►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Am văzut noile full-frame-uri Panasonic S1 și S1R
Detaliile interesante despre fotografierea unei găuri negre »
La Lidl este din nou o săptămână cu produse Deluxe și au băgat iar la raft unui care mi-a plăcut atunci când l-am cumpărat prima oară, acum câteva luni: piept de rață fiert și ușor afumat, practic făcut mezel. Eu îl tai în felii subțiri și-l pun pe sandvișuri.
Îmi place pieptul de rață. Dacă știți unde mai pot găsi așa ceva în restul timpului, spuneți-mi mai jos.
Au și o colecție mare de aparate Silvercrest. Am văzut inclusiv unul de vidat, plus foliile necesare. M-am gândit dacă să iau unul pentru Anova sous vide, dar am decis împotriva acestei cheltuieli pentru că în continuare nu cred că aduce ceva în plus vidarea pungii cu alimente. Dacă vă interesează însă un astfel de aparat, e acolo.
M-am gândit să iau și un aparat de gătit orez la abur. Am impresia că metoda românească (oală, apă, foc mic) este mai degrabă bună pentru pilafuri. Dacă vrei un orez așa cum îl fac asiaticii, poate chiar un sticky rice, este dificil de făcut așa. Mi-am închipuit însă ce-ar zice Matilda dacă ar vedea că am cumpărat așa ceva și… n-am mai cumpărat.
« Am văzut noile full-frame-uri Panasonic S1 și S1R
Detaliile interesante despre fotografierea unei găuri negre »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
32 comentarii
10/04/2019 la 2:55 PM
Incearca si Sunca de Praga. E foarte buna.
https://www.lidl.ro/ro/saptamana-actuala.htm?articleId=20802
Rares(Citează)
10/04/2019 la 8:36 PM
Dude, tu ai vazut pretul?!
Asta e mai buna, si ca pret si ca prezentare (ca e feliata)
https://www.lidl.ro/ro/saptamana-actuala.htm?articleId=20855
Kopa_Kopan(Citează)
10/04/2019 la 11:22 PM
E drept, prima e vreo 32 lei kg, a doua aproape 29. Uriasa diferenta de pret, dude!
Octav(Citează)
10/04/2019 la 11:33 PM
Nici nu se compara prima cu a doua.
Rares(Citează)
10/04/2019 la 3:02 PM
Mi-am luat teapa cu pastrama de curcan de la Lidl (Camara noastra). Cea mai mare porcarie ever. Practic era un bulgare de sare. Imi place la nebunie pestele tinut la sare si apoi fiert. Dar pastrama asta de curcan nu o puteai manca. Problema e ca nicaieri nu era trecuta cantitatea de sare si asta se intampla la multe mezeluri. La fel si cea de zahar. Ingrediente nelipsite de altfel.
Dragos Bunea(Citează)
10/04/2019 la 3:07 PM
Pai cocosul si gaina nu au drepturi egale?
Aurelian(Citează)
10/04/2019 la 3:08 PM
Au o ceafa afumata la Auchan… Dar sint mai bine facute bucatile mai mici.
C-tin(Citează)
10/04/2019 la 3:15 PM
Am luat 1L rice cooker used in house 110v to 220v or car 12v to 24v enough for two persons with English Instructions
https://s.click.aliexpress.com/e/IlOamp3
E perfect pentru două persoane.
Sid(Citează)
10/04/2019 la 5:05 PM
Pentru cine are rabdare
https://www.health.com/food/how-to-reduce-arsenic-in-rice
varucu(Citează)
10/04/2019 la 5:52 PM
Pe ala de la Lidl am dat luni 89 de lei. Zic ca e mai bun pretul. Ce-i drept, nu am apucat inca sa il folosesc.
nashu_mare(Citează)
10/04/2019 la 10:18 PM
Vezi ca multe din astea asiatice au tingirea in care fierbe balastu’ din aluminiu.
C-tin(Citează)
10/04/2019 la 3:19 PM
Aparatele de vidat din Lidl/Kaufland sunt slăbuțe. Nu videază bine. Și spun asta pentru că am testat atât unul ieftin cât și unul mai…sănătos. Oricum, când deschizi o pungă de cârnați de casă, afumați și vidați cu un aparat serios, abia atunci poți să spui ce aduce în plus un aparat de gen. Acasă îl folosim în proporție de 90% pentru produse din carne preparate în casă, restul pentru legume (vinete, ardei copți etc).
Și mai notez 2 avantaje: spațiul mai redus ocupat de alimente în lada frigorifică și faptul că pungile se pot refolosi.
Pro-tip: pentru cine e interesat, cumpără pungă de vidat la rolă. O tai pe dimensiunile de care ai nevoie tu.
GuestStar(Citează)
10/04/2019 la 9:45 PM
Eu am silvercrest-ul ala ieftin de la lidl si pare sa mearga bine, dar nu l-am folosit de prea multe ori. N-am vazut niciodata alt aparat de genul asta ca sa pot face diferente totusi.
Alex(Citează)
10/04/2019 la 3:19 PM
Deci zici ca procedeul de gatit “sub vid” nu e imbunatatit de existenta vidului? Interesant.
Giani Mucea(Citează)
11/04/2019 la 1:38 PM
Daca era mai bine sub vid nu se inventau oalele sub presiune.
C-tin(Citează)
11/04/2019 la 8:58 PM
Oalele sub presiune se folosesc pentru sous vide?
Giani Mucea(Citează)
10/04/2019 la 4:21 PM
Eu iau piept de rață așa afumat de la magazinul Mega Gusturi Românești (Angst). dar poate au și prin Mega normale.
Marce(Citează)
10/04/2019 la 4:54 PM
Eu mergeam pe centura orasului si am vazut o curva. Am vrut sa o iau acasa, dar mi-am inchipuit ce o sa zica nevasta-mea si am renuntat.
Cezar(Citează)
10/04/2019 la 4:56 PM
Carmen(Citează)
10/04/2019 la 5:01 PM
Piept de rata afumat gasesti la Obor in hala sus. Parca Rasfat are dar si altii. Un aparat de facut orez este foarte bun daca mananci des orez ca garnitura sau il pui in wok dupa aia. Se face foarte rapid, il poate tine cald cateva ore si iese mai uscat, iese la fel ca cel de la restaurantele chinezesti. Oricum toate restaurantele chinezesti folosec rice cookere. NU cred ca merge cu orez traditional de pilaf, dar cu celelalte tiouri merge perfect.
Cristian(Citează)
10/04/2019 la 5:56 PM
Sos videul ala nu inseamna in vid, fara aer, ceva de genul? Daca da cum naiba de nu conteaza vidul? Nu ca m-ar incanta punga aia de plastic in care se gateste. In alta ordine de idei eu fac orezul intr=un aparat de gatit Oursson.
Doru Vlad(Citează)
10/04/2019 la 8:32 PM
Arata bine feliile de piept de rata, dar de ce Dumnezeu au lasat pielea aia gretoasa?!
Kopa_Kopan(Citează)
10/04/2019 la 8:33 PM
.. ai luat pentru pisici ?
Raducu(Citează)
10/04/2019 la 9:48 PM
Eu am mari îndoieli ca la prețul ăla șunca e făcută din carne, posibil să aibă și carne….
Doru Vlad(Citează)
10/04/2019 la 11:15 PM
Scrie clar pe eticheta ca are 90% carne pulpa porc.
Kopa_Kopan(Citează)
10/04/2019 la 9:51 PM
Matilda apreciază ca te-ai abținut din a cumpăra încă o unealta în casă.
Matilda(Citează)
10/04/2019 la 10:13 PM
Nu îți mai contrazice bărbatul!
nashu_mare(Citează)
11/04/2019 la 10:35 AM
Adevărul că nu prea mai știi pe unde să le pui… Robot de bucătărie cu blender, mixer, bla, bla, storcător de fructe, aparat de gătit la aburi, cană pentru fiert ultra-rapid apa. O să fac o debara numai pentru astea…
Am încercat să fac orez în aparatul de gătit la aburi. Merge, dar e mic vasul cu care vine Tefalul, din fabrică. Ce știți, merge și castron de porțelan, să-l bag în steamer?
motanes(Citează)
11/04/2019 la 8:31 AM
Presupun ca este o chestie de gusturi, dar mie nu mi-a placut nici gustul, nici textura pieptului de rata de la Lidl. Nu imi place nici friptura de rata, mi se pare foarte cah.
Pastrama lor de curcan are tot atata sare ca un bulgar de sare de volum echivalent, nu stiu cum au reusit sa o faca atat de sarata. Probabil era foarte aproape de a fi stricata si au zis sa nu se riste.
Gaelex(Citează)
12/04/2019 la 8:01 AM
Am văzut, în urma cu multi ani intr-adevar, cum se cresc ratele. Bătute în cuie pe o scândură si alimentate forțat (indopate). Produsul cel mai important este ficatul, iar pentru asta se folosesc in alimentație niste chestii ca să îi crească ficatul exagerat de mare. Restul, adică carnea, pielea, penele sunt produse secundare pe care fiecare incearca sa le valorifice cum poate mai bine. Pieptul se face un fel de pastramă pentru ca nu este prea cautat altfel.
De atunci nu mai consum pateu din ficat de rata…
Coco Moll(Citează)
12/04/2019 la 7:29 PM
Sunt indopate cu sucitorul, procedeul este vechi de mii de ani.
Gaelex(Citează)
13/04/2019 la 8:17 AM
Stiam despre indoparea gastelor dar nu si despre metoda cu sucitor… ceea ce nu mi-a picat nice este faptul că erau efectiv bătute în cuie, una lângă alta pe o scândură. Si nici faptul că în furajul lor era o chestie care le marea ficatul. In contextul in care sunt ani multi de cand se tot face tam tam despre hormonii de creștere din pasari care ajung si la oameni.
Coco Moll(Citează)