un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Alte mărunțișuri de la MWC 2019

6 Mar 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

MWC-ul din acest an s-a caracterizat prin prezentarea multor telefoane noi de top, dar în afară de asta nu prea am văzut ceva memorabil. Tabletele au dispărut aproape complet, la fel și ceasurile inteligente. Standurile unde de obicei vedeam tot felul de noi tehnologii sau măcar propuneri (Qualcomm, Intel, Oracle, Ericsson șamd) au fost sărăcăcioase în acest an, cu mai multe prezentări PowerPoint rulând pe monitoare decât produse sau teste concrete.

Iată câteva adunate de pe acolo.

Boxa de mai jos, un model Philips, are încărcare rapidă QuickCharge 3. Sper să apară mai multe astfel de dispozitive. Înțeleg că licențierea costă, dar după ce te obișnuiești cu încărcare rapidă la telefon, vrei de la orice dispozitiv.

Un chip numit Myriad X VPU, dezvoltat de Movidius, o companie Intel, și care-i foarte bun pe anumite tipuri de procesări de imagini/machine learning. O primă aplicație: dacă este integrat în camere video, poate face în cameră recunoaștere de persoane.

Asta înseamnă că acea cameră video îți va da mesaj nu doar că a detectat mișcare, ci că a detectat un om și că omul este Maria sau o persoană necunoscută. Soluția prezentată la stand putea recunoaște și ce persoană apare în fața camerei, desigur cu o învățare prealabilă, așa că știi cine umblă pe acolo.

Aplicația asta este mișto pentru siguranța casei tale, că-ți spune notificarea din telefon când ți-au ajuns copiii acasă. Este mișto și pentru patroni, că teoretic pot afla cât a stat fiecare angajat afară la țigară. Partea și mai bună: la chip au lucrat mai mult români, mi-a zis omul de la stand, și el român.

Același chip Myriad X VPU poate fi integrat în număr mai mare în plăci PCI-Express, formând tot felul de servere. În exemplul de la stand, un astfel de server cu vreo 64 de astfel de chip-uri rula recunoaștere facială și de obiecte pe câteva zeci de fluxuri video de la camere de supraveghere.

Acești roboți de la ZTE dovedeau că până și pianiștii pot rămâne fără joburi în viitor.

Qualcomm demonstra că o combinație de 4G și 5G poate ajunge la 2,6 Gbps prin conectivitate duală, din care 1,9 Gbps erau asigurați de 5G și restul de 4G. Aparatul utilizat este cel negru din dreapta.

Seat a trimis un comunicat de presă despre cum vor arăta la MWC viitorul vehicul perfect pentru mobilitate urbană, iar acolo am descoperit  ceva foarte asemănător cu Renault Tweezy.

Ce-i drept, câteva zile mai târziu, la Geneva, Seat a prezentat un concept de vehicul electric numit el-Born, proiectat în Barcelona și construit în Germania pe o platformă Volkswagen. Arată bine! Ei estimează că va avea o autonomie de 420 km măsurată după noul ciclu WLTP; vom vedea.

Tot cei de la Seat au ales trotinetele electrice Ninebot ES2 pentru gama lor Seat eXS. Probabil le vor vinde sub brand propriu. Ca posesor al aceluiași model de trotinetă (citiți review-ul Ninebot ES2), mă felicit pentru alegere.

asus s5507

    13 comentarii

  1. Pana la momentul cand un robot va putea canta la orice instrument asa cum o face un om este cale lunga de tot. Modul in care o persoana sau alta interpreteaza o anume bucata la un anumit instrument este foarte specific si nici-odata la fel ( desi la prima vedere nu pare).

      (Citează)

  2. “Este mișto și pentru patroni, că teoretic pot afla cât a stat fiecare angajat afară la țigară.”

    wtf….daca livreaza si isi face treaba, ce conteaza cat a stat fiecare angajat la tigara?

      (Citează)

  3. A cam început declinul târgurilor de acest gen. În zilele noastre cum este lansat un nou gadget cum apar pe internet foarte multe recenzii, unboxinguri, imagini, păreri. În același timp a încetinit și ritmul dezvoltării de noi dispozitive poate și datorită limitărilor tehnologice, poate și datorită costurilor.
    Astfel lumea nu mai consideră util să piardă timp și bani la diverse târguri internaționale pentru a vedea ultimele lansări (pe care le poate vedea și pe internet) sau în scurt timp, la un magazin din apropiere și poate și de aici provine interesul scăzut al companiilor de a avea o prezență mai consistentă.
    Spre exemplu târgul CeBIT de anul astă a fost anulat ( pe termen indefinit) datorită lipsei scăzute de participanți.

      (Citează)

  4. Serios acum, tu ai fost la MWC si nu te-ai dus la lansarea HoloLens 2?

      (Citează)

  5. Corporatist, mergi la lucru sa livrezi continuu, nu faci o livrare în 40% din timpul tău iar restul de 60% stai la țigară.
    Nu asta e ideea, te as da afara sa te vad tot timpul la țigară.
    sau te as trimite la un centru de dezintoxicare dacă ai o problema cu fumatul

    zetanu:
    “Este mișto și pentru patroni, că teoretic pot afla cât a stat fiecare angajat afară la țigară.”

    wtf….daca livreaza si isi face treaba, ce conteaza cat a stat fiecare angajat la tigara?

      (Citează)

  6. Atenție! Pianiștii nu sunt plătiți numai sa imite o opera sau sa o interpreteze. Multi sunt compozitori si interpretează și jazz. Deocamdată imitarea acestei compoziții nu prea se face, necesita A.I. strong, nu cel weak pe care-l vedem peste tot in reclame la telefoane.(strong AI și weak AI sunt termeni tehnici, nu inventez aici)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus