un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Restaurante cu street food: la Carnivale Food Market de la Timpuri Noi

12 Mar 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

36 comentarii

Carnivale Food Market s-a deschis de câteva săptămâni la parterul unor clădiri de birouri de la Timpuri Noi și, stând foarte aproape, au fost acolo de câteva ori.

Localul include cinci restaurante/street-food-uri:

  • Camionetta, cu pizza stil neapoletan
  • Gattini, cu paste
  • MEATic, primul restaurant al lui Adi Hădean în București
  • Zaitoone, cu specific libanez, dar care încă nu este deschis
  • Japanos, cu sushi
  • Waffle Factory pentru desert

plus un bar pentru apă, sucuri, alcool și cafele. Lângă Carnivale, în aceeași incintă, s-a deschis și un Biutiful, care-i cu serviciu la masă, meniu mare șamd și nu face obiectul acestui articol.

Toate sunt bune. Camionetta face una dintre cele mai bune pizza neapolatane din București, deși aici la Carnivale au venit cu rețete mai banale decât am mâncat de obicei la festivalurile street food. Cei de la Gattini își fac propriile paste (au mașinăria la stand) și au rețete bune; rulota lor am inclus-o pe lista de cele mai bune mâncăruri street food, în special pastele lor finalizate în marea roată de parmezan sunt foarte gustoase. La Japanos am mâncat de câteva ori sushi, este bun, dar cu role mai mici decât de obicei în piață, iar supele sunt bune și ele.

MEATic merită un paragraf special. Fac mâncare gătită, să-i zicem, alta în fiecare zi, și au disponibile vreo 6-10 preparate la vânzare. Într-o zi am mâncat cotlet de porc făcut la cuptor, foarte bun, inclusiv cu niște șorici exact cum trebuie de crocant adăugat în farfurie, și am luat o garnitură de fasole verde făcută pe jar. Păstăile probabil au fost puse într-un coș de sârmă, cum se servesc uneori cartofii prăjiți, și puse pe grătar sau chiar în jar pentru că aveau o aromă excelentă luată de acolo.

În altă zi, am mâncat o supă de pui a la grec foarte bună, plus friptură de vită la cuptor, cu sos, cu garnitură de piure. Porțiile au fost un pic greșit porționate. Supa a fost aproape simbolică, am văzut cappuccino mai mare de atât, în schimb friptura de vită cu piure a fost atât de mare încât n-am putut să o termin.

Altă zi: supă gulaș foarte bună (și mi s-a părut suficientă porția), pui cu mazăre foarte bun. Matilda a luat însă porc Thai cu rădăcinoase la cuptor; carnea a fost destul de tare, am aplicat ceva forță ca să o tai, iar în unele locuri avea niște zgârciuri sau tendoane ce-ar fi trebuit eliminate înainte de gătire, că nu puteau fi mâncate. Când costă 38 de lei porția, mă aștept să nu le găsesc în farfurie.

Prețurile sunt mari. Pizza este 25-30 de lei, pastele tot cam 25 de lei (dar o porție mai mare decât la festivaluri), la MEATic o supă este 11 lei, un fel principal cam 35-38 de lei. Costă 5 lei două felii de pâine; e făcută de ei și bună la gust, dar 5 lei!

Un alt exemplu: am luat într-o zi un waffle, a costat 15 lei cu trei toppinguri (am ales Nutella, înghețată și dulceață de mango). Bun, cu multă umplutură în înterior, dar întâmplător am văzut în ziua următoare în AFI un alt stand cu waffles și acolo una cu trei toppinguri costă 11 lei.

Cum 95% dintre clienți sunt angajații clădirilor de birouri TN Square, unde bănuiesc că sunt salarii mari, asta s-ar putea să nu fie o problemă pentru Carnivale, ci doar pentru vizitatorii ocazionali ai locului. Din ce-am văzut, pe la prânz se ocupă cam trei sferturi din scaune.

Mai este un alt factor foarte enervant în ecuație: nu plătești direct la standul de mâncare, ci încarci cu bani la o casierie unică un card contactless, exact ca la festivaluri, apoi plătești cu acest card pe unde vrei. Asta nu sună atât de deranjant în principiu (la final poți cere banii rămași înapoi) și înțeleg avantajele: cei care gătesc nu mai au nevoie de casă de marcat, nu mai manevrează bani, nu se mai pierde timpul cu rest și socoteli.

Totuși, acestea sunt avantaje doar pentru restaurante. Clienții nu au nici un avantaj cu acest sistem și mi se pare ilogic să faci un sistem care nu pune prioritate pe clienți, ci pe vânzători. Clientul, de exemplu, stă la coadă ca să pună bani pe card, apoi la coadă ca să comande mâncare. Vrei și ceva de băut? Altă coadă, la barul unic din centrul încăperii.

Într-o zi aș mai fi băut o cafea după masă, dar nu știam câți bani mai am pe card și n-am avut chef să stau la coadă la Casierie ca să aflu și să mai pun bani, dacă era nevoie. Consecința? Carnivale  nu mi-a mai vândut o cafea. Dacă aș fi putut să o plătesc cu cardul meu bancar, aș fi luat-o imediat.

Știu că și acestea par probleme de vizitator ocazional, cum sunt eu. Cei care lucrează în zonă și mănâncă mult mai des la Carnivale probabil nu sunt la fel de deranjați de acest sistem.

Sistemul IT mai are o hibă: pe ecranul cititorului contactless nu-ți arată cât plătești tu, ci cât a plătit cel dinaintea ta. Abia după ce atingi cu cardul tău îți apare suma de plată și cât mai ai pe card. La un restaurant nici măcar asta n-a apărut pe ecran, am aflat din bonul fiscal cât m-a costat totul.

Dincolo de acestea, pe mine mă bucură și că există un program de seară în zilele de marți-sâmbătă, plus că este deschis și duminică la prânz. Programul de seară ne permite, stând în zonă, să mai luăm la pachet de acolo câte o pizza sau o porție de paste. Singurii care nu deschid seara și în weekend, conform site-ului actual, sunt cei de la MEATic.

Carnivale a mai trecut și prin chinurile facerii. Prima lună a fost cam haotică, pe site scria că-i deschis seara, dar când am fost acolo, era totul închis. Abia două două zile au modificat site-ul, după vreo alte două săptămâni au început să deschidă și seara, dar nu toate localurile. Mă așteptam la mai multe de la grupul Fratelli, dar… în fine, să presupunem că acum rulează fin.

Sper să reziste pe termen lung. Este foarte posibil ca, după un timp, lumea să se sature de pizza, paste și sushi, că nu poți mânca zi după zi asta, și să mai treacă pe acolo doar pentru MEATic. Inițial mă așteptam ca locul să fie mult mai mare și cu mai multe restaurante (poate un Meat Busters, un Lazy Duck, Arrosticini, Bao Van etc), că piața de street food este mare, și am fost dezamăgit să găsesc doar atât (plus un Biutiful mare, ce-i drept, care seara este mai mereu plin).

Mi-ar plăcea cândva să văd și un Stradale în zonă. Acolo au mereu zeci de preparate și toate sunt apetisante.

Carnivale Food Market se află la Splaiul Unirii 165, în intersecția Timpuri Noi, la parterul clădirilor TN Square 1 și 2. Parcare nu prea găsiți în zonă decât în weekend, pe străduțele din preajmă. Orarul mai bine îl verificați pe site, se schimbă des.

asus s5507

    36 comentarii

  1. 5 lei doua felii de paine, care de fapt reprezinta o felie mai mare, taiata pe jumatate! Asta e jaf deja.

      (Citează)

    • Peste tot s-au deschis restaurante de genul.
      La Stradale, Lane 14 de la Grozavesti, de exemplu, au preturi obscen de mari incat sa nu poti sa mananci zilnic. Fara 30 RON nu pleci cu burta plina.

      Acum numai mancarica de fite, pentru oameni cu fite.

        (Citează)

    • 5 lei două felii de pâine nu-i chiar nemaivăzut. Și la Ciorbărie dai vreo 2,5 lei pe o felie de pâine, dar ce-i drept una mare.

        (Citează)

    • sebid2k3: La Stradale, Lane 14 de la Grozavesti, de exemplu, au preturi obscen de mari incat sa nu poti sa mananci zilnic. Fara 30 RON nu pleci cu burta plina.

      14th Lane nu mi s-a părut foarte scump. Stradale are prețuri mai mari, dar are și atât de multe preparate încât poți găsi ceva bun pentru orice buget. Am dat acolo zilele trecute parcă 20 de lei pe o porție de pui cu merișoare ce era suficient de mare încât n-am reușit să o termin.

        (Citează)

  2. “preturile sunt mari” – la feluri de mancare la 10-20 lei.
    si apoi bagi cate un burger la 50 lei dar nu zici ca e scump.

    asta inseamna sa fi mafiot……

      (Citează)

    • Sunt diferențe mari între ele.

      Carnivale este făcut să mănânci zilnic acolo.

      La burger te duci din când în când, de poftă, așa că nu-mi pasă la fel de mult de preț.

      Pe același principiu, am dat 500 de euro la Tim Raue în două persoane, dar mergem o dată în viață, nu zilnic.
      Similar, preturile de la un festival nu sunt la fel de importante, că acolo mâncarea este o formă de entertainment și vine la pachet cu altă distracție. Sau, dacă vrei alt exemplu, prețurile la un restaurant de top (Joseph, The Artist) sunt mari pentru că te duci să vezi ce se poate face în gastronomia de nivel înalt, nu pentru că ți-e foame. Dacă doar ți-e foame, sunt variante bune ca să te saturi cu 20 de lei.

      În acest context, nu înțeleg comentariul tău.

        (Citează)

  3. Sistemul de plata nu e facut pentru comerciant nici pentru client ci pentru organizator. Business-urile astea merg la modul ca organizatorul ia un procent din incasarile comerciantilor asa ca o modalitate stricta si clara de monitorizare a vanzarilor este necesara.

    Daca fiecare comerciant ar avea casa lui de marcat, ar putea spune la final de zi ca a incasat ce suma vrea el. Prin metoda platii cu bratari electronice, de fapt organizatorul incaseaza initial toti banii si apoi ii da mai departe spre comercianti retinand procentul agreat si stiind exact ce vanzari au fost.

      (Citează)

  4. Lucrez in una din cladirile de birouri in TN insa nu m-a tentat sa manac la carnivale sau biutiful pana acum(tentatia a fost la inceput insa au lungit-o rau cu deshiderea). Vad ca arata binisor mancarea, plus ca la pranz au oferte la 20 lei meniul. La noi in companie lumea isi comanda de mancare on-line (food panda sau alte restaurante care livreaza aici), in fiecare zi se face lista cu ce vrea fiecare. Mai sunt unii care merg sa manance la efes sau ce restaurante mai sunt pe Nerva Traian.

    O sa merg si eu vineri sa manac ceva de la Meatic. Inainte sa deschida carnivale au fost food truck-uri in fata cladirilor si imi amintesc si de meat busters si baz, ma asteptam sa fie si inauntru

      (Citează)

  5. Stoiculescu Marius Catalin

    12/03/2019 la 12:21 PM

    Cei de la MEATic au program si Vineri-Sambata seara de obicei. De exemplu in weekendul care tocmai au trecut au avut Tapas. Preturile sunt un pic mai mari decat cele din timpul saptamanii dar mancarea este senzationala.

    Also, probabil la Gattini am mancat cele mai bune paste mancate de mine in Bucuresti.

      (Citează)

  6. Lucrez in TN Square si nu am salariu mare – 4000 lei. Am mancat o singura data un waffle cam trist, nu mi se pare ca merita banii. O sa incerc pizza de la Camionetta, in rest, preturile sunt prea mari pentru buzunarul meu.

      (Citează)

  7. de cate ori am fost, era inchis, asa ca am stins amarul cu bere, alaturi :)
    chiar eram curios de preturi, incerc sa dau o fuga pt pizza sau paste.

    (pentru masa zilnica de pranz, consider ca preturile sunt destul de mari, la un 30 de lei pe zi, inseamna 600 de lei minim doar masa de pranz pe luna.

      (Citează)

  8. E plin de tourist traps pentru bucuresteni, in capitala.

      (Citează)

  9. Ciorba de pui a la grec, nu supa

      (Citează)

  10. Pe site-ul lor vad ca programul de seara e doar pentru V-S. Sigur au si de Marti?

      (Citează)

  11. un comentariu onest, bravo.

    Deea:
    Lucrez in TN Square si nu am salariu mare – 4000 lei. Am mancat o singura data un waffle cam trist, nu mi se pare ca merita banii. O sa incerc pizza de la Camionetta, in rest, preturile sunt prea mari pentru buzunarul meu.

      (Citează)

  12. La Mado am vazut multa lume(deh, shaorma :)), la Sardin mai putina. Am auzit colegi care mananca la cantina facultatii(nu stiu care din ele dar am auzit ca e mancare ok), unii mai mananca la Quartiere.

    In general oamenii merg sa manance la o distanta de maxim 5 minute de cladirile alea, rar merg cativa pana la pasajul marasesti la condimental sau ce mai e in zona.

    Langa Mado e Tarab, ceva libanez, nu am incercat.

    Coroporatistii sunt comozi, prefera sa comande, mai ales ca se strang mai multi si e cu livrare moka.

    Eu in principiu imi iau mancare de acasa, imi aloc 30 minute seara sa imi fac ceva bun :)

    nwradu:
    Chiar voiam să te întreb unde în zonă mai mănâncă lumea din TN. Eu mă gândeam la Mado, Efes, Pane e Vino șamd.

      (Citează)

  13. nwradu:
    Chiar voiam să te întreb unde în zonă mai mănâncă lumea din TN. Eu mă gândeam la Mado, Efes, Pane e Vino șamd.

    Recomand și Trattoria Pane e Vino.

      (Citează)

  14. Din tot ce am citit cel mai stupid și probabil la limita legii este că nu îți este afișat cât ai de plată și afli cât ai plătit după ce ți-au fost luați banii de pe card.

      (Citează)

  15. Andrei Șerbănescu

    12/03/2019 la 6:32 PM

    nwradu: 14th Lane nu mi s-a părut foarte scump. Stradale are prețuri mai mari, dar are și atât de multe preparate încât poți găsi ceva bun pentru orice buget. Am dat acolo zilele trecute parcă 20 de lei pe o porție de pui cu merișoare ce era suficient de mare încât n-am reușit să o termin.

    Eu mănânc zilnic la Stradale Oregon Park(Aurel Vlaicu-Pipera) și, deși inițial mi s-a părut scump și porțiile mici, realizat că mereu găsesc ceva ok la preț (25 lei) și cantitatea e fix ce trebuie.

      (Citează)

  16. Am biroul in zona, cea mai buna alegere mi se pare Salt’n’Pepper.

      (Citează)

  17. la care dintre restaurante ai servit gulasul ?

      (Citează)

  18. Avand in vedere ca tin de grupul Fratelli, pot sa moara in bezna, eu nu le dau banii mei. Bine ca ai facut aceasta precizare.

    Deci au preturi mari, coada pentru pus bani pe card pentru ca nu au auzit de NFC de la ING, coada pentru mancare, coada pentru apa, coada pentru cafea, coada pentru recuperat restul de pe card.

    Si nesimtiti, si prost ganditi si stupid organizati si din grupul de gunoaie Fratelli. Si bezna e prea mult pentru ei. O singularitate cuantica ar fi mai buna.

      (Citează)

  19. Mihai: Recomand șiTrattoria Pane e Vino.

    DAA. Si noi mancam la ei o data pe luna. Am numai cuvinte de bine despre acel restaurant

      (Citează)

  20. Ieri la ora 18:15 era deschis doar la Biutiful.

      (Citează)

  21. Eu in principiu imi iau mancare de acasa, imi aloc 30 minute seara sa imi fac ceva bun :)

    Pai si nu mori de pofta cand vine pizza sau shaorma colegilor? :)

      (Citează)

    • Chiar deloc, fac mancare mai buna decat multe din carciumile din jur. Pe langa ca e mai buna, nici nu imi ia timp mult :))

        (Citează)

  22. Arata bine locul cu design-ul asta sa ii zic asa industrial, preturile de la MEATic sa zicem ca sunt la nivelul segmentului de piata in care vrea sa se pozitioneze si arata bine mancarea.
    Apropo mai stie cineva ceva de cazul de evaziune fiscala cu casele de marcat de acum cativa ani in care a fost implicat si grupul Fratelli?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus