un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Videorealismul în jocuri este tot mai aproape de perfecțiune

26 Apr 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Oamenii de la Quixel au vrut să demonstreze capabilitățile bibliotecii lor de obiecte și texturi fotorealiste și au realizat clipul de mai jos. Este general pe Unreal Engine 4 și utilizează texturi și obiecte specifice Islandei, dar puteți vedea rapid și cum se potrivește cu diverse filme SF.

Fotorealismul (cred că ar trebui să-i spunem videorealism) este ceea ce m-a uimit de fapt. Arată extraordinar de bine pentru ceva randat cu un motor pentru jocuri și unelte disponibile oricui (mă rog, pentru o taxă).

Acesta este elementul principal de remarcat: acum astfel de scene/imagini se generează în timp real, în timp ce te joci, în timp ce te mișto prin acele zone. Acum niște ani, astfel de imagini fotorealiste ar fi fost posibile doar în cinematografie, unde scenele sunt pre-randate după un scenariu bine definit și după luni de zile de muncă și generare cadru cu cadru.

Mai jos puteți vedea o descriere rapidă a celor trei unelte dezvoltate de Quixel. Biblioteca de obiecte scanate, Megascan, este utilă nu doar pentru jocuri și filme, ci și pentru tot felul de simulări (de exemplu proiectul unei case), iar un artist o poate utiliza pentru a desena tot felul de obiecte inedite în stil science-fiction.

Adăugați aici și tehnologia asta de a genera fețe și în curând nu vom mai avea nevoie de actori sau nu vom ști ce-i real și ce nu.

asus s5507

    6 comentarii

  1. Foarte realist, mai ales cand pui amortizoare la o masina zburatoare… Dar arata intr-adevar extraordinar de bine!

      (Citează)

  2. “este general pe” “ce te misto prin”
    Altfel da, arata bine :)

      (Citează)

  3. Lumea se apropie din ce in ce mai mult de “Zona zero” a lui Frank Herbert.

      (Citează)

  4. Arată bine

      (Citează)

  5. Noi inca avem Dacia 1300

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus