►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Cartierul Tineretului este considerat unul bun. Este aproape de centru, este bine conectat la metrou, parcul Tineretului este vizavi, zona este liniștită, nu sunt scandaluri, nu urlă manele, nu se sparg mașini decât o dată pe an. Avem chiar și vreo opt Mega Image-uri, ceea ce probabil nu este un record, dar e de menționat oricum.
Prețurile apartamentelor sunt mari, deși majoritatea blocurilor sunt din perioada ’82-’92, chiriile la fel. Sincer să fiu, deși locuiesc aici de la naștere și probabil țin partea cartierului, nu țin minte să fi auzit pe cineva plângându-se de el.
Dar dacă vă uitați cu atenție la fotografiile de mai jos, parcă nu sunt multe motive de mândrie, nu?
Când este ultima oară când v-ați uitat cu atenție la cartierul vostru. Mă refer să-l bateți la pas, pe străduțe și prin spatele blocurilor pe unde de obicei nu aveți treabă, și să vă uitați la ce aveți în jur ca și cum ați fi un turist, nu un om care trăiește acolo de multă vreme și atunci nu mai observă diversele detalii pentru că s-a obișnuit cu ele?
Eu am făcut asta cu Matilda. Am ieșit “la aer”, cum s-ar zice, și ne-am plimbat prin cartier vreo 30 de minute, fără o țintă specială, dar am făcut fotografiile de mai jos. Unele sunt din vara 2018, altele de acum câteva zile.
Majoritatea arată rău. Sau nu musai rău, dar ar putea arăta mai bine. Uitați-vă câte tipuri de balcoane, uitați-vă cum fiecare scară de bloc arată altfel. Fiecare fațadă de apartament își arată vârsta și lipsa de întreținere, cu tot felul de pete de umezeală, tencuială căzută, plăci de beton mișcate, plăci de metal ruginite. Unele grădini de bloc sunt oaze de verdeață, altele au doar pământ sterp.
Trotuare distruse sau lipsă:
Zona asta a fost renovată acum câțiva ani. Pavajul este deja distrus:
La un părculeț din interiorul cartierului au fost montate porți. Nu știu dacă le încuie cineva noaptea sau dacă măcar există o cheie.
Când eram mic, ne jucam tenis de picior și bambilici și rațele și vânătorii pe acest trotuar. Acum mașinile parchează pe jumătate pe acesta, deși strada este cu sens unic și deci nu-i nevoie să rămână două benzi libere, pentru că sunt mult mai multe mașini decât înainte. Mai există încă un rând care le dublează pe cele parcate în locurile trasate de primărie.
Multă mizerie:
Moloz aruncat unde s-a putut:
Balcoane rupte:
În curând unii își vor lua mașina sus în casă:
Unele transformatoare sau puncte de distribuție a agentului termic sunt ale nimănui, lăsate în paragină:
Aici nici măcar nu știu ce este:
Într-o zonă încă există garaje, ba chiar au fost toate împrejmuite cu gard. Nu credeam că astfel de garaje sunt legal amplasate. Acum vreo 10 ani, cartierul era plin de ele, dar au fost apoi scoase toate, iar unele zone transformate în parcări plătite, pe altele s-au construit case sau blocuri noi.
Grădina de mai jos pare să fi fost cândva întreținută de cineva, chiar amenajată, dar acum este și ea în paragină:
Într-un balcon stă un manechin. O femeie de plastic, goală, cu un picior băgat în ceea ce pare a fi tubulatură de ventilație, uitându-se în zare precum figurina din fruntea unui vapor de pe vremuri, conducându-ne spre viitor:
Problema este că momentan lucrurile încă stau bine. Peste 10 sau 20 de ani, însă, cum nimeni nu intervine (locuitorii n-au bani de renovări de amploare sau trăiesc cu “să ne facă alții” în gură) cartierul va arăta ca o magherniță.
Gândul meu este că toate cartierele vor arăta așa, în timp. Cele noi sunt frumoase la livrarea locuințelor, dar în timp își schimba aspectul, uitați-vă la ce-am fotografiat pe Nordului. Dacă locuitorii nu dau mai multă atenție acestor detalii, dacă nu fac ei treabă sau nu cer hotărât primăriei să facă treabă acolo unde este zona primăriei, peste 20 de ani orașul va fi tare urât.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
42 comentarii
13/02/2019 la 7:00 AM
Pune mana pe tastatură și bagă niște sesizări pe la primărie. Eu așa fac în sect 6, când văd ceva in neregulă fac sesizare. Îmi răspund cam la 4-5 luni dar măcar se face. :)
Valentin(Citează)
13/02/2019 la 7:13 AM
concret, ce ”se face”? ca ploua?
daddy(Citează)
13/02/2019 la 9:41 AM
Confirm, in sectorul 6 se mai misca lucrurile. Si astia de la primarie si ADP-ul raspund la sesizari, mai greu dar raspund si chiar solutioneaza sa zicem cam un 80% din ele.
Cosmo(Citează)
13/02/2019 la 9:19 PM
Si eu la fel, in Ploiesti.
In pozele de mai sus vad cateva masini care nu mai au RCA valabil de ceva timp, si ar treui ridicate.
E o poza in care se vad locuri marcate, dar masinile sun trase mai in spate: cumva sunt cu doua roti pe trotuar, si il blocheaza complet?
Leo(Citează)
13/02/2019 la 8:00 AM
Problema e ca în blocurile alea locuiesc bătrâni care le au primit pe moca pt ca au turnat bine la secu.
Iar bătrânii ăștia nu au bani de întreținut un bloc, costa viata la oraș….
Mihai(Citează)
13/02/2019 la 8:33 AM
trebuie dusi undeva toti batranii astia si sa scapam de ei. oricum, interesanta concluzia lui Mihai, cartierul Tineretului e al fostilor turnatori ai Securitatii…sunt si batranii cum sunt, dar si unii tineri prea idioti sunt.
zetanu(Citează)
13/02/2019 la 10:13 AM
@zetanu – corect, trebuie dusi undeva. Cred ca nu ar strica sa se construiasca si in Romania un fel de Florida.
Giani Mucea(Citează)
13/02/2019 la 10:19 AM
@Mihai, esti complet idiot.
Emil C(Citează)
13/02/2019 la 11:38 AM
NU trebuie dusi nicaieri. Vor muri la un moment dat, ca nu sunt nemuritori. Sa vedem dupa ce va face tineretul din Tineretului.
GabrielG(Citează)
13/02/2019 la 8:15 AM
Aspecte minore. Nu conteaza asa mult ca multi traiesc in cartiere care arata ca niste cocine (tineretului chiar e ok inca), ca n-au apa si caldura, ca folosesc un tub de pasta de dinti pe an si 2 sprayuri. Nu conteaza ca autoritatile isi bat joc de ei pe banii lor. Nu conteaza ca se comporta ca niste porci pe domeniul public.
Important e sa ne ducem tava pe domeniul privat!
Intelegeti cum vine asta !!?
StarLord(Citează)
17/02/2019 la 1:43 PM
Cele două sunt foarte bine conectate. Un om ordonat și care-și dorește civilizație și curățenie își va duce tava și, după ce el a făcut tot ce ține de el, va cere și de la cei din jur sau de la autorități să facă curățenie și ordine. Cred că n-ai găsit subiectul bun cu care să te dai deștept.
nwradu(Citează)
13/02/2019 la 8:22 AM
solutia e simpla: fa-ti cateva vacante prin India si Pakistan; ti se va parea Bucurestiul de vis.
Giovani(Citează)
13/02/2019 la 9:08 AM
Of-topic, am văzut o emisiune în WE despre Tokio, ziceau ca datorita lipsei spațiului în oraș, s-au construit “anexe” pe absolut orice spațiu disponibil, si erau amplasate la stradă, nu după blocuri. Câțiva metri disponibili intre doua clădiri, făceau acolo o cosmelie; era o cosmelie din asta intre doi zgârie nori!
Au construit o clădire din prefabricate deasupra unei parcări, susținută doar pe stâlpi. Ziceau ca amprenta la sol e cvasi-inexistenta, iar când proprietarul parcării va dori sa rezilieze contractul o vor dezasambla și o vor muta în alta parte.
Au construit alta anexa din asta pe o fâșie lata doar de 1-2m lunga de aprox. 20 de m. Practic “cladirea” era doar un “hol”.
Erau invitați și arhitecți și urbanisti, cei mai multi ziceau ca e o țigănie, dar unii credeau ca și astea au farmecul lor. Anyway, chiar și improvizațiile astea aveau un oarecare bun-simț, care la noi lipsește cu desăvârșire.
Silas(Citează)
13/02/2019 la 9:08 AM
In alte cartiere mai ies la lumina blocurile reabilitate termin. În tot cartierul nostru cred ca sunt 2 scări de bloc care au obținut aprobarea de la primărie pentru fondurile respective. Blocul vecin are dosarul depus de 5ani și între timp trebuie chiar sa îl refacă. Iar noi de 1 an și degeaba.
Matilda(Citează)
13/02/2019 la 9:51 AM
Eh, trebuie să vină an electoral ca să se mai aprobe niște dosare. Lucrările se vor face cândva… nu se știe când.
Razvan(Citează)
13/02/2019 la 9:30 AM
Cred ca nu exista cartier care sa nu aibe zone dinastea
Radu(Citează)
13/02/2019 la 9:35 AM
Urmăresc zona în care locuiesc de vreo 6 ani (Bucureștii Noi/Chitila) cu scopul de a găsi părțile bune :) se schimbă locuitorii, multe familii tinere în blocuri noi (P+3/4), e mai curat, e sigur să te plimbi prin Bazilescu. Doar că sunt mașini în plus care blochează trotuare, misecuvenism exagerat cu ‘să facă primăria’, construcții făcute aiurea, bloc fix lângă curte, și aglomerație la un metrou care vine o dată la 14 minute. Vă invit la o plimbare în zonă, poate o vedeți altfel.
Gabriela(Citează)
13/02/2019 la 12:15 PM
buna,nu sunt din bucuresti dar ma gandeam sa iau un apartament cu 2 camere dintr.un complex rezidential care e in constructie(https://marmuraresidence.ro/localizare) . cred ca e zona unde locuiesti tu,ai putea sa imi dai un sfat legat de zona ? eu vreau sa il inchiriez, e o idee buna? multumesc
ionut(Citează)
13/02/2019 la 11:44 PM
La fel e și în Pajura, dar în general blocurile sunt mult mai îngrijite după reabilitările generale.
Multe dintre chestiile semnalate de Radu au de a face cu starea estetică a blocurilor, ceea ce cred că se poate rezolva simplu și rapid.
Marea problemă rămâne parcarea.
Cât despre metrou, am făcut sesizări peste sesizări la Metrorex că nu se respectă orarul, până la urmă a fost actualizat la ei pe site că vine la 11-14 minute. Vine câteodată (ore de vârf) la 16 minute.
Claudiu(Citează)
13/02/2019 la 9:41 AM
manechinul ala din balcon salveaza tot cartierul
Marean(Citează)
13/02/2019 la 9:46 AM
pai tineretul sta in ap cu mami si tati, sau stau in chirie – deci 0 interes pt orice tine de zona in care stau, pt ca doar e chirie, de ce sa plateasca pt asa ceva.
Deci ce ziceai?
Mihai(Citează)
13/02/2019 la 9:50 AM
Nu neapărat Secu, dar MAPN. Genul de pensionari de la 50 de ani, cu pensii deloc mici, dar puturoși, care au trăit toată viața așteptând să le dea statul. Mai bine îi bați decât să le ceri să dea 10 lei pentru reparat ceva în bloc.
Razvan(Citează)
13/02/2019 la 9:56 AM
Si eu locuiesc in zona de vreo 10 ani chiar in blocul din prima poza cu transformatorul. Asa cum ai spus, zona este foarte buna si ai cam toate facilitatile, e destul de safe, blocurile sunt majoritatea dupa ’70 (blocurile de Tineretului pana la Trestiana si Visana sunt construite intre ’70 si ’80, la fel ca alte cateva blocuri pe la Piata Norilor, restul dupa ’79. Dar aici se termina partile bune. Cartierul devine unul dintre cele mai aglomerate, majoritatea blocurilor au 10 etaje cu minim 44 de imobile pe scara, locuri de parcare ioc (asta e o problema generala oricum), apartamente cu suprafete meschine si multe semidecomandate, multi pensionari in apartamente care iarna fac economie la maximum si care nu si-au mai renovat de cand a fost facut blocul, etc. Cum a spus cineva mai sus, majoritatea celor care locuiesc aici de la inceput au luat imobilul de la ICRAL si ii doare fix in pix de cum arata apartamentul sau blocul.
Insa daca se gandeste cineva sa se mute in zona, clar este o optiune mai buna decat Brancoveanu, Drumul Taberei, Obor, Iancului, etc.
Gabriel(Citează)
13/02/2019 la 10:12 AM
Eu sunt din Brașov, dar locuiesc în București de mulți ani. După ce au reabilitat o mare parte din blocurile din Brașov și arătau ca niște căsuțe colorate din turtă dulce (s-a exagerat puțin la diversitatea și intensitatea culorilor), am venit în București. M-am adaptat foarte greu la haosul gri pe care l-am găsit aici, o vreme îmi era indiferent cum arată locurile pe unde trec, constatam, mă miram, comparam cu BV și atât. Acum mă doare ce văd, probabil pentru că se fac deja 9 ani și Bucureștiul a devenit “acasă”.
Zona Tineretului e frumoasă doar pe bulevard, deși sunt pe acolo niște garduri complet inutile, dar măcar e asfaltul drept și ceva verdeață. Prin spatele blocurilor mi se pare sinistru, nu e loc pe trotuar, seara nu e luminat bine, mașinile sunt parcate în toate felurile, prea multe gunoaie, prea multe improvizații la nivel de aspect, cârpeli făcute aiurea. Nu înțeleg prețurile atât de mari pentru apartamentele vechi de acolo. Sunt cu scări de bloc sinistre, nu foarte mari, în blocuri înghesuite, la care nu s-a făcut nimic de la construcție.
Dar dacă vrei să vezi că se poate și mai rău, pot să îți trimit poze din Dr. Taberei :)).
Gabriela(Citează)
13/02/2019 la 10:30 AM
+ rahati de caine peste tot si lume care arunca gunoaie in gradinita din fata blocului.
AndreiT(Citează)
13/02/2019 la 1:50 PM
Ca tot veni vorba de Brasov: pe langa faptul ca foarte multe blocuri au fost anvelopate, schimband radical peisajul, cam in toate cartierele s-au refacut integral strazile, parcarile si trotuarele: turnat covor asfaltic peste tot, marcat/inchiriat, ca la carte. Inainte de asta s-a refacut si partea de iluminat: schimbat toti stapii, monatat stalpi unde era nevoie (da, si printre blocuri, prin parcari, etc) ingropat cabluri (nu cred ca mai avem stalpi cu fire atarnate). Repet: in absolut TOT Brasovul, nu doar in centru, nu doar pe bulevard. Inca o bila alba: se matura si printre blocuri (nu doar pe bulevard) , se toalteaza gardurile, pomii, se ingrijesc parcurile (sunt echipe pt fiecare parc). Ca s-a “pierdut” mult din verdeata de pe langa blocuri..alta poveste. Ca numarul de masini tot creste si incepi sa nu mai ai loc de ele…nu avem ce face. Dar, per ansamblu, ideea e ca se poate daca se vrea.
Mishu(Citează)
13/02/2019 la 10:13 AM
Ciudat, la mine in cartier s-au montat pavele pe trotuare cu bordura înaltă sa nu parcheze mașinile, punctul electric a fost renovat si frumos recondiționat de Eon, dacă observ zone insalubre fac poza apoi o trimit primăriei printr-o aplicatie de sesizări, centrele de cartier au oferit lopeți cand a nins puternic iar vecinii au avut cu ce sa dezapezeasca zonele de acces .. am uitat sa spun, locuiesc in provincie.
george(Citează)
13/02/2019 la 10:37 AM
Omul sfințește locul. În tineretului sunt aceeași melteni, dar cu mai mulți bani.
nea_caisă(Citează)
13/02/2019 la 10:41 AM
Evident, situatia e asa pentru ca Romania e o colonie si strainii nu ne lasa sa facem treaba.
Giani Mucea(Citează)
13/02/2019 la 11:31 AM
Toate cartierele sunt la fel. Oamenii le vad ca si cum erau atunci cand s-au mutat ei in ele, traiesc cu impresia ca sunt in continuare un cartier select si cer sume uriase.
PS
Cand te intorci din Germania realizezi pentru prima data ca toti stalpii de pe marginea drumului din Romania stau stramb. Modelul curca pe valuri.
mac gregor(Citează)
13/02/2019 la 11:25 AM
Pana sa fie reabilitate blocurile comuniste, se cam schimba mentalitatea celor ramasi in viata. In 10 ani eu prevad ca mostenitorii acestor maghernite nu vor mai vrea sa locuiasca in ele. Usor-usor se schimba ceva in mintea oamenilor si anume dorinta de a fi proprietar pe o maghernita la gramada cu altii, cu vecini decrepiti, de a caror incapatanare depinde viata si confortul tau. Generatia nascuta dupa 90 incepe sa simta instinctiv ca traiul la comun cu straini e o abominatie pe care numai comunismul putea sa o aduca. Traiul la comun poate fi OK daca toti indivizii au bun simt si educatia bazata pe principiul “sa nu deranjezi pe celalalt”, ceea ce nu e cazul in Romania.
Cele mai noi blocuri comuniste au deja 30 de ani si la cum arata au trecut de jumatatea duratei de folosinta. Singurele motive ramase pentru care sunt inca tranzactionate, in opinia mea, sunt:
– mentalitatea invechita a generatiei 50+, care inca se baga in deciziile tinerilor (sa va faceti mama un rost, sa aveti apartamentul vostru, daca se poate chiar pe strada noastra, sa avem grija de voi, sa va afaca mama o ciorba),
– pretul inca accesibil si programul prima casa,
– lenea si comoditatea, secondate de infrastructura ok (dupa standarde comuniste) in zonele aglomerate, magazine si piete, transport in comun.
La 22 de ani nu ai nevoile de la 45, iar apartamentul dintr-o intersectie aglomerata cum e Tineretului sau Gorjului e rai, metrou disponibil, piata, non-stop pentru un salam si o cola, sau un prezervativ si un vin. La 45 de ani vrei sa fii stapan pe viata ta, sa poti face o chestie fara sa ceri voie unui strain. Asta presupune sa ai proprietatea ta, unde sa nu ceri voie cuiva sa asculti melodia preferata la 10W, sau sa ceri voie sa parchezi masina. Cel mai important lucru: la 45 de ani poti avea un hobby pe care nu-l poti practica in apartament la etajul 7.
Spun aceste lucruri prin prisma celui care a locuit 11 ani in apartament in intersectie aglomerata, langa metrou si piata, pentru ca alta solutie nu exista, financiar nu puteam sa imi permit altceva. De trei ani stau in casa mea, cu curte unde pot sa practic hobby-urile la care doar visam la etajul 7. Sunt permanent ocupat cu ceva, am un proiect de facut, personal sau al vreunui vecin. Mi-am facut o terasa cu mana mea, chestie solida, cu acoperis si ventilatie de vara, pe care intr-un viitor nu foarte indepartat voi pune panouri solare. Asta va fi alt proiect, aflat in aria mea de specializare, fiind inginer electronist. Mi-am facut propria mobila de terasa, din lemn ramas si am descoperti skill-uri latente. Am facut practic cam acelasi lucru si la un vecin care ma ruga sa-i fac macar proiectul de terasa, am ajuns sa construiesc inca o terasa si mai complicata, cu debara izolata and shit. Mi-am automatizat casa, am facut o supraizolatie a podului. AM TREABA. TRAIESC.
Ei bine, eu vad ca lucrurile incep sa mearga in directia normala, naturala, iar apartamentele comuniste vor servi unui singur scop: locuinte pentru tineri care stau intr-un loc in cicluri, natural acest ciclu fiind cam de 3-4 ani. Valoarea acestor apartamente va scadea in timp, datorita degradarii naturale si a lipsei confortului. Conceptul comunist dupa care au fost construite a fost de la inceput foarte simplu: dormitoare pentru proletari, nu locuinte unde sa te simti implinit, maxim 10m patrati de om. Intrebati-va parintii si bunicii: voi va simtiti sau v-ati simtit vreodata impliniti? Veti observa ezitarea, apoi vor incepe sa debiteze eventual de mutarea in apartament, prima mobila, prima Dacie si eventual venirea pe lume a primului copil, iar unii vor mentiona si primul concediu pe Litoral cu bilet prin sindicat, daca au avut Dacie, ca cu trenul nu prea era o fericire. Toate astea s-au intamplat probabil sub 30 de ani, cand exista acea doza de optimism data de inconstienta tineretii. Apoi implinirea se termina brusc, a venit revolutia si s-a treminat tot, nu-si mai amintesc de implinire, ci de boli si viata grea. Cei care aveau 22 de ani la revolutie probabil nici nu au trait vreun moment de implinire, ca anii ’90 au fost haiducie pura, cu inflatie de 100-200% pe an.
Si toate astea pentru ca au fost dresati sa traiasca la comanda cuiva, sa nu ia decizii personale pentru ca le lua cineva pentru ei, iar fericirea statea in cele mai marunte lucruri, gen un aparat de radio sau casetofon achizitionat la bijnita de pe litoral, de la polonezi, sau un lant de aur. De asta nu au nici macar vointa de a zugravi bocurile in care stau, pentru ca nu mai exista acel cineva care lua deciziile pentru ei. Blocurile comuniste reflecta fix starea mentala a romanilor trecuti de momentul ala fatidic la care mai pot percepe notiunea de “implinire”.
finch(Citează)
13/02/2019 la 11:41 AM
Broooo fa-ti blog!
GabrielG(Citează)
13/02/2019 la 12:04 PM
sunt super invidios pe partea cu hobby-urile, si eu sunt amator de tamplarie iar la bloc e mai greu.
insa locuitul la casa in afara orasului are niste dezavantaje majore, asa ca nu toata lumea ar lua aceasta decizie, desi si-ar dori – eu de exemplu am decis ca e mai bine apartament in oras decat casa in afara lui.
nu sunt de acord nici cu schimbarea mentalitatii in 10 ani – acum avem cred ca cel mai mare procent de proprietari din lume (95% din populatie este proprietar fata de media de 70% in UE), adica drive-ul de avea “casa ta” este practic ubicuu si cum nu exista suficiente case individuale sau suficienti bani, tot cutiile de pantofi comuniste se vor cumpara si in viitorul previzibil, chit ca sunt oribile.
Marean(Citează)
13/02/2019 la 12:26 PM
Go go Finch, felicitari pentru comentariu si hai cu blogu’, vorba lui GabrielG.
Georgescu Panciu(Citează)
13/02/2019 la 12:19 PM
Am stat cu chirie acolo. Aglomerat rau cartierul, din punctul meu de vedere, dar il trage pozitia in sus, e aproape de centru si de parc.
Din pacate, mai toate cartierele normale, de locuit, incep sa arate asa. Parea la un moment dat ca Bucurestiul incepe sa se ridice incet, incet facand lucrurile minimale pentru a avea o zona rezonabila de locuit (curatenie, aranjarea zonelor verzi de langa blocuri, schimbarea acelor abominabile garduri din sarme puse de proprietari, refacerea parcarilor si a drumurilor dintre blocuri. Startul l-a dat fostul primar Negoita in sectorul 3.
De cativa ani insa parca ne reintoarcem la mizeria de dinainte, ma refer la cartierele de locuit. Si, din pacate, parca si oamenii se impaca cu asta. Am incercat la blocul la care stau sa punem niste bani pentru a rearanja complet zona verde din jurul blocului. Nu a mers, Oamenii dau greu bani si cand avem avarii critice, dar sa dea bani pentru gard viu si altele de genul asta.
Si nici de zonele vechi nu pot sa zic de bine. Textul care le caracterizeaza cel mai bine este “Atentia, cade tencuiala”, ca m-am plimbat zilele trecute printr-o astfel de zona.
silicon_v(Citează)
13/02/2019 la 12:32 PM
Eu as desfinta toate trotuarele din “cartier”. Faci toate stradutele zone rezidentiale, unde pietonii au prioritate si pot circula pe carosabil, avand prioritate in fata masinilor si rezolvi multe probleme dintr-un foc. Dupa cum arata pozele tale cu trotuarele, deja lucrul asta este oarecum implicit.
nashu_mare(Citează)
13/02/2019 la 12:34 PM
*desfiinta
nashu_mare(Citează)
13/02/2019 la 8:11 PM
Așa ceva se făcuse pe la începutul anilor 2000 în zona Dristor, pe străduțele din spate de la Kebab.
ipo(Citează)
13/02/2019 la 2:40 PM
Niciodata – e prea urat! Nu asa de urat ca altele, dar destul de urat cat sa nu ma pot concentra sa ma uit atent.
Ies in oras noaptea sa nu ma deranjeze jegul.
Catalinx(Citează)
13/02/2019 la 8:08 PM
Eu am locuit câțiva ani în cartierul… Cum să-i spun, la Ciupercă, pe Mihalache. În spatele blocului aveam zonă de case pricopsite și campusul Agronomiei, care poate funcționa ca un parc (acces liber, spațiu verde, terenuri de sport), plus aproape de Romexpo și Herăstrău. Cartier curat, spațiile verzi întreținute și irigate vara, locuri de joacă pentru copii între blocuri, 90% blocului anvelopate. Când eram nevoit să parchez la bulevard, mă consideram ghinionist.
Nu mi-am dat seama că era confortabil până anul trecut când m-am mutat în zona 13 Septembrie Sebastian. Aici blocuri lângă blocuri, mașini peste tot, mizerie și delăsare.
Pe scurt, se poate mai bine sau mai rău.
ipo(Citează)
14/02/2019 la 3:19 PM
pfa, ai dat Domenii pe 13 Septembrie? Primul rand de case (cei care deschid dimineata geamul inspre Agronomie) mi se pare aur curat, underrated.
Mark(Citează)
14/02/2019 la 7:39 PM
Nu de voie, de nevoie, dat, hei, am economisit 10 euro la chirie :D
Eu stăteam la ultimul eta dintr-un bloc cu ferestrele spre zona de case și agronomie. Acum stau tot la ultimul etaj, cu ferestrele spre o parcare și un bloc neanvelopat. Viața e greu.
ipo(Citează)