un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Fotografii cu iarna din București și de pe autostrada A2

28 Jan 2019  ·

AUTO  ·

22 comentarii

Aveți grijă pe stradă în aceste zile pentru că pot cădea țurțuri sau crengi de copaci.

Am fost ieri la o plimbare și nu trecea un minut fără să aud în jurul meu cum crengi sau gheață sau crengi cu gheață pe ele cad din copaci. Evitați să mergeți pe sub copaci și pe sub balcoane/blocuri, unde s-au format niște țurțuri foarte mari. Din ce văd, temperatura îi face deja să se topească, adică este un risc și mai mare de rupere a gheții și cădere a lor.

În rest, duminică Bucureștiul arăta ca după o furtună de amploare, din toți copacii au căzut crengi. Multe au fost strânse deja, dar dacă intrați prin parcuri încă veți găsi imaginea unui dezastru (și nu vă recomand să intrați, că pot cădea crengi).

Iată câteva fotografii făcute pe afară:

Am condus joi București-Galați și sâmbătă înapoi Galați-București. Nici urmă de polei, s-a circulat foarte bine peste tot, iar 99% dintre șoferi conduceau preventiv, cu viteză mai mică decât se merge de obicei pe respectivele porțiuni. Picura ușor, dar se circula fără probleme.

Am văzut un singur accident, la întoarcere pe A2, unde un VW Golf probabil s-a răsucit și a lovit parapetul. Dacă vă uitați prin fotografii, se văd urmele de pe parapet, unde a sărit gheața probabil după impact.

Autostrada este distrusă până la kilometrul 36, unde este construită din dale de beton. Au sărit multe plombe puse de-a lungul anilor, sunt gropi mari, circulați pe banda 2 cât de mult puteți pe acea porțiune. În mod curios, în multe porțiuni din restul autostrăzii banda 2 este uscată, iar banda 1 plină de apă – probabil le-a ieșit bine panta pe banda 2.

Am făcut un timelapse accelerat 60x cu drumul Galați-București:

Și în încheiere pun aici din nou acest clip făcut în 2014 și găsit acum din întâmplare pe propriul canal. Făceam mișto de clasicele reportaje TV în care se aruncă apă în aer și pică înghețată pe jos:

asus s5507

    22 comentarii

  1. Neatza, ce-s boabele alea dinaintea fotografiei cu panoul cu “Presedentia …. ?

      (Citează)

  2. Eu inca nu inteleg cum de s-au format gheata atat de groasa pe copaci si masini. De unde a fost atata apa care a reusit sa inghete.

      (Citează)

    • Vezi că la meteo, de obicei, se mai vorbește și de umiditate. În Bucale, umiditatea sare de 70%, excepție vara, când tot peste 60% este..

        (Citează)

    • a facut doamne doamne un dus mai lung si a si uitat sa inchida apa.
      (uneori intru aici pe blog doar pentru comentariile lui Gaelex)

        (Citează)

  3. Si asa vor romanii sa plece in Canada. E bine sa se obisnuiasca din timp cu clima.

      (Citează)

  4. Evitați să mergeți pe sub copaci și pe sub balcoane/blocuri

    Adică evitați să ieșiți din casă.

      (Citează)

  5. sa vedem cum mai porneste electrica aia de acolo :))
    se descarca bateriile de la ger mai repede decat incarca.

      (Citează)

  6. Nu trebuie sa vină o furtună sau o ploaie înghețată ca bucureștenii să sune disperați la ISU când problema s-ar fi rezolvat dacă se suna in restul anului la ADP sau la Primărie.

      (Citează)

    • corect, este ceea ce am facut eu cu un copac uscat din fata blocului acum 2 veri.
      in cam 3 saptamani au venit cei de la ADP, l-au scos cu tot cu radacina si in locul lui au plantat un puiet care, ce sa vezi, nu mi-a distrus masina zilele astea.

      dar daca am ajuns ca orice fenomen meteo un pic mai serios sa il consideram calamitate, asta e, sa-i multumim lui Firea care inchide scolile si ne tine in casa cand bate un pic vantul.

      Apropo, ploaia ingheata nu e ceva extraordinar, daca cautati stiri pe google o sa vedeti ca la interval de aproximativ 1-2 ani tot avem ploaie inghetata (iar titlurile sunt, evident, “fenomen extrem de rar” :))

      ultima oara a fost ploaie ingheata in martie 2018, deci nici acum 1 an
      (nu pun linkuri ca intra comentariul in spam)

        (Citează)

    • Ati identificat bine vinovatul, ADP-ul pentru ca nu a armat in vara pomii cu fier beton, ca de altfel e ceva normal pentru un pom sanatos, fie si salcie, ca sa tina sute de Kg de gheata.

        (Citează)

    • da, pai ma gandesc oare de ce nu au cazut toti copacii, daca a fost asa o calamitate?
      sau de ce nu au cazut toti copacii batrani sau toti copacii tineri sau toti copacii de un anumit fel sau etc

      in loc de asta, au cazut copacii mai slabi, care fie erau complet uscati, fie erau partial uscati, indiferent de varsta sau de felul lor.

      caz in care evident ca vinovat e ADP-ul/ Primaria, ca el are responsabilitatea mentinerii copacilor in conditii bune de sanatate in Bucuresti.

      oare aia din tarile care au zapezi serioase cate jumatate de an, cum fac?
      nu au deloc copaci in oras sau le-au pus fier beton?

        (Citează)

    • uite pomii tai “sanatosi” cum se rup de la baza

      https://www.facebook.com/dianaculescu.ro/photos/a.1530318153697856/2237105539685777/?type=3&theater

      tot acolo vei citi si despre registrul verde, o baza de date in care ar fi trebuit inventariata starea de sanatate a fiecarui copac din oras

        (Citează)

    • @Marean ai auzit de proprietati ale lemnului? Normal ca au existat si pomi uscati care au cazut acum, insa in mare parte au cazut pomii de esenta slaba cum sunt salciile. Au aia in tarile nordice salcii?

        (Citează)

    • Lol
      Bine ma, au cazut salciile :-))) succes pe mai departe cu traitul in realitatea paralela

        (Citează)

    • Mare greseala sa-i arati cu argumente unuia ca tine ca bate campii. Cunosti vorba “prostul nu-i prost destul pana nu e si fudul”?

      Marean:
      Lol
      Bine ma, au cazut salciile :-))) succes pe mai departe cu traitul in realitatea paralela

        (Citează)

    • Tu nu ai adus nici un argument, tu doar ai facut o afirmatie nedovedita – aceea ca au cazut salcii. Eu nici nu cred ca am vazut salcii in bucuresti, in afara de herastrau/ alte lacuri, este complet aberant ce spui.

      Prostie este atunci cand crezi ca e suficient sa deschizi gura ca sa convingi pe cineva, indiferent ce rahat iese pe ea.

      Arata-mi o statistica facuta de cineva sau macar du-te tu si numara cati copaci au cazut si cati dintre ei sunt salcii si dupa aia o sa te cred.

      Pana atunci, aberezi grav si am impresia ca nici macar nu locuiesti in bucuresti daca ai putut sa zici o asemenea stupiditate, ca repet, in bucuresti in afara de zonele de lacuri nu am vazut salcii.

        (Citează)

    • Traiesti intr-o lume paralela, eu ti-am dat salcia ca exemplu pentru ca asta a cazut la mine in fata blocului. Ti se intampla des ca sa intelegi cu totul atceva decat ti spune?

        (Citează)

  7. Referitor la ultimele 2 poze, cu banda 2 uscata si banda 1 lucioasa; e un fenomen ce se intampla peste tot, inclusiv in alte tari cu autostrazi mai multe si mai bune:
    Traficul greu sta pe banda 1 unde toceste asfaltul si formeaza niste mici santuri de-a lungul axului drumului, pe unde trec rotile camioanelor. Santurile alea mici fac si asfaltul mai neted dar sunt si ca niste denivelari ce retin apa.

      (Citează)

  8. Cu ce cameră filmezi în trafic? Eşti mulţumit, ţi se pare utilă? Poate faci un review pe viitor

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus