un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Cum să ajungeți la cele mai recente imagini Google din satelit

4 Feb 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Nu știu exact ce face Google cu imaginile din satelit, dar dacă aveți nevoie de imagini cât mai recente, nu le veți găsi în Google Maps pe opțiunea satelit, nici în Google Earth, ci în Google Earth Pro de computer cu opțiunea Imagini Istorice activată.

Adică Google are imagini mult mai recente cu România (sau cel puțin cu București), dar încă nu le-a pus în site-urile principale. Ca exemplu, imaginile din Google Maps cu blocul meu au cam 7-8 ani vechime, deși în josul lor stă scris Imagini 2019, Date Cartografice 2019.

În Google Earth Pro pentru computer, care-i programul dedicat pentru imagini din satelit, cu ceva mai multe opțiuni la bord, tot 7-8 ani vechime. Intrând în meniul Imagini Istorice, de unde pot alege data imaginilor, găsesc unele din 27 octombrie 2018!

Alte exemple: În Google Maps și Google Earth, Catedrala Națională este la stadiul “am ridicat un pic din pereți”, pe când în Imagini Istorice găsiți fotografii practic de actualitate.

La Piața Sudului încă nu apare Mega Image-ul de vizavi de Sun Plaza, construit de mulți ani acolo. Cu Imagini Istorice, imaginile sunt din 27 octombrie 2018.

În Militari, la Politehnică, diferența este între un câmp gol sau clădirea Skanska Campus 6 deja construită.

asus s5507

    12 comentarii

  1. Sau intri pe Maps de pe telefon. 😅

      (Citează)

  2. hartile sunt fun!

      (Citează)

  3. Mai este interesant https://earthengine.google.com/timelapse/ pentru a vedea evoluția unei zone de pe glob din 1984 până în 2016. Funcționează doar pe desktop.

      (Citează)

  4. Ești eroul meu! Acum câteva zile dau să trimit un colet către cineva din București! Intru pe laptop și mă uita pe Google Maps! Unde știam eu că este cartierul cu pricina, era câmp! Pe aplicația de pe telefon apărea cartierul! Acum am înțeles care-i faza! Merci!

      (Citează)

  5. era misto pe vremea cand functiona map maker, sa poti sa corectezi toate greselile de pe harta , acum editeaza doar indienii angajati si dureaza mult.

      (Citează)

  6. Sau https://earthexplorer.usgs.gov
    Siteul agenției americane de monitorizări terestre

      (Citează)

  7. Sunt foarte multe companii care folosesc Earth Pro, cum ar fi de exemplu: OMV Petrom

      (Citează)

  8. Bun pont, merci.
    Ar fi o treaba daca am avea o optiune similara si pentru StreetView

      (Citează)

    • Este si pentru street view, dar doar in maps, in browser, nu si in google earth. Acolo unde sunt disponibile mai multe seturi temporale de imagini iti apare un ceas langa textul street view.

        (Citează)

    • Bun, multumesc Iona.
      Cam frustrante toate diferentele astea de optiuni interfata intre mobil, desktop, Earth, Earth pro (nici nu stiam ca mai exista asta) dar ne descurcam cu ce avem.

        (Citează)

  9. conspicuous:
    era misto pe vremea cand functiona map maker, sa poti sa corectezi toate greselile de pe harta , acum editeaza doar indienii angajati si dureaza mult.

    Vezi programul Local guide

      (Citează)

  10. Sau de pe Google Maps pe desktop ai grija sa deselectezi optiunea numita “Glob”.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus