un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Review: am luat un blender de mare putere Tefal BL936E38

19 Jan 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

30 comentarii

În 2017, de Black Friday, ne-am luat un blender de mare putere, modelul Tefal Ultrablend BL936E38 de 1.500 W. A costat 719 lei la ofertă.

Dacă vă întrebați care este diferența fața de un blender de 250 de lei, diferența este că acest Tefal urcă până la 45.000 de rotații pe minut (așa zice site-ul oficial, pe cutie scrie 30.000 rpm, în practică nu contează) și are 6 cuțite, din care unele orientate cam la 45 de grade. Este atât de puternic încât încălzește ușor lichidul dinăuntru, așa că adăugăm gheață când facem vreun suc.

via Gfycat

De ce l-am luat? Pentru că distruge orice ai băga în el, ceea ce un blender ieftin nu face (am avut și ieftin). Matilda l-a vrut, dar îl apreciez la fel de mult și eu, iar de atunci am făcut aproape în fiecare zi câte un smoothie cu diverse fructe sau legume și este uimitor cum indiferent cât de dure ar fi acestea, câți sâmburi ar avea sau ce coajă ar fi pe ele, sunt distruse complet. Obliterate, aș spune, dacă în română n-ar însemna “stampilarea unui timbru”, spre deosebire de engleză.

Turația mare este responsabilă. Cuțitele au o formă care asigură că lichidul este adus și de sus în jos, asigurând o blenduire constantă în întreg volumul. Poate fi folosit pentru a toca orice, de altfel, nu doar fructe sau legume.

Vasul este cilindric și făcut din tritan fără BPA (adică un plastic non-toxic). Teoretic, blenderele scumpe se fac cu vas cu secțiune pătrată astfel încât materia primă, atunci când este lovită de un cuțit, să nu se învârtă pe circumferința unui vas cilindric, fără a mai ajunge la cuțite, ci să ricoșeze înapoi spre acestea. Tefal BL936E38 este cilindric, dar are patru “grinzi” interioare ale pereților care au același rol, împiedicând apariția acestui fenomen nedorit.

Vine în pachet și cu un accesoriu pentru presarea materiei prime spre elice, dar cred că este util doar în cazuri speciale; noi nu l-am folosit niciodată. Singura problemă a acestui blender este capacul, care-i din ceva plastic sau silicon care se scoate mai greu și trebuie scos mereu pentru a turna lichidul din interior în pahare.

În față, Tefal BL936E38 are un mic afișaj digital și butoane pentru principalele programe, dar poate fi configurat și manual, reglând timpul și viteza lamelor. Programele sunt bune, de exemplu cel de Smoothie începe cu viteză medie și apoi urcă spre cea mai mare, dar în total programul durează 75 sau 90 de secunde, iar din experiența noastră orice smoothie este gata în maxim 45 de secunde.

Am băut tot felul de combinații interesante în anul acesta. Spanacul verde proaspăt este neașteptat de bun și versatil, mai ales combinat cu diverse fructe. Vara a fost foarte interesantă, cu zmeură, afine, mure și toate celelalte disponibile în piață. La un moment dat am descoperit și cătina, care este deosebit de acră.

Per total, bem un smoothie aproape în fiecare zi și îmi place asta, parcă am mai multă energie în acele zile, deși este posibil să fie de la faptul că în secret adaug whisky în al meu.

Poate fi utilizat și pentru multe alte preparate, desigur. Include programe pentru supe creme, mărunțire nuci/alune, mărunțire gheață și sorbeturi, dar se pot face diverse sosuri, mărunți legume, biscuiți șamd.

Dacă vă interesează un astfel de blender, luați-l pe acesta, este printre cele mai ieftine din clasa lui, că un Vitamix este dublu sau triplu la preț. Altul pe care-l supravegheam pentru BF a fost Gorenje BPC2B; l-am fi luat pe acesta, dacă ar fi fost în lista de reduceri. Probabil găsiți și altele în lista de blendere, uitați-vă după cele cu turație foarte mare și căutați mai multe informații pe net.

asus s5507

    30 comentarii

  1. Smoothie fiind antreu la hamburger? :)
    Am fost rau…

    On topic: Sunt interesat cum ies merele pentru ca sunt destul de pretentioase cu blenderele comune. Eu folosesc zilnic dar e un blender de la un robot destul de ieftin. Personal iti raman indatorat daca ai putea atasa un video doar cum iese sucul de mere. Multumesc!

      (Citează)

    • Blenderele ieftine dau multa bataie de cap. Eu am unul nemtes, de 400 w, dar e cam vechi si a obosit. De multe ori da in gol, mai ajut eu cu o spatula. Insa nici n-as da 1000 de lei pe un blender.

        (Citează)

  2. Ori am cetit eu prea in viteza, ori ai uitat tu sa spui esentialul. CAT DE USOR SE SPALA, RADULE? :))

    Semneaza un om obisnuit, care a aruncat pana acum vreo 3 storcatoare de fructe :D :D

      (Citează)

    • Are functie de autocuratare care vad ca este foarte apreciata in review-urile de pe emag. Poate ne spune Radu mai multe. Sau trebuie sa o intrebe pe Matilda :)

        (Citează)

    • Blenderul se spala cel mai usor. Arunci niste detergent, umpli cam 3/4 cu apa, pui capacul si il pornesti 30sec.

        (Citează)

  3. Am si eu unul blender (nu din asta de 1500w jesus craist) si nu l-am folosit niciodata (a fost cadou).

    Vezi ca smoothie-urile de cele mai multe ori ingrasa, fie direct fie indirect

    https://www.thecut.com/swellness/2016/08/is-your-smoothie-making-you-fat.html

      (Citează)

    • Nu are Radu probleme cu greutatea. Stai linistit :)

        (Citează)

    • Asa. Si unii inca se mai intreaba daca omul a ajuns pe luna sau este o facatura.

      Hai sa fim seriosi. Daca bagi ca porcul in tine, indiferent ce ai manca, da, te ingrasi. Cand ii vad pe aia care mananca hamburgeri la miezul noptii si spun ca s-au ingrasat ptr ca au retinere de apa in organism….

        (Citează)

  4. Puterea conteaza in egala masura cu turatia, daca nu mai mult (asta pentru ca in sarcina, turatia scade mult daca nu are putere suficienta). Si eu, cand am luat un robotel din asta care are si blender, l-am ales pe cel mai pternic, 1000W la vremea respectiva. Si se simte puterea mare si la storcator, si la blenduit diverse.
    Interesanta remarca despre sectiunea vasului, acum am vazut ca si al meu este asa.

    Referitor la stors suc de mere, asta vad ca e blender pur deci nu prea are cum sa faca asta, doar smootie de mere.

      (Citează)

  5. @Doru – bineinteles ca-i adevarat ce spui, problema cu smoothies sau suc de fructe e ca se digera f repede si ti se face foame dupa aia in mod legitim, asa ca practic chiar si daca mananci rezonabil ai un plus de calorii din smoothie de care nu iti dai seama (deci te ingrasi fara sa bagi in tine ca porcu)

    Tre sa fii foarte atent ce pui in ele. Iar sucurile facute la storcator ingrasa 100% in orice conditii, acolo e vorba de fructoza/zahara lichid.

      (Citează)

  6. Lasa-ne niste rețete de smoothie preferate, este prima data cand aud de Spanac la blender dar suna interesant.
    Imi place antisocul de cauciuc care banuiesc ca reduce vibratiile, al meu cand il pornesc suna ca si cum as aspira prin casa.

    Iti dai seama ca Radu este in concediu cand lipsesc Stirile Zilei.

      (Citează)

  7. Giani Mucea:
    Blenderul se spala cel mai usor. Arunci niste detergent, umpli cam 3/4 cu apa, pui capacul si il pornesti 30sec.

    Daca facu unt de arahide, de ex, nu merge atat de simplu.
    Eu il sterg cu un servetel si apoi il spal cu detergent de vase.

      (Citează)

    • Corect, daca sunt chestii mai dificile nu se spala asa de usor. Dar orice ai face, metoda asta e buna pentru a curata lamele si zona apropiata.

        (Citează)

  8. Radu, când faci un Review la aceasta cameră ? https://www.youtube.com/watch?v=FG6a2vfV8wo

      (Citează)

  9. De ce nu un storcator Hurom daca vrei sucuri? Iti face suc pana si din patrunjel :) Radacinoasele, fara probleme, de fructe nu mai zic. Si poti alege cat de consistent vrei sa fie in functie de sita pe care o folosesti. Mie mi se pare genial.

      (Citează)

  10. O simpla cautare pe google si amazon ne lamureste ca acest model cu priza EU nu se gaseste in nici o alta tara civilizata, doar in Romania.

    Doar pe site-ul romanesc al Tefal scrie de 45.000 rotatii, pe cel francez sau cel german nu exista nici un blender iar pe cel englezesc de UK scrie clar 30.000 de rotatii.

    De asemenea, judecand dupa pretul de pe Amazon UK, ti-ai luat tzeapa cu BF-ul
    https://www.amazon.co.uk/Tefal-BL936E42-Ultrablend-High-Speed-Blender/dp/B073CXJHW6
    fiind cu ~150 lei mai ieftin in Anglia de azi decat la BF-ul eMAG-ului.

    Amazon specifica 30.000 rpm, deci cine se ocupa de Tefal in Romania este putintel pe langa realitate.

      (Citează)

    • Cercetătorii britanici au descoperit ca blenderul atinge 45.000 rotații doar dacă i se pune un kit de N2O (NOS), de aici prețul așa mic in UK de 559 Ron (£105).
      Emag nu a primit încă memo-ul, de aici prețul de 785 Ron, cu 10% mai scump ca de Black Friday românesc.

      Eu am un Breville 300W 500ml care toarce ca o pisicuță, nu am găsit morcov pe care sa nu-l poată roadă iar recipientul este din Tritan™ Copolyester fără BPA, husa detașabila de neopren pentru transport si un capac râșniță pentru măcinat condimente , nuci și semințe – preț 99 Ron

        (Citează)

  11. vlad:
    Eu am un Breville 300W 500ml care toarce ca o pisicuță, nu am găsit morcov pe care sa nu-l poată roadă iar recipientul este din Tritan™ Copolyester fără BPA, husa detașabila de neopren pentru transport si un capac râșniță pentru măcinat condimente , nuci și semințe – preț 99 Ron

    Unde l-oi fi gasit?

      (Citează)

  12. Juan Panamera

    19/01/2019 la 7:51 PM

    “De ce l-am luat? Pentru că distruge orice ai băga în el, ceea ce un blender ieftin nu face (am avut și ieftin).“
    Dă-te în ton cu cei de la “Will it blend?” și bagă in telefon mobil ( funcțional, scump ) în el.Apasă butonul de pornire nonșalant în timp ce sorbi un pahar de Glenfiddich 26yo.Cu sigurață vei stârni ceva reacții/senzații.

      (Citează)

  13. Eu folosesc de cativa ani un JTC Omniblend 1. 38000RPM si 950W (zic ei ca e limitat motorul de la 2000W cat ar avea capacitatea). L-am luat pentru ca 600EUR pe un Vitamix sa dea cine-o vrea. Cateva observatii:

    – daca il pornesc seara organizeaza vecinii un angry mob si vin cu faclii, furci si dopuri de urechi la usa mea (exagerez dar e zgomotos);
    – daca bagi chestii reci si il lasi mai mult, faci o supa crema gata calda;
    – chestia aia de impins mancarea spre lame e de baza pentru orice nu e lichid;
    – pentru chestiile mai dificile (curmale cu caju spre exemplu) nu se umple recipientul nici macar pe jumatate.

    Overall, o investitie buna.

      (Citează)

  14. Si zici ca macina tot? Eu tot imi fac smoothie de banane, morcov si mandarine sau kiwi/ fructe de padure.
    Si urasc sa vad cum imi raman cojite de la mandarine, sau semintele de la kiwi/ fructele de padure. La fel si morcovul, ramane ca si cum l-as fi dat pe razatoare. Practic, beau si mestec in acelasi timp, cand consum un smoothie :))).
    Am un Philips din ala ieftin. M-as baga la un Tefal din asta, dar macina samburii si pielitele de la citrice?? Sau raman tot cu ele in dinti?

      (Citează)

  15. Periculoase articolele astea. Deja m-am scuturat anul asta de 1400 de lei pe aspiratorul Xiaomi, din cauza ta.

      (Citează)

  16. Marean:
    si cum merge? (presupun ca la 1400 nu ai luat S2, ci celalalt, corect? merita?)

    Da, l-am luat pe cel fara mop pentru ca nu as folosi functia respectiva (am combinatie de gresie, parchet, mocheta si covor) si diferenta de pret e semnificativa. (1350 vs 1950 la PC Garage). Am dat de 2 ori cu el si deocamdata sunt foarte multumit. Aspira bine, navigheaza eficient, acopera toate spatiile in care poate intra si merge bine chiar si pe covoare pufoase (unde nu ii prea dadeam sanse inaine sa il testez). Daca merita, depinde de fiecare – de buget si pretul pus pe timpul economisit. Eu nu ma omor cu gadgeturile, dar mai degraba dau banii pe asa ceva decat pe un telefon high end. (Am un Nokia 6.1 de luat cu 1000 de lei.)

      (Citează)

    • da, da, ma interesa daca ti se pare ca ar fi meritat diferenta pana la ala cu mop, nu daca merita in general.
      merci

        (Citează)

  17. Alexandru Sinov

    21/01/2019 la 2:28 PM

  18. Mihaela Florea

    20/01/2020 la 9:01 AM

    buna ziua,
    ce capacitate are recipientul blederului, 2,9 l sau 2l?
    Multumesc,

      (Citează)

    • E marcat până pe la 2 litri, dar mai încap vreo 0,5 litri după aceea, deși probabil că ar da pe afară dacă-l umpli de tot. 2,9 litri pare cam exagerat.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus