un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestorePC GarageFlipSecomAltex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Ce-i interesant pe la CES 2019 – episodul 2

9 Jan 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Știrile de la CES continuă după episodul 1 de ieri.

PROCESOARELE INTEL ICE LAKE VOR VENI ÎN DECEMBRIE 2019

Mai știți arhitectura Sunny Cove prezentată de Intel în decembrie 2018? Acum au anunțat oficial că procesoarele ce vor fi construite în această arhitectură pe 10 nm vor sosi abia în “holiday season 2019”, adică decembrie 2019.

Ah, și e vorba de procesoarele pentru laptopuri. Ice Lake pentru desktop-uri vor fi lansate cândva după asta, în 2020.

Cred că acum este clar pentru toată lumea că Intel are probleme cu stabilizarea procesului de fabricație în 10 nm. Până la lansarea Ice Lake, vor mai trage încă un an de seria curentă, care-și are originea tocmai în arhitectura Skylake lansată acum câțiva ani.

Personal aștept Ice Lake pentru un upgrade, dar se pare că abia prin 2020 voi face asta, o veste bună pentru portofelul meu.

TP-LINK INTRODUCE ONEMESH

OneMesh pare a fi răspunsul TP-Link la funcția AiMesh de pe anumite routere Asus: routere obișnuite vor putea fi conectate între ele pentru a simula o rețea mesh, pentru că, în cuvintele TP-Link, “sistemele tipice de tip home WiFi sunt considerate ca fiind scumpe de către majoritatea consumatorilor”.

Încă nu se știe ce produse anterioare vor beneficia de un update de firmware ce le va adăuga funcția OneMesh, dar s-a zis despre Archer C7. TP-Link a lansat la CES și repetorul RE300 care suportă OneMesh.

Cu noul 802.11ax, numit și Wi-Fi 6, vine tare, TP-Link a anunțat o soluție mesh clasică pe acest protocol, numită Deco X10, noile routere Archer AX1800 și AX1500, plus repetorul RE705X. Practic, o mulțime de echipamente de rețea cu 802.11ax, dar până acum nu pot spune din memorie nici un dispozitiv client pentru ele.

ALIENWARE LANSEAZĂ UN MONITOR DE 55 DE INCHI

Eu zic că-i televizor, dar ei insistă să-i spună monitor de gaming. Este OLED, rezoluție 4K și refresh la 120 Hz – inclusiv la rezoluția 4K!

Asta sună foarte bine, iar tehnologia OLED le-a permis să-l facă și HDR.

Totuși, cum te joci la așa ceva? Nu cred că-l poți pune pe birou, la o distanță rezonabilă, ca pe un monitor de 24 de inchi. Poate că va fi util cu viitoarele generații de console de gaming, dacă vor rula la 120 FPS în 4K, dar momentan doar PC-urile pot ajunge la astfel de performanțe și cred că lumea preferă monitorul mai în apropiere de ei.

ADAPTOARE AUTO PENTRU GOOGLE ASSISTANT

JBL a lansat Link Drive, iar Anker a lansat Roav Bolt. Ambele fac cam același lucru: se alimentează de la brichetă, se conectează la telefon prin bluetooth, au microfon prin care poți da comenzi către Google Assistant și se pot integra cu boxele mașinii prin aux sau altă metodă.

Nu-i rău gadgetul, dacă folosești mult Google Assistant.

AUDIO-TECHNICA LANSEAZĂ NOI CĂȘTI CU ANULARE DE ZGOMOT

ATH-ANC900BT au mai multe microfoane cu care separă sunete pe și mai multe frecvențe și anulează și mai bine zgomotul ambiental. Bluetooth 5, 35 de ore autonomie, control tactil. Par a fi o pereche foarte bună de căști.

Mai sunt și alte modele lansate, linkul le detaliază și pe celelalte.

ALIENWARE AREA 51m ESTE UN LAPTOP UȘOR DE UPGRADAT

La CPU și placă video, ceea ce-l face destul de mișto. Nu-i subțire, nu are design Max-Q, ci arată mai degrabă ca vechile laptopuri de gaming, dar măcar așa carcasa este ușor de demontat.

Procesorul este unul normal de desktop (pe Z390), iar placa video folosește un slot mai mic dezvoltat de Dell, dar să presupunem că se vor găsi astfel de plăci în viitor, poate chiar de la Dell. Momentan este un RTX 2080 la bord. Cu un pic de noroc, se va putea upgrade minim 2 ani în viitor.

Îmi place că ecranul poate include un eye tracker Tobii. Mulți streameri folosesc așa ceva pentru a arăta audienței la ce zonă a ecranului se uită. Este destul de precis, mi-a plăcut tehnologia.

PANASONIC LANSEAZĂ TELEVIZORUL GZ2000

OLED 4K cu Dolby Vision și HDR10+, dar televizorul este special prin calibrarea foarte bună a culorilor, făcută de “one of Hollywood’s top colorists, Stefan Sonnenfield, who worked on Wonder Woman and A Star is Born”. Are și difuzoare orientate în sus, pentru o experiență Dolby Atmos mai bună.

Pare un televizor adresat mai degrabă celor ce lucrează în domeniul editării foto/video.

Panasonic GZ2000 featuring a custom-made Professional Edition 4K OLED panel

asus s5507

    6 comentarii

  1. Sunt curios daca stie cineva, toata tehnologia sony, panasonic.. a panelului OLED este LG sau au dezvoltat eu o tehnologie similara?

      (Citează)

  2. Mă bucură să văd că încep producătorii de routere să introducă funcții de genul …Mesh. Soluția de la Asus este foarte scumpă, în schimb soluția de la TP-Link s-ar putea să fie mult mai ieftină.
    Sperăm că vor face funcția disponibilă și pe routerele mai ieftine.

      (Citează)

    • De ce-i soluția de la Asus scumpă? E disponibilă gratuit pe diverse routere.

        (Citează)

    • Am mai citit acum, eu făceam confuzie cu Lyra, de asta am și spus că e scumpă soluția.
      Am citit acum mai mult despre asta și văd că sunt mai mulți care oferă firmware cu suport pentru Mesh…
      Ms frumos de info!

        (Citează)

  3. Interesant, multumesc pentru postare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus