►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Acum niște luni povesteam că am rămas paralizat ca un robot ruginit, iar medicul m-a trimis la un RMN la coloana vertebrală, să vedem ce se ascunde sub capotă. L-am făcut, am fost și la interpretarea rezultatelor, am povestit totul mai jos, că rămăsesem dator cu asta.
Abonează-te: http://bit.ly/2RBcHBg
Altele pe subiect:
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
46 comentarii
16/03/2019 la 7:36 AM
Shit, cateva luni de aici incolo vom vedea dor postari organice despre cat de mijto sunt procedurile la nush ce clinica si cat de bun e nush care kinetoterapeut si cat de tare e la nush ce bazin. In fine, good luck, eu am dureri cronice de de 5 ani non stop, am cheltuit 20000 EUR pe tratamente si tot la fel ma doare.
Mihai(Citează)
16/03/2019 la 8:19 AM
Blog demisec cu note fine de fizioterapie :) Sanatate! Sper sa reusesti sa tii problema sub control.
varucu(Citează)
17/03/2019 la 5:34 PM
@Mihai: și ce-ar fi rău în asta? Strică să auzi unde sunt proceduri bune?
nwradu(Citează)
16/03/2019 la 8:11 AM
Aceeasi problema o am si eu de 10 ani. Peste 50% din populatie are la un moment dat aceste probleme. Informatiile online mi se par destul de sumare in Romania, specialisti si mai putini.
Prima oara cand m am blocat am facut un tratament la BioOrtoClinic(cred ca si acum e singura clinica de spate), dupa 2 sapt si aprox 1000 euro am fost pe picioare. Am favut sedinte de elongatii, magneti, ultrasunete si KIROterapie. Dupa cea din urma ma simteam f bine dupa fiecare sedinta.
Dupa cativa ani, la urmatorul blocaj, am decis sa fac numai kiroterapie, am gasit un doctor, in 5-6 zile am fost pe picioare cu 150 euro cost total 6 sedinte a cate 15 minute.
Si de atunci incerc sa merg o data pe luna pt intretinere si nu am mai avut blocaje.
Am facut bazin 6 luni aproape in fiecare zi, asta cu intaritul muschilor e de lunga durata. Daca ai ajuns sa ai probleme cu spatele, cel mai probabil nu vei avea o viata sportiva nici dupa:)
Daniel(Citează)
16/03/2019 la 8:25 AM
Mihai, nu te descuraja și caută acel medic care să îți pună diagnosticul corect și să trateze acolo unde alții nu pot. Sunt și acești oameni, mai puțini, care excelează în domeniul lor și care fac asta cu pasiune. Au și destulă notorietate fiindcă lumea le recunoaște competența și vorbește despre ei așa că îi poți totuși găsi, dacă te străduiești puțin. Iar banii nu sunt un lucru de care să se împiedice așa cum se întâmplă în general.
Îmi pare rău că nu îți pot recomanda pe nimeni, nu cu această specializare.
gabu(Citează)
16/03/2019 la 9:44 AM
Nu stiu daca am mai povestit pana acum pe blog, asa ca am sa spun pe scurt si concluzia o las la urma.
Acum vreo 3 ani in urma am inceput sa am niste dureri la genunchiul drept groaznice care nu se manifestau decat tinand piciorul flexat intr-o anumita pozitie, Ca idee este exact pozitia in care stai cu piciorul pe acceleratie asa ca era imposibil sa conduc masina. Cel mai bun kinetoterapeut din oras mi-e prieten, am facut (aproape) toate investigatiile posibile la genunchi si concluzia a fost ca genunchiul este absolut normal pentru varsta de 4x ani. Inaltimea mea este 1.71 si atunci aveam cam 83-84 kg. Cea mai importanta recomandare a fost sa slabesc cateva kilograme. Nu mai dau alte detalii, intre timp am ajuns la 66-67 kg si nu am mai avut absolut nicio problema cu genunchiul.
In concluzie iti recomand acelasi lucru+exercitiile pe care ti le va recomanda medicul+mare grija lapozitia atat pe scaun cat si in picioare pentru ca foarte multi dintre noi avem tendinta de a sta pe un singur picior atunci cand stam in picioare, ceea ce este alta mare greseala.
Doru(Citează)
17/03/2019 la 5:35 PM
Felicitări pentru slăbire și mă bucur că te simți bine acum!
nwradu(Citează)
16/03/2019 la 9:51 AM
Parerea mea este ca trebuie facute exercitiile respective si inot neaparat. Statul pe scaun iti distruge spatele in timp, iar cand incepi sa ai probleme si cu piciorul problema se agraveaza. Vezi ca unii ajung sa aiba si sindrom de coada de cal dar sunt rare cazurile. Iti poate schimba radical stilul de viata. Eu de exemplu nu pot sta pe scaun mai mult de 2 ore pe zi uneori nici o ora…si asta imi afecteaza si scrisul pe bloguri, site uri etc plus ca de angajat undeva nici nu poate fi vorba. Cred ca e foarte important sa ai un stil de viata mai putin sedentar si sa faci mai multa miscare pentru a nu se deshidrata si mai mult discurile si a nu se marii protuziile discale. In orice caz astea se fac sub indrumarea unor specialisti etc. Cred ca e importanta si alimentatia, hidratarea, etc.
Dan Cristian(Citează)
17/03/2019 la 5:36 PM
Ce-i ăla?
nwradu(Citează)
17/03/2019 la 5:36 PM
La hidratare stau prost, beau sub 2 litri de apă pe zi. Am încercat diverse metode pentru a bea mai mult și nu a reușit niciuna.
nwradu(Citează)
16/03/2019 la 10:57 AM
Cateva mențiuni, după ce m-am luptat cu hernia de disc vreo 5 ani.
– la recuperare, mușchii cei mai importanți pentru a fi întăriți vor fi abdominalii și fesierii, nu cei din spate, asta îți vor spune și specialiștii
– înotul e cu du-te vino, de multe ori îți face mai rău decât bine, de aceea mulți înotători de performanță au probleme cu spatele, cel puțin bras și fluture e criminal. Când te rotești la crowl sa respiri, atunci rotești coloana și nu e bine.
Pt recuperare recomand maxim dr Dan Curelea, lucrează la stat dar condițiile sunt f bune pt că se plătește.Am incercat și alți mulți medici inclusiv celebrul Vasile Osean, unde se duc toți sportivii și mi-a făcut mai mult rău decât bine.
Per total e f important sa înveți cum sa faci lucrurile de zi cu zi, fara sa te apleci: îmbrăcat, urcat în mașină etc.
Și dacă vreodată o să fie nevoie sa te operezi(sper sa nu), recomand tot la Ponderas, dr Cristescu, șeful pe neurochirurgie acolo, toată lumea îl recomandă și pe bună dreptate.
M-am operat acum 2 luni după ce am incercat toate tratamentele din București și ma simt ff bine, operația e minusculă, nu e ca acum 20 de ani.
In orice caz tine-te de kineto cel puțin de 2-3 ori pe săptămână.
Succes
Tano(Citează)
16/03/2019 la 11:08 AM
Confirm cu inotul. Eu inot ca un trunchi de copac vertical sau pe spate. Nu pot sa flexez coloana spre spate pt ca ma curentez.
Ozonoterapia e f buna
Techirghiol, namol, bazin in apa din ghiol incalzita, fara fizioterapie electrica doar ceva deep oscilation.
Sanatate
Lichu(Citează)
17/03/2019 la 5:38 PM
Eu de obicei înot destul de prost pentru că nu pot flexa picioarele foarte mult “din construcția lor”, de când mă știu. Nu am o mobilitate foarte bună a lor, de asta nu sunt nici mare dansator.
Mulțumesc pentru recomandări!
nwradu(Citează)
16/03/2019 la 11:23 AM
Că tot trebuie sa-mi iau birou, ce scaun de birou decent (dar sa nu fac credit pt el) ca să nu am probleme cu spatele recomandați?
1.80 și 75kg
Ms
Razvanst(Citează)
16/03/2019 la 1:44 PM
Unul prost care să te facă să nu stai prea mult pe el. Dacă ai deja probleme nici un scaun nu te ajută. Mergi la doctor.
Dacă încă nu ai probleme și vrei să eviți eventuale probleme vezi https://en.wikipedia.org/wiki/Active_sitting + sală&shit. Ca scaun cică astea ar fi cele mai bune https://www.google.com/search?q=Haider+Bioswing.
nea_caisă(Citează)
16/03/2019 la 4:27 PM
Si pe mine ma durea spatele pentru ca stateam foarte mult pe scaun si s-a rezolvat cu un scaun bun. Recomand Herman Milller Aeron. L-am mai recomandat la cativa prieteni si sunt foarte multumiti si ei.
Alex(Citează)
17/03/2019 la 5:41 PM
Herman Miller Aeron este foarte bun, dar și scump.
Mai este o marcă de scaune care-ți țin corpul în poziție corectă, am uitat care, dar poate le găsește Google.
Am explicat aici binișor după ce să te uiți https://www.nwradu.ro/2016/11/pozitia-corecta-la-birou-pentru-a-evita-durerile-de-spate-si-gat/
Nea_caisă are dreptate cu o chestie: dacă poți, mai bine te obișnuiești cu statul în picioare la birou. Mulți stau așa, este poziția naturală a corpului, există birouri care pot fi urcate (chiar și motorizat) până la înălțime pentru a sta în picioare, plus că ești mai activ.
nwradu(Citează)
16/03/2019 la 11:24 AM
Am incercat asa:
1. August 2014 – fizioterapie + kinetoterapie
2. Decembrie 2014 – elongatii
3. Decembrie 2014 – dexametazona intramuscular
4. Martie 2015 – fizioterapie + kinetoterapie
5. Aprilie 2015 – acupunctura
6. Aprilie 2015 – dexametazona intramuscular
7. Iunie 2015 – nucleoplastie Spitalul Universitar Bucuresti
8. Octombrie 2015 – fizioterapie + kinetoterapie + elongatii
9. Noiembrie 2015 – Gabaran 3x400mg + inot
10. Decembrie 2015 – Medrol 16mg + Gabaran 5x400mg + inot
11. Februarie 2016 – Infiltratii epidurale cu dexametazona si diprofos
+ Lyrica 2x75mg + Vimovo 2x500mg + Amitriptilina 2x25mg
De consultatii la neurolog/neurochirurg nu mai zic, am fost la cateva zeci de neurologi. La neurochirurgi am fost la consultatie la Viena, Debrecen, Oradea, Cluj, Targu Mures si Bucuresti.
Rezultatele? Am imbogatit o gramada de doctori si durerea e tot la fel.
Mihai(Citează)
16/03/2019 la 12:29 PM
Inteleg ca in continuare te chinui?
Se pare ca suntem destul de multi cu spatele prastie, din pacate.
Pyro(Citează)
19/03/2019 la 3:46 PM
Bună ziua, numele meu este Irina și vă cer permisiunea de a fi contactat de reprezentantul companiei producătoare a medicamentului Gabaran, Terapia. Compania are obligația de a colecta date legate de siguranța tuturor produselor comercializate, în interesul pacienților care le utilizează. În cazul în care sunteți de acord, vă rugăm să transmiteți aici sau pe adresa office@sigurantapacientului.ro datele dumneavoastră de contact (adresa de email). Acestea vor rămâne confidențiale și nu vor fi folosite decât în scopul declarat mai sus.
Va multumesc.
Irina(Citează)
16/03/2019 la 1:38 PM
Yep, nu pot sa stau in picioare mai mult de 30 de minute, nu pot sa stau pe scaun mai mult de 2 ore, pot sa umblu cu masina doar intins pe bancheta din spate, o placere. Doctorii imi recomanda sport si sa ma obisnuiesc cu durerea. De 5 ani. Inutil sa spun ca daca s-ar da liber la taiat gatul la doctori, as lua spitalele la rand si m-as inchide cu fiecare in cabinet.
Mihai(Citează)
16/03/2019 la 1:47 PM
Păi și cauza care e? La RMN ce-a ieșit?
nea_caisă(Citează)
16/03/2019 la 1:48 PM
Sheesh.. La operatie n-ai ajuns? Bine, stiu ca e de evitat, dar ce zici tu suna destul de apropiat de punctul in care poti ajunge sa nu te mai misti.
Pyro(Citează)
17/03/2019 la 5:51 PM
Sună oribil, sper să te simți mai bine!
Și eu cred că mulți doctori nu sunt foarte buni, plus ca medicina este de prea multe ori un domeniu de tip trial and error, dar aș zice să nu renunți la încercat noi doctori și noi tratamente, că poate unul dintre ele se dovedește cel bun.
Pentru neuro, noi am avut experiențe bune cu Amalia Ene de la Universitar, care înțeleg că este foarte respectată în domeniu. Nu știu dacă și pentru astfel de probleme, dar vezi ce poți afla.
nwradu(Citează)
16/03/2019 la 2:40 PM
@nea_caisa – RMN-ul arata relativ normal pentru varsta mea, discurile nici macar nu sunt herniate. Diagnosticul e discopatie lombara L5-S1, L4-L5 si sciatica.
@Pyro – toti neurochirurgii, inclusiv cel din Viena, mi-au spus ca nu e cazul de operatie si ca din ce se vede pe RMN nu-si explica de ce ma doare spatele. Singurul care a dat o posibila explicatie a fost Tiberiu Maior de la Cluj, care a spus ca a mai avut cazuri in care discul era slabit si se comprima foarte tare sub sarcina (stat pe scaun, in picioare, etc.) iar cand stai intins la RMN coloana arata normal. Din pacate, si daca merg in Germania si fac RMN in picioare, durerea nu e indicatie de operatie in Romania, te opereaza doar daca ai deficit neurologic.
Mihai(Citează)
16/03/2019 la 3:18 PM
Nasol.. Măcar la mine mi-a zis ca am discul fisurat și deshidratat, L5-S1.
Dar nu ma resimt asa de tare cum povestești tu.
Sper sa dai de cineva care să-ți pună un diagnostic adecvat și sa scapi de dureri.
Pyro(Citează)
16/03/2019 la 5:58 PM
Incearca chiroterapia. Sunt foarte putini chiropracticieni in tara. Eu am discopatie pe l4-l5 de 10 ani. O duc bine merci cu chiroterapie o data pe luna. Mai des cand e vremea nasoala.
Dar durerea nu va disparea niciodata din pacate.
Eu investighez operatia de hernie, nu inteleg cum unii sportivi sunt operati si practica sportul apoi. Sport de contact. Evident nu la noi in tara…
Daniel(Citează)
16/03/2019 la 3:36 PM
Mihai din pacate si eu am dureri ca si tine . Si nu imi trece deloc durerea . 5 ani e foarte mult . Eu am numai de 6 luni , dar deja mi a distrus viata . Durerile astea de spate nu iti ameninta viata dar pana la o depresie este doar un pas . iti reduce foarte mult din calitatea vietii .
nici eu nu am hernie , am ,, doar ,, doua protuzii la l4 si l5 . Toata lumea cand primeste diagnosticul asta zice aaa , e de bine , ca nu am hernie . E de bine pe dracu. Parerea mea este ca este cel mai rau . Adica nu te nici opereaza , iar durerile le ai tot timpul. Am studiat f mult problema , si se pare ca durerile de spate in cazul protuziilor sunt date de micile fisuri aparute in disc , de asta doctorii nu te opereaza , pentru ca o fac degeaba , chiar si dupa operatie durerile persista, deoarece nu sunt date de comprimarea nervilor .
Radu mare atentie ca ai zis ca protuziile tale sunt posteromediene . Este foarte important locul in care se produce hernierea sau protuziile . Astea mediene sunt fff pacatoase si se produc doar in 3 la suta din totalul herniilor . Sa fi atent pe viitor la orice schimbare pe partea de urinare , disfunctii erectile etc . deoarece astea mediene sunt chiar deasupra manunchiului de nervi care au treaba cu sfincterele . Stiu suna groaznic …..dar nu e asa simpla problema cu durerile astea de spate . nu stiu cati ani ai dar ce am observat eu , este ca stilul asta modern de viata : birou ,etc tine cam pana in jur de 40 de ani . aproape toti prietenii mei au probleme cu spatele . deci nu e ceva intamplator .
Chiar daca cineva mai sus lua in deradere urmatoarele postari ale tale , sa ne tii la curent cu procedurile ce le faci , asa poate mai invatam si noi , si incercam diferite tratamente . Sanatate
George(Citează)
16/03/2019 la 4:25 PM
radule, la un moment dat faceam haz de tine ca burgerii incep sa se cunoasca pe burta.
uite ca acum burgerii au si efect: toti burgerii apasa pe coloana si te doare.
de acum incolo iti recomand sa faci review-uri la salate si la sali de sport, ca sa nu ajungi sa faci review-uri la cabinete de kinetoterapie si recuperare medicala.
speedy.gonzales(Citează)
17/03/2019 la 5:45 PM
Din păcate, problema a fost cauzată de ridicat prostii grele și stat în poziții nasoale prea mult timp pe scaune proaste, nu musai de alimentație.
Sală și mișcare sunt recomandări bune, dar până acolo cred că puteam preîntâmpina totul dacă ridicam mai cu grijă sau știință niște greutăți și dacă făceam pauze dese de la statul pe scaun.
nwradu(Citează)
16/03/2019 la 5:07 PM
te mananca-n fund ca pe zambilica. ceva auriu iti mai lipseste ca, in rest, te descurci.
inaintezi in varsta, mai sanatos n-ai de unde.
baga vestul Europei, ai sa-mi multumesti peste ani.
J(Citează)
17/03/2019 la 8:40 AM
Simplu, Yoga. Sport, foarte mult sport pentru o viata sanatoasa!
Adrian Benea(Citează)
17/03/2019 la 11:53 AM
Nu știu ce să zic de yoga. Eu aș face, dar întâi să-mi spună cineva care mișcări îmi fac bine și care nu.
nwradu(Citează)
17/03/2019 la 1:19 PM
Si eu am avut dureri de spate ingrozitoare din cauza sedentarismului. Acum 4 ani am inceput sa fac sport, alergare si de 3 bicicleta. De cateva luni fac si yoga… adio dureri de spate si fara nici un medic, fara tratament si fara bani cheltuiti inutil. Exista exercitii special pentru durerile de spate si toate incep lejer. Eu recomand yoga tuturor, nu doar celor cu probleme. Este o practica exceptionala!
Adrian Benea(Citează)
17/03/2019 la 9:47 AM
Ce face mai exact un chiropractician la noi?
Ai vreo recomandare în București?
Pyro(Citează)
18/03/2019 la 12:38 AM
Iti distanteaza vertebrele cu mainile(degetele). Este o meserie recunoscuta si apreciata in vest. Mai putin la noi. Nu exista scoala in primul rand pt asa ceva.
Este domnul doctor pautov, langa bnr, in centrul vechi. Il recomand pt toata lumea, eu joc fotbal saptamanal si am colegi care au mers la el si continua sa joace.
https://terapeuti.ro/terapeut-cabinet/cabinetul-santa-vita-kiroterapie-maria-kant-reflexoterapie-bioterapie-osteopatie-bucuresti/
Am scris in comentariu mai sus experienta mea si parca imi vine sa plang cand vad atat de multa lume cu aceleasi probleme si cu aceleasi rezolvari ca acum zeci de ani: fizioterapie si kinetoterapie. Fac bine, dar sa fim realisti, daca nu le facem in fiecare zi, tot la bisturiu ajungem. Si cei mai multi dintre noi nu le facem…
Daniel(Citează)
18/03/2019 la 1:18 AM
Suna interesant.
Bine, nu cred ca inlocuieste kineto – sau ma rog, exercitiile pe care le mai fac eu acasa – ci vine complementar.
Din cate am inteles eu, cand ajungi sa ai disc deshidratat si fisurat e ireversibil, si tot ce poti face este sa mentii starea actuala ca sa nu progreseze inspre mai rau.
Practic, consolidarea muschilor fesieri si abdominali in principal, ca sa preia din presiunea asupra coloanei.
Mi se pare foarte trist ca in ziua de azi nu exista o solutie permanenta.
Si mai trist mi se pare cand aud ca-i ireversibil – prima oara cand am citit pe RMN deshidratat am zis ca-i ok, il hidratez eu cumva :\
In orice caz, incerc sa-mi programez o vizita, sa vad ce si cum.
Pyro(Citează)
17/03/2019 la 12:48 PM
Salutare, dar mersul cu bicicleta nu ajuta deloc? Sper ca nu face mai mult rău decât dacă nu ai face niciun sport.
Marius(Citează)
17/03/2019 la 5:49 PM
Personal nu cred că ajută, că-ți ține coloana într-o poziție destul de nasoală. Dacă tot depui efort, mai bine sa-l depui pentru întărirea mușchilor ce ajută coloana, nu pentru picioare.
Nu cred că face rău în general. Există o atenționare generală pentru “sporturi” făcute în oraș, de tip jogging sau bicicletă, pentru că orașul este poluat, iar la efort bagi și mai mult aer în tine decât la mersul pe jos, deci inhalezi și mai multe prostii. Lăsând asta la o parte, bicicleta nu strică nimănui dacă nu ai niște probleme anterioare.
În general, pentru a mișca corpul, cele mai bun exerciții sunt eliptica la sală (mișto totul, dar fără impactul pe glezne și șold de la alergare) și înotul, plus diverse exerciții pentru tot felul de grupe de mușchi.
nwradu(Citează)
18/03/2019 la 9:00 AM
Mihai – se pare ca ai avea nevoie sa auzi astfel de recomandari
M Andrei D(Citează)
18/03/2019 la 10:04 AM
salut
cauta pe IG andreisimion_chiropractor sau pe FB.
anul trecut am avut o criza care nu a vrut sa treaca in mai bine de 2 luni(2 discuri herniate, ~1 episod dureros pe an). ultima oprire era operatia. dupa vizita la neurochirurg, al carui sfat am zis ca il urmez oricare ar fi el si din fericire nu a fost operatia, am ajuns sa caut alte metode de a ma repara (dr mihai cristescu/regina maria).
la un articol cu recomandarile americanilor referitoare la back pain postat pe FB am primit un mesaj privat cu recomandarea: andreisimion. imi aduc aminte ca am asteptat cateva zile sa imi raspunda si a revenit cu un mesaj cu un numar de telefon.
am fost la el in aceeasi zi la ora 20:00, m-a tinut pana la ora 24:00. dupa astea 4 ore am plecat alt om. i-am urmat exercitiile recomandate si in continuare sunt bine.
bzl(Citează)
18/03/2019 la 10:17 AM
Luna trecuta m-a lovit si pe mine o durere de spate destul de nasoala. Adica ma mai apuca si inainte, din cauza unor probleme cronice la coloana, dar alea apareau cand ridicam chestii foarte grele si treceau cu un masaj si niste odihna.
Asta in schimb a fost diferita. In prima zi nu puteam sa ma dau jos de pe canapea. Abia in a treia zi am putut sa ies din casa si au trecut vreo 2 saptamani pana am ajuns la normal.
Stiu si cauzele: in ultima vreme car greutati mai mari (2 laptop-uri), stau mai mult timp in masina (cam 10 ore pe saptamana, cate 3 ore fara oprire) si stau pe scaune cam proaste. Dar cireasa de pe tort e asta: pentru ca incerc sa slabesc, recent m-am apucat de alergat. Asta in conditiile in care am cam 15kg extra.
Schimbarile au fost: suport lombar pentru masina, troller pentru laptop-uri, inot de 3 ori pe saptamana, renuntat la alergat (peste o luna asa ma apuc de mers, sper sa fie suficient). Pentru cand am de carat greutati prin casa, am cumparat o centura de weightlifting. Chiar merge.
Incepe sezonul de bicicleta si sper sa nu fie o problema spatele. Dar daca incep incet si vad ca nu ma deranjeaza, cred ca dupa cateva curse de 100 o sa imi revin.
Giani Mucea(Citează)
18/03/2019 la 11:31 AM
Radu , sindromul coada de cal apare destul de rar dar este cel mai nasol lucru care se poate intampla . Cum am mai scris aici , sindromul coada de cal apare in herniile mari sau in cazul herniilor mediene. Ruptura de disc sau protuzia apasa pe manunchii de nervi care sunt responsabili cu sfincterele . Adica nu mai poti sa iti controlezi urina sau nu mai poti urina deloc , faci pe tine , impotenta , disfunctii erectile , tot tacamul . In cazurile astea operatia trebuie facuta in maxim 24 de ore , pentrui ca dupa aia chiar daca o faci nervul nu isi mai revine niciodata si ramai toata viata in pampersi / impotent , etccc deci dezastru ….
George(Citează)
18/03/2019 la 11:36 AM
Pai lipsa hidratarii corecte este unul din motivele pentru care discurile se degenereaza . D
Din pacate la noi in tara nu exista preventie . Ar trebuii in scoala sa invatam lucruri practice , cum sa stam corect pe scaun , cum sa ne aplecam . este in interesul unei societati sa aibe oameni sanatosi . In schimb noi la scoala trebuie sa memoram in ce an s a luptat stefan cel mare , tot felul de lucruri inutile .
George(Citează)
18/03/2019 la 3:05 PM
Salut.
Am si eu ca aproape orice calculatorist baiuri cu spatele.
90% din cazuri se rezolva fara operatii doar cu masaj + miscare.
In Bucuresti – Pavel Virgil pentru masaj, il gasesti pe fb, e fost sportiv, lucreaza mai mult tot cu sportivi, stie meserie.
Majoritatea medicilor or sa recomande repaos, medicamente, etc. si cel mai probabil diagnostic gresit. Un disc subtiat poate fi rezultatul unui blocaj muscular (marea majoritate a cazurilor) dar aia nu apare la RMN…
Inotul e bun pana la un punct. Daca nu inoti corect si te bati cu apa s-ar putea sa agravezi problema, daca e apa rece poti sa au raceli musculare si alea sunt nasoale.
Sanatate multa!
Adrian(Citează)
12/08/2019 la 11:03 AM
Ieri am făcut primul meu RMN. La coloană. Cu tot cu căști, m-am simțit ca la Neversea/Untold/etc…
dumy(Citează)