►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Povestea orășelului Elwood, Illinois. Un mare hub de marfă a fost construit acolo, unde containerele sosite din port sunt descărcate, marfa depozitată și de acolo pleacă spre restul țării. Toate marile firme și lanțuri de magazine și-au făcut depozite acolo. 25.000 de camioane trec zilnic prin oraș. Promisiunile inițiale spuneau de creșterea economiei locale, dispariția șomajului și alte avantaje, dar orașul a ajuns falimentar.
Lista celor mai scumpe fotografii. Unele fotografii s-au vândut cu mulți bani pe la licitații. Unele nu musai pentru că sunt o realizare de excepție, ci și pentru că fotograful era suficient de celebru încât orice creație de-a sa să valoreze mult.
Ce urmează în bankingul digital în 2019. Autorul articolului știe destul de bine subiectul, așa că predicțiile sale sunt mai bune decât ale altora. Zice că Apple Pay va intra pe final de an în România, plus ceva noutăți despre internet bankingul unor bănci românești. Sunt chiar curios cum va fi Neo de la Banca Transilvania.
Patriarhul Kiril al Rusiei avertizează că folosirea smartphone-urilor va aduce anticristul. Biserică modernă, nu glumă!
Un mineral nou a fost descoperit. Până acum fusese găsit doar în meteoriții ce ajungeau pe Terra. Nimic senzațional, este un aliaj de titaniu, aluminiu și zirconiu.
Povestea tunelului de tren de sub Galați. Nu știam că pe sub oraș este un tunel de 770 de metri lungime construit în 1898.
Topul tehnologiilor utile. Pe locul 100 este mașina de muls vaci, deci este genul acela de top cu chestii care chiar ne-au schimbat viața, nu cu iPod.
Câștigătorii concursului de fotografie la nunți.
Show-ul de pe Netflix Tidying Up with Marie Kondo a convins mulți oameni să arunce chestii inutile din casă. Ne-am uitat și noi la el, dar mi s-a părut cam superficial, fără multe sfaturi despre cum să optimizezi și să arunci ce nu-ți trebuie.
Cel mai citit articol pe acest blog în săptămâna anterioară: Review: anul 20018, statistici despre blog și planuri de viitor.
Am făcut, după lupte seculare, un clip video cu Rolls-Royce Cullinan, pentru cei cărora simplul text nu le-a fost suficient:
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
14 comentarii
13/01/2019 la 8:52 AM
>fără multe sfaturi despre cum să optimizezi și să arunci ce nu-ți trebuie.
Am vrut sa comentez si la articolul cu ipod, dar am uitat. Mi se pare uau ca ai articole sigilate/doar desfacute pe care le tii in casa si ani de zile. De 2-3 ani m-am apucat mai serios sa scap de lucrurile inutile din casa. Daca nu il folosesc timp de max un an sau nu-mi aduce bucurie cand ma uit la el, it’s out. Fie il vand, fie il dau. M-a ajutat si cartea Mariei Kondo, pe care am citit-o acum cateva luni. E scrisa clar ca sa vanda, limbajul e enervant din cauza asta, dar unele sfaturi le-am gasit utile. Chiar mi-am reorganizat garderoba si am aruncat iar alte chestii datorita ei.
Irina(Citează)
13/01/2019 la 9:44 AM
Stai așa nițel, Apple mai e și bancă?!?
Rilache(Citează)
13/01/2019 la 9:56 AM
Interesant cu bankingul digital in 2019. Era de asteptat ca in 2019 sa vina un val de noutati in ceea ce tine de digitalizarea bancilor. Ce pot sa spun este ca in mare parte ma intereseaza ce se intampla cu ING, Revolut si Apple Pay. Sunt curios cum or sa mearga treburile. Cat despre Google Pay, tare am eu impresia ca in primavara asta vor face o surpriza in Romania.
eBogdan(Citează)
13/01/2019 la 10:13 AM
Nu aveam idee de tunelul de sub Galati. Perioada in care s-a realizat a fost, practic, perioada in care Romania moderna capata forma. Pacat ca, de atunci, nu am mai reusti sa recapatam acel suflu.
kilroy(Citează)
13/01/2019 la 10:58 AM
Americanii si-au distrus tara intr-un mod incredibil in ultimii 40 de ani.
Parintii isi permiteau o viata buna si siguranta financiara. Copiii lucreaza pana cad fara sa puna bani deoparte.
Si pentru asta e bine sa aveti sindicate, folks.
mac gregor(Citează)
13/01/2019 la 11:27 AM
20018?
Anonim(Citează)
13/01/2019 la 12:32 PM
Interesant articolul despre Galați, mi-ar fi plăcut o imagine de pe Google Maps sa vedem cam pe unde trece tunelul.
alex.petre(Citează)
13/01/2019 la 1:14 PM
Au sindicate in state. ia incearca sa gasesti un job in zonele controlate de ele, sa vedem daca poti fara sa intri in sindicat. Ah, nu poti sa intri in sindicat pt c anu mai sunt locuri? Upsi dupsi
KMean(Citează)
13/01/2019 la 5:58 PM
Sindicatele sunt metode prin care angajatii isi promoveaza drepturile, la fel cum si patronii au metode proprii prin care isi cresc drepturile.
Sa renunti la ele pentru ca nu sunt perfecte inseamna prostie. Inseamna sa te lasi cu totul pe mana unora. Care poate nu au nici o empatie fata de tine.
mac gregor(Citează)
13/01/2019 la 1:26 PM
Parcă nu prea diferă clipul cu prezentarea de filmarea din câmp a lui zoro…
Sau…
theSame(Citează)
13/01/2019 la 1:36 PM
16 ore om muncă pentru review* la 1 SSD, adică precum la AdGarage – schimbă piesa în juma’ de oră, 30 minute își ajută colegul +altele și se facturează 2,5 ore că așa e la catalog?
*Sper să rămână site de tehnologie, chiar cu devierile din zona politico-personală…
theSame(Citează)
13/01/2019 la 4:37 PM
lasa nu ti face atatea griji pt americani, avem destule si in curtea noastra.
Mihai(Citează)
13/01/2019 la 5:52 PM
a, categoric, si ce e mai trist e ca e mai usor sa vezi din exterior solutia, cand esti tu in cauza e mai greu.
mac gregor(Citează)
13/01/2019 la 6:01 PM
“Biserică modernă, nu glumă!”
asa e cand te impiedici de forma si nu mai poti sa vezi continutul.
trecand peste metafora, de ce ti se pare imposibil ca internetul sa concentreze informatia si chiar niste parghii de manipulare sub controlul unei anume parti?
si din “fruntea internetului” cat mai e pana la puterea absoluta.
si de acolo istoria ne spune ca se intampla numai lucruri bune, nu?
john2381(Citează)