un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Este oficial, magazinele de haine nu au ce căuta în Centrul Vechi

11 Dec 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

23 comentarii

Marele magazin H&M din Centrul Vechi s-a închis. Mișcarea era anunțată de multă vreme, acum s-a și pus lacătul pe ușă.

Un alt magazin titrat din Centrul Vechi, cel Adidas, s-a închis prin august. Același motiv: vânzări foarte mici, bătea vântul prin magazine.

Sincer să fiu, nu știu ce-a fost în mintea magazinelor când au deschis aceste două puncte de vânzare. Voi ați auzit pe cineva să meargă în Centrul Vechi pentru a cumpăra haine? Mi se pare o zonă în care te îndrepți exclusiv pentru băutură și mâncare și femei, nu ca să vezi dacă nu cumva au băgat cămăși în carouri la H&M.

În particular pentru H&M, n-am înțeles rațiunea de a exista a acestui magazin, când vizavi, în Unirii, este unul dintre cele mai mari H&M-uri din țară. În același timp, înțeleg că H&M are astfel de probleme la nivel global, stă pe mai mult de 4 miliarde de dolari de haine nevândute.

Sper că aceste închideri vor da un semnal puternic magazinelor că Centrul Vechi este pentru băut, nu pentru comerț uzual. Nu merge acolo, nu se duce lumea acolo în mood-ul de a cumpăra haine.

Sunt curios ce se va întâmpla cu clădirea aceea mare în care se afla magazinul H&M. Poate o transformă într-un food court mare pentru street food, ceva permanent. Deși, tot în opinia mea, Centrul Vechi este prea mare pentru puterea de cumpărare și distracție a românilor, de asta o mulțime de spații stau nefolosite, iar multe altele nu merg, se închid și în anul următor încearcă altcineva să dea lovitura acolo cu un nou bar sau o nouă shaormărie.

asus s5507

    23 comentarii

  1. Aspectul clădirii în care era H&M se potrivește ca nuca în perete cu arhictectura de acolo…

      (Citează)

  2. Inteleg de ce magazinele de haine nu au ce cauta in centrul vechi, dar nu inteleg cum e oficial.

      (Citează)

  3. faptul ca nu merg si se inchid nu tine neaparat de puterea de cumparare a romanilor. ti se cam ia sa dai 10 lei pe o amarata de bere, 15 lei pe “limonada”. o banala iesire in 2 “la un suc” se lasa cu 70-80 de lei pe nimic.

    apoi mai tine si de “cocalizarea” (nu mai stiu daca termenul cocalar e la moda) spatiilor (dupa chipul si asemanarea majoritatii clientilor), fapt ce alunga pe cei mai normali dintre noi.

    si in alt rand.. clientii din pct de mai sus :)

    ps. pt adidas ro nu imi pare rau, pot sa inchida toate magazinele. daca vizitezi un magazin din de/es/fr o sa intelegi de ce. la noi ajung cele mai naspa colectii, nimic hype, nimic cautat. doar ciurucuri (majoritar)

      (Citează)

    • Păi nici eu nu cred că are legătură cu puterea de cumpărare. Pur și simplu nu mergi în Centrul Vechi pentru a căuta haine și nici nu ai timp să intri și să probezi așa ceva.

        (Citează)

  4. Nu inteleg de ce oficial ?
    In vest in majoritatea centrelor vechi gasesti magazine de haine. Cate o straduta cu baruri, una cu haine, mici ateliere, magazine cu ceasuri, bijuterii etc. Din contra, trafic mare ar trebui sa aduca si vanzari mari.
    Iar centrul vechi pentru baut si party functioneaza seara in weekend-uri. In 5 zile din 7 ce faci ? Diversificarea activitatilor in centrul vechi atrage un numar mare de oameni. Poate cei care ieseau sa-si ia o haina se opreau in centru la o berula si invers.

      (Citează)

    • liviu: In 5 zile din 7 ce faci ?

      Nimic, e pustiu (deși seara a început să fie lume cam în orice zi).

      Dar acesta nu e un motiv să te duci după haine și pantofi acolo, nu când Unirea este vizavi, iar în București oamenii cam preferă mallurile.

        (Citează)

    • E cam principala atractie realmente turistica a orasului. Vii, bei ieftin, te distrezi, alea-alea, pleci acasa duminica. Nu vrea niciun strain sa cumpere si haine in timp ce bea.

        (Citează)

    • Seara in weekend-uri? Tu n-ai mai fost de mult in centrul vechi, asa-i?

        (Citează)

    • nashu_mare:
      E cam principala atractie realmente turistica a orasului. Vii, bei ieftin, te distrezi, alea-alea, pleci acasa duminica. Nu vrea niciun strain sa cumpere si haine in timp ce bea.

      Nu prea bei ieftin deloc.
      Preturile sunt destul de mari, iar calitatea produselor si servirea lasa de dorit.

        (Citează)

  5. Au fost baruri/cluburi super ok in CV, insa au fost inchise de lacomia nemarginita a proprietarilor de cladiri. Numai eu stiu vreo 2 situatii cand proprietarul s-a lacomit la o chirie mult mai mare si clubul nu a mai facut fata si a inchis.
    La fel au gonit Calif-ul care mergea super bine ca sa le faca loc celor de la Dristor si altor fast food-uri net inferioare.
    Au mai ramas localurile cocalarite ale marilor “antrepenori” conectati la teava primariei. Asta e un motiv destul de mare pentru care centrul vechi arata cum arata si nu ofera diversitate.
    Eu zic ca ar fii super ok sa ai si magazine de haine si terase, dar pentru asta ar trebui dezvoltat si ingrijit/intretinut mult mai bine centrul vechi, ceea ce este aproape imposibil cu stilul romanesc de-a face treaba.

      (Citează)

  6. Eu as da o lege că in Centrul Vechi sa fie doar magazine de haine vechi. Sau vechituri cum le mai zice.

      (Citează)

    • De obicei, hainele second hand se vand la periferie.

        (Citează)

    • Nu second hand. Vechi, stramosesti. Incepand cu cele mai recente: ie cusuta de mână cu motive traditionale, armura de cavaler, pantaloni de iobag rupti in fund, pana la frunza de smochin care acopera partile intime(dupa ce ai mancat mere).

        (Citează)

  7. daca da sambata seara o zguduiala de peste 6,5, pierdem toata floarea hipsterimii romane in zona aia.

      (Citează)

  8. Giovani:
    daca da sambata seara o zguduiala de peste 6,5, pierdem toata floarea hipsterimii romane in zona aia.

    **romulane

      (Citează)

  9. “Este oficial”

    Breaking NEWS!!!! Asta schimba tot. Citeste si restul articolului si vei afla informatii de ramai prost.

      (Citează)

  10. Ciudat că presa nu a specificat ca imobilul aparține lui Alin Cocos, fiul lui Udrea.

      (Citează)

  11. Vadul neclar, nu cumpara nimeni.

      (Citează)

  12. De băutură și mâncare nu întreb, că știu de unde să iau. De femei as fi curios să citesc la tine o serie de review-uri gen “Turul Burgărilor” :P

      (Citează)

  13. În România, mentalitatea importatorului de țară, cu datorie pe caiet, încă domină.

    Știu, știu că e vorba de fiscalitate cum ar fi prețul benzinei, da, dar în principiu, numai bezmeticii își aruncă aiurea banii pe haine (sau alte obiecte) la suprapreț, iar regula de trei simple spune că samsarii trebuie să-și bage în cap că nu vor deveni multi-milionari într-o generație și asta împlică determinare în familie.

    Discuția e cu totul alta, fiindcă aici e vorba și de firme ocupându-se cu tranzacții de haine (știu, am scris „tranzacții” în loc de „comercializare”, parcă sună mai bine și mai pe latura reală a lucrurilor însă) dar, iarăși, un pic câte un pic, românii nu mai vor să dea atâția bani inflați.

    Ceea ce e bine. Ceea ce înseamnă că, în curând, depozitele de aprovizionare ar avea șansa unică să devină competiție împotriva mall-urilor și altor samsari mici & mari.

    Să vedem peste 10 ani… și nu numai în domeniul hainelor, evident.

    Dar n-ar strica și ceva economie autohtonă, pe orice domeniu. Iarăși, e cu totul altă discuție, dar am vrut s-o tastez să se vadă.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus