un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Review: Acer Spin 3, laptop convertibil

27 Dec 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Nu decapotabil, dar ecranul se dă peste cap, că are balamale de 360 de grade, și poate deveni o tabletă. Mi-a plăcut modelul, Spin 3 se înscrie în tendința observată de ceva vreme la Acer de a face laptopuri cu design plăcut și calitate mult mai ridicată a materialelor.

Specificații Acer Spin 3 SP314-51:

  • Core i5-8250U la 1,6 GHz
  • 8 GB memorie RAM tip DDR4, lipit direct pe placă, nu poate fi extins
  • stocare 240 GB pe SSD și HDD de 1000 GB
  • ecran 14 inchi Full HD, tactil, glossy
  • 1 port HDMI, 2 porturi USB 3.0 tip A,  1 port USB 2.0 tip a, cititor carduri SD, jack audio
  • baterie 4605 mAh
  • webcam 720p, tastatură neiluminată, wifi 802.11ac 2×2, Bluetooth 4.2, Windows 10 Pro
  • dimensiuni 20,8 x 335 x 230 mm, masă 1,7 kg
  • site oficial

Preț: în jur de 700 de euro, când o apărea în magazine.

CUM ARATĂ

Mi-a plăcut textura carcasei, care este bine pronunțată pe acel argintiu de fond. Sigla Acer este destul de subtil integrată în capacul monitorului. Balamalele, fiind mai mari pentru a permite rotirea la 360 de grade a ecranului, ies mai mult în evidență decât la alte laptopuri.




Ecranul are bezel destul de gros, dar e de înțeles pentru “seria 3” de laptopuri. Tastatura nu este iluminată, un minus pentru mine, iar tastele săgeți au în jurul lor alte două taste și nu-mi place nici asta. Butonul on/off este pe lateral, apropo, lângă porturi, că așa este necesar pe un 2-în-1.

Tastele sunt destul de silențioase, dar cu o cursă scurtă. Carcasa de plastic flexează un pic sub apăsare, mai ales în zona de mijloc a tastaturii, dar asta nu-i ceva ce n-am văzut pe majoritatea laptopurilor de același preț. Touchpad-ul nu a arătat nici o problemă.

De ce ai vrea un 2-în-1? Poate fi util în multe situații. Unii apreciază faptul că ecranul se poate roti la 180 de grade, ca să facă din laptop un fel de tavă. De multe alte ori, este util să-l ții într-un fel de reverse-laptop, cu ecranul spre tine și tastatura spre spate, poziție utilă de exemplu pe măsuța mică din avion.

Și, la final, funcția de tabletă este utilă în multe alte situații. Nu-i chiar tabletă, că este greu manevrabil față de o tabletă, dar dacă vrei doar să citești site-uri, poziția de tabletă verticală te avantajează mult în citit bloguri sau știri sau documente.

Porturile sunt pe lateral. Jack audio, cititor SD și USB 2.0 pe dreapta, plus butonul on/off și kensington-ul, iar pe partea opusă sunt un port HDMI și două porturi USB 3.0.


Cele două difuzoare sunt în spate, sub zona ecranului.

HARDWARE ȘI PERFORMANȚĂ

În general am fost mulțumit de Spin 3, este un laptop bun pentru treburi office, iar aspectul 2-în-1 îl face util și în diverse momente de relaxare, poate când stai pe canapea și te mai uiți pe Facebook sau Instagram sau prin concediu când îl poți utiliza în diverse moduri.

Intrând mai în detaliu, ecranul oferă culori vii și contrast bun, iar unghiul de vizualizare este mare. Îl trage în jos partea glossy, dar orice ecran tactil este și glossy, așa că nu ai ce-i face aici.

Soluția de stocare în varianta testată de mine este bună. Un SSD de 240 GB (Micron 1100 în acest caz) este suficient pentru Windows și multe programe instalate, iar un HDD de 1 TB (Western Digital) este bun pentru stocarea de filme, jocuri sau alte fișiere de mari dimensiuni. Ambele sunt SATA și puteți vedea mai jos cât de rapid este un SSD pe lângă un HDD, în caz că ați uitat asta.

Conectivitatea este asigurată de un modul Qualcomm Atheros QCA6174 cu wireless inclusiv 802.11ac pe 5 GHz la o rată maximă de 867 Mbps în teorie. În practică, am prins 460 Mbps și 500 Mbps upload pe 5 GHz 802.11ac și 179 cu 160 Mbps în 2,4 GHz 802.11n. Antena internă este satisfăcătoare, am avut semnal oriunde în casă.

Procesorul, Core i5-8250U pe modelul testat de mine, este din generația Kaby Lake din trimestrul 3 2017, un model quad-core cunoscut pentru consumul redus și disiparea redusă de căldură, are un TDP de 15 W. Spin 3 este gândit pentru mediul office și acest procesor își face treaba bine acolo, dar găfâie dacă îl puneți la editare foto sau video.

Atenție că memoria RAM este integrată în placa de bază și nu poate fi upgradată, așa că alegeți din prima cantitatea care vă este necesară. 8 GB este minimul, nu cumpărați laptopuri cu 4 GB memorie RAM.

Autonomia oficială a bateriei este de “până la 16 ore”. Nu cred asta, probabil cu wifi închis și ecranul la minim să poate ajunge la astfel de valori. Mie, în browsing normal cu diverse tab-uri deschise în Chrome, îmi dădea de peste 6 ore.

Mi-a plăcut că nu se încălzește mult. Chiar și în sarcină, carcasa rămâne ușor călduță, niciodată deranjantă.

Sunetul este cam șters. Difuzoarele sunt suficient de puternice pentru o persoană, iar vocea este transmisă bine, dar probleme apar la muzică, unde difuzoarele pur și simplu redau mult prea puține frecvențe pentru a face audiția agreabilă. Nu-i un model cu care să ascultați muzică la volum mare, nu vă va plăcea cum se aude.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Design simplu, dar plăcut.
  • Două unități de stocare.
  • Nu are tastatură iluminată.

CONCLUZIE

Acer Spin 3 este un model “cinstit”. Face treaba, are o configurație medie, nu impresionează prin design, dar nici nu șochează prin preț. Este un convertibil bun pentru sarcini uzuale de browsing, email, rețele social și activități Office.

Preț: în jur de 700 de euro, când o apărea în magazine.

asus s5507

    6 comentarii

  1. Per ansamblu inca un laptop la colectia Acer.

      (Citează)

  2. Daca ar fi avut un HDD de 1TB sau de 1000000MB, mai mergea, dar cu HDD de 1000GB nu imi place.
    Mi se pare usor scump, doar pentru ca poti sa-i dai ecranu peste cap si sa lasi urme de dește pe ecran.

      (Citează)

  3. Adica nici asta nu are tastele F1-F12 ? Proasta idee..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus