►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Am văzut la MWC și noul Samsung S10e, un telefon care este mai bun decât S9 Plus de anul trecut, dar mai slab decât S10 de anul acesta. Ca preț, este între cele două (și aproape de Note9) și s-ar putea să mănânce puternic din vânzările viitoare de S9 Plus.
Specificațiile hardware sunt următoarele:
Prețul în acest moment este de 3.499 lei la eMAG, PC Garage, Altex, Orange, Telekom, Digi. Un S9 poate fi luat cu vreo 2.400 de lei, iar S9 Plus cu 2.800 de lei.
În traducere, S10e este un telefon:
Mi s-a părut că arată un pic mai banal decât S10, tocmai lipsa acelei rotunjimi de pe lateral contribuind la acest aspect. De asemenea, senzorul de amprentă nu este pe spate și nici sub ecran ca la S10/S10+, ci pe lateral, probabil ca la Sony Xperia 1.
Singura problemă este prețul, care mi se pare artificial crescut pentru a nu fi la același nivel cu S9, că altfel s-ar fi mâncat între ele telefoanele. Este posibil ca după vreo două luni să vedem un discount masiv pentru acest telefon. Personal cred că merită luat S10e față de S9 dacă mai scade diferența de preț la vreo 200-300 de lei.
Pe mine mă face să cred că vom vedea cândva un soi de S10 Compact, ca să zic așa, poate cu dimensiuni pe la 5-5,2 inchi.
Observațiile mele sunt inutile fără a le utiliza pe termen lung, așa că mă rezum a vă spune că, după ce le-am băgat în urechi:
Includ microfon, bateria ține vreo 6 ore de ascultare de muzică, iar cutiuța lor le poate încărca încă o dată. Încărcarea se poate face și wireless direct de la telefoane S10 și S10+, ceea ce este un avantaj: într-un concediu, nu mai jonglezi cu încărcătorul și pentru căști, ci încarci telefonul și de la telefon încarci simultan și căștile punându-le peste acesta.
N-am văzut nimic în specificații legat de anularea de zgomot. Cu microfon integrat, ar fi păcat să nu aibă, deși procesarea suplimentară de sunet ar scădea și mai mult autonomia totală. Dacă vă luați căști, luați-le pe alb sau galben; cele negre, în cutiuța lor sau pe afară, sunt enervant de greu de găsit în interiorul tot negru al unui rucsac plin cu diverse obiecte.
Este un ceas rotund, destul de “cuminte” ca aspect, fără cadran rotativ și fără masivitatea altor modele Galaxy Watch. Eu îl văd în primul rând ca pe un concurent redutabil pentru Fitbit Versa, cu un preț anunțat de 200 de euro.
Include și monitorizarea presiunii arteriale și a nivelului de stres, deși rămâne de văzut precizia cu care face asta. Sper să-l primesc la test, că mi-am luat recent tensiometru și aș putea verifica rapid cât de bine măsoară presiunea.
Fețele sunt viu colorate, interfața pare ușor de navigat și este suficient de complexă pentru a fi un accesoriu bun pentru un smartphone. Avantajul principal față de concurență este că e rotund (ecran AMOLED de 1 inchi), ceea ce mulți preferă în locul ceasurilor ceva mai pătrate, iar în interior include un procesor dual-core, 4 GB stocare internă și NFC, care sunt curios dacă va fi utilizabil și pentru plăți.
Carcasa este IP68 și certificată MIL-STD-810 la șocuri, rezistă la 5 atmosfere, are o grosime de 10,5 mm. Mai vine cu un avantaj: se încarcă wireless, chiar și de la un telefon S10/S10 Plus, un avantaj mare pentru cei ce călătoresc mult și nu vor să care un încărcător special de ceas cu ei.
Dacă vă atrage ideea unui ceas electronic, uitați-vă și peste Watch Active, sunt șanse mari să vă placă dacă va costa, într-adevăr, în jur de 1.000 lei, deși rămâne de văzut ce autonomie va avea.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
5 comentarii
05/03/2019 la 3:45 PM
Lasa ca stiu eu pe cineva, i-am zis sa aduca Edifier TWS2 si TWS3, Samsung si Apple cu chistoacele lor stau drepti in fata lor.
Nu stie nici dracu’ de brandul asta Edifier, dar sunetul este absolut demential. Eu am W855BT-urile, over-ear si isi merita toti banii. Am ramas surprins de finetea nuantelor din sunet.
Gaelex(Citează)
05/03/2019 la 7:02 PM
Vezi ca ai o eroare: ceasul masoara ”frecventa cardiaca”, in nici un caz ”presiunea arterială”. Am mai vazut aceasta confuzie si in alte parti, dar e ca si cum ai incurca tensiunea curentului la priza (220 v) cu frecventa (50 Hz).
Masurarea presiunii arteriale nu poate fi facuta decat de dispozitive care aplica o presiune asupra unui membru pana la o valoare cand opreste circulatia sangelui, nu ar putea fi implementata o astfel de tehnica in bratara unui ceas.
EGO(Citează)
07/03/2019 la 10:42 AM
Blood Pressure Monitoring zice pe site. https://www.samsungmobilepress.com/galaxy-wearables#gearsport
New to the Galaxy wearable line, Galaxy Watch Active puts smarter blood pressure tracking on your wrist. Download My BP Lab, the research app jointly developed with the University of California, San Francisco (UCSF), directly to Galaxy Watch Active to monitor blood pressure and keep better track of your physical health every day.
Din păcate, însă, “Available in 5 countries including: U.S., Canada, Singapore, Australia, and Germany.”
nwradu(Citează)
07/03/2019 la 2:19 PM
Îmi place mult s10e, au scos edge-ul ăla enervant pe care abia îl ții în mana.
Aron Daniel(Citează)
08/03/2019 la 3:05 PM
Atata timp cat Samsung continua sa lanseze in Europa chipsetul cu varianta Exynos, nu voi mai face trecerea la telefoanele lor vreodata. In termeni de raw performance Snapdragon este mult superior (emulatoare, jocuri cu cerinte foarte mari de ex pubg), dar mai putin performant in benchmark-uri (ceea ce pana la urma nu conteaza). Un S10e cu snapdragon pt Europa ar fi fost telefonul perfect.
Popa Tiberiu(Citează)