un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Știri despre tehnologie – 17 ianuarie 2019

17 Jan 2019  ·

ȘTIRI  ·

24 comentarii

asus s5507

    24 comentarii

  1. Folosește cineva Cortana ?

      (Citează)

    • Da, eu, când îi dau disable :-)
      Mi se pare o idee bună că le separă. Următorul pas să sperăm că îi adaugă un buton de dezactivare să nu mai stau să caut tot felul de tweak-uri să dezactivez Cortana după fiecare upgrade de windows.

        (Citează)

  2. 2000 lei este salariu bun pt cameriste?

      (Citează)

    • Probabil ca da, din moment ce se pare ca exista oameni pe planeta asta care sunt dispusi sa lucreze pe salariul asta.

        (Citează)

    • Salarii nete medii 2018: (sursa zf .ro)

      -Bucureşti 3.535 lei
      -Suceava 2.058 lei
      -Cluj 3.065 lei

      Concluzia: 2000 lei nu este cel mai bun salariu din Cluj. Probabil piata muncii in Cluj e destul de mare si variata si ai de unde alege.

        (Citează)

    • :)))) mai oameni buni, voi aveti idee cam care sunt salariile normale de fapt? sau referinta e doar aia cu “minim 1k euro”

        (Citează)

  3. Asta spune tot despre mentalitatea lui: “nici pe 2000 de lei”… Oamenii astia si-au pus intrebarea de cum e sa traiesti cu 2000 de lei/luna intr-unul din cele mai scumpe orase din Romania?

    E nostalgie mare dupa sclavagism in domeniul turismului si apoi se mira ca lucrurile sunt asa cum sunt.

      (Citează)

    • Cu timpul o sa simtim si noi, pe pielea noastra, cum e sa vina altii de peste mari si tari, dispusi sa munceasca pe bani mai putini in Romania. Cei mai multi dintre romanii plecati la munca in Occident cam asta au facut in ultimii 20 de ani.

        (Citează)

  4. Pe lângă: cel mai mare hotel din Cluj aduce cameriste din Venezuela pentru că nu găsește angajați.

    Nici nu voir gasi angajati platind salariul minim pe economie, dand 20 de zile de concediu pe an si alte sclavageli. Au inteles in sfarsit si angajatii ca nu merge sa iei preturi ca in Elvetia si sa platesti salarii de mizerie, ca in Romania anilor ’90. La cat mai multi angajati lipsa, le urez.

    Oamenii astia si-au pus intrebarea de cum e sa traiesti cu 2000 de lei/luna intr-unul din cele mai scumpe orase din Romania?

    Crezi ca le pasa patronilor? Burta mare, vila mare, beamveu’ schimbat anual sau la doi ani, concedii in locuri exotice…

      (Citează)

    • Apropo de lăcomia patronilor sau cum nu știu românii să facă afaceri, în Franța după Crăciun, Revelion, Valentine’s Day etc. toate produsele legate de sărbătoarea respectivă sunt la reduceri semnificative in supermarket gen Șampanie, Ciocolată, Panetone .., la români in supermarket un Cozonac are același preț ca de dinainte de Crăciun, la fel și ciocolata sub formă de Moș Crăciun.

        (Citează)

  5. Deci camerele in Cluj sunt foarte scumpe pentru ca e oras mare, dar vor sa plateasca angajatii la nivel de oras mic si sa pastreze profitul.

    Not cool.

      (Citează)

  6. Da, corect. Roata se intoarce. Nu sunt nemultumit de faptul ca vin straini ce vor sa munceasca pe banii aia, ci de surprinderea si revolta astora din turism ce au impresia ca cu 400 euro/luna le fac alora un mega favor si ii ingroapa in bani.

    gigi:
    Cu timpul o sa simtim si noi, pe pielea noastra, cum e sa vina altii de peste mari si tari, dispusi sa munceasca pe bani mai putini in Romania. Cei mai multi dintre romanii plecati la munca in Occident cam asta au facut in ultimii 20 de ani.

      (Citează)

  7. La fel cu camera 360 a celor de la Rylo, au trecut de la 4k la 5,2k. Cred că această cameră are cea mai buna stabilizare digitala de pe piata.

      (Citează)

  8. cum sa te lauzi ba cu 2000 salar “in mana”, de parca ar trebui sa te arunci si de pe geam la banii astia.
    hotel de 5 stele, salarii de 2-3 stele.

      (Citează)

  9. Ce poza are ala cu hotelul la articol…Dar ce balarii are in fata hotelului…
    Patron de patron

      (Citează)

  10. hai ca m-am lamurit. aici exista impresia ca aia de muncesc la curatat camera si la schimbat prosoape si asternuturi sunt niste oameni care o ard hipstereste prin clujul oras european cu preturi foarte mari. bai stimabililor, cel mai probabil oamenii aia care executa astfel de munci locuiesc in afara orasului si nu au costurile la nivelul pe care il credeti voi. plus ca munca aia e de necalificat. cam ce salarii se platesc pentru o astfel de munca? ati verificat voi de curand? aveti angajati? vad asa o revolta legata de cei 2000 de lei in mana de parca e o suma ridicola. wtf? sunteti sanatosi la cap? un profesor ia putin mai mult de 2000 de lei net, adica cam cat camerista cu salariul ridicol.
    #ruptiderealitate

      (Citează)

    • Ender: #ruptiderealitate

      realitatea e ca “nici pe 2000 de lei in mana nu se mai gasesc angajati” (conform declaratiei din articol, declaratie sustinuta cu nume si prenume de o persoana implicata in fenomen.
      daca exista oferta la nivelul asta (2000 lei net) care nu este potrivita cu cerere.. oare inseamna ca oamenii nu vin sa lucreze acolo pentru ca ei prefera salarii mai mici?
      parca eu imi amintesc altfel de la ora de economie din liceu, dar eu nu sunt conectat la realitatea salariilor din turismul clujean, deci poate nu stiu bine.

        (Citează)

    • @Ender, cum sa spui asa ceva! De ce iei ca referinta sistemul de invatamant care e platit de stat? Ti se pare un sistem performant? Acolo au ramas profesorii batrani, dintre cei tineri majoritatea sunt slabi pregatiti. Bravo! Mentalitate tipic romaneasca! stim cu totii ca invatamantul este de cacao la noi, dar cand vine vorba de bani refuzam sa platim salarii decente si dam exemple din invatamant

        (Citează)

  11. Ender:
    :)))) mai oameni buni, voi aveti idee cam care sunt salariile normale de fapt? sau referinta e doar aia cu “minim 1k euro”

    Wow, nota 10. daca un bugetar are 6000 lei net si unul care munceste o zi intreaga la privat are 1500 lei, ghici care este media.

      (Citează)

  12. Ender:
    vad asa o revolta legata de cei 2000 de lei in mana de parca e o suma ridicola. wtf? sunteti sanatosi la cap?

    Ma intreb daca tu esti sanatos la cap. Cand oamenii aia, patronii din turism, nu gasesc nici cu 2000 lei net, nu e oare un semn ca ar trebui sa le dea sensibil mai mult ca sa mai aiba angajati? Au tu ai impresia ca 2000 lei la munca de iti rupi spatele (incearca sa schimbi asternuturile la camera ta, sa iti speli baia, sa dai cu aspiratorul prin camera dupa care multiplica asta cu 15 sau 20 pe zi, in fiecare zi) e un salariu care iti permite sa supravietuiesti? De unde iesiti, bai? Pe bune, de unde iesiti?

      (Citează)

  13. Doru: Wow, nota 10. daca un bugetar are 6000 lei net si unul care munceste o zi intreaga la privat are 1500 lei, ghici care este media.

    Simplu, media e la patronul neosclavagist care plateste 1500 lei pe luna. Acolo e.

      (Citează)

  14. george:
    Apropo de lăcomia patronilor sau cum nu știu românii să facă afaceri, în Franța după Crăciun, Revelion, Valentine’s Day etc. toate produsele legate de sărbătoarea respectivă sunt la reduceri semnificative in supermarket gen Șampanie, Ciocolată, Panetone .., la români in supermarket un Cozonac are același preț ca de dinainte de Crăciun, la fel și ciocolata sub formă de Moș Crăciun.

      (Citează)

  15. george:
    Apropo de lăcomia patronilor sau cum nu știu românii să facă afaceri, în Franța după Crăciun, Revelion, Valentine’s Day etc. toate produsele legate de sărbătoarea respectivă sunt la reduceri semnificative in supermarket gen Șampanie, Ciocolată, Panetone .., la români in supermarket un Cozonac are același preț ca de dinainte de Crăciun, la fel și ciocolata sub formă de Moș Crăciun.

    Si la Lidl, inainte de Craciun, excrocii au scumpit rosiile Roma de la 9 lei la 11 lei. Am cumparat de la Profi cu 9

      (Citează)

  16. hai sa fac putina lumina ca vad ca sunteti agitati.
    bugetarul ala cu 6000 net e o raritate, nu e o referinta corecta. asa ca e o tampenie gratuita.
    treaba asta cu salariile dorite trebuie sa aiba legatura in primul rand cu profitul activitatii firmei respective, in cazul asta un hotel. ce te face sa crezi ca o crestere a salariilor la un nivel decent pentru scumpul cluj poate sa fie o solutie in cazul hotelului respectiv. scopul e profitul, nu atingerea nivelului de salariu multumitor pentru cluj. daca ajunge sa creasca dupa cresterea salariului pretul cazarii camerelor atunci o sa se opareasca tot felul de sensibili ca este prea scump sau hotelul pur si simplu iese din piata.
    2000 de lei net este un salariu care este ok pentru un muncitor necalificat din afara mediului urban. confundati putin nevoile. repet intrebarea: aveti angajati?
    faptul ca nu vor oamenii sa munceasca pe 2000 lei in mana e legat de hype-ul ca cluj, legat de mizeria cretinilor aia de la guvern care cresc aiurea nivelul minim, fara legatura cu realitatea economica etc.
    #panselute

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus