un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Samsung a lansat în România televizorul QLED 8K, dar costă pe măsura rezoluției

18 Apr 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

Să începem direct cu prețurile televizorului 8K (adică 7.680 x 4.320 pixeli), cod Samsung Q900R:

Există și un model de 98 de inchi (vreo 2,5 metri în diagonală), dar nu l-am găsit listat la noi, și unul de 65 de inchi, care probabil va fi vreo 25.000 de lei.

Să trecem peste aceste prețuri. Ca orice tehnologie nouă, costă mult; sunt destui oameni în România care să și le permită, dacă ar vrea asta.

Să trecem și peste clasica întrebare “ce să faci cu un televizor 8K, la ce să te uiți?” S-a zis asta și când au apărut cele 4K și acum ai la ce să te uiți. Există clipuri 8K pe YouTube, iar televizorul Samsung face și un upscaling foarte reușit, așa că vei vedea bine de tot pe el și alte rezoluții.

În principiu, nu sunt multe de zis dincolo de ceea ce am spus despre el de la IFA Berlin, anul trecut. După cum vă așteptați de la un asemenea preț, Q900R are tot ce-i posibil pe el: face HDR la 4000 nits, are full array dimming, afișează un miliard de culori, are un design ce permite montarea practic lipit de perete și includea conexiunea One Invisible (alimentare și semnal printr-un singur cablu subțire, bine disimulat pe perete).

Are asistentul Bixby, Steam Link pentru jocuri din Steam, sunet 4.2, patru HDMI, trei USB. Are mod Ambient, adică în loc să-l oprești și să ai un dreptunghi mare și negru în cameră, poți afișa pe ecran un tablou sau o textură asemănătoare cu a peretelui, făcându-l cea mai scumpă ramă foto digitală.

Consumă pe măsură. Consum maxim: 590 W, clasă energetică C. Necesită și mult spațiu, dimensiunile cu stand sunt de 1.905 x 1.155 x 398,6 mm și cântărește 58 de kilograme în varianta de 85 de inchi.

Dar dacă vreți unul, este acum disponibil în România. Găsiți mai multe detalii pe site-ul Samsung.


Samsung, care aniversează acum 50 de ani de la lansarea primului lor televizor pe piață, a lansat și restul televizoarelor QLED de ultimă generație. În funcție de model, au HDR10+, gamut mare de culoare, Bixby 2.0, Ultra Viewing Angle cu un panel ce nu modifică nuanțele când este privit din unghiuri extreme, modul Ambient.

Sunt mai multe game, diferind tehnologiile și funcțiile incluse:

  • Q90R
  • Q85R
  • Q80R
  • Q70R
  • Q60R

Din ce văd pe site-ul oficial, toate sunt 4K și includ suficient de multe funcții, diferențele nefiind foarte importante. Diferențele sunt greu de scris aici într-o formă inteligibilă, mai bine le vedeți pe site-ul Samsung dacă chiar vă interesează. Cel de 49 de inchi Q60R costă 5.000 de lei la eMAG. Au chiar și o ofertă specială: dacă-l iei împreună cu un spray de curățare și o lavetă, economisești 5 lei, că vine 5.019 lei în loc de 5.024 lei.

Și cel de 55 de inchi mi se pare la un preț bun (5.799 lei la eMAG) pentru un model de ultimă oră.


Partea interesantă este că Samsung pregătește niște servicii suplimentare disponibile în România. Citez:

De asemenea, Samsung va lansa curând un pachet de 8 beneficii asociate:
1. Testare tip „try-and-buy”
2. Facilitare achiziție în rate fără costuri
3. Sistem soundbar premium inclus
4. Suport No-Gap inclus
5. Acces la conținut exclusiv VOD
6. Servicii de instalare și configurare gratuite
7. Asistență și suport extinse prin call-center
8. 10 ani garanție „No Burn In”

Try and buy și ratele fără dobândă sunt facilități foarte bune. Nu-i rea nici instalarea gratuită, că poate fi dificil să montezi un televizor de 40 de kilograme, o mică greșeală și l-ai spart. Rămâne de văzut în ce condiții se vor aplica, n-au fost date alte detalii, dar le vom afla “în curând”.

asus s5507

    21 comentarii

  1. nu stiu, trebuie sa masor daca am destul loc, sa nu ma doara ochii cand stau pa buda.

      (Citează)

  2. Flanco de la un subsol de mall are TV Samsung pe care scrie mare ca e 8K de niste luni bune de zile.

    Mega Mall parca, trebuie sa imi intreb prietena.

      (Citează)

  3. Dezvoltind putin “reclama” mai veche de pe emag, cred ca trebuie sa-mi vind ambii ochi ca sa-l pot cumpara la preturile astea, dar atunci devine inutil…

      (Citează)

  4. De ce m-as uita la qled cand exista oled-uri ?

      (Citează)

    • OLED = negru mai intens, risc de burn-in.
      QLED = culori mai bune și burn-in mai mic.

      Alegi ce ai nevoie. În practică, nu cred că e important. Am văzut OLED lângă QLED și este foarte greu să-ți dai seama de diferență.

        (Citează)

  5. Costa cat o garconiera intr-un orasel linistit.
    Si consuma 560 watti!!! Bine, daca-ti permiti tv din asta nu-i ca si cum ti-ai face griji pentru factura la curent, da’ totusi…

      (Citează)

    • ce inseamna “garconiera”? vrei sa zici garsoniera? esti dintre aia care scriu “vis a vis”? cuvintele din franceza asimilate in romana se scriu cum se aud. nu e valabil la cuvintele din engleza.

        (Citează)

    • 560 maxim, totuși. Uzual nu știu cât ia.

      Giovani: ce inseamna “garconiera”?

      O fi vreun autocorrect. Sau poate garconiera este o încăpere cu un băiat în ea.

        (Citează)

  6. De ce costă atât de mult?

      (Citează)

  7. Bine boss dacă prinzi un ptofishare la asta mergi iar în vacanta te ai scos

      (Citează)

  8. Btw, 8K este o rezolutie perfect inutila pentru ochiul uman care nu are destule celule receptoare in retina. Deja la 4K raportul este cam 1:1 intre retina si rezolutia TV-ului, 8K este degeaba, nu poti percepe diferenta.

      (Citează)

  9. Eu mai astept sa-mi iau 24K sau 32K.

      (Citează)

  10. Let me guess, tot nu au DTS/DivX?

      (Citează)

  11. Nu e vorba ca nu ai la ce sa te uiti, e vorba ca deja de la 4K, ochiul nu are suficiente celule pt a percepe mai mult de atat.

      (Citează)

  12. Lucian:
    Let me guess, tot nu au DTS/DivX?

    DivX nu e mort de vreo 10 ani?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus