un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Xiaomi 9: procesor puternic, compromisuri la restul specificațiilor (hands-on video)

28 Feb 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

55 comentarii

Abonează-te: http://bit.ly/2RBcHBg

Noul Xiaomi Mi 9 este un telefon bun în principal pentru că este ieftin față de alte flagship-uri, dar acel preț (450 euro cea mai ieftină variantă aici în Spania) a fost obținut cu diverse compromisuri hardware și software.

Pe de o parte, ca hardware strălucește prin utilizarea noului chipset Qualcomm Snapdragon 855, unul dintre primele telefoane cu așa ceva la bord, într-o configurație cu 6 GB memorie RAM și 64 sau 128 GB stocare internă.

Pe lânga acest aspect, modulul foto-video include 3 camere pe spate, astfel:

  • ultra-wide de 16 megapixeli, F/2.2, pixeli de 1 micrometru
  • zoom 2x de 12 megapixeli, F/2.2, pixeli de 1 micrometru
  • normală de 48 megapixeli, F/1.75, pixeli de 0,85 micrometri. Camera nu scoate fotografii de 48 megapixeli, ci folosește toți acei pixeli pentru a obține o imagine de 12 megapixeli (4.000 x 3.000) de calitate mai bună.

Mai are și senzor de amprentă sub ecran, plus încărcare ultra-rapidă. Pe cablu suportă maxim 27 W în tehnologia QuickCharge 4, iar încărcarea wireless se face la 20 W, adică echivalentul a 5 volți cu 4 amperi sau 12 volți cu 1,67 amperi, mai rapid decât suportă multe alte telefoane prin fir.

Prețul, însă, vine cu diverse compromisuri hardware și software. Camerele foto, de exemplu, nu au stabilizare optică, ci doar electronică. Să zicem că nu-i un capăt de țară, că noile tehnologii de analiză a imaginilor mai îndulcesc problema, iar rezultatul testelor făcute de DxOMark a fost foarte bun, dar apoi afli că nu are nici card microSD; încă ceva la care s-a renunțat.

O problemă și mai mare mi s-a părut bateria: 3.300 mAh pe un ecran de 6,39 inchi. Prin comparație, Samsung a pus baterie de 4.100 mAh în Galaxy S10+, care tot ecran de 6,4 inchi are și deci cam aceleași dimensiuni generale. O diferență de 20%, dar densitatea mai mare în același volum  al carcasei costă în plus.

Că veni vorba de carcasă, Xiaomi 9 nu m-a impresionat prin nimic. Partea frontală arată bine, cu un notch micuț sus a la Motorola, dar spatele pare dintr-un plastic lucios și destul de ieftin și este rotunjit ca în design-ul de acum 4 ani. În plus, modulul foto cred că iese 2 milimetri în afara carcasei, cum n-am mai văzut de mult pe vreun telefon.

Încă un compromis: spuneam mai sus că suportă încărcare pe fir la 27 watti, dar încărcătorul inclus în pachetul telefonului poate livra maxim 18 watti, spun specificațiile oficiale. Și mai sunt și altele micuțe: stocarea internă este de tip UFS 2.1 (Samsung a trecut la UFS 3), iar ecranul are luminozitate tipică 430 nits și urcă la 600 nits în overburn, pe când alte telefoane ajung la 1.200 nits. Faptul ca are doar 6 GB de memorie RAM nu-l socotesc ca pe ceva musai rău, că sunt suficienți în prezent.

Spuneam și de compromisuri software. M-a deranjat că în interfața camerei foto ai un buton pentru a comuta între camera normală și cea zoom și alt buton, în altă parte pe ecran, pentru a comuta pe camera ultra-wide. De asemenea, în timpul filmării nu am găsit nici o metodă de a comuta între camere, ci doar poți face zoom prin pinch pe ecran. Pare ca la interfața foto-video au lucrat vreo 3 echipe diferite și nu au comunicat bine între ele.

Dacă vreți un telefon cu procesor rapid la preț foarte bun, Xiaomi 9 probabil că va fi cea mai bună alegere. Din păcate, celelalte componente nu sunt la nivelul procesorului, iar design-ul este destul de banal. Găsiți specificațiile pe site-ul lor oficial, dacă vreți să le studiați în detaliu. În România probabil că-l va aduce Orange, că ei distribuie oficial Xiaomi, dar poate fi comandat și direct pe site.

asus s5507

    55 comentarii

  1. Incredibil ce ton negativ poți să ai pentru un telefon excelent la un preț foarte bun…
    Eu cred că software-ul camerei se va updata, singurul motiv de nemulțumire ar putea fi camera ieșită din carcasă, dar oricum vei pune o husă, ca și pe minunatul Samsung de 2 ori mai scump. Ecran AMOLED, toate conexiunile, 64 sau 128 GB nu sînt un capăt de țară.
    În rest, bloatware și pe unul și pe altul.
    Xiaomi wins.

      (Citează)

    • Sunt de acord cu tine!
      Plus ca nici nu a specificat de versiunea de 12 Gb de ram cu spate transparent.
      Iar faza ca mi9 a depasit in benchmark samsung s10 si asta doar la modelul de 6Gb de ram la 12 Gb ram cred ca l-a lasat in ceata.
      Sincer ma deranjeaza ca a scris ca un amator acest review, aspectul curat, simplist al mi9 mi-a placut. De parca s10 a iesit cu ceva in evidenta sau Huawei, cu ce au iesit in evidenta, cu nr de camere?
      Nu, iti dau dreptate, a fost fixat pe un review negativ.

        (Citează)

    • Fără supărare, dar mi se pare că nici nu știi ce este un review.

        (Citează)

    • sa vedem cum se descurca snapdragon 855 pe bateria aia. ca exynos stim cu totii ce flamand este. legat de stabilizarea optica, asa cum ai zis si tu, au demonstrat-o cei de pe dxomark cat de mult conteaza. nu degeaba e pe locul 4 in clasamentul foto, la mica distanta de telefoane care costa dublu. ai uitat sa specifici ca e pe locul 1 la video.

      legat de lipsa card microsd si stocarea UFS 2.1…aici mi se pare ca chiar cauti nod in papura :D
      nu inteleg de ce cand faci reviewuri la alte telefoane subliniezi mereu partile pozitive(gen nokia pureview care vine cu snapdragon 845 in 2019 haha) iar la xiaomi ai inceput si ai terminat cu “daca vrei un telefon bun si ieftin…”

      traiasca samsung

        (Citează)

    • Păi… nu e bun și ieftin? Ce te-a supărat în afirmația asta?

      Este bun și scump? Este prost și ieftin? Ce încerci să zici, că nu prea are sens.\

      Nokia 9 vine pe piață pentru o nișă anume, îi poți suporta multe chestii.

        (Citează)

    • Mă bucur că ție îți place. Pe mine nu mă încântă că are ecran amoled dacă este de luminozitate mică, de exemplu.

      Prețul este mic pentru că au făcut compromisuri. Nu-i nimic în neregulă cu asta, dar câtă vreme știi că nu e doar amoled, ci unul mediocru, că bateria este sub media de pe această dimensiune șamd.

        (Citează)

    • eu sunt și voi rămâne o perioadă, mare fan xiaomi. toate produsele lor oferă o caltiate ireproșabilă. 10+ din partea mea

        (Citează)

  2. Cam shady faza cu linkul de abonare ascuns dupa bit.ly. De ce sa nu vedem inainte pe ce urmeaza sa dam click?

      (Citează)

    • E pentru contorizare probabil, mai usor cu paranoia ca nu iti fura nimeni nimic pe/de aici. Si daca esti curios ce e in spatele link-ului, pune + in coada lui si vei vedea.

        (Citează)

    • Scrie mare abonare în față, cum să nu-ți dai seama? Poți să adaugi un + după link și vezi și unde duce.

      Eu vreau să văd câți dau click pe abonare site versus în pagina YouTube, ca să știu dacă merită să pun linkul, așa că trebuie să-l pun prin bitly.

        (Citează)

    • contorizeaza click-urile venite din postare sa, poti utiliza link-uri diferite pentru aceeasi destinatie pt a masura performata diferitelor surse, postari etc.
      de exemplu daca adaugi “+” la sfarsitul linkului vei observa graficele lui Radu, momentan a adunat 633 de click-uri/ potentiali subscriberi, vezi ce simplu este?

        (Citează)

  3. Wtf Xiaomi ? Pe note 4x am baterie de 4100.

      (Citează)

  4. Seria MI de la Xiaomi nu a avut niciodata slot pentru card de memorie.
    Explicatia oficiala este ca multi utilizatori folosesc carduri de calitate inferioara, astfel experienta de navigare in meniu are de suferit.

      (Citează)

  5. din pacate multi producatori nu includ cele mai bune optiuni pt incarcare rapida: samsung a ramas blocat pe qc2 pana la15w, apple incarcator de 5w etc.
    macar xiaomi baga un qc3 de 18w

      (Citează)

    • Și Huawei parcă are tot așa.

        (Citează)

    • Exista Xiaomi sub 1000 de lei cu QC4 (A2). Nu-i nimic, telefoane cu clase in plus au v2. Cateodata.
      “For most Samsung phones, quick charging works ONLY when the screen is off and you are not using the phone.”

        (Citează)

  6. Xiaomi nu da piscoturi ca Samsnung? Altfel nu vad de ce atata negativisim in articol. Poate nu toata lumea vrea sa dea 1000+ euro pe un telefon

      (Citează)

    • Bineînțeles, cred că scrie destul de clar în articol că, dacă ai 450 de euro buget, probabil este cea mai bună alegere. Dar sunt și altele mai bune.

      Dacă ai citi mai des blogul, n-ai mai pune întrebări aiurea. Sau pe tine te-a plătit Xiaomi să-i aperi?

        (Citează)

  7. parerea mea este ca in ansamblu daca doresti ultimul tip de procesor este cel mai reusit telefon
    mai ales la banii acestia
    oricum la anul apare ceva mai bun – mai bine schimbi telefonul anual decat la 2 -3 ani
    faci niste mici compromisuri ,dar sa dai cu mult peste 1000 eur pe un telefon ( Samsung , Apple , etc ) care este obsolete tehnologic in mai putin de 1 an mi se pare absolut exagerat

      (Citează)

    • Adica preferi sa dai 500 de euro anual (plus compromisuri), in loc sa dai 1000 la 2 ani. Bun rationament, place.

        (Citează)

    • Merge doi ani lejer. Plus o husa si poti ignora orice chestie legat de plasticul si forma spatelui. Iar clientii Xiaomi sunt in general mult mai atenti cu raportul performanta/pret.

        (Citează)

    • Eu vreau în primul rând camere, microSD, autonomie bună. Procesorul nu mă interesează așa tare, cele de 2018 încă nu au fost depășite tehnic, singura diferență semnificativa fiind la consum.

        (Citează)

    • Mie exagerat mi se pare să numești ceva obsolete după un an, sau 2. Sau 3. Ar trebui să vezi cum se mișcă un iPhone SE cu iOS 12. Obsolete înseamnă cel puțin când nu-ți mai merg aplicațiile, nu când există ceva mai nou pe piață. Doar pentru că te plictisești nu înseamnă că e depășit.

        (Citează)

  8. Am inteles ca doar Samsung Fold are versiunea 3.0 iar Galaxy 10* au 2.1

      (Citează)

  9. “pe când alte telefoane ajung la 1.200 nits”

    Salutare, fraza asta este o gogorita de marketing de la Samsung. Fiind ecran AMOLED, se poate stinge tot ecranul si masura luminozitatea doar pe o bucatica. Conform GSMArena, pe 10% (!!) din ecran Samsung Galaxy S10+, atinge 1000 nits… Altfel, pe 75% din ecran, atinge 793 nits, comparativ cu Mi 9 care ajunge la 620 nits. Dintr-o data diferenta nu mai pare asa mare, nu? La 1200 nits ajunge pe 5% din ecran, maybe?
    Chinezii, in special Huawei, vin tare de tot din urma… Anul asta cred ca e ultimul pentru Samsung pe primul loc in lume la numar de bucati vandute.

    https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s10_plus-review-1901p3.php

      (Citează)

    • Ai dreptate. Radu cred ca putea mai mult decat sa ne insire o comparatie de spec-uri, in care evident Samsung iese mai bine (btw, cam in ce scenariu se va putea simti diferenta intre UFS2.1 si UFS3 de exemplu?). Realitatea de obicei bate filmul, iar compromisurile facute de Xiaomi sunt de bun simt pentru a obtine un super pret pentru telefonul lor.

        (Citează)

    • 430 nits, nu 620.

      ovi: (btw, cam in ce scenariu se va putea simti diferenta intre UFS2.1 si UFS3 de exemplu?)

      Filmare de rezoluție mare și frame este mare. Poate sa gâfâie stocarea după un timp.

      Ce am vrut să scot în evidență este că diferențe din acestea duc prețul în jos sau în sus.

        (Citează)

  10. Daca nu e samsung, e prost.

      (Citează)

  11. Are 128 GB, la ce iti mai trebuie SD Card?

      (Citează)

  12. eu am trecut de la s8, s9, lg v30, huawei p20 si acum am xiaomi mi 8. nu exista telefon mai bun la acesti bani, ba chiar indraznesc sa spun ca este mai bun decat lg v30 si huawei p20 de departe. am ajuns la concluzia ca la samsung si alte firme de notorietate efectiv se plateste firma, asemanator unui tricou din bumbac de la o firma de fite pe care dai o suma mult mia mare de bani fata de un tricou de bumbac simplu dar din alta parte. de apple nici nu mai vorbesc, acolo deja e vorba de nesimtire, sa iei iphone X pe care dai o caruta de bani si sa trebuiasca sa platesti SEPARAT sa iti cumperi incarcator fast charging…

      (Citează)

    • Și cum crezi tu că se câștigă notorietatea? Asta nu înțeleg oamenii, că nu plătesc marca, ci tot ce e în spatele ei – orice e mai mare are și cheltuieli mai multe. Chiar și la un tricou de bumbac se simte uneori marca – design, culori, croi etc.

      Chestia pe care nu vreți s-o înețelegeți voi cu fast charging-ul e că nu TREBUIE. Suntem foarte mulți care ne trăim viețile fără fast charging. Dintr-un studiu făcut de Apple a rezultat chiar faptul că oamenii preferă încărcătoare mai mici, fiind mai important decât unul mai mai puternic, dar mai mare.

        (Citează)

    • dam167:
      Și cum crezi tu că se câștigă notorietatea? Asta nu înțeleg oamenii, că nu plătesc marca, ci tot ce e în spatele ei – orice e mai mare are și cheltuieli mai multe. Chiar și la un tricou de bumbac se simte uneori marca – design, culori, croi etc.

      Chestia pe care nu vreți s-o înețelegeți voi cu fast charging-ul e că nu TREBUIE. Suntem foarte mulți care ne trăim viețile fără fast charging. Dintr-un studiu făcut de Apple a rezultat chiar faptul că oamenii preferă încărcătoare mai mici, fiind mai important decât unul mai mai puternic, dar mai mare.

      Iti respect parerea, consider ca ai o mica dreptate cand dai exemplul cu design,culori, croi la tricoul de bumbac, dar dupa parerea mea, in GENERAL se plateste mai mult (decat s-ar merita) pe marca, adica inteleg sa coste mai mult tocmai pentru ca sunt alte cheltuieli aferente marcii, dar de multe ori este exagerat. In ceea ce priveste fast charging e parerea ta subiectiva, eu nu as mai putea sa ma intorc la ceva fara fast charge, insa problema mea era de principiu, cum dracu sa ma pui sa mai dau bani in plus pe un incarcator fast charge cand toata concurenta mi-l pune la dispozitie in pretul telefonului care si asa este mai mic, aici ma refer la iphone x si la apple. Este ca si cum m-ai lua de prost pe mine cumparator, acus imi pui un cartof in cutie si eu il cumpar la suprapret pt ca este apple

        (Citează)

    • Mai sunt și alte elemente incluse în preț și care la o primă vedere nu sunt vizibile. De exemplu, Samsung și Huawei oferă service într-o oră în București. Cam cât valorează asta pentru tine?

        (Citează)

  13. Ai un fix cu stabilizarea optica .. uite, explica ăștia cum au făcut xiaomi-iștii – https://www.gizchina.com/2019/02/17/mi-9-closed-loop-motor-explained – nu e o chestie atât de nasoala că nu au stabilizare optica “tradițională” .. :P .. și dacă nu vrei ieftinatura standard, uită-te la Mi9 Transparent Edition .. ;) !

      (Citează)

    • … si vrei tu microSD când ai 256GB spatiu de stocare .. și autonomie când îl încarci in juma’ de ora 80% .. :P .. ești cârcotaș, zău !

        (Citează)

    • Autonomia este importantă când filmezi și fotografiezi mult și termini 50% într-o oră. Sau în roaming, unde se duce rapid bateria. În viața de zi cu zi nu simți impactul, dar în anumite cazuri ajungi să te bucuri că are autonomie mare. Am baterii externe cu încărcare rapidă, dar de multe ori nu apuc să le folosesc din lipsă de timp de pauză.

        (Citează)

  14. Câți oameni care comentează pentru prima oară pe blog aici!

    Înainte de a lăsa un comentariu de parcă aveți acțiuni la Xiaomi sau l-ați născut cu mâna voastră, analizați mai bine diferența între “este cel mai bun telefon!” și “este cel mai bun telefon de 450 de euro!”. Că este una mare. Este scrisă și în articol, chiar dacă nu în această formă.

      (Citează)

    • @nwradu: “diferența între “este cel mai bun telefon!” și “este cel mai bun telefon de 450 de euro!”” .. atunci cand expertii in “camere de telefoane” (dxomark) iti plaseaza device-ul pe locul 2 (ca pe primul loc sunt 3 telefoane cu acelasi scor – si acele telefoane costa de la 1.000 de euro in sus), cand obtii primul loc la filmare video (99) in acelasi top al dxomark-ului, cand in antutu obtii cel mai bun scos de vreun telefon in acest moment (deci ai un “motor” super-puternic sub capota), tu spui ca “este cel mai bun telefon de 450 de euro” ?! hahahahhahahaaaa … inseamna ca asta este pretul real al calitatii si performantei si ceilalti producatori ne-o “trag” foarte elegant ! :D .. Corect ar fi sa spui “cel mai bun telefon costa doar 450 euro” ! .. ce zici ?! :P

        (Citează)

    • @marcel Si eu sunt fan Xiaomi , dar este diferenta de abordare . Xiaomi face telefoane cu hardware performant , dar tin pretul jos prin economii la restul componentelor : ecran de calitate mai slaba , poate fara Gorila Glass ( dupa 2 ani are o multime de subpixeli blocati ) , difuzor mono fara nici un fel de fidelitate , carcasa de plastic ieftin , nu are card, bateria mai mica . Daca nu vrei sa dai o poala de bani pe un telefon, Xiaomi este perfect .

        (Citează)

    • @constantin: Aici poate greșesc și eu pentru că de la Xiaomi am avut numai telefoane mai “scumpe” (Mi3, Mi4, Mi Note Pro, Mi6 Ceramic, Mi Mix 2 256GB, Mi8 Explorer Edition) si nu am avut probleme cu ele; iar materialele folosite nu au fost chiar așa de slabe calitativ (cel puțin la modelele deținute de mine) .. în sfârșit, Xiaomi face produse ok ca și raport calitate/preț ! 😉

        (Citează)

  15. nwradu:
    Mă bucur că ție îți place. Pe mine nu mă încântă că are ecran amoled dacă este de luminozitate mică, de exemplu.

    Prețul este mic pentru că au făcut compromisuri. Nu-i nimic în neregulă cu asta, dar câtă vreme știi că nu e doar amoled, ci unul mediocru, că bateria este sub media de pe această dimensiune șamd.

    Singur ai spus că are o baterie de 3300 mAh și dorești un ecran cu capacitate mare de luminozitate ca la Samsung… Samsung având o baterie cu 4100 mAh.. și un procesor nu cel mai energo-eficient (kirin) asta doar daca nu vom lua în considerație versiunea pe sanpdragon care o vei putea cumpăra doar din Statele Unite sau China… Că pe Europa se va vinde doar versiune pe kirin. Nu e logic să pui un asemenea screen ca la Samsung pe o baterie de 3300, nu mai vorbim de preț… și dacă să vorbim real despre acest telefon cred că nu oferă nici cât a oferit la timpul lui mi8 pentru prețul care îl vor Xiaomi pentru acest device… De aceasta dată compania Xiaomi după părerea mea a făcut miza anume pe faptul că este unul din primele devices-uri pe Snapdragon 855 dar credeți-ma daca mai așteptați o să aveți posibilitatea de a procura alt device tot la prețul asta de la alta companie cu o gama mai larga de avantaje… Față de același Xiaomi mi9.

      (Citează)

    • Stai așa. Luminozitatea maximă contează doar în soare, pe afară. Nu ții telefonul mereu pe luminozitate maximă, are un senzor care adaptează singur ecranul la împrejurimi. Important este să ai maximul cât mai mare pentru a nu avea probleme în soare puternic.

        (Citează)

  16. … nu este vorba de a avea sau nu acțiuni la Xiaomi .. este vorba că nu ești deloc obiectiv și ești focusat numai pe marile nume (Samsung, LG, Apple etc.) :D .. și Mi9 Transparent este $700, MiMix3 Forbidden City $800 .. nu sunt ciurucuri de €450 … fii un pic mai deschis la nou, numai sta așa obtuz ! .. parca vad ca peste 2 ani o să-mi ridici in slăvi Xiaomi ! :P

      (Citează)

  17. ”dar spatele pare dintr-un plastic lucios și destul de ieftin și este rotunjit ca în design-ul de acum 4 ani.”
    Eu am o problemă cu telefoanele care au mers pe sticlă pentru spate. Ca să arate bine. ????? Mă uit la spatele telefonului? Am vreun câștig că e de sticlă? oricum ii pun o husă acolo, nu văd absolut nici un avantaj, dimpotrivă, se sparge mai ușor, e mai greu, puteau să folosească spațiul și greutatea sticlei pentru a mări bateria…

      (Citează)

  18. @nwradu: “diferența între “este cel mai bun telefon!” și “este cel mai bun telefon de 450 de euro!”” .. atunci cand expertii in “camere de telefoane” (dxomark) iti plaseaza device-ul pe locul 2 (ca pe primul loc sunt 3 telefoane cu acelasi scor – si acele telefoane costa de la 1.000 de euro in sus), cand obtii primul loc la filmare video (99) in acelasi top al dxomark-ului, cand in antutu obtii cel mai bun scos de vreun telefon in acest moment (deci ai un “motor” super-puternic sub capota), tu spui ca “este cel mai bun telefon de 450 de euro” ?! hahahahhahahaaaa … inseamna ca asta este pretul real al calitatii si performantei si ceilalti producatori ne-o “trag” foarte elegant ! :D .. Corect ar fi sa spui “cel mai bun telefon costa doar 450 euro” ! .. ce zici ?! :P

      (Citează)

    • Rămân la părerea mea. Cel mai performant procesor mă lasă rece, e ca și cum aș obține 120 fps într-un joc și tu mi-ai spune că, folosind alt procesor, aș putea obține 130 fps. Bine, dar 120 fps sunt mult peste ceea ce îmi trebuie oricum.

      Pe mine, care spre deosebire de tine chiar am butonat măcar pentru câteva minute acel Xiaomi, nu m-a convins deloc telefonul. Nu-mi place cum e făcut, nu-mi place interfața camerelor foto, nu-mi place că nu pot extinde stocarea cu un card microSD șamd. Și cum există alternative mai bune în piață, am comandat o alternativă mai bună și asta e situația.

      Ce nu înțeleg este de ce pari tu atât de îndârjit să îmi dovedești că Xiaomi este o alegere mai bună pentru mine, deși n-ai cum să știi asta.

        (Citează)

  19. nwradu:
    430 nits, nu 620.

    Pai atunci Samsung S10+ are luminozitate 385 nits :))). Atat a fost masurata de GSM Arena, nu ce spune Samsung. Nu stiu, dar Xiaomi vad ca au fost fair, au declarat valori corecte (430/600) care au fost confirmate si de cei de la GSM Arena. S10 este un telefon bun, mai bun ca Mi9, daaar diferenta nu este nici pe departe atat de mare cat pari tu sa lasi sa creada (stiu ca esti impartial in general.)

    On a side note, Galaxy Fold mi se pare cu o clasa sub Huawei Mate X.

      (Citează)

  20. Mi9 are 91h battery endurance rating. Ca si S10+. Asa ca mai usor cu “bateria este o problema”.
    Nu ai sa simti in viata ta diferenta intre UFS 2.1 si 3.0… ai adaugat comparatia asa de forma.

      (Citează)

  21. nwradu:
    430 nits, nu 620.

    Filmare de rezoluție mare și frame este mare. Poate sa gâfâie stocarea după un timp.
    Ce am vrut să scot în evidență este că diferențe din acestea duc prețul în jos sau în sus.

    Ufs2.1 pe s10/plus
    https://www.xda-developers.com/samsung-galaxy-s10-teardown-ufs-2-1-storage-galaxy-fold-ufs-3-0/amp/?__twitter_impression=true

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus