un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Cum arată o cameră Corner Suite la JW Marriott din București

20 Mar 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE, TURISM  ·

26 comentarii

Nunta am făcut-o la JW Marriott (foarte profesioniști oamenii, după cum ziceam și aici) și unul dintre elementele ce ne-a atras acolo a fost și includerea în pachet a unui apartament Corner Suite, care a fost foarte bun ca centru de comandă pentru machiat, lăsat bagaje, primit flori, îmbrăcat și, când s-a terminat totul, dormit.

A fost foarte confortabil totul, ne-am mutat în dimineața nunții la Marriott cu câte un bagaj, am primit camera, am plecat de acolo a doua zi după un somn bun și micul dejun luat la hotel.

Bănuiesc că cei mai mulți români n-au avut motive să stea la Marriott și să vadă cum arată o astfel de cameră, așa că am făcut atunci fotografii pentru un astfel de articol.

Camera este pe acel colț subliniat de mine în fotografie, priveliștea fiind ca în dreapta, adică spre Piața Arsenalului.

Este un apartament, așa că am avut un living room de dimensiuni foarte mari, un dormitor și o baie de dimensiuni mari.

Living-ul includea o zonă cu un birou și trei scaune, apoi o zonă cu o canapea și un fotoliu, cu minibarul și espressorul în dreptul ei, apoi o a treia zonă, cea de la fereastra rotundă, unde se află o altă canapea și un televizor destul de mare. Sunt o mulțime de scaune, oglinzi, veioze, măsuțe și sertare, iar camera este suficient de mare încât poți băga acolo vreo 10 oameni și toți au unde să stea și nu se calcă pe picioare.

Minibarul include o cafetieră cu capsule (am uitat de care, ceva chiar de la un producător de cafea), fierbător de apă, o frapieră, apă Evian, un vin de la Vinarte și palincă Bran. Mi-a plăcut că au mers și cu acest tip de brand românesc.

Este acolo, desigur, și un frigider cu uzualele sticluțe de Chivas Regal, Ballantine’s, Havana Club, Jack Daniel’s, sucuri, ciocolate, fructe și alte lucruri normale pentru un hotel bun. Ai la dispoziție chiar și o cutie de prezervative, dar te costă 38 de lei.

Dormitorul, separat de living printr-o ușa glisantă, include un pat foarte lat, dulapuri și încă un televizor de mari dimensiuni, pus într-o poziție cam ciudată, într-o parte a camerei. Mai era încă o masă pe acolo, plus o canapea micuță în fața patului.

Mobilierul este un pic old school, hotelurile moderne abordează de obicei alt design, dar se cunoștea calitatea materialelor în majoritatea aspectelor. Salteaua patului a fost foarte confortabilă, canapelele sunt bune și ele, mobila mai avea câte un ornament, un model șamd. Cu combina aceea cu CD player n-am știut ce-ar trebui făcut, de exemplu. Probabil că, peste vreo 5 ani, Marriott-ul din București va avea însă nevoie de o reactualizare a stilului camerelor.

Baia este de mari dimensiuni, aproape cât o cameră de apartament. Are cabină de duș, cadă, toaletă, dar o singură chiuvetă. Cosmeticele erau Aromatherapy Associates, o companie londoneză cu vreo 30 de ani vechime în domeniu.

Nașii au avut și ei cameră inclusă, așa că a doua zi am luat cu toții micul dejun în Executive Lounge, nu în restaurantul mare al hotelului. Sunt sigur că mâncarea este aceeași, Executive Lounge-ul este doar mai mic, cu mai multe separeuri și niște televizoare și ziare în plus.

A fost un mic dejun normal de hotel, cu ouă, bacon, fasole, cârnați, diverse sucuri, cafea, patiserie și fursecuri la desert etc.

asus s5507

    26 comentarii

  1. Bravo tie, o experienta misto sunt sigur!
    Iar look ul acela mai old school mi se pare chiar f misto.

      (Citează)

  2. E prima dată când văd un “radio-casetofon” la hotel.

      (Citează)

  3. Sunt curios cum se putea uita cineva la TV-ul din dormitor stand în pat.
    De altfel apartamentul e cam banal, mă așteptam la mai mult din partea lor, arata ca unul de pe Airbnb de 80e pe noapte. Mai făcuse un blogger review unei camere de la Yaki, până și camera mea de la cămin era mai mare.

      (Citează)

  4. Fix ca la mamaie.

      (Citează)

  5. e putin mai sofisticat ca Forest Retreat & Spa de la Oveselu

      (Citează)

  6. Pare incremenit in anii ‘80. Pentru purcoiul de bani dati, te-ai astepta la mai mult. Iar mocheta aia e absolut odioasa. Baia e singura care-mi place.

      (Citează)

  7. Varietatea de la micul dejun e excelenta, rar intalnesti asa ceva. Camerele in schimb sunt invechite, si au un miros imbacsit…probabil imbibat de ani in mocheta si perdelele groase.

      (Citează)

  8. Camerele au fost renovate între timp și arata cu totul altfel

      (Citează)

  9. inca incerc sa inteleg care e logica unui astfel de articol, adica nu imi dau seama daca nwradu e super incantat ca a stat la un astfel de hotel sau doar s-a gandit ca ar fi de interes pentru cititori – adica crede ca cititorii au curiozitati despre cum o fi intr-un hotel de bogati.

    zic asta pt ca eu de exemplu nu am curiozitati despre cum e in hotelurile de bogati si in general despre cum traiesc bogatii…

      (Citează)

    • De ce n-ar fi de interes? Mie mi se pare ok ideea, adică a fost și a documentat (cât s-a putut). Nu te întrebi uneori dacă merită sau nu pentru tine un hotel mai scump? La hoteluri sunt în general mai multe aspecte care determină prețul, nu e tot timpul numai diferența de servicii. De asta uneori merită cazarea mai scumpă, alteori nu.

      Nu înțeleg care-i faza cu bogații, adică ai stabilit un preț peste care toți sunt bogați? Eu unul merg unde îmi place sau unde îmi permit. Uneori îmi permit mai mult, alteori mai puțin, dar ține și de gusturi.

        (Citează)

    • mai, nu prea ma intreb daca merita un hotel mai scump… noi in vacante nu stam la hotel, ca nu ne place ideea, dar daca totusi suntem obligati, atunci exista o conditie minimala sa nu fie dezastru, iar in rest criteriul care primeaza este proximitatea de punctele de interes (eg plaja, centru etc)

      nu am ales niciodata un hotel in functie de conditiile de cazare (atat timp cat indeplineste niste standarde minime, cum ziceam), mie mi se pare ca hotelul e pentru dormit si atat – poate sunt eu mai ciudat.

        (Citează)

    • Poate vrei si tu sa aduci o gagica in camera, nu o sa o duci la hotel midia la o stea pe principiul ca nu’s sobolani in camera.

      Nu mai vb de intalniri de business si alte alea

        (Citează)

  10. wow radio-casetofonul ala e maxim am crezut ca nu vad bine :)) camera mi se pare un amestec nefericit intre anii ’80 si ’90 , noroc cu tv-ul ,iar baia ohhh baia e odioasa cu faianta aia …. nu imi vine sa cred ca asa arata o camera in “marele” Marriott
    Zona de receptie si cea Lounge arata bine , asa imi aduc aminte de Yaki ( ca tot a venit vorba ) la fel parterul era ok , la cat costa pe noapte iti ridica mult asteptarile dar camera a fost dezamagitoare : mobila uzata, tapet dezlipit, pete dubioase pe ici pe colo inclusiv pe abajurul veiozelor wtf , tv cu tub (!) iar micul dejun a fost compus din leftovers de la nunta care a avut loc cu o seara inainte …

      (Citează)

    • Ce leftovers, ca le-a facut carnati si bacon, nu erau ramase de la nunta.

      M-a mirat ca painea era lasata intreaga acolo, trebuia sa-ti tai tu daca voiai. Asa o fi obiceiul la hotelurile scumpe.

        (Citează)

  11. Kopa_Kopan: Kopa_Kopan

    @ Kopa_Kopan vorbeam de leftovers la Yaki :)

      (Citează)

  12. vintage overload. oricum, la genul asta de hotel platesti in primul rand serviciul (care e de altfel excelent la ei) dar nu era rau sa fie si camera ceva mai la zi.
    casetofonul e pe departe cel mai misto lucru din toata camera.

      (Citează)

  13. N-am stat, dar nici n-aș râvni după pozele astea. Cam ca la Rin Grand, dar cu ceva stele în plus

      (Citează)

  14. “Probabil că, peste vreo 5 ani, Marriott-ul din București va avea însă nevoie de o reactualizare”

    tu te auzi ce vorbesti?
    reactualizarea aia era necesara acum 5 ani+ poate, nu PESTE 5 ani.
    e o mizerie comunista cu preturi de 2019.

      (Citează)

  15. Si mie mi se pare foarte invehit stilul asta, si daca as plati peste 200 euro pe noapte (cat costa apartamentul asta pe booking), as fi teribil de dezamagita sa primesc asa o camera. Sa luam exemplul Raddisson, care in general e de 4 stele (nu 5, precum JW), dar camerele au aratat impecabil peste tot pe unde am stat, chiar si in orase mult sub Bucuresti, gen Sofia sau Chisinau. Oricat de bune ar fi celelalte servicii, alegi un hotel in primul rand pentru cum arata camera, nu pentru micul dejun sau prosoape.

      (Citează)

  16. Marean:
    mai, nu prea ma intreb daca merita un hotel mai scump… noi in vacante nu stam la hotel, ca nu ne place ideea, dar daca totusi suntem obligati, atunci exista o conditie minimala sa nu fie dezastru, iar in rest criteriul care primeaza este proximitatea de punctele de interes (eg plaja, centru etc)

    nu am ales niciodata un hotel in functie de conditiile de cazare (atat timp cat indeplineste niste standarde minime, cum ziceam), mie mi se pare ca hotelul e pentru dormit si atat – poate sunt eu mai ciudat.

    Nu mi se pare neaparat un hotel de bogati, au camere de pe la 100 de euro pe noapte, ceea ce nu e atat de mult pentru un hotel. Problema e felul incare arata, in special apartamentul asta care costa pe la 1100 lei pe booking.

      (Citează)

  17. Ce vrea Radu de fspt sa spuna e ca a facut de mult nunta ca nu cred ca mai arata camerele asa

      (Citează)

  18. Prezervative la minibar? Probabil e un specific local sau ceva, acoperirea publicului de rendezvous sau a celui de afaceri care apelează la escorte.

      (Citează)

  19. O gramada de comentarii de la oameni care calatoresc doar cand au vacante. Nu cred ca Mariott e facut pentru acest tip de calatori.

    E facut pentru oameni care calatoresc business si care au vazut sute de hoteluri si nu au pretentii ca faianta sa fie intr-un anumit fel.

    Din poze e un hotel standard de 4 stele, nothing more, nothing less.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus