un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Adoptă Bucurie este cel mai mișto îndemn auzit în ultima vreme

8 Apr 2019  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Printre cele mai bune campanii publice văzute de mine mi se pare asta cu Adoptă bucurie, un îndemna la a adopta un animal de companie. Campania este făcută de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, deci putem socoti că-i prima campanie a PMB care îmi place.

Îndemnul Adoptă Bucurie mi se pare că descrie perfect ceea ce câștigi când ai un animal de companie și vezi cât de mult te iubește acesta, cât de încântat este când sosești acasă sau când îi dai atenție, cum se bucură atunci când stă cu tine sau cum se simte în siguranță când doarme lângă tine.

Asta îți oferă în primul rând un animale: bucurie. Pe mine pisicile m-au binedispus mereu când le văd cum se joacă, cum dorm, cum fac diverse faze prin casă sau ne însoțesc din cameră în cameră, curioase să vadă ce facem, cum se agită când văd porumbei pe fereastră sau cum studiază curioase ce se întâmplă în stradă. Întreținerea lor adaugă un pic de efort în fiecare zi, dar îl accept cu, ehm, bucurie, pentru că primesc mult mai multe în schimb.

Am intrat pe site-ul ASPA, zice că adopțiile de câine sunt pe la 70% și că n-au mai eutanasiat nici unul de doi ani.

Mai exact, din 3525 de câini intrați în 2018 în cele 3 centre ASPA (dintre care 344 cedați și abandonați), 2463 au fost adoptați, 153 revendicați și 25 de câini au fost eutanasiați exclusiv din motive medicale.

Mă bucur să aud asta. Nu vreau să văd câini pe stradă și mi se pare normal să fie luați de acolo (când merg în alte orașe, sunt surprins de câinii vagabonzi de pe străzi, uit mereu că doar Bucureștiul a rezolvat problema asta), dar mă bucur să aud că sunt adoptați.

asus s5507

    19 comentarii

  1. „Adoptă bucurie”, până când îți moare de bătrânețe, boli sau accident tragic, pe urmă descoperi că nu există cimitir de animăluțe.

      (Citează)

  2. Cred ca prioritar ar trbuie sa fie o campanie de educare/amendare a celor ca nu curata mizeria de la caini.

      (Citează)

    • E plin de cacati de caine pe trotuare, si foarte putina lume strange dupa caine. Trebuie data amenda imediat, si amenda mare, nu 50-100 de lei, ca altfel nu se invata sa stranga mizeria. Eu as pune amenda 1500-2000 de lei pentru orice caz in care stapnul nu strange fecalele cainelui.

        (Citează)

  3. E mult prea reductiv mesajul. Animalele aduc cu ele si multa responsabilitate si de cele mai multe ori stress si nervi. Prea multi oameni isi iau animale de companie fara sa stie la ce se inhama si incheie prin a le abandona.

      (Citează)

  4. Nu stiu ce bucurie este pentru animal sa fie inchis intr-un apartament, privat de libertate. Duce o viata asemanatoare cu a unui detinut (inchis intre 4 pereti, mancare si servicii imedicale asigurate si, in cazul cainilor, jumatate de ora pe zi program de plimbare in jurul blocului). Pisicile au un regim de detentie si mai rau pentru ca nu au parte nici macar de o plimbare de cateva minute.

      (Citează)

    • Asta e ca aia cu decât să fie adoptați de homosexuali mai bine în orfelinat? E vorba de animale care există deja și care ar avea o viață mai bună cu un om care să le îngrijească decât la adăpost sau pe străzi printre mașini și psihopați, foame și frig.

        (Citează)

  5. In loc de asta cu bucuria trebuia o campanie cu rahat: “Adopta un rahat facut de cainele tau si vei fi cu un pas mai aproape de rai!
    Sau ceva.

      (Citează)

  6. Iubesc animalele dar atatia cacati si atata pisat pe trotuare….sincer mi se face cate o scarba cateodata…. Am atata pisat de caine pe masina de s a ingalbenit proiectorul. Cacat de cum ies din bloc. S o lase dracu de bucurie si sa adopte civilizatie. Noi in bucuresti nu avem legi, parcuri…gradina blocului e inchisa pt ca era plina de kkt….caini ne trebuie….

      (Citează)

    • Problema este ca cainii nu au ce cauta in apartamente. Campania ar fi reusita daca majoritatea oamenilor al locui la case, dar la bloc si aglomeratia de pe lanaga bloc nu se potriveste cu firea cainilor.
      Vecinii ce vina au sa asculte latratul bucuriei tale la miezul noptii sau sa suporte mizeria ei.

        (Citează)

  7. Plus altele, e frumos sa pleci la munca si vecina de la 4 sa urce in lift cu un dulau si ala sa se pise in lift….si pe pantofi/blugi pe motiv ca s -a scapat cainele? Really? Hai cu bucuria

      (Citează)

  8. Bai, ce-i cu atâta hate? E o campanie mișto, și ma bucur ca s-au gândit la ea.

      (Citează)

  9. Nu e Bucurestiul mai breaz, si alte orase din tara au scapat de cainii maidanezi.

      (Citează)

  10. Rilache:
    …pe urmă descoperi că nu există cimitir de animăluțe.

    Pe urma descoperi o cazma, sapi o groapa in gradina blocului si rezolvi urat mirositoarea problema…

      (Citează)

  11. Simpatica!

      (Citează)

  12. Draguta ideea, insa cititind comentariile, e pacat sa vezi ca majoritatea oamenilor au mentalitatea aia invechita de roman suparat pe orice, si in loc sa aprecieze lucrurile bune (alea putine ce-i drept), sar brusc sa arunce cu rahat. Hai sa mai fim si pozitivi atunci cand e cazul, oameni buni.

      (Citează)

  13. Kopa_Kopan:
    Trebuie data amenda imediat, si amenda mare, nu 50-100 de lei, ca altfel nu se invata sa stranga mizeria. Eu as pune amenda 1500-2000 de lei pentru orice caz in care stapnul nu strange fecalele cainelui.

    Problema este ca amenzile nu se aplica, nu ca valoare este prea mica. Daca cresti valoarea amenzii nu faci decat sa cresti tentatia spagii.

    Mai firesc este sa fie amenzi decente dar sa stii ca probabilitatea sa fii amendat este mare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus