un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Guvernul va conduce țara, Parlamentul fiind prea lent

10 Dec 2018  ·

GÂNDURI  ·

69 comentarii

Este oficial, Guvernul va da o OUG pentru modificarea codurilor penale. N-au zis clar când, dar se va da.

Întrebată de ce se dă o ordonanță și nu se face o lege normală, trecută prin Parlament, Dăncilă a motivat într-un mod îngrijorător totul:

Am văzut că foarte multe legi au durat foarte mult, au fost contestaţii, au fost trimise la Curtea Constituţională, s-a legiferat mult, dar în ceea ce priveşte aplicarea acestor legi, termenul a fost depăşit.

Cu alte cuvinte, Guvernul va face în mod legile țării pentru că pe calea democratică, cea parlamentară, durează prea mult. Pare că elimină din start posibilitatea ca acele legi (făcute tot de PSD-ALDE) să fi fost proaste și neconstituționale.

Treaba asta sună atât de nedemocratic încât, dacă la putere ar fi fost alții, sigur se găseau câteva televiziuni care să numească asta o lovitură de stat.

Noi nu votăm Guvernul, votăm pentru Parlament. Parlamentul este instituția democratică a țării, cea care face legi; Guvernul este instituția care le pune în practică și asupra căreia poporul nu are nici un control.

Să motivezi modificările ce nu au nici o urgență intrinsecă prin “parlamentul este prea lent” este o problemă mare. Practic, Dăncilă conduce țara, dar nimeni de aici nu a votat pentru așa ceva.

Știu că, de fapt, urgența vine din nevoia de a-i scăpa de închisoare pe toți baronii locali și prietenii lor ce-au furat milioane de euro în țară, iar Dăncilă caută doar un pretext pentru a motiva aceste OUG. Declarațiile, însă, au greutatea lor chiar și așa.

România este în acest moment, de fapt, o dictatură în care Dragnea folosește marionetele din Guvern pentru a conduce țara după bunul plac, motivându-și acțiunile prin incompetența parlamentului (condus de PSD-ALDE, apropo) sau prin inamici închipuiți (statul paralel, de exemplu, sau UE).

Mecanisme legale de a împiedica acest lucru nu există. Acesta mi se pare cel mai tare lucru. După atâția ani de dictatură comunistă, România tot nu are mecanismele pentru a împiedica o nouă dictatură. Votul la fiecare 4 ani poate fi singurul mecanism, dar chiar și acesta poate fi ușor manipulat pentru că educația oamenilor este la pământ, iar metode anti-fraudare nu sunt implementate.

asus s5507

    69 comentarii

  1. S-au mai facut d-astea bosule – “ilegale”. Acum, sunt absolut convis ca tu, ca un tip impartial, ai scris si atunci pe blog de nenorocirile facute cand nu a fost consultat Parlamentul, nu?

    PS: nu-i apar pe acefalii din PSD, sunt doar uimit de initiativele cetatenesti venite pe bloguri de burgeri, lounge-uri de aeroport si telefoane, doar in momentele “in care ne convine”.

      (Citează)

    • Este pur si simplu ingrijorat! Altfel toate guvernele dau ordonante de genul: cele 20 de tiruri care intra in tara intre orele 1 si 2 sa nu fie vamuite!

        (Citează)

    • @zetanu: lasă mesajul de la partid.

      Explică tu de ce este necesară modificarea Codurilor prin ordonanță și, de altfel, de ce este necesară modificarea lor.

        (Citează)

    • Pentru ca dulapul penal de la Cotroceni a facut tot posibilul pentru a nu se atinge nimeni de legilei lui Macovei date si ele tot prin OUG. Au fost trei legi mari si late pe justitie ce cu toate blocajele le-au trebuit mai mult de un an pentru a fi doptate. In aceste conditii clar nu se poate legifera, mai ales ca USR face party in parlament cu boxe bluetooth. Pruna a modificat codul penal prin OUG facand SRI organ de cercetare penala ca pe vremea securitatii. Nu a avut nimeni ceva de obiectat atunci, probabil eram mai interesati de burgeri.

      nwradu:
      @zetanu: lasă mesajul de la partid.

      Explică tu de ce este necesară modificarea Codurilor prin ordonanță și, de altfel, de ce este necesară modificarea lor.

        (Citează)

    • Da, așa e, USR e de vină, nu geniile juridice ale PSD care au scris și votat niște legi profund neconstituționale. Voi nu mai aveți scăpare…

        (Citează)

    • Ia clarifica te rog cu argumente acel “profund neconstituționale” care mi se pare o minciuna tipica de postac. Stiu ca a existat un termen sau ceva de genul asta declarat constitutional, oricum ceva minor, nicidecum “profund necostitutional”. Doi la mana, USR are scuza pentru circul creat??? Ce i-a impiedicat ca sa aibe un punct de vedere sau amendamente la aceste legi? Aaaa stai ca mi-am adus aminte, au avut cateva mii de amendamente, propozitii fara sens repetate cu font de citeai doar cu lupa.

      Cipper:
      Da, așa e, USR e de vină, nu geniile juridice ale PSD care au scris și votat niște legi profund neconstituționale. Voi nu mai aveți scăpare…

        (Citează)

    • Postaca e… M.. Ta
      De tine ce să mai zic?
      Au picat pe rând toate legile justiției. Toate! Pana și serviabilii din CCR au o limită.

      Si da, o modificare minora.. “Curtea Constitutionala a constatat, joi, ca un numar de 31 de dispozitii din legea de modificare a Codului Penal sunt neconstitutionale”

        (Citează)

    • Nu cred ca incurci din greseala, ci o faci intentionat…ca doar esti postac. Era vorba de cele 3 leginale justitiei, nu de modificarile aduse codului penal de procedura. Sunt lucruri total diferite cu cronologie diferite iar aici discutam strict de legile justitiei. Hai mai baga o fisa, arata ca iti meriti centii.

      Cipper:
      Postaca e… M.. Ta
      De tine ce să mai zic?
      Au picat pe rând toate legile justiției. Toate! Pana și serviabilii din CCR au o limită.

      Si da, o modificare minora.. “Curtea Constitutionala a constatat, joi, ca un numar de 31 de dispozitii din legea de modificare a Codului Penal sunt neconstitutionale”

        (Citează)

    • “Doi la mana, USR are scuza pentru circul creat??? Ce i-a impiedicat ca sa aibe un punct de vedere sau amendamente la aceste legi?”

      Ia arunca un ochi pe un document oficial de la Camera Deputatilor:

      http://www.cdep.ro/comisii/suasl_justitie/pdf/2018/rp373;1.pdf

      Ce vezi acolo? Ca literlamente 90% din amendamentele depuse de catre USR sunt respinse de catre comisia lui Iordache si infractorii asociati. Dar bag de seama ca Luju, A3 si alte surse “credibile” la care ai abonament nu publica documente sursa. Ar cadea ca un domino naratiunea pe care incerci s-o promovezi.

      2 la mana, sa nu uitam ca amendamentele respinse in comisiile de specialitate nu ajung la vot. Dar daca un amendament de la cineva din UDMR avantajeaza coalitia PSD-ALDE, ei, atunci sarim peste acest impediment legal. Nu moare nimeni daca majoritatea parlamentara incalca propriile prevederi? Oh wait, asta arata ca membrii PSD-ALDE n-au niciun respect fata de lege…

      “Nu a avut nimeni ceva de obiectat atunci, probabil eram mai interesati de burgeri.”

      Si ma rog, unde erai atunci cand in iarna trecuta parlamentul incalca legea ca sa voteze legile justitiei? Sau atunci cand o majoritate parlamentara incalca legea asta nu intra in discutie la tine ci doar daca sunt criticate modificarile adoptate…incalcand legea?

      “Ori ca sa ai cash serios ca sa-ti iei Jeep cu banu jos si sa-l si intretii trebuie sa produci minim 3000euro pe luna. De unde crezi ca vin banii aia daca nu de la articolele politice? Cu siguranta Radu e un tip inteligent care intelege mocirla politica de la noi, insa face ca sa para ca nomolul il aduc doar unii.”

      Desigur, ce ai scris aici nu e atac la persoana. Ma intreb oare cine vocifera ca cei care nu pun botul la naratiunea glorioasa PSD-ALDE sunt postaci si doar ataca persoana. Oh wait, chiar tu erai. Deloc ipocrit din partea ta nu-i asa?

        (Citează)

    • Marius M: In aceste conditii clar nu se poate legifera

      Așa este sistemul de legiferare. Când nu este vorba de o urgență, se trece prin el, așa lent cum este. Viteza mică apare pentru că trebuie să te asiguri de procesul democratic al amendamentelor și dezbaterilor.

      Marius M: Pruna a modificat codul penal prin OUG facand SRI organ de cercetare penala ca pe vremea securitatii. Nu a avut nimeni ceva de obiectat atunci, probabil eram mai interesati de burgeri.

      Foarte bine, chiar avem nevoie de cercetare penală aprofundată. Ce-ar trebui, să-mi fie milă de hoți?

      Tu, de exemplu, de ce aperi furtul și vrei să vezi infractorii care au furat milioane de euro scăpând de justiție prin astfel de ordonanțe de urgență? Ai vreun interes propriu la cvasi-eliminarea abuzului în serviciu sau la amnistie?

      Marius M: Doi la mana, USR are scuza pentru circul creat??? Ce i-a impiedicat ca sa aibe un punct de vedere sau amendamente la aceste legi?

      Ți-a răspuns Tudor. Doi la mână, când PSD-ul blochează în parlament orice încercare democratică a opoziției de a supune discuției amendamente sau alternative, e ridicol ca apoi să te plângi că opoziția nu a făcut mare lucru. Ce voiai să facă ca apoi să nu zici “aha, forțează legea, dau lovitură de stat!”.

        (Citează)

    • 1. Nu este asa, intr-un stat normal legiferarea prin parlament dureaza undeva la 3 luni. Aici a durat mai bine de un an pentru ca Iohannis si opozitia au facut tot posibilul pentru intarzierea lor, contestand tot in ultima secunda, majoritatea contestatiilor fiind respinse. Intr-o tara normala si opozitia contribuie cu amendamente in parlament.
      2. OMG!!! deci e bine ca SRI-ului i s-au dat inapoi atribuitiile Securitatii???? Mi-e greu sa cred ca nu ai legaturi cu SRI-ul dupa afirmatia asta.
      3. A raspuns cu o minciune tipica de postac. Amendamentele USR se gasesc pe net, sunt multe pagini A4 printate cu cel mai mic font posibil. Cu mare chin se putea citi ceva insa propozitiile erau facute tot la misto, nu era niciun amendament, doar aberatii. E clar acum sau o tineti tot pe a vostra?

        (Citează)

    • @Marius M: ai evitat răspunsul la întrebarea:

      “Tu, de exemplu, de ce aperi furtul și vrei să vezi infractorii care au furat milioane de euro scăpând de justiție prin astfel de ordonanțe de urgență?”

      Acum vorbim de o OUG punctuală, pe un anumit subiect, iar singurele tale argumente pentre ea sunt “au dat și alții ordonanțe”.

        (Citează)

    • Cum apar furtul mai exact?

      nwradu:
      @Marius M: ai evitat răspunsul la întrebarea:

      “Tu, de exemplu, de ce aperi furtul și vrei să vezi infractorii care au furat milioane de euro scăpând de justiție prin astfel de ordonanțe de urgență?”

      Acum vorbim de o OUG punctuală, pe un anumit subiect, iar singurele tale argumente pentre ea sunt “au dat și alții ordonanțe”.

        (Citează)

    • Documentele oficiale de la Camera Deputatilor sunt “minciuni de postac”?
      Nu serios, cat de obraznic poti nega realitatea?

      Dar hai sa te ajut, daca tot se vede ca nu esti in stare. Ce avem aici?

      http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_com2015.lista?idc=221&an=2017

      Comisia pentru schimbarea legilor justitiei din iarna anului trecut. Cum arata raportul pentru legea 303?

      http://www.cdep.ro/comisii/suasl_justitie/pdf/2017/rp418;2.pdf

      Te rog sa-mi explici si mie unde sunt acele amendamente scrise cu litere de o schioapa pe hartii A4?! Exact, nu sunt. Amendamentele depuse de USR sunt trecute in clar in raportul respectiv. Admis/Respins. Respisne de la pagina 189 incolo, hai ca fac munca de secretara pentru tine.

      Mai baga o fisa ca iar ti-am stricat jucaria de argumentatie.

        (Citează)

    • @Tudor, nu pot da link-uri insa un google search pe net cu “USR scris mic” scoate la iveala urmatoarele titluri de la site-uri de drepata precum hotnews:

      “Viziteu, USR: Am creat un soft cu care am generat 6.500 de amendamente la Regulamentul Camerei, dar domnul Nicolicea nu mi-a permis sa le sustin”

      “Deputatii USR vor sa faca primul “filibuster” in Parlament: 5.000 de amendamente care sa tergiverseze adoptarea legii Split TVA”

      Mai mult, cautand acum modul de legiferare a celor de la USR am gasit lucruri despre care uitasem, urlatul in parlament cu portavocea, teatru cu pancarde pe care erau scrise lozingi.
      Intrebarea este, poate exista om ca tine care ii spui cu argumente ce circarii au facut astia de la USR, la cautare pe google gasesti respectivele fapte, iar tu o tot tii langa ca astia s-au implicat pozitiv in legile justitiei?

      @NwRadu, m-ai lasat fara raspuns, cum anume apar hotia?

        (Citează)

    • “Ce i-a impiedicat ca sa aibe un punct de vedere sau amendamente la aceste legi? Aaaa stai ca mi-am adus aminte, au avut cateva mii de amendamente, propozitii fara sens repetate cu font de citeai doar cu lupa.”

      Asta ai scris tu mai sus. Eu am raspuns la subiect.
      Tu acuma insa incerci sa o dai la intors ca vezi domne USR a depus amendamente si a facut circ la altele.

      Stop joc! Nu! Acuma incerci sa nu mai raspunzi la obiect.

      Ai sugerat ca cei de la USR au facut circ si amendamente depuse cu litere de-o schioapa la legile justitiei? Atunci accepta raspunsul la obiect care ti-a fost dat. Nu il accepti si pe deasupra incerci sa ma acuzi pe mine ca nu am raspuns la obiect desi fix asta am facut? Bravo! +1 la ipocrizie! Keep going! Sigur vei arata cat de corect si vertical esti in argumentatie! :D

      Bonus:

      https://g4d.ro/wp-content/uploads/2018/12/Prezentare_sondaj912.pdf

      87% din votantii PSD-ALDE sunt impotriva aministierii si gratierii. Hai te rog explica-ne cum cei 13% minoritari, inclusiv tu, justificati aceasta urgenta. Parca era democratie nu? Cu majoritatea decide nu? Cum majoritatea care i-a adus pe PSD-ALDE la guvernare nu e de acord cu ce se intampla ia zi, ce e de facut ca sa respecti propriile principii pe care le-ai aruncat aici? Exact, sa cazi de acord ca nu e o urgenta scaparea coruptilor.

        (Citează)

  2. Da, boss, chiar așa, s-au mai făcut.
    Tu nu știai că trebuie să scrii despre absolut toate?
    Ce naiba, scrii pe blogul tău doar ce-ți convine? Dă-o dreacu de treabă!

    Tu nu știi că despre astea au voie să scrie doar blogurile serioase, verificate, sponsorizate, nu toți ăștia care freacă telefoanele și whiskeanele toată ziua.

    Și apoi ce, n-ai mai trăit în dictatură? Și uite că ești bine sănătos.

    *wink

      (Citează)

  3. Pentru unii, se pare ca va veni Craciunul nitel mai devreme…

      (Citează)

  4. “Noi nu votăm Guvernul” – ba votam si guvernul (noi, cei care mergem la vot), doar ca indirect.
    nu e ca si cum vin unii de pe strada si se instaleaza acolo si isi spun guvern.

    altfel, desi stiu ca nu iti pasa de ce spun acum, eu prefer blogul asta “liber de politica”.

      (Citează)

    • Uita-te putin in istoricul blogului. Cate articole vezi cu (P)? Le numeri pe degete. Ori ca sa ai cash serios ca sa-ti iei Jeep cu banu jos si sa-l si intretii trebuie sa produci minim 3000euro pe luna. De unde crezi ca vin banii aia daca nu de la articolele politice? Cu siguranta Radu e un tip inteligent care intelege mocirla politica de la noi, insa face ca sa para ca nomolul il aduc doar unii.

        (Citează)

    • Si daca tot te uiti la istoricul blogului, uita-te si la comentariile lui Marius M, care se activeaza brusc numai cand scrie Radu despre muiepesede.
      Iata ca Marius M stie acum si sursele de venit ale blogului. O lucra la ANAF, de aia stie exact cum se fac 3000 de euro din sponsorizari.

        (Citează)

    • OMG! Radu e platit de SOROS!!! Nu o sa-mi vina sa cred!
      Bravo Marius, ai descoperit miezul din Fanta!

      /facepalm

        (Citează)

    • john2381: “Noi nu votăm Guvernul” – ba votam si guvernul (noi, cei care mergem la vot), doar ca indirect.
      nu e ca si cum vin unii de pe strada si se instaleaza acolo si isi spun guvern.

      Indirect nu se pune. Chiar n-a votat nimeni cu Dăncilă și mă îndoiesc că există simpatizanți PSD care spun acum “e bine, totul merge exact cum am vrut eu când am votat cu ei în 2016”.

        (Citează)

    • john2381: altfel, desi stiu ca nu iti pasa de ce spun acum, eu prefer blogul asta “liber de politica”.

      Și mie mi-ar plăcea să fie așa, dar trăim în lumea reală, nu într-una închipuită în care ne permitem luxul de a vorbi doar despre flori, fete și băieți.

      Mai mult ca oricând, în aceste vremuri orice român trebuie să fie interesat de politică, că-i influențează direct viața.

        (Citează)

    • Marius M: Cu siguranta Radu e un tip inteligent care intelege mocirla politica de la noi, insa face ca sa para ca nomolul il aduc doar unii.

      Care-i teoria ta? Că toți au încercat de fapt, cu orice preț, să dea ordonanțe privind amnistie și grațiere?

      Că toți din politică, în primele două luni la putere, au dat ordonanțe în acest scop și că apoi, timp de doi ani, au vrut permanent să facă din nou asta?

      Că poate am trăit politica alte țări de nu corespunde cu ce știi tu despre ea.

        (Citează)

    • nwradu: Și mie mi-ar plăcea să fie așa, dar trăim în lumea reală, nu într-una închipuită în care ne permitem luxul de a vorbi doar despre flori, fete și băieți.

      da, doar ca mie nu prea imi plac multi-tools sau one-stop-shop.
      pare comod sa ai o unealta sau un loc care iti rezolva multe probleme, dar cand incerci sa le folosesti la un nivel mai mare de amator.. lucrurile tind sa esueze.

      nu spune nimeni sa nu ne preocupe problemele astea (ba din contra), doar ca prefer sa nu le rezovam aici.

        (Citează)

    • Si mie imi place cand vin oameni la mine in casa si imi spun ca ar prefera sa mut canapeaua mai langa perete.

        (Citează)

    • john2381: nu spune nimeni sa nu ne preocupe problemele astea (ba din contra), doar ca prefer sa nu le rezovam aici.

      E un loc de discuție cu alți oameni. Nu văd de ce discuția despre acest subiect (de interes, din ce văd) n-ar trebui avută.

        (Citează)

    • nwradu: E un loc de discuție cu alți oameni. Nu văd de ce discuția despre acest subiect (de interes, din ce văd) n-ar trebui avută.

      eu ti-am spus preferinta mea, nu ce ar trebui sa faci cu blogul pentru ca nu sunt in masura sa decid sau macar sa stiu asta.
      dar pot argumenta preferinta mea: dicutiile politice tind sa atraga multi troli si multi fanatici care comenteaza violent, mult (stiu, e ironic, tocmai sunt la al 5lea comment pt o simpla idee) si fara argumente => multa poluare => nu imi mai place sa fiu aici.
      alt argument ar fi ca nu mereu am disponibilitate pentru subiecte din astea (situatia e complicata si constant se intampla lucruri care ma pot afecta mai mult sau mai putin negativ) => daca intru aici cu scopul unei scurte pauze pentru relaxare si dau peste subiecte din astea.. ma intorc la lucru mai enervat si mai ineficient decat inainte de pauza => nu mai vreau sa vin aici.

        (Citează)

    • @john, inteleg ce zici dar nu trebuie sa dai click pe absolut fiecare articol. Daca ar neglija tehnologia, burgerii si cafelele in favoarea politicii ar fi si mai de inteles pentru ca nu ai avea ce citi si nu ar avea sens sa mai intri. Asa poti sa alegi.

        (Citează)

  5. Plin pe aici de oameni care nu sunt interesati nici de politica nici de burgeri, dar urmaresc atent blogul si au ceva de comentat imediat cum apare un articol mai contondent.

      (Citează)

  6. Fentează parlamentul fiindcă nu mai au susținerea necesară.
    Nu e primul guvern în așa situație.

      (Citează)

  7. Marius MOri ca sa ai cash serios ca sa-ti iei Jeep cu banu jos si sa-l si intretii trebuie sa produci minim 3000euro pe luna.

    Aoleu, așa “sărăkie” mare e? Fugi domle de-aici, Radu nici nu deschide laptopul pentru mai puțin de 5000. 😀

      (Citează)

    • Nu e saracie, dar ce sa vezi, nu e nici prostie. Asta e ceva usor de vazut cu ochiul liber. Pentru astia mai ca tine am si explicat.

        (Citează)

    • “usor de vazut cu ochiul liber” pai ce facem papushica, aplicam seturi de reguli diferite pentru diferiti oameni? Ia zi matale, e “usor de vazut cu ochiul liber” ca majoritatea condamnatilor pentru coruptie sunt corupti si ca o mare parte din aia care nu au fost condamnati sunt corupti si ei, dar au scapat datorita restrictiilor justitiei?
      Nu de alta dar acolo exista dovezi. Si in mod sigur nu esti un ipocrit mizerabil. Sigur.

        (Citează)

  8. Marius M:
    Uita-te putin in istoricul blogului. Cate articole vezi cu (P)? Le numeri pe degete. Ori ca sa ai cash serios ca sa-ti iei Jeep cu banu jos si sa-l si intretii trebuie sa produci minim 3000euro pe luna. De unde crezi ca vin banii aia daca nu de la articolele politice? Cu siguranta Radu e un tip inteligent care intelege mocirla politica de la noi, insa face ca sa para ca nomolul il aduc doar unii.

    Stai asa papushe, tu zici ca PSD nu poate fi considerat un partid de corupti pentru ca nu exista dovezi irefutabile in sensul asta, dovezi pe care justitia trebuie sa le gaseasca cu o mana legata la spate (si daca le gaseste asa leaga PSD si cealalta mana curand), dar consideri ca stii clar sursa veniturilor lui Radu pe baza a zero informatii?

      (Citează)

    • +1000 (EUR)

        (Citează)

    • 1.Daca recitesti vei observa ca nu am afirmat asa ceva, ai incercat un control?
      2.Cat despre sursa veniturilor hai ca nu suntem chiar toti prosti, e totusi un blog nu un post de televiziune. Articolele sponsorizate pe bloguri se renumereaza cu sume de ordinul sutelor de euro nu a miilor. Ti se pare ca modul de viata expus aici cu excursii destul de dese este pentru unul cu leafa sub 3000? Eu nu cred. In plus, asa cum am spus, Radu are inteligenta ca sa-si dea seama cand da cu muci in fasole, exact cum e articolul acesta, insa nu renunta la politica. Oare de ce?

        (Citează)

    • Si totusi ai afirmat asa ceva. Sigur, nu exact cu cuvintele astea si in mod sigur nu in articolul asta, dar principiile nu se schimba de la o zi la alta, nu? Nu suntem ipocriti mizerabili, nu?
      Again, cand vine vorba de sursa veniturilor unora “hai a nu suntem chiar toti prosti”, dar cand vine vorba de sursa veniturilor altora trebuie sa existe dovada clara, obtinuta cu acordul acuzatului, informat din timp, inregistrat video dar fara a putea inregistra video, dovada care nu se admite daca e scrisa pe hartie mai mare de A5 dar mai mica de A4.

        (Citează)

    • Scuza clasică a PSD-ului: ăia de sunt împotriva noastră sunt plătiți de statul paralel și Soroș!

        (Citează)

    • Sa zicem ca nu il suspectez de o incercare voita de a devia atentia. Adica presupun ca nu e chiar postac. Dar ma astept de la un om care isi considera parerile superioare celorlalti sa isi analizeze corect sistemul prin care ajunge la parerile respective si sa foloseasca niste criterii universale, indiferent de “tabara” analizata.
      Si daca nu face asta, imi rezerv dreptul de a-l considera gunoi.

        (Citează)

    • Bubla masura este evidenta aici pe blog. Ia sa nu se fi dus Dragnea sau sotia oricarui PDS-ist la Parchetul General cand este citat(a) intr-un dosar in care si-a luat o casa cu acte false, cate articole ai fi scris pe tema asta? Acum cand Carmen Iohannis fenteaza a nu stiu cate oara citatia ca si cum ar fi un supra cetatean nu te mai deranjeaza deloc. Acum ca am scris PSD-ist inseamna clar ca sunt postac PSD-ist, corect??

      nwradu:
      Scuza clasică a PSD-ului: ăia de sunt împotriva noastră sunt plătiți de statul paralel și Soroș!

        (Citează)

    • Iti dai seama ca sunt doua chestii diferite, nu? Ca e o mare diferenta intre a judeca doua persoane dupa criterii diferite si a alege despre ce vrei sa scrii. Adica Radu poate sa considere ca nu e corect ce a facut tanti aia si sa spere ca justitia isi va urma cursul (sau nu, nu stiu care e parerea lui in legatura cu asta si e irelevant) dar sa nu scrie despre asta, nu?
      Iar asta nu schimba cu nimic sistemul tau de valori si faptul ca esti un ipocrit mizerabil.

        (Citează)

  9. Marius M, câți ani ai?

      (Citează)

  10. Cezar:
    Marius M, câți ani ai?

    De parnaie?

      (Citează)

  11. Situația nu e nouă. Dacian Cioloș a dat mai multe ordonanțe pe justiție decât PSD-ul. Probabil din aceleași considerente. Lucrul ăsta nu e un lucru rău neapărat; parlamentariatul român se face foarte prost, și chiar și PSD-ul știe că parlamentariatul român nu e o expresie a democrației.

      (Citează)

    • Nu emiterea ordonanțelor este problema principală, ci ce schimbă acestea. Când schimbi principii fundamentale ale statului prin OUG, fără a putea motive urgența modificărilor și nici măcar nevoia lor, indiferent de viteza de adoptare, este o problemă.

      Poți da OUG pentru a modifica textul de pe etichetele sticlelor de ulei și poți da OUG pentru a modifica abuzul în serviciu. Cu una dintre ele voi avea o problemă mai mare decât cu alta.

        (Citează)

  12. Marius M:
    Nu cred ca incurci din greseala, ci o faci intentionat…ca doar esti postac. Era vorba de cele 3 leginale justitiei, nu de modificarile aduse codului penal de procedura. Sunt lucruri total diferite cu cronologie diferite iar aici discutam strict de legile justitiei. Hai mai baga o fisa, arata ca iti meriti centii.

    Cat mai sunt șpăgile prin PSD? Ba, vouă nu va e jenă când iesiti in lume? Nu vă simțiți de căcat când dati cu roata într-o groapă și știți că e și din vina voastră acolo? Nu aveți un sentiment de remușcare când auziți că mai moare cate unul prin spital din cauza că nu sunt medicamente?

      (Citează)

  13. Sa reduca numarul de parlamentari cum cere referendumul facut acum atatia ani si se vor misca mai repede cu legile.

      (Citează)

  14. ce bine că nu mi-am luat jeep cu cash. m-aș fi dat de gol!

      (Citează)

    • Da, exact.

      Interesant cum merge mintea oamenilor. Dragnea este ok, deși are vile și mașini de lux din salariu de bugetar. Sigur ăla de pe net care și-a luat mașină este plătit pe ascuns de statul paralel!

        (Citează)

    • el muncește de 20 de ani la stat, e normal să aibă hoteluri, apartamente, mașini, ferme de porci, tu de unde ai 30.000€, bă?!?!?!

        (Citează)

    • Vali tu poti sa-ti iei masina cu banii la valiza, doar se stie ca cei doi bloggeri care au luat 1200 euro de la Udrea sunt Zoso si Arhi.

        (Citează)

    • …plus ce am mai luat de la SIE.

        (Citează)

    • Asta tu stii.

        (Citează)

    • asta e ironia, că aparent și tu știi. ba cât face nwradu, ba cât fac eu, ba “se știe” cine a luat și cât de la udrea…

        (Citează)

    • Presupui prost, eu sunt doar putin inradacinat in economia de piata, stiu ca nu faci mare lucru cu maruntisuri de sute de euro venite la intervale de 5-10 zile. Cat faceti nu stiu exact, dar oricum faceti mult ca sunteti persoane publice si chiar voi aratati asta. Cum ii faceti ramane o enigma ca din reclame si profitshare sigur nu.

      vali:
      asta e ironia, că aparent și tu știi. ba cât face nwradu, ba cât fac eu, ba “se știe” cine a luat și cât de la udrea…

        (Citează)

    • aș putea paria că, dacă îți fac niște calcule, o să spui că nu e așa și că tot Soroș plătește. deci, de ce să mă obosesc…

        (Citează)

    • Matilda se simte jignită pentru că toată lumea presupune că nu are salariu :))

        (Citează)

    • voiam eu să o dau în gât, dar i-ar pocni o venă lui marius.

        (Citează)

    • Stai linistit, s-ar replia pe vreo pozitie de genul “dar cat salariu poate sa aiba, salariul mediu e destul de mic si statistic nu are cum sa castige prea mult si oricum excursii masina bullshit”

        (Citează)

    • a cam pus pe el, se vede din video-urile pe care le face, nu știu cât salam victoria mănâncă…

        (Citează)

  15. nwradu:
    Nu emiterea ordonanțelor este problema principală, ci ce schimbă acestea.

    La fel s-ar pune problema și la ce a dat Cioloș. De acord cu tine, nu e ok nici acum, nu a fost ok nici la Cioloș, eu zic că nu e neapărat problema guvernului ci a Parlamentului. Că parlamentul e cel care a luat-o aiurea aici. Și a PSD, of course

      (Citează)

  16. 61 de comentarii și niciunul dintre apărătorii PSD-ului nu a dat vreun motiv pentru modificările dorite sau pentru urgența lor, ci doar atacuri la persoană, “statul paralel” și “alte guverne”

    Cred că asta spune totul.

      (Citează)

  17. Scurt si la obiect, cu dedicatie pentru postacii de serviciu:
    “O decizie a Curții Constituționale (CCR) din 2010 (decizia 1431/2010) interzice Guvernului să intervină în procedura de legiferare a Parlamentului atunci când o lege se află în dezbatere în stadiu final, explicând că, dacă Executivului i s-ar permite acest lucru, atunci el s-a transforma în autoritate legiuitoare, contrar prevederilor constituționale.”

      (Citează)

    • N-ai inteles! :D

      Au 50%+1, e democratic sa nu se impiedice de o prevedere a CCR.
      Si noi ca le batem obrazul suntem aia care nu intelegem democratia si tre sa stam acasa sa molfaim burgeri! :D

        (Citează)

  18. “Indirect nu se pune”

    Ăsta nu sună a argument serios. john2381 are dreptate. Să spui că acum trăim într-o dictatura este o viziune aș spune cam radicală și extremă.

      (Citează)

  19. Marius M:
    Exita vre-o legatura intre ce am zis eu si ce ai scris tu, indiferent de cat de mica? Raspuns NU.

    Exista vreo legatura intre un postac cretin ca Marius M si limba romana? Din pacate NU.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus