►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
5 Apr 2019 ·
Cum spuneam, am lipsit când Apple a introdus aceste noi servicii pe piață, așa că scriu despre ele acum pentru că-mi place tot ce-am auzit de la prezentarea Apple.
Serviciul pe care mi-aș dori să-l folosesc și eu este News+: 10 dolari pe lună îți dau acces la sute de ziare și reviste, toate “cu vechime”. În ciuda unor opinii, nu orice se găsește online, iar presa de calitate generează mult conținut de calitate, poate mai mult decât aș avea timp să consum.
Știu serviciul Texture, pe care Apple l-a achiziționat pentru a-l transforma în acest News+. Texture oferea același lucru, adică acces la sute de reviste pentru aproximativ aceeași sumă. Din păcate, Texture era disponibil doar în SUA.
Nu știu exact unde este disponibil News+ pentru că m-am lovit de altă problemă: poate fi accesat doar de pe iOS și MacOS. Dacă ar face și aplicația de Android sau Windows, probabil că m-aș abona.
News+ se pare că deja succes. 200.000 de oameni s-au abonat în primele 48 de ore. The Verge zice că-i bun. Discuția mai mare, despre dacă jurnaliștii câștigă suficient când tu plătești 10 dolari pentru acces la ceea ce altfel ar costa 8.000 de dolari per lună, nu-i domeniul meu și părerile sunt, oricum, împărțite.
Mi se pare că-ți poți da seama că Apple mizează mult pe acest nou serviciu chiar și privind doar site-ul de prezentare care, spre deosebire de ale altor produse sau servicii Apple, este mai agresiv, mai direct în afirmații și parcă încearcă mult mai mult decât altele să te convingă că trebuie să le fi client.
Apple Card chiar este mișto și demonstrează forța unei companii foarte mari. Apple elimină din schemă băncile care au popularizat plata cu mobilul prin Apple Pay (numele serviciului de plată cu mobilul folosind cardurile altor bănci), scoate propriul card bancar în colaborare cu Goldman Sachs, serviciu gândit în primul rând pentru plata cu mobilul și cu un card bancar clasic atașat pentru situațiile când nu poți plăti cu telefonul.
Apple a mers la opulență, dacă se poate spune așa despre acest aspect: cardul bancar pe care-l emit este făcut din titaniu, marcat cu laser.
Pe lângă direcția “nu suntem bancă, cu noi ai securitate și confidențialitate totală la cheltuieli”, Apple, ca mare companie cu resurse financiare foarte mari, își permite să dea și cashback la utilizarea cardului, mai exact 2% când plătești cu telefonul. Și partea mișto este că, dacă nu plătești cu telefonul, ci cu cardul bancar, primești înapoi doar 1%, adică magazinele au tot interesul să bage plata cu Apple Pay, că altfel clienții nu cumpără.
Apple este și în situația mișto în care nu poate fi sabotată de băncile care până acum au susținut Apple Pay. Nu toți vor avea Apple Card, unii vor rămâne doar cu Apple Pay. Cum ar fi, Apple a creat perfect situația în favoarea lor.
Nu se cunosc costurile serviciului și nici nu va fi disponibil în România prea curând, dar mi se pare mișto ca formă. Cred că este de reținut că marile companii consumertech pot schimba fundamental piața serviciilor bancare pentru că au fondurile și baza de clienți necesară. Apple lansează acum acest serviciu, dar la fel de bine l-ar fi putut lansa și Amazon sau Facebook sau Google. Sper că lansarea Apple Card va fi un semnal puternic pentru bănci că este cazul să se modernizeze, să vină cu aplicații bine făcute, cu servicii cu cât mai puține taxe șamd; altfel spus, să ofere avantaje reale clienților, nu doar acces la banii care oricum erau ai acestora.
Plata cu telefonul va fi însă activată în România. ING, Banca Transilvania și Orange Money au confirmat că vor face integrarea cu Apple, adică vei putea introduce cardurile lor în iPhone.
Momentan ambele bănci oferă posibilitatea de a plăti cu telefoane Android utilizând aplicațiile proprii. Foarte bine, să vină Apple Pay la cât mai multe bănci.
Nu-mi pasă așa mult de acest serviciu, mai ales că inițial va oferi doar producții proprii Apple. Înțeleg că au mulți bani la dispoziție și deci vor produce filme sau seriale bune, dar simt că am deja destule de văzut pe Netflix și HBO și nu-mi pare rău că ratez ceva pe TV+
All you can play. Din păcate, e vorba de jocuri de mobil și nu mă pasionează prea mult domeniul, dar dacă nu va costa mult, bănuiesc că va fi atrăgător pentru oamenii care vor să piardă niște ore prin jocuri și se plictisesc rapid de câte un titlu.
Personal sunt mai degrabă interesat de ofertele all you can play de la Electronic Arts.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
15 comentarii
05/04/2019 la 3:13 PM
E o intrebare inutila. Jurnalistii au optiunea de a nu se comercializa prin platforma news+, daca cred ca nu castiga destul sau daca platforma nu le ofera niciun avantaj.
In schimb cardul pare misto, opulent asa cum zici tu. Cred ca-mi fac un d-asta, macar sa arunc cu el ca cu shurikenu’ dupa golani .
Catalinx(Citează)
05/04/2019 la 3:58 PM
“dacă jurnaliștii câștigă suficient când tu plătești 10 dolari pentru acces la ceea ce altfel ar costa 8.000 de dolari per lună”
Aia 8000 de dolari sunt echivalentul costului tuturor revistelor. Nimeni nu are abonament la toate revistele. In plus, scade costul – creste cantitatea de utilizatori.
“în colaborare cu Goldman Sachs”
Ah, Goldman Sachs, aceasta forta pozitiva a economiei mondiale. Colaborarea lor cu una dintre cele mai mari companii din lume, pentru a oferi servicii financiare, imi incalzeste inima si ma face sa ma uit cu incredere catre viitor.
“nu suntem bancă, cu noi ai securitate și confidențialitate totală la cheltuieli”
Cand vine vorba de securitate, am de 100 de ori mai multa incredere intr-o banca decat in Apple
“primești înapoi doar 1%, adică magazinele au tot interesul să bage plata cu Apple Pay, că altfel clienții nu cumpără”
Da, nici nu tin minte ultima data cand mi-am ales magazinul pentru a castiga 1% din valoarea cumparaturilor.
Despre apple pay: nu stiu, am activata plata cu telefonul de mult, dar nu am folosit-o decat de test, o data. Mi se pare mult mai usor cu cardul, contactless.
Giani Mucea(Citează)
05/04/2019 la 11:41 PM
Ești pe lângă rău de tot. :)
Claudiu(Citează)
05/04/2019 la 4:01 PM
Se poate plati si la Orange Money cu telefonul utilizand Orange Pay. Plus ca poti folosi cardurile lor pt. ceasuri care suporta plata la POS si daca nu ma insel merg si cele de la Transilvania pt. ceasuri.
Shack(Citează)
05/04/2019 la 5:31 PM
Serios, securitate, asta e argumentul lor maxim? De la unii ale caror telefoane sufera jailbreak in timp record?
S-a gandit mult marketingul lor de prosti
Gaelex(Citează)
05/04/2019 la 9:09 PM
cred ca faci o confuzie intre termeni: securitatea telefonului nu este masurata in cat de repede cedeaza unei modificari voluntare a sistemului de operare si inlocuirea unor componente de siguranta ale acestuia.
Jailbreak este comparabil cu deblocarea/rootarea unui telefon cu android care de multe ori e disponibila far nici macar un timp de asteptare.
un om(Citează)
06/04/2019 la 9:05 AM
Pe ce urma de ratiune se bazeaza comentariul tau? Ai spart protectiile telefonului, ai acces la functiile lui de baza si tot ce poate face el. Inclusiv si mai ales plati si date despre ele.
Gaelex(Citează)
05/04/2019 la 6:20 PM
Cum adica “platesti 10 dolari pe ceva ce costa 8000 dolari pe luna”?! Nimeni nu poate consuma continutul acela da 8000 de dolari. Pe principiul asta, daca imi fac un abonament la un site de stiri, pot sa le cer niste bani inapoi la sfarsitul lunii, ca n-am consumat decat 10-15% din ce-au pus ei acolo.
Kopa_Kopan(Citează)
05/04/2019 la 8:05 PM
“Sper că lansarea Apple Card va fi un semnal puternic pentru bănci că este cazul să se modernizeze, să vină cu aplicații bine făcute, cu servicii cu cât mai puține taxe șamd”
tu glumesti la faza asta asa-i?
In RO a fost in ultima perioada un push foarte mare pe mobile apps bancare si tot ce indrugi tu acolo.
apple card nu aduce nimic nou din ce bancile cel putin de la noi nu ofera deja.
Mihai(Citează)
05/04/2019 la 11:47 PM
@Mihai bancile au niste mizerii de aplicatii. n-am rabdare sa-ti demonstrez. decat daca platesti. nu stiu ce face apple card ca am citit in diagonala dar concurenta e buna by far cum se zice. (bcr can suck my revolut card, urmata de ing si BT cu sula de magar ) sanatate.
cici(Citează)
05/04/2019 la 9:20 PM
Explica te rog mai clar ce oferă concret cardul asta. Ce e asa de șmecher la el in afară de formatul fizic? Cash back si de la actuală bancă în ei sunt nevoiți sa o facă pentru ca in SUA genul ăsta de recompensă e foarte răspândit, nu ii vad pe americani renuntand la el dacă Apple nu l-ar oferi și ei, doar pentru ca oferă o bucată mișto de metal rar.
Doru Vlad(Citează)
06/04/2019 la 9:08 AM
@Doru lectură plăcută
ionică(Citează)
06/04/2019 la 11:12 AM
Cand esti in pana de idei, lansezi un card (de fidelitate, de plati etc)
gigi(Citează)
06/04/2019 la 1:55 PM
Merci de link dar nu am găsit nimic inovativ acolo. Si nu doar la nivel de US ci si la nivelul RO. Ar fi chestia aia arătatul locației pe hartă a unei plăți dar cam atât. In US cardul e credit e strict legat de banca cu care lucrezi pentru a obține tot felul de beneficii. Sunt curios câți vor migra cat cel de la Apple
Doru Vlad(Citează)
07/04/2019 la 11:06 AM
Ar trebui sa-ti depui cerere la OSIM pentru asta. Peste tot unde intri vii cu comentarii random fara nicio legatura cu subiectul, daca tot e trolling mai diversifica si tu expresiile
Silvanus K.(Citează)