un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Halo 1 până la Halo 4 vor fi disponibile pe Steam

13 Mar 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

De la Halo 1 și până la Halo 4, plus Halo: Reach, toate vor fi disponibile în curând pe Steam pentru PC sub numele The Master Chief Collection. Este cea mai bună veste pe care am auzit-o din gaming în ultima vreme, abia aștept să le joc și rejoc pe toate.

Seria Halo a fost una dintre cele mai mari de pe consolele Xbox, contribuind mult la popularitatea acesteia, peste 65 de milioane de copii ale jocurilor vânzându-se de-a lungul timpului. Anterior doar Halo 1 și Halo 2 au fost portate și pe PC, dar n-au fost foarte populare din motive legate de distribuția lor, Microsoft complicându-se inutil.

Le-am jucat pe acestea două pe PC. Povestea și gameplay-ul mi-au plăcut atât de mult încât mi-am cumpărat Xbox 360 la un Black Friday special pentru a juca Halo 3 (și a doua zi am luat și jocul). Din păcate, din lipsă de timp nu l-am jucat niciodată. Am găsit consola încă sigilată în decembrie anul trecut și am donat-o împreună cu jocul (și cu Gears of War, alt joc cumpărat și nejucat niciodată). Același lucru s-a întâmplat cândva și cu o consolă Xbox One, dată cadou un an mai târziu pe blog; poate n-ar trebui să mai cumpăr console.

Halo este povestea unui război interstelar între oameni și o alianță de extratereștri numită The Covenant. În mijlocul acestor lupte, este descoperită o structură imensă în spațiu, numită Halo, un fel de orbital ca-n seria Culture, cu munți, văi, lacuri și peisaj natural, doar că plasat în spațiu; explorând-o, se dovedește că aparține unei rase extraterestre foarte vechi ce a construit-o ca pe o armă împotriva unei alte rase, parazitice. Halo putea distruge orice formă de viață dintr-o zonă mare a galaxiei, așa că începe o luptă pentru controlul și distrugerea acestei stații.

Următoarele jocuri dezvoltă povestea, introduc și special parazită mult-temută, războiul se mută pe alt Halo, Covenant-ul se rupe, luptele ajung și pe Pământ șamd.

Eu am jucat Halo 1 și Halo 2. Partea a doua a fost mult mai bună decât prima, cu un engine mai performant și lupte mai complexe. Am avut nu doar sentimentul că explorez o lume mișto și misterioasă, în care tehnologia se îmbină cu natura, dar și că faci parte dintr-un război mai mare, că dai peste tot de soldați de-ai tăi și mici lupte.

Personajul principal este Master Chief, un super-soldat devenit și el personaj emblematic în lumea gaming-ului. Știu povestea generală și din Halo 3 și 4, dar abia aștept să le joc cu mouse-ul meu, iar Halo: Reach este un alt first-person shooter poziționat ca prequel.

Nu se știe când vor fi disponibile la vânzare jocurile, dar nu cred că mai durează mult. Le-am adăugat în wishlist pe Steam și le voi cumpăra când se lansează. În serie mai este și Halo 5, lansat în 2015, iar Halo 6 este în lucru și s-ar putea să apară cu viitoarea generație Xbox.

asus s5507

    5 comentarii

  1. E o super veste. Cel mai mult m-a surprins ca o sa fie lansat din start si pe Steam.

    Pe langa ce ai mentionat, colectia contine si campania Halo:3 ODST, in care joci dintr-o alta perspectiva, nu cea a lui Master Chief John 117 .

      (Citează)

  2. In conditiile in care in zilele noastre sunt atat de multe jocuri (bune) incat nici macar nu ai timp sa le incerci, nici nu zi sa le duci pana la sfarsit, un joc care are aproape 20 de ani vechime nu mai atrage decat cativa nostalgici care il vor cumpara doar pentru a-l avea la colectie

      (Citează)

  3. sunt diferit daca zic ca seria Halo a trecut pe langa mine ca un vant de primavara? Cred ca e unul dintre cele mai ignorate ip-uri din gaming, alaturi de Warhammer si Total War.

      (Citează)

    • Dacă nu ai Xbox, nu mă mir. Probabil puțini au auzit de el.

      Warhammer nu am jucat nici eu vreodată, iar Total War puțin și doar în skirmish.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus