nu-i rea carnea, doar că nu-i vreo revelație gastronomică.

        (Citează)

  6. Painea de la Mega Image mi se pare foarte buna, dar piperata ca pret.

      (Citează)

  7. Chiar si in Australia, carnea de canguru e la raionul de chestii exotice. Daca as fi suficient de curios, probabil as incerca sa o fac sub forma de chiftele pentru burger, cu condimente din plin.

      (Citează)

  8. Cangurii au ajuns la stadiul de animal daunator in unele regiuni din Australia. Se stabilesc cote si se vaneaza organizat ca sunt mult prea multi. Aia platesc vanatori ca sa le scada numarul de daunatori.

    Dupa care, trebuie facut ceva cu carnea lor. De ce sa nu o vanda la fraieri dispusi sa plateasca pret premium pentru ceea ce este undeva intre un sobolan si un iepure glorificat?

      (Citează)

  9. Cum zice si Gaelex, se pare ca toata carnea de cangur din comert provine din vanatoare: https://www.abc.net.au/life/how-to-cook-and-enjoy-kangaroo/10408336

      (Citează)

  10. Off-topic, poate e bine sa auzi si vocea boborului, ca e un feedback care poate te ajuta (ca tot l-am citit acum pe blogul lui Cetin): https://cetin.ro/weekend-folositi-retele-sociale/#comment-1691303

      (Citează)

  11. recomand si chilfa cu cartof. foarte gustoasa.

      (Citează)

  12. Dacă treci granița colea la Ruse, în Lidl-ul de acolo, găsești același pachet de la aceeași firma dar cu carne de struț. La noi cangur la ei strut. Stau și ma gândesc ce geniu în marketing a decis el o asa diferența de aprovizionare.

      (Citează)

  13. cangur, strut si alte carnuri de genul asta merita mancate doar la restaurant, unde oamenii stiu cum sa le gateasca

      (Citează)

    • Radule, chiar iti e lene sa scrii ceva?

        (Citează)

    • Mihai Stoian:
      Radule, chiar iti e lene sa scrii ceva?

      Ce aș putea scrie? Omul are opinia lui, mă îndoiesc că i-o voi schimba eu cu un text pe ecran.

      Articolul despre cum se prepară o vită bună acasă, la tigaie, este printre cele mai citite aici pe blog. Cine are curiozitatea se interesează și mănâncă bine și acasă.

      Eu fac acasă o vită mai bună decât 80% din restaurantele din Ro, zic eu. Unele îmi dau clasă cu broilere de temperatură înaltă, dar diferența nu este totuși foarte mare.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus