►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Călătorie în insulele Dezamăgirii. Două insule atât de îndepărtate încât nu au nimic pregătit pentru turiști. Cineva povestește istoria numelui și cum a fost o călătorie acolo.
De ce apar durerile de gât după somn. Probabil ați avut vreuna; vina este a poziției de dormit și a pernei neadecvate ca grosime sau poziție, deși probabil știați deja asta.
Brandul Supreme are probleme în lupta cu fake-urile. Este un brand foarte scump, mai degrabă pentru ca scoate puține produse pe piață și asta îl face exclusivist, dar și greu de protejat.
Scandal în lumea K-Pop. O vedetă coreeană este acuzată că a filmat pe ascuns femei. Alte staruri K-pop sunt acuzate de același lucru. Mai nasol este că genul muzical k-pop începe să prindă în lumea vestică.
Producătorii de jucării modifică ambalajele pentru moda unboxingului pe YouTube. Copiii se uită la astfel de clipuri, așa ca producătorii modifică jucăriile pentru a fi mai atrăgătoare pentru noua modă.
Social media ne face să cheltuim mai mult. Vedem viața bună a altora și asta ne face să cheltuim mai mult pe tot felul de produse fashion, IT șamd.
Explicația tabloului Țipătul de Munch. Îl știți sigur ca aspect, acum puteți citi despre cum artistul a văzut un apus frumos de soare și ce sentimente i-a trezit acesta.
99% din wasabi-ul din comerț este hrean amestecat cu muștar și colorant verde. Wasabi-ul original este greu de crescut și restaurantele care-l folosesc vă vor arăta cum îl rad în fața voastră. Eu am mâncat din ambele, cel adevărat este mai puțin fin și parcă mai iute decât pasta uzuală găsită prin restaurantele de sushi.
De ce JK Rowling spune abia acum că Dumbledore era homosexual. Se pare că, atunci când a început seria de cărți, nu era ceva ce puteai spune despre un profesor, dar au trecut 30 de ani de atunci și vremurile s-au mai schimbat. Sau JK Rowling a mai băgat din mers diverse modificări, desigur.
O navă de croazieră este evacuată după ce motoarele s-au stricat.
Măștile faciale devin accesoriu fashion. Dacă tot trăim în poluare, măcar să arătăm bine cu masca pe gură și nas.
De câți bani ai nevoie ca să te retragi la 65 de ani. Să vă spun mai târziu pe blog o poveste despre un american al cărui plan era să se retragă la 45 de ani.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
28 comentarii
24/03/2019 la 8:40 AM
JK Rowling este o petarda arivista. Ala nu era nici un fel de homosexual pentru ca acum 30 de ani nu era la moda sa fii. Dar azi este, si probabil va descoperi in cativa ani cum unul din personaje era de fapt trans de la o vraja de schimbare de sex. Cel mai probabil va avea o carte scrisa cu dedicatie, despre cautarea respectivei vraji si impacarea cu toata lumea care i s-a opus pe parcurs si cat de minunat este sa fii tu insuti. Si toti prostii o vor cumpara.
Tot ce putem face este sa ne rugam sa nu devina obligatorie homosexualitatea in vreo 30 de ani.
Gaelex(Citează)
24/03/2019 la 11:00 AM
Da, eu deja am inceput sa ma rog sa nu devina homosexualitatea obligatorie in patria noastra, dar cateaua asta de Dumnezeu, dupa ce ca e negresa, nu vrea sa asculte ce-i zic, asa ca incet incet ma impac cu ideea ca vom fi toti obligati sa fim homosexuali.
Which reminds me: Gaelex, intotdeauna am vrut sa te cunosc, vrei sa iesim la o cafea?
Marean(Citează)
24/03/2019 la 2:17 PM
Pana atunci se vor “inventa” altesexualitati :)
varucu(Citează)
25/03/2019 la 11:10 AM
Nu înțeleg cum poți să fii așa convins că știi ce a gândit JK Rowling când a început să scrie cărțile.
Alex(Citează)
24/03/2019 la 8:54 AM
Să te “retragi”??!
În românește (limba blogului tău) se spune pensionare, nu retragere.
@Gaelex: ai perfectă dreptate.
Emil C(Citează)
24/03/2019 la 8:58 AM
+
Nici nu mi-am dat seama, exprimarea mi se parea perfect corecta
Doru(Citează)
24/03/2019 la 9:08 AM
Foarte util comentariul!
nwradu(Citează)
24/03/2019 la 9:12 AM
Acum, lăsând miștoul la o parte, exercițiu de gândire: pensionar ține mai degrabă de o categorie socială gândită în principal de stat. Să te retragi din activitatea curentă și să faci altceva ce nu mai implică muncă nu înseamnă automat că ești pensionar.
De exemplu, dacă Zuckerberg decide mâine să nu mai muncească, ci să călătorească prin lume pescuind în lacuri, parcă n-ai zice că este pensionar, nu?
Aplicați și faptul că americanii nu au un sistem propriu-zis de pensionare. Acolo pui tu bani la o pensie privată și te retragi când vrei, trăind din acei bani cum consideri mai bine.
Dar sigur, mulțumesc pentru comentariu, foarte util!
nwradu(Citează)
25/03/2019 la 12:39 PM
Totusi daca Zuckerberg decide la 65 de ani sa se retraga din activitate parca ar putea sa fie numit pensionar.
Asta pe langa faptul ca in romana “retirement” se traduce prin “pensionare”.
Andrei G(Citează)
24/03/2019 la 9:59 AM
lasa emil tati ca tu te retragi cand te lasa seful, apoi partidul te va inscrie intr-un excel cu pensionari
lm(Citează)
24/03/2019 la 10:13 AM
Supreme, Off-white, Bape, Balenciaga, etc, dovada clară ca pentru orice kkt, dacă e frumos ambalat într-o poveste, există un grup de clienți care vor să-l mănânce.
RDK(Citează)
24/03/2019 la 3:24 PM
Asta este și ideea: să arăți că ai atât de mulți bani încât îți permiți o poșetă de 25.000 de euro. Bine făcută, sunt sigur de asta, dar în primul rând nu cumperi calitatea, ci dovada că ți-o permiți.
nwradu(Citează)
24/03/2019 la 9:39 PM
Fiecare cumpara ce isi permite. Nu mai judecati. Mi-a ramas in cap poza cu Mbappe pe aeroportul din Chisinau (cred) cu geanta LV de 8000 de euro intr-o mana si cu cealalta rupea din painea cu sare servita de moldoveni. Omul ala face 1 mil de euro/luna (daca nu si mai mult, nu i-am intrebat contabilul). De ce nu si-ar lua geanta de 8-9-10 mii de euro? De ce nu si-ar lua off white, balenciaga, supreme si gucci? Pentru el nu prea inseamna nimic sumele astea. Pentru noi, da.
GabrielG(Citează)
24/03/2019 la 10:13 AM
Bineînțeles ca exista pensie “de stat” la americani, ii spune Social Security. Pensia privată e opțională și e un mod de a economisi/investi bani pentru perioada de pensie. Exista și asigurare medicală pentru pensionari (Medicare) și cea de stat (gratuită) pentru cei cu venituri mici. TaXele pentru Social Security și Medicare se plătesc la fiecare paycheck, iar la 65 de ani poți începe sa beneficiezi de ele.
Diana(Citează)
24/03/2019 la 10:17 AM
Doar din punct de vedere al exemplului tau, da, ai dreptate. In Dex ( m-am uitat acum, chiar eram curios ce scrie) pensionarul, vezi ce, este persoana care primeste pensie :)
Dar eu cred ca articolul nu are legatura cu exemplul tau ci se refera strict la…pensionare.
Si tot lasand gluma la o parte, m-am saturat sa luam cuvintele din engleza si sa le folosim in orice context. In alte tari care stiu sa-si apere limba, pana si denumirile firmelor sunt traduse in reclame sau pronuntate exact asa cum se citesc in limba respectiva. Si nu, nu sunt inapoiati, ci la ani lumina departare de noi ca si civilizatie. Un exemplu este Franta, si mai sunt multe, Exagerat sau nu, nu stau sa comentez acum.
Cer este ca la noi e “cool” sa folosesti cat mai multe cuvinte in engleza.
Doru(Citează)
24/03/2019 la 3:13 PM
Sigur, Radu nu mai acceptă nici o critică, a ajuns un fel de zoso… E clar că nu are dreptate. Eu nu prea suport romgleza, iar ăsta a fost un exemplu perfect.
Extraordinar de enervant mi se pare folosirea lui “salva” în loc de “economisi”. Îmi face impresia că aceia care vorbesc așa nu au învățat prea bine limba maternă…
Emil C(Citează)
24/03/2019 la 3:29 PM
@Emil C: confuzi faptul că nu sunt de acord cu ce ai spus cu faptul că “nu accept critica”.
Presupui cumva că ai spus adevărul suprem și deci cine nu este de acord cu el “nu acceptă critica”. Eu pur și simplu nu sunt de acord cu tine și atât.
Sunt diferențe mici de nuanță, exact ca între “retras” și “pensionar”.
nwradu(Citează)
24/03/2019 la 10:37 AM
Nu-l inteleg pe coreeanul ala – era star, putea sa aiba orice femeie, de ce dracu’ s-a apucat sa le filmeze pe furis?!
Kopa_Kopan(Citează)
24/03/2019 la 10:53 AM
Filmatul e partea buna. Cica le droga si le viola cand erau inconstiente. Clar gagiu are probleme la mansarda.
Giovani(Citează)
24/03/2019 la 10:43 AM
Aia cu K-pop e epică. Literalmente în română, spune o poveste.
ipo(Citează)
24/03/2019 la 10:56 AM
Cumparatorii de Supreme au o prostie de performanta, din aceeasi categorie cu aia care cumpara produse de la Kylie Jenner.
Giovani(Citează)
24/03/2019 la 10:56 AM
“Mai nasol este că genul muzical k-pop începe să prindă în lumea vestică.”
Stai sa vezi ce scandal va fi cand americanii vor citi versurile pieselor de hip-hop si rap, pline de bitches si niggers.
mac gregor(Citează)
24/03/2019 la 2:43 PM
aia cu nava de croaziera este de groaza, cum sa pierzi propulsia in 2019?!, lumea nu stie ca vaporasul ala facea cruise de 27 de zile ceva de genu, facea traversare…. pai daca pateau asta prin mijlocul oceanului?, vai de mama lor cu vikingu lor cu tot, si mai scot anul asta un vapor nou…. super firma…
Sunt pe cea mai mare si noua nava de croaziera (Symphony OTS)… am facut traversare … 7 zile, din 7 doar 3 au fost mai nasoale se simtea ca si cum urci/cobori pe munte la etajele superioare (15,16,17), nu vreau sa stiu cum era acolo :)))
Socain(Citează)
24/03/2019 la 6:49 PM
Ce e interesant e că acum ceva ani, mulți ani chiar, înainte de iPhone, Steve Jobs avea o fixație pentru ambalaj, și pentru experiența unboxingului.
Citisem că susținea că așa cum atunci când te întâlnești cu cineva pentru prima oară, prima impresie poate avea o influență majoră în relația pe termen lung, la fel și prima oară când despachetezi un produs.
La Apple asta era și mai important pentru că mulți dintre cei care cumpărau mac-uri veneau de pe PC-uri, și astfel era prima întâlnire cu brandul în sine.
Apoi, cu iPhone și restul au perfectat ideea.
Azi, toată industria dă atenție acestui lucru.
Ca om n-o fi fost Jobs cel mai de gașcă om, dar idei bune avea, orice ce-ar zice.
manu144x(Citează)
24/03/2019 la 7:53 PM
Și la mâncare se poartă “unboxingul”.. să arate cât mai bine, gustul trece în plan secund. Cică experiență completă.
Parcă reedităm povestea aia cu hainele cele noi ale împăratului: ne prefacem că totul este extraordinar când de fapt nu avem decât ambalaje.
gabi(Citează)
24/03/2019 la 8:03 PM
Nu vorbeste nimeni de audio-book-ul cu “insulele dezamagirii”. Locuri care inca au supravietuit invaziei hoteliere, si care nu merita sa fie numite astfel. Chiar ma intreb in cat timp o sa fie si acest colt de pamant ‘inghitit’ de era moderna. Mare pacat ar fi atunci…
Aron Daniel(Citează)
25/03/2019 la 8:44 AM
De unde a avut bani acel personaj care a calatorit in Insulele Dezamagirii? Si cum si-a permis 1 luna de zile concediu?
Zburatul din SUA in Tahiti costa si nu stiu cum poti sa iti faci de cap o luna si sa nu iti simta lipsa angajatorul. Mai ales stand in zone fara net si chiar fara curent electric.
Altfel eu sunt mult mai interesat de gandacul care omoara palmierii si ce se poate face in privinta asta.
Gaelex(Citează)
27/03/2019 la 1:15 PM
am crezut ca o sa publici tot duminica povestea acelui american al cărui plan era să se retragă la 45 de ani, dar nu a aparut nimic. chiar sunt foarte curioasa pentru ca asta e varsta la care planuim si noi sa ne “pensionam”, dar nu stim cum.
sa inteleg ca e articol in lucru?:D
veronica(Citează)