►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Ceva mai repede decât estimau că vor face asta, a spus într-o postare pe LinkedIn managerul Revolut din România, Irina Nicoleta Scarlat. Noua țintă: 1 milion de utilizatori.
Cifra de 100.000 mi se pare extraordinară: sunt 100.000 de oameni ce au card Revolut și pot face plăți cu acesta, ba chiar și cu telefonul dacă-l înrolează în Google Pay (cică se poate). Spun extraordinară în contextul știrii de ieri privind cardurile emise de bănci: Raiffeisen are 490.000 de carduri de credit în piață, BNP Paribas/Cetelem are 470.000 și Banca Transilvania 410.000 carduri.
Teoretic compar mere cu pere. Cardurile Revolut sunt de debit, nu de credit, însă faptul că transferi bani dintr-un cont normal în cel Revolut, pentru a-i cheltui de acolo, mă face să nu văd mari diferențe față de sistemul cardurilor de credit (unde întâi cheltui, dar apoi transferi bani dintr-un cont normal pentru a pune la loc).
Estimarea mea este că în viitor Banca Transilvania va conduce topul cardurilor de credit. Unele avantaje ale Revolut se vor estompa, de exemplu împărțirea automată pe categorii a cheltuielilor sau transferul rapid de bani între prieteni, doar pe baza numărului de telefon al acestora. Banca Transilvania, de exemplu, a adăugat recent prima funcție în aplicația lor BT Pay, iar pe a doua o au mai multe bănci de ceva vreme.
Culmea este că majoritatea acestor funcții sunt de fapt dezvoltate de VISA și Mastercard. Eu le-am văzut demonstrate acum vreo 4 ani la un târg de tehnologie, iar băncile trebuie doar să depună minimul efort de a le integra în propriile aplicații. Inclusiv împărțirea pe categorii a cheltuielilor se face pentru că fiecare POS din piață este de la început pus într-o categorie sau alta, asemănător cu a avea un cod CAEN de activitate, așa că orice procesator de plată și orice bancă emitentă de card știe pe ce ai cheltuit banii; trebuie doar să aleagă să-ți spună și ție asta într-un raport frumos formatat.
Observați mai jos codul MCC al tranzacției, de unde banca își dă seama pe ce ai dat banii.
În acest aspect, se remarcă rapid ce benefică a fost concurența Revolut și prin ce îmbunătățiri au trecut aplicațiile de Mobile Banking în ultima perioadă, de la BT Pay și Homebank și până la George. Asta face un element disruptor în piață, îi trezește la viață și pe greii care rămăseseră în urmă.
100.000 de utilizatori Revolut, dar sunt curios câți folosesc activ serviciul, nu doar l-au activat pentru că era promoție. Mai mult, sunt curios câți folosesc pachetul Standard (care-i gratuit, în anumite limite) sau au trecut la Premium sau Metal, care costă 30 și respectiv 55 de lei/lună.
Revolut vine cu avantaje precum rată de conversie foarte bună când plătești ceva în străinătate și o rapiditate în activarea contului, plus o aplicație modernă. În același timp, băncile vin cu alte beneficii, de exemplu un card Visa Gold îți dă acces în lounge-ul business din Otopeni pentru două persoane, o chestie binevenită atunci când urmează să călătorești. Fiecare știe mai bine ce fel de serviciu îi este necesar.
Sunt curios dacă rata bună de conversie pentru plăți în valută te poate ajuta dacă faci des plăți către Google, Facebook, Adobe, Twitch, Patreon și alte servicii ce-ți iau banii în valută. Ar fi de studiat oportunitatea unui astfel de card pentru asemenea plăți, plus pentru deplasări în străinătate.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
73 comentarii
05/12/2018 la 2:52 PM
BT sper sa moara cu comisionul lor de transfer in revolut. desigur, smecheras romanul ca de obicei ca isi facea rulajul, dar eu chiar foloseam legit treaba aia…
oricum toate bancile sa o ia la vale, sunt pe sistemul comunist si se misca lent, chiar si cu ‘inovatiile’ astea de care zici si tu ca erau de 4 ani cel putin, dar pana sa apara ceva concurenta nu au miscat un deget.
ing cand face iar mentenanta, ca nicaieri nu am vazut probleme mai mari si mai dese.
Mihai(Citează)
05/12/2018 la 3:43 PM
Comisionul de la BT nu e doar pentru cardurile de credit?
Catalin(Citează)
05/12/2018 la 3:46 PM
Eu am auzit ca acel comision la cardurile de credit a fost cerut chiar de catre Revolut pentru ca nu le convenea ca banca locala sa le aplice lor comisionul. Asa ca acum banca locala l-a transferat la utilizator. Astfel se explica si tacerea lor la anunturile facute de bancile locale.
Carmen(Citează)
05/12/2018 la 2:52 PM
Eu tocmai am optat pt un Flying Blue standard de la bt special sa adun mile. Sunt curios daca la un anumit prag pot intra in lounge sau trebuie premium din prima.
Razvan C(Citează)
05/12/2018 la 9:17 PM
În lounge intri dacă ai card Visa Gold, nu contează dacă ești în pachetul Standard sau Premium de la BT, din câte țin minte.
nwradu(Citează)
05/12/2018 la 2:53 PM
Cumpar destul de multe chestii intr-o luna (jocuri, aplicatii desktop sau pentru telefon, abonamente etc.). Cand tragi linie ramai cu niste lei in plus.
Am luat unul si pentru sotie, unul dintre ele fiind numai bun pentru baiatul meu.
I-l alimentez cu o suma lunar, iar el se incadreaza fix in banii aia.
M se pare o idee extraordinara si chiar si varianta de jos este extrem de utila.
Alexandru(Citează)
05/12/2018 la 2:59 PM
Se tot lauda Revolut ca vor avea si ei acces in lounge-uri, dar nimic concret.
Rares(Citează)
05/12/2018 la 3:00 PM
Atat teoretic cat si practic compari mere cu pere.
Cand cheltui de pe cardul de credit cheltui bani care nu sunt ai tai si pe care TREBUIE sa-i pui inapoi, in rate sau integral.
Cand cheltui din Revolut cheltui bani care sunt ai tai, doar ca-i muti dintr-un card in altul.
Nu e deloc aceeasi chestie. Pe langa asta, daca nu platesti la timp banii de pe cardul de credit te pricopsest cat porcu de craciun. Daca nu pui bani pe cardul Revolut nu patesti nimic. Dead simple.
230v(Citează)
05/12/2018 la 3:02 PM
Atat teoretic cat si practic compari mere cu pere.
Cand cheltui de pe cardul de credit cheltui bani care nu sunt ai tai si pe care TREBUIE sa-i pui inapoi, in rate sau integral.
Cand cheltui din Revolut cheltui bani care sunt ai tai, doar ca-i muti dintr-un card in altul.
Nu e deloc aceeasi chestie. Pe langa asta, daca nu platesti la timp banii de pe cardul de credit te pricopsesti cu dobanda cat porcu de craciun. Daca nu pui bani pe cardul Revolut nu patesti nimic. Dead simple.
230v(Citează)
05/12/2018 la 3:07 PM
Ajuta putin la platile in valuta. Am platit trial-ul de Spotify Premium – 1 euro, la curs de 4,63 si tin minte ca in ziua aia era 4,66. Inca nu am apucat sa il testez in afara din pacate.
Cosmin Gherlan(Citează)
05/12/2018 la 3:10 PM
Mda daca nu m-ar comisiona BRD cu 1.45% pentru conversia valutara as fi foarte fericit. Am cont Revolut in RON, cer tot RON de la BRD si ei imi platesc suma catre revolut la care adauga 1.45%. Probabil ceva o plata RON-EUR-RON – probail ca merge la catedrala mizeriei neamului.
Revolut insa este foarte OK.
cpromano(Citează)
05/12/2018 la 3:13 PM
nu doar teoretic compari mere cu pere, ci si practic.
conform stirii de ieri, in romania sunt undeva la 2.8 milioane carduri de credit, deci Revolut a ajuns cu cardurile de debit la vreo 3% din aceasta cifra.
daca insa comparam corect, cu cardurile de debit din piata, care sunt 14.3 milioane (sursa http://www.bnro.ro/Indicatori-plati-5291.aspx) vedem ca cota de piata a Revolut este de 0.7%
deocamdata nu sunt impresionat, mai ales ca a fost un novelty effect care probabil a si disparut, dupa cum zici si tu.
cat despre rata buna de conversie, zau daca inteleg ce vrei sa spui…
de exemplu la vanzare bancile au curs in medie cu 1% mai mare decat BNR, si variatia maxima intre ele fata de media cotatiilor lor este +/- 0.5%
sursa https://www.conso.ro/curs-valutar-cont-curent
nu stiu ce curs ofera Revolut, dar ma indoiesc ca este mai aproape de cursul BNR, ca ala e un curs teoretic, nimeni nu tranzactioneaza la ala, iar o marja de +1% peste BNR este ceva normal, adica nu as spune ca bancile din Romania au cursuri proaste
Marean(Citează)
05/12/2018 la 3:27 PM
Revolut ofera curs SPOT.
M(Citează)
05/12/2018 la 3:47 PM
spot se refera doar la perioada de decontare (T+2) ceea ce in sine nu spune nimic despre valoarea lui.
cursul BNR de exemplu este un curs spot.
cursurile de la banci sunt cursuri Today, adica decontare in aceeasi zi si de obicei sunt mai mici decat cursul spot in conditii de dobanzi pozitive
dar diferenta e f mica pt ca dobanzile la leu si euro sunt f mici iar perioada e doar 2 zile, asa ca pentru scopul nostru nu conteaza
de exemplu pentru un curs spot de 4.6, cursul today in conditiile actuale de dobanda pt 2 zile ar fi undeva la 4.5994, adica o diferenta de 0.013%
Marean(Citează)
05/12/2018 la 3:53 PM
spot se refera la perioada de decontare (t+2), asta nu spune nimic despre cat este cursul.
cursul BNR e tot spot.
cursurile de la banci sunt today, dar diferenta e minuscula fata de spot, nu conteaza pt scopul nostru.
Marean(Citează)
06/12/2018 la 3:59 PM
Pentru cei neinformati:
6 Dec 2018
Curs EUR
– ING pentru tranzactii online: 4.8174
– BNR: 4.6556
– Revolut: 4.6616
La 100 EUR de cumparaturi online cu cardul, sunt 15 lei diferenta in favoarea Revolut fata de ING
vladutz(Citează)
05/12/2018 la 3:15 PM
Am folosit cardul Standard pana acum la 2 plăti în locuri unde aveam mai putina încredere ca pot plăti cu cardul
Prima data în Doha unde conversia a fost 0.8820QAR/RON fata de 0.88830 cât era raportul BNR. Iar pentru a doua plata în Thailanda. Aici conversia a fost de 7.9376 BHT/1 RON fata de 7.9967 cursul BNR. Per total sunt mulțumit mai ales ca îl pot folosi ca un soi de ‘cartela prepayed’ depun fix cât știu ca urmează sa folosesc tocmai pentru a da datele contului/cardului principal.
Cristi(Citează)
05/12/2018 la 3:27 PM
nu merge inca in google pay in tara noastra
Laci(Citează)
05/12/2018 la 10:34 PM
Ba merge, trebuie să faci sideload la apk și să îți adaugi cardul de Revolut acolo. Folosesc zilnic Google Pay în România pentru plățile cu telefonul la POS-uri.
ov1d1u(Citează)
05/12/2018 la 3:29 PM
Si inca o chestie, poti sa folosesti cardul revolut ca si card de credit daca il alimentezi de pe un card de credit, eu asa il folosesc
Laci(Citează)
05/12/2018 la 3:34 PM
Tot de debit e ca revolut nu iti da tie niciun ban. Nu te crediteaza cu nimic. Tu pleci de pe 0 cu el si ajungi tot la 0. Datoria o ai la banca de unde ai creditu’, nu la revolut. Ce e asa greu de inteles?
GabrielG(Citează)
05/12/2018 la 3:35 PM
Eu castig ~150 lei lunar (fata de ING) doar din faptul ca primesc salariul in euro direct in Revolut.
Pe langa asta destul de multe cumparaturi pe Aliexpress/Amazon.
Deci intr-un an si ceva de cand am deschis am castigat ceva cu Revolut..
Plus Google Pay (fara pin si peste 100ron, poate unora nu le-ar placea, dar mie da)
Plus incarcarea Revolutului din Raiffeisen credit card unde mai iau si puncte Vodafone (I know, asta e cam urat din partea mea, dar probabil nu va mai merge mult odata cu “desteptarea” BT-ului)
Per total, sunt foarte multumit de Revolut
Radu(Citează)
05/12/2018 la 3:38 PM
Merge daca iti pui direct apk-ul Google Pay. Eu am reusit..
Radu(Citează)
05/12/2018 la 4:18 PM
poti sa ne trimiti un tutorial?
Laci(Citează)
06/12/2018 la 2:02 AM
@Laci poate te ajută https://www.isay.ro/google-pay-in-romania-prin-revolut/
ionică(Citează)
05/12/2018 la 3:46 PM
Revolut schimba si modul in care calatoresti. Plata cu cardul peste tot, cu split bill usor si evidenta tranzactiile.
Plus functiile de securitate care sunt foarte utile.
Catalin(Citează)
05/12/2018 la 3:55 PM
La cumpărăturile de pe Amazon, plătite în euro sau lire, economia e de undeva la 5-6% față de cursul de schimb pe care mi-l oferă Bezos.
Dan Pandrea(Citează)
05/12/2018 la 9:45 PM
Decat ala oferit de bezos, mai bine ala dat de banca
C(Citează)
05/12/2018 la 4:04 PM
– n-am mai cheltuit un leut in afara tarii de pe cardurile bancare, nici cand am iesit, nici cand platesc online
– am schimbat uneori cu curs mai bun decat la BNR
– am cerut oferta la ING ca sa schimb niste bani, a fost hilar
– am economisit subscription-ul la Revolut pentru cativa ani de-acu incolo
– burnerele sunt o chestie foarte misto
N-o fi revolut miezul din fanta, dar daca nu se repliaza bancile, in cativa ani raman fara paine lejer.
add(Citează)
05/12/2018 la 4:14 PM
Depasind deja limita de cash la Revolut, am scos vineri bani in strainatate de de la un bancomat de pe un card ING ce se lauda ca n-are nici un comision nici un strainatate. Cursul valutar calculat de ING pe tranzactia asta? Un modest 4.8191 lei/Euro.
BT ia de pe cardurile in lei ca comision de conversie valutara de 2%.
Deci traiasca Revolut!
Iulian(Citează)
05/12/2018 la 4:20 PM
nu inteleg de ce nu folositi carduri in valuta emise de banca voastra pe care le alimentati cu valuta din contul in lei la cursul bancii – ar fi exact ca la revolut.
daca vrei sa scoti euro in strainatate de la ATM de pe un card in lei, da, va fi un curs prost.
daca in schimb scoti de pe un card in euro, la banca mea de exemplu (raiffeisen) nu mai e nici un comision.
la fel valabil pentru plati pe internet – eu nu platesc niciodata pe internet cu cardul in lei, tot timpul cu cardul in valuta.
Marean(Citează)
05/12/2018 la 4:30 PM
pentru ca cursul la care cumperi euro e la fel de prost ca ala de conversie
add(Citează)
05/12/2018 la 4:37 PM
n-are cum
tocmai am scris mai sus, cursurile la banci sunt in medie 1% peste BNR
daca ai revolut, zi-mi si mie de curiozitate cu cat cumperi euro din lei acum, ca pe site nu gasesc
si verificam as
Marean(Citează)
05/12/2018 la 4:51 PM
4.6588 variaza constant. cum am zis, am schimbat si la pret mai bun decat e pe BNR
Pe raiffeisen e 4,7150
add(Citează)
05/12/2018 la 4:58 PM
Am făcut un calcul scurt comparativ cu ING, pentru cursul Euro. Diferența este de ~1.2%, în plus la ING la cumpărare. 100 lei Revolut = ~101,2 ING
Big T(Citează)
05/12/2018 la 5:09 PM
ok, e intr-adevar mai bun, iar daca zici ca variaza inseamna ca e chiar cursul real time din piata interbancara peste care mai pun si ei ceva, dar pare ca intr-adevar pun mai putin decat bancile.
faptul ca e curs real time + marja explica si de ce ai schimbat mai jos decat BNR-ul, dat fiind ca BNR e cursul de la ora 13.00 de ieri si daca intre timp cursul pe piata a scazut, asta se va vedea in BNR de-abia peste 1 zi
pretty cool.
inca nu mi se pare un motiv suficient de bun sa-mi fac, pe de o parte diferenta nu e mare la ce sume in valuta rulez eu iar pe de alta parte sunt sigur ca isi vor trage si ei comisioane la un moment dat (daca nu o fac acum), pentru ca acum e faza de achizitie de cota de piata, insa pe termen lung nu au cum sa traiasca…. dar e bine de stiut.
Marean(Citează)
05/12/2018 la 4:19 PM
Abia astept sa bage credite, sa arunc toate cardurile romanesti la gunoi.
HUA BT, Raif, Uni, Cebr si compania!
Bogdan(Citează)
05/12/2018 la 4:28 PM
Neplacut este ca anumite banci (unicredit e una din ele) transforma RON in EURO desi se transfera RON catre Revolut.
Nicu(Citează)
05/12/2018 la 4:34 PM
Descarca apk de pe apk mirror și dai doar next next și e gata.
razorsbk(Citează)
06/12/2018 la 1:00 PM
Imi spune despre cardul de Revolut ca nu poate fi folosit la plati la comercianti … si nu se activeaza plata cu Google Pay.
Cosminnn(Citează)
06/12/2018 la 1:04 PM
Am folosit cardul Mastercard Revolut.
Cosminnn(Citează)
05/12/2018 la 4:50 PM
pt cumparaturi fizice si scos cash numai pe acesta il folosesc – strict cat am nevoie transfer din cardurile fizice din RO
nu recomand totusi pentru cumparaturi online – daca ai vreo problema – suportul e ca si inexistent
mie mi-au intarziat plata cu 3-4 zile , mi-au blocat banii dar nu au efectuat tranzactia la timp ….
plus ca orice suma in conturile revolut nu este garantata !!!
MARIAN(Citează)
05/12/2018 la 7:12 PM
Suportul revolut răspunde în 1-2 ore. Scrii live agent și primești notificare cand îți răspunde cineva.
mario(Citează)
05/12/2018 la 9:00 PM
Asta e o abureala de doi bani. Suportul e foarte profi si in cateva ore maximum rezolvi orice problema lejer, pe chat, de pe telefon. Nu mergi la sedii, nu stai de vorba cu prosti la telefon care te intreaba cum o chema pe mama ta cand era fata etc. Strict la obiect, profesional 100%. Nu mai dezinforma te rog, am apelat de mai multe ori la suport si nu am avut nicio problema. Aaa… da, trebuie sa stii cat de cat engleza, ca sa explici ce ai nevoie, nu e pentru tata Floarea…
eLectorul(Citează)
05/12/2018 la 10:39 PM
Am apelat o singură dată la suportul celor de la Revolut când făcusem top up și fusesem taxat de două ori deși banii intraseră doar o dată. Au răspuns cam în 20 de minute cererii mele fără a putea însă rezolva problema sugerându-mi să îmi contactez banca emițătoare cardului de pe care am făcut top up.
A fost în ziua aia când cei de la ING dublaseră tranzacțiile, deci nu le pot imputa nimic celor de la Revolut, dar experiența cu suportul lor a fost una bună, oricum.
ov1d1u(Citează)
05/12/2018 la 5:10 PM
Marean, cardurile in EUR la banci au comisioane nesimtite, la Revolut e zero, la orice valuta.
Google Pay nu merge intr-o configuratie standard ca sa zic asa.
In primul rand ca trebuie APK-ul luat din surse dubioase, sa zicem apk mirror.
Apoi, doar anumite carduri merg inrolate; eu am Mastercard si VISA si nici unul nu a mers inrolat, asa ca platesc in continuare cu ING Pay.
In concediu am platit cu Revolut peste tot, fara comisioane de neam prost la ING.
Cand vreau sa pun bani in avans la credit, ma scuteste de un drum la bancomat sa scot bani, apoi un drum pana la cateva case de schimb care sa se planga ca nu au mai mult de 500 de euro, apoi inapoi la banca unde am credit ca sa-i depun la ghiseu. Fuck that :)
Pyro(Citează)
05/12/2018 la 5:14 PM
https://thegadgetist.ro/cum-sa-activezi-google-pay-pentru-cardul-revolut/
Radu(Citează)
05/12/2018 la 5:23 PM
Niste cifre legat de curs:
Curs BNR:4.6620
Curs Revolut vanzare:4.6542
Curs Revolut cumparare:4.6493
Curs ING vanzare:4.7011
Curs ING cumparare:4.6081
Iar astea sunt doar de la euro, daca vizitati o tara mai exotica, calculul e un pic mai complex intrucat banca face conversia de la moneda locala in euro, vorbesc de ING pe card de ron, nu stiu cum e la EUR, dar banuiesc ca au un curs asemanator.
Sumele va las pe voi sa faceti calcul, am facut o medie de economisire a banilor si subscriptia este platita deja, plus ceva banuti extra. Am card premium, folosit pana acum in Europa si chiar prin niste tari unde euro nu era moneda de baza, deci se merita cu prisosinta daca te plimbi prin afara tarii. Sunt niste limitari la niste automate de benzina unde trebuie sa pre autorizezi retragerea de bani, am intalnit in Polonia si in Finlanda, dar pot trai cu asta.
A doua chestie care imi place exista posibilitatea de a face un card virtual de unica folosinta, plus emiterea rapida de carduri virtuale cate vrei tu.
Nu-l vad ca pe un replacement de card de salariu pana cand nu au licenta bancara, ci mai degraba pe un card ce-l folosesti cu preponderenta in concedii. Sunt tentat sa iau cardul metal, dar numai daca ar face scoaterea de bani de la un atm la echivalentul sumei de 1000 de euro nu 600 cat este acum.
Asdad2005(Citează)
05/12/2018 la 5:45 PM
Corect, nu merge la benzinarii cu autoservire.
Aveti grija cu cardul de metal introdus in bancomate, ca fiind mai greu, daca mecanismul nu e solid e posibil sa nu mai iasa.
add(Citează)
05/12/2018 la 6:40 PM
@Add
Mersi de precizari, voi spune pas atunci.
Inca o chestie utila pe care am gasit-o este folosirea cardului virtual revolut pentru activarea sky sports prin nowtv avand in vedere ca iti trebuie un card de uk.Asta daca exista vreun om care vrea sa urmareasca premier league sau f1 la niste oameni profesionisti nu glumele de la noi.
Asdad2005(Citează)
05/12/2018 la 5:43 PM
Da, şi eu folosesc varianta free pentru plăţi online. În special pentru PlayStation Store unde aveam mereu probleme cu cardul ING, trebuia să-i sun ca să-mi dea acces etc.
Am câştigat câţiva lei per tranzacţie, probabil sub 100 de lei în total.
Plus că mai e şi partea de securitate, pot să-mi dau datele cardului fără stres pe orice site.
Sincer să fiu cred că e mai degrabă un confort psihic.
hoinaru(Citează)
05/12/2018 la 6:24 PM
GPAY nu merge pentru carduri VISA, merge pentru Mastercard.
Folosesc Revolut de vreo 1.5 ani si am rulati cam 15k euro prin el. Servicul e acum stabil si are multe functii, la inceput pica des si te trezeazi ca nu merge procesatorul cand iti e lumea mai draga.
Recomand sa aveti mereu un card de backup
L!nuX(Citează)
05/12/2018 la 6:38 PM
Ok, daca intrati pe ing.ro in sectiunea Curs Valutar o sa vedeti ca pentru Euro e un curs special la platile cu cardul in valuta (POS, Online sau ATM), care este cu 2% mai mare decat cursul standard al bancii si cu 3-4% fata de cursul BNR. Acest curs special de schimb a intrat in vigoare cand au scos comisionul de retragere de la bancomatele altor banci (oriunde in lume :)) ).
Daca inainte aveai comision fix de 1%, acum comisionul penduleaza intre 3 si 4% la orice plata/retragere in valuta facuta cu cardul in lei.
Asadar comisionul a crecut de vreo 3 ori. Asta e mica/marea lor pacaleala. Nici nu se poate compara cu Revolut.
Croif(Citează)
05/12/2018 la 7:20 PM
Eu am folosit cardul în general în țările care nu au ca monedă Euro. O chestie care încă nu e activă la nicio bancă de la noi este faptul că ai un card și 10 conturi în diferite valute.
Îl folosesc și în țară, mai mult pentru plăți online – card virtual pentru site-urile mai dubioase – și blocat când nu e folosit.
mario(Citează)
05/12/2018 la 8:23 PM
Nu merge cu Google Pay.
Daniel(Citează)
05/12/2018 la 9:18 PM
M-am luat după asta https://www.revoblog.ro/plati-google-pay-romania-revolut/
nwradu(Citează)
05/12/2018 la 9:34 PM
Am și eu revolut varianta free. Am folosit-o de câteva ori și în total am câștig de peste 300 de lei, rulați am cred ca vreo 5k euro, dar mulți din ei au fost datorii plătite de către colegi, eu i-am mutat pe urma pe ING, de cele mai multe ori ca să ii scot cash.
Am avut carduri și conturi la. BCR, am renunțat la tot, inafara de contul în care îmi plătesc rata. Tot asa am renunțat la brd, banc post (pe când mai exista).
Am și BT. Folosesc cardul de credit în fiecare luna, am câștiguri în 6 ani de zile de vreo 2k puncte în lei, deci comisionul de administrare de 40 de lei pe an l-am scos lejer. Card de debit nu am, nu folosesc și mi-a fost și lene sa îl mai ridic de la banca.
Mai am și ING. Cont lei pt pf și pfa, și cont euro pf. Aici e o întreaga discuție :). Cardul de pfa nu l-am folosit, am renuntat la el ca să nu mai plătesc comision. Comisionul pt contul de pfa îl rezolv cu 5 transferuri în alte conturi, deci fac 5 transferuri în contul personal, 4 de 1 leu :)).
Contul și cardul de euro la ING… Plătesc 2 euro pe luna pentru cont! Cardul e gratuit cică. Mai bine era invers, ca și acum 2 ani, nu aveam card și nu plăteam comision :)). La retragere în euro îmi ia 0.5% deci mult, părerea mea.
Contul în lei îl folosesc la fel mult, iau salariul pe el și platesc în România. Mai bine zis magazine din România. Dacă vrei sa plătesc extern sau în euro, folosesc revolut, înainte foloseam bt, pt ca ING sunt tigani și iau comision. Exemplu : cumpărat bilet la wizz, selectat lei. ING a zis ca wizz e din Ungaria, deci trebuie sa le plătească euro, asa ca a făcut un schimb din leii de pe site în euro, la cursul lor. Bun. Pe urma a văzut ca am șont în lei, un alt schimb din euro trimiși la wizz către leii din contul meu. Normal, la cursul lor.
Liviu(Citează)
05/12/2018 la 11:31 PM
Am incercat asta acum. Imi spune ca tioul de card nu poate fi folosit pentru plati in magazine pentru ca functia nu e suportată de bancă. Ceva sugestii?
Catalin(Citează)
05/12/2018 la 11:37 PM
Nevermind, merge pe Mastercard. Eu am Visa.
Catalin(Citează)
05/12/2018 la 11:34 PM
Experientele mele cu Revolut. Nota:folosesc BCR pentru ca acolo primesc salariul. 1) Ca sa transfer bani în afara tarii (cum este cazul pt Revolut!), BCR ma comosioneaza cu 10 EUR!/tranzacție. Pentru plățile cu cardul, Conversia RON-EUR la BCR este 2%+conversia la cursul BNR. Aceasta înseamnă că pentru a egala plata cu cardul BCR, trebuie sa am cheltuieli de 500 EUR. 2) am făcut o plata la un comerciant. După un timp, comerciantul mi-a refuzat plata iar banii mi s-au întors în cont. După 1-2 zile (s-a petrecut noaptea) comerciantul a putut sa îmi debiteze cardul, deși acesta era blocat cu limita de cheltuieli pusă.
eu din EU(Citează)
06/12/2018 la 2:07 AM
Revolut ofera zilele aceastea gratuit cardul fizic si prietenilor “Christmas is one of the biggest travel and shopping periods of the year, so we’ve decided to extend our free card offer for all your friends and family until Christmas Day! Ho Ho Ho! ”
Greu e insa sa-i faci pe prieteni sa priceapa utilitatea acestui serviciu inovativ de banking in conditiile de reticenta maxima fata de achizitiile online , multi nu au cumparat o aplicatie apk sai ipk vreodata.. nu mai zic de cele de windows..
Apropo Google Pay daca e inca prohibit in RO sau fals incompatibil cu unele telefoane se poate instala manual de pe apkpure’com sau altele similare..
Petronius(Citează)
06/12/2018 la 6:49 AM
Am card de debit ING Visa Electron. Nu vad de ce as face Revolut, daramite sa platesc suplimentar pentru asta.
Gaelex(Citează)
06/12/2018 la 8:21 AM
Dacă citești prin comentarii vezi destule motive. Dacă nu ți se aplică nimic, aia e. Totuși nu trebuie să plătești nimic pentru el.
mario(Citează)
06/12/2018 la 8:55 AM
Și eu am o mașină roșie. Nu vad de ce mi-aș face revolut.
Costin(Citează)
06/12/2018 la 11:05 AM
Marean, daca nu stii cum functioneaza cursul valutar la bancile din Romania, nu mai intra in detalii inutile. Important este ca Revolut ofera curs mai bun decat orice banca din Romania, indiferent de tipul tranzactiei si momentul decontarii ei. Cu o mica observatie: grija mare la Revolut pentru ca in weekend practica un curs putin mai mare decat cel obisnuit (dar chiar si asa e mai mic decat ce ofera bancile din Romania). Apoi mai apare problema unor banci care comisioneaza platile catre Revolut (doar de pe card de credit) sau care ofera puncte de fidelitate in cazul platilor cu cardul (s-ar putea ca si acestea din urma sa comisioneze platile catre Revolut). Apoi mai sunt banci care intermediaza plata la comerciant (Revolut) folosind schimbul RON -> EUR si EUR -> GBP (sau direct RON -> GBP) in loc sa trimita direct RON catre Revolut. Asa ca la momentul decontarii tranzactiei s-ar putea ca in loc de 50 lei care au ajuns la Revolut sa fie luati de pe contul curent 50.87 lei. Dar asta e valabil pt orice plata in alta valuta (ex: daca vrei sa cumperi de pe aliexpress sau amazon in USD). Apoi, Revolut mai are un atu: imaginati-va ca mergeti in Japonia, Coreea, ceva prin Asia. Veti folosi cardul in lei emis de o banca din Romania? Bine, eu am folosit Revolut prin tari ca Bulgaria, Polonia sau Norvegia (la astia din urma nici n-am vazut cum arata banii lor, pana si la buda scoteam cardul). Daca foloseam carduri in LEI sau EUR emise de banci romanesti, ieseam in pierdere!
Danyzus(Citează)
06/12/2018 la 4:09 PM
pentru ca e mai simplu sa umbli cu un singur card bun la toate, decat sa ai cate unul pentru fiecare valuta:
– costuri de administrare cont & card (2-4 EUR/luna/cont)
– bataie de cap la administrare (muta banii prin mai multe conturi, schimba-i in diferite valute, etc)
Daca aduni toate costurile, iese mult mai favorabil cu Revolut (chiar si pe variantele paid)
vladutz(Citează)
07/12/2018 la 2:28 PM
vad multe comentarii in contradictoriu, asa ca nu stiu care e ok sau nu. un exemplu de astazi:
– cont revolut, ron, 50 lei depusi
– cont revolut, eur, vreo 2 eur disponibili.
– card principal BCR
– am facut top-up 75 ron, george imi spune exact 75 ron, comision 0 la aceasta tranzactie.
– facut cumparatura online pe bookdepository, in valoare de 21.31 eur, prin cardul revolut.
acolo imi apar luati 21.31 eur, mai exact, pentru ca a luat din contul de ron, 99.24 ron.
– initial am vrut sa cumpar prin paypal, asta imi zicea de 104 sau 107 ron initial…
– nu am remarcat comisioane la top-up din bcr.
– sotia are brd, a vazut comision 4 ron la fiecare top-up (nu mai stiu cu cat facea top-up)
– in afara tarii prefer sa pun bani pe revolut si sa il folosesc. nu am carduri in valuta la banci romanesti.
d.orin(Citează)
08/12/2018 la 8:22 AM
Default PayPal face conversia lei-valută la cursul lor, dar poți seta ca conversia să se facă de către bancă, nu de către PayPal, la un curs mult mai avantajos. Treaba asta e și la Amazon
AndreiK(Citează)
07/12/2018 la 3:11 PM
Merge doar cu cardurile MasterCard din prima transa care aveau BIC de UK. Cu ultimele carduri MasterCard transmise catre clientii din Romania nu mai merge.
Alt Radu(Citează)
14/12/2018 la 8:14 PM
Na că și-au tras și licență bancară.
https://blog.revolut.com/we-got-a-banking-licence/
AndreiK(Citează)
23/01/2019 la 7:23 AM
Tarif 7 lire pe luna, trebuie sa cheltui mai mult de 185 de euro pe luna cu Amazon, STEAM, Asos etc. ca sa recuperez acest cost. Sa zicem ca se poate intampla, am comanda Sports Direct de 186 euro adunata cu prietena.
Am dezinstalat aplicatia cand mi-au cerut dovada ca sunt roman, permis de conducere sau altceva. Nu m-am tampit sa dau acte oficiale unei firme obscure aparute dupa ultima ploaie.
Gaelex(Citează)
23/01/2019 la 9:06 PM
Cum imi sterg contul? Vreau sa ma asigur ca imi sterg toate datele, inclusiv pozele la CI.
Nesimtire maxima, dupa poza la CI mai vor si selfie cu tine, ca sa te verifice ca semeni cu cel din poza. Ca ti se vad ochii, daca ai ochelari.
Bataie de joc, nu e pentru mine mizeria asta. Pentru altii mai prosti, dispusi sa isi dea toate datele unei companii obscure, nu am nici o garantie ca nu le folosesc in scopuri ilegale.
Gaelex(Citează)
25/03/2019 la 9:50 PM
Unul dintre prosti iti cere iertare pt ca au ajuns sa te enerveze atat de tare.
Sincer, imi pare rau atunci cand ceva care mie imi e de folos, enerveaza pe altii.
Eu folosesc “mizeria”, nu prea des, dar nici nu-l tin de mobila.
Si a’propos de confidentialitate si viata privata.
Ai cumva un telefon cu Android? Ai cont la Google? Dar la Apple?
Ai idee de cate ori mai precis este profilul pe care ni-l construiesc ei pe baza informatiilor pe care le au la dispozitie in telefoanele noastre, decat claritatea pozei de selfie pe care o trimiti la Revolut?
Aaa, am uitat… Astia sunt Google, Apple… Sunt nume grele, nu o companie obscura.
Asa ca la ei nu se pune. Au piua!…
Iti urez succes.
Noroc ca prostia nu se ia, pt ca te-ai invartit printre cativa prosti pe aici…
Catalin(Citează)