►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Ca omul care dă cu aspiratorul prin casă (Matilda dă cu mopul, ne-am împărțit activitățile), trebuie să zic că nu înțeleg de ce nu folosește toată lumea aspiratoare fără sac. Sacul în sine mi se pare un element învechit, mai ales că trebuie înlocuit des și trebuie să speri că nu dispare de pe piață în următorii 5 ani, dacă nu și mai mult.
Pot înțelege cum au pornit, ca idee: nu existau metode mai bune de filtrare a prafului, așa că se folosea un sac textil pentru a reține praful aspirat. Între timp, însă, cam orice aspirator fără sac cât de cât decent are și filtru HEPA la ieșire, care-i mult mai eficient.
Am citit, înainte de a scrie articolul, care sunt avantajele aspiratoarelor cu sac. Unul ar fi că puterea de aspirare este mai bună, dar nu pot să cred asta. Aspirarea depinde de puterea motorului. Aspiratorul nostru, care-i un Samsung luat cu mai puțin de 300 de lei acum niște ani, aspiră orice. E ca în bancuri, trage și de la vecini. Înainte de acesta am avut un Ufesa, probabil tehnologia de acum 10 ani și tot fără sac, care aspira la fel de bine inclusiv din covoare.
Am văzut apoi că mulți consideră că este mai simplu să iei sacul cu mizeria strânsă în el și să-l arunci sau să-l scuturi. Nu pot să cred că este mai simplu decât containerul de plastic al aspiratoarelor fără sac, container care se scutură foarte ușor în gunoi sau într-o pungă oarecare (fiind de plastic, îl poți bate temeinic și-l poți scutura eficient), iar apoi se spală imediat. Nu există un motiv bun să-l speli, dar mie îmi place să o fac, îl dau rapid cu dușul și gata, arată ca nou.
Aspiratorul nostru are chiar container cu capac închis aproape ermetic, iar interiorul acestuia are acea formă spiralată ce compactează praful și rezultă un “boț” care cade singur din el. Nu știu dacă toate sunt așa, dar bănuiesc că da.
HEPA, apropo, HEPA este un acronic pentru High Efficiency Particulate Air, un filtru făcut din fibre ce rețin peste 99,97% dintre particulele mai mari de 0,3 micrometri ce ajung la acesta. Este acel filtru alb și ondulat, pus de obicei la ieșire. Cum ar fi, curăță foarte bine aerul ce trece prin filtru, fiind folosit pentru ca ieșirea aspiratorului să nu dea la loc în casă praful tocmai aspirat.
Filtrul HEPA este singurul consumabil al unui aspirator fără sac, producătorul recomandă să fie schimbat cam la 2 ani și acum caut să cumpăr unul pentru ce am acasă. De ce-aș vrea să am, în schimb, consumabile saci de unică folosință sau care trebuie schimbați periodic, când toate indiciile sunt că tehnologia a trecut de acest pas?
Am luat de Black Friday un aspirator robotic, apropo. L-am returnat 3 zile mai târziu și am luat altul mai bun. O să revin cu un review.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
47 comentarii
17/12/2018 la 3:09 PM
Pentru posesorii de pufoșenii recomand aspirator vertical gen Philips FC6402/1. E fără fir și te scapă de perierea covoarelor.
theSame(Citează)
17/12/2018 la 3:21 PM
Eu am luat de BF un aspirator de mana pentru firimituri & stuff si recunosc ca este foarte comod sa goloesti containerul.
versus
Am un aspirator cu sac si nici nu mai stiu cand l-am golit ultima oara. Nu stiu daca asta e un plus sau minus.
Hai cu review-ul pentru aspiratorul robot. Sunt curios ce ti-ai luat. Roomba sau chinezesc?
The Gadgetist(Citează)
17/12/2018 la 3:29 PM
Luat Roomba, returnat, luat Xiaomi Roborock.
nwradu(Citează)
17/12/2018 la 4:27 PM
Exact dilema asta o am si eu. Pe de-o parte, un amic a studiat si, intr-adevar, Xiaomi are review-uri foarte bune pe piata din Romania. Pe de alta parte, Roomba apare in topuri pe toate site-urile straine unde nici urma de Xiaomi. Nici urma de Roborock nici pe site-ul lor, cred ca este singurul lor produs care lipseste de pe site.
Chiar sunt curios de ce ai returnat iRobot.
Octav(Citează)
18/12/2018 la 12:17 AM
Roborock S2 ăla este o clonă perfectă de cel mai bun Roomba.
L-am returnat pentru că cel luat nu avea wifi. Eram mega-sigur că toate au wifi și control din telefon, că nu mai poate exista unul fără așa ceva în 2018. Se pare că există.
Am luat acel Xiaomi, mai scump, dar sunt mulțumit de el pentru că-i dau să aspire cam la 2 zile. Durează 50 de minute, consumă 30% din baterie, intră cam peste tot, lasă curat după el, eu nu muncesc decât ca să-i golesc containerul și să-l curăț pe la roți din când în când.
Are și aplicație mișto de telefon, îi pot trasa o zonă în care să aspire (are un soi de radar laser cu care a făcut harta casei), îl pot cupla la Google assistant și comanda de la distanță șamd.
nwradu(Citează)
17/12/2018 la 3:22 PM
parca ai mai scris o data despre asta, dar ok, daca reclama o cere, discutam.
in primul rand, exista un anumit efect de inertie, respectiv uite eu de exemplu am aspirator cu sac de unica folosinta si sunt perfect multumit cu el, deci nu am nici un motiv sa inlocuiesc aspiratorul doar ca iau unul fara sac, chiar si daca ar fi mai comod
in al doilea rand, acum 3 ani cand am luat aspiratorul pe care il am acum, am cercetat care e faza cu cele fara sac si multe review-uri de pe emag ziceau ca rezervorul trebuie curatat frecvent, pentru ca e mic – asta pt mine e important, ca am copii mici si trebuie sa aspir in bucatarie cel putin 1 data pe zi
pe mine ma tine un sac din ala aproximativ 2 luni, in conditiile in care folosesc aspiratorul zilnic in bucatarie si saptamanal in toata casa – eu nu cred ca tu golesti rezervorul asa de rar
Marean(Citează)
17/12/2018 la 3:25 PM
Vine craciunu’, mancare, uischiane, intretinere mare, pentru astea cine plateste?
GabrielG(Citează)
17/12/2018 la 3:35 PM
Am scris un ghid despre cum să alegi aspiratorul, dar acolo e vorba despre putere, lungimea cablului, alte lucruri. Și da, unul fără sac recomandam și acolo.
Aspiratoarele cu sac sunt de diverse dimensiuni, cu volumul total al sacului calculat în litri.
Aspiratoarele fără sac sunt de diverse dimensiuni, cu volumul total al containerului măsurat la fel. Depinde ce vrei, container mare sau aspirator compact.
nwradu(Citează)
17/12/2018 la 4:34 PM
pai uite, in linkul dat de tine, la capacitatea sacului de mai mare de 3 litri zice ca sunt vreo 110 aspiratoare fara sac in timp ce la cele cu sac, sunt 350, adica un raport de 1 la 3
adica, putem spune ca in general vorbind, aspiratoarele fara sac au capacitate mai mica
bineinteles ca se pot gasi modele si cu capacitate mai mare, dar vor costa mai mult si vor fi si mai voluminoase etc
Marean(Citează)
17/12/2018 la 3:36 PM
Aveam un aspirator cu sac de la Electrolux. Putere mare, produs rezistent. Era destul de vechi. Am schimbat filtrele la timp, am încercat să am grijă de el, însă de Black Friday am luat un Rowenta fără sac pentru că mi se părea că miroase urât când aspiram.
Şi cumva e normal, trage aer prin acea mizerie care se acumulează şi stă acolo cu săptămânile. Până umpli sacul nu prea ai ce să faci. Şi ţin minte că am avut problema asta şi la alte aspiratoare cu sac.
Şi mie mi se par extrem de practice aspiratoarele fără sac, au luat ai mei la un moment dat un aspirator Zelmer semi-profesional (cu filtrare prin apă, funcţie de spălare etc.) şi era o mare bătaie de cap să-l cureţi.
Sunt curios cum va funcţiona acest aspirator peste 1-2 ani.
hoinaru(Citează)
18/12/2018 la 12:18 AM
Au avut și ai mei. Greu de tras prin casă, greu de curățat, mirosea urât. Nu era Zelmer, ci alt brand, dar cam toate au aceeași problemă.
nwradu(Citează)
17/12/2018 la 3:43 PM
Dyson rulz!
Emil(Citează)
17/12/2018 la 4:18 PM
Sa fie mic, sa fie bun si sa fie ieftin. Sa-l gasesc la magazin.
Si sa se gaseasca consumabile. Sau macar sa fie ieftin :) .
Restul consideratiilor: cu sac sau fara, cu turbina, cu orice altceva sunt chestii care trebuie sa ii priveasca pe inginerii producatori de aspiratoare, nu pe mine.
Demult am cumparat un aspirator cu filtrare prin apa ( il mai am si acum), pentru ca credeam ca are sens ce mint aia acolo, ca filtrarea prin apa elimina cel mai bine praful si alte vrajeli.
Teapa. Filtrarea era relativ OK ( am vazut mai buna).
Puterea absolut execrabila, iar curatarea un chin.
Este si relativ mare si din materiale de proasta calitate si nicin-a fost printre cele mai ieftine.
Prin urmare, am decis sa nu mai las solutia constructiva sa ma inflenteze, ca aia nu-i treaba mea. Treaba mea e sa stiu cum functioneaza si cat de usor il operezi.
Catalinx(Citează)
18/12/2018 la 12:19 AM
Ei aveau dreptate, filtrarea era bună. În rest, da, e greu de întreținut un astfel de aspirator
nwradu(Citează)
17/12/2018 la 4:30 PM
Maestre aspirant, există aspiratoare care au atât filtru cât și sac; ambele sunt HEPA.
Juan Panamera(Citează)
18/12/2018 la 12:19 AM
Normal, dar de ce ai vrea sac?
nwradu(Citează)
17/12/2018 la 4:48 PM
cine mai cumpără aspirator normal când există xiaomi roborock.
la mine roboțelul a pensionat anticipat un zelmer. iar a mică e fană roboțel :)))
bughy(Citează)
17/12/2018 la 4:50 PM
Eu le prefer acum le cele verticale, sunt usor de manevrat si curatat.In plus astea vericale nu ridica praful din camera pentru ca nu evacueaza aerul la baza podelei.
Adrian(Citează)
17/12/2018 la 4:53 PM
eu am luat un aspirator fara sac de la Beko, aspira foarte bine, dar o data la 2 luni trebuie spalate filtrele (vreo 3). E de vreo 2300 W si pur aspira foarte bine, dar dupa fiecare aspirare trebuie golit recipientul, ceea ce e cam enervant.
monciu(Citează)
17/12/2018 la 5:04 PM
“dupa fiecare aspirare trebuie golit recipientul, ceea ce e cam enervant.”
my point exactly
Marean(Citează)
17/12/2018 la 5:21 PM
Intrebare legate de filtrul HEPA: e universal ca forma? Adica cand va trebui sa il schimb voi gasi la fel sau trebuie sa caut fix modelul xzy care e compatibil cu aspiratorul abc de la producatorul ț?
cris(Citează)
18/12/2018 la 12:20 AM
Nu, trebuie pe forma celui din aspirator.
nwradu(Citează)
17/12/2018 la 5:22 PM
La mine se gătește zilnic, am pisici și căței, iar nisipul de la pisici lasă și un ușor praf pe lângă litieră. Drept urmare aspir cel puțin o dată pe zi.
Am avut aspirator Samsung cu apă, o mare bătaie de cap la curățat, stă degeaba într-o cutie de mult timp.
Am 2 aspiratoare fără sac Philips și Samsung, ambele ceva modele middle cu HEPA, după câteva utilizări ajunge praf fin pe filtru și puterea de aspirare scade vizibil, trebuie spălat filtrul și iese un noroi dubios, nu este plăcut deloc spălatul. Plus că din cutie iese praf când o golești, trebuie să fac asta afară ca să nu murdăresc prin casă iar.
Așadar, când se strică vreunul o să iau ceva cu sac de unică folosință, acum sunt saci care filtrează particulele fine plus mirosul și alergenii, deci pare că au rezolvat problemele importante. De găsit saci nu este problemă, are bunica un Samsung vechi și încă găsește saci de cumpărat la orice magazin mare.
Dacă aspiri rar și nu ai praf mult, probabil e ok cu aspirator fără sac. Altfel, cel cu sac e încă alegerea potrivită.
FlorinM(Citează)
17/12/2018 la 5:28 PM
Am avut aspirator fara sac de 2000W la 400+ lei. Desi la inceput am fost super incantat de achizitie, in timp am ajuns sa renunt la el din urmatoarele motive:
– chiar daca se goleste relativ usor, nu o vei putea face fara sa starnesti macar cateva fire de norisori de praf, vizibile cu precadere in raza directa a soarelui ce patrunde prin fereastra.
– o sa citez din ce ai scris: “fiind de plastic, îl poți bate temeinic și-l poți scutura eficient, iar apoi se spală imediat”. Exact, cu cat il bati mai temeinic cu atat mai mult vei rascula unde de praf. Si da, recipientul trebuie spalat, macar o data la cateva aspirari, pentru ca praful cu armata de acarieni tinde sa se lipeasca de recipient.
– Pana la filtrul Hepa mai are un prefiltru dintr-un fel de spuma, care si acela trebuie curatat si spalat din cand in cand (cel putin asa era al meu)
– Filtrul Hepa se spala si el la un moment dat, insa dupa cateva spalari n-o sa mai fie atat de eficient si tot va trebui sa iei altul, deci iata si consumabil.
– aspiratorul era de tip ciclonic, adica aerul aspirat se invarte in jurul unui fel de con, distribuind uniform mizeria in recipient si sporind eficienta de aspirare. Tehnologia e interesanta insa cel putin la aspiratorul pe care l-am avut toate firele de par mai lungi se infasurau in jurul acestui con, ajungand la un moment dat sa obtureze patrunderea aerului in recipient, si chiar daca recipientul nu era plin, aspiratorul incepea sa se opinteasca din cauza infundarii mentionate.
In momentul de fata am aspirator entry level, cu sac de la o firma recunoscuta ca avand produse bune dar si preturi pe masura. L-am luat la oferta cu aprox. 450 lei. Am dat separat 200 lei pe 16 saci. Firma se lauda cu o tehnologie prin care filtrarea se face in special prin sac care ar avea nu stiu cate straturi de filtrare (da, sacul nu e din hartie). Un sac ma tine cam 3 luni cu aspirat 1-2 ori pe saptamana in toata casa. Pe langa sac aspiratorul mai are inca vreo 2 filtre de aer, unul din ele putand fi inlocuit optional cu un filtru Hepa, insa n-am simtit nevoia sa-l schimb. Cand scot sacul, acesta are un fel de clapeta ce se inchide singura, nepermitand iesirea prafului din sac. Am scapat de scuturat si spalat recipiente fara sac.
Probabil ca Samsung-ul la care te referi tu in articol o fi mai bun…
Toma(Citează)
17/12/2018 la 10:12 PM
Miele? Sounds like Miele.
In alta ordine de idei da, cu sac. Clar. Mai bune din toate punctele de vedere, cu exceptia faptului ca trebuie sa cumperi saci.
Radu, in general dai sfaturi bune. In general.
Giani Mucea(Citează)
17/12/2018 la 11:28 PM
Am avut si eu ciclonicul sufletului, un Gorenje luat de un black friday… orice fir de par sau bucatica de hartie se oprea in acel con si se strangea acolo si apoi nu mai tragea nimic. Era doar aspirator de praf. Desfacut, curatat o data pe saptamana, spalat filtrul hepa… filtru care costa 200 de lei, adus pe comanda, nebunii…
L-am aruncat la gunoi si am luat un Karcher WD3 cu 270 lei. Best ever. Pot sa aspir cu el rumegus, cenusa, hartii, ace de brad, sticla sparta, lichide… Poate fi folosit cu sac sau fara. Este mai comod cu sac pt curatenia casnica, iar un pachet de 5 sci costa cam 30 lei.
Fara sac poate fi folosit inclusiv la renovari, aspira fara probleme spartura de caramida si tencuiala data jos de pe pereti.
Vio(Citează)
17/12/2018 la 11:44 PM
Un WD3 folosesc si eu pentru renovari si traforaj. E bun sa aduni chestii mari, apa etc dar chiar si cu sac nu e cel mai curat, in sensul ca nu filtreaza particule mai mici aproape deloc. In mod normal nu e o problema, dar daca ai oameni in casa care au probleme cu praful…
Giani Mucea(Citează)
18/12/2018 la 12:22 AM
Eu îl scutur în afara casei. Adică ies cu containerul și cu o pungă, golesc praful în pungă, o arunc la ghenă.
nwradu(Citează)
17/12/2018 la 5:38 PM
Filtrele trebuie curățate prin spălare la 2-3 utilizări.
Asta înseamnă că minim o zi aspiratorul e inutilizabil.
Între spălări trebuie curățate pe uscat cu periuța din pachet, se face nor de praf oricât de atent aș fi.
După 2 ani a trebuit să le înlocuiesc fiindcă oricât le spălam tot nu mai trăgea bine.
Nu sunt chiar ieftine, cam 40 lei buretele și 50 HEPA.
Vali(Citează)
17/12/2018 la 6:59 PM
Am avut si folosit aspiratoare fara sac, iar dintre toate pana acum cel mai bun si ieftin a fost un dirty devil de 800w la 200lei, incredibila scula.
hvg(Citează)
17/12/2018 la 7:36 PM
Probabil nu sunt testate pt ca Xiomi nu e prezent pe toate pietele. Oficial, ei vand aspiratorele doar pe piata din China.
Xiaomi e peste iRobot la multe categorii. In plus, Xiaomi actualizeaza aplicatia constant, inclusiv firmware-ul aspiratorului, adaugandu-i functii noi. Siri shortcuts e un deliciu :)
El Dex(Citează)
17/12/2018 la 7:48 PM
Eu am unul cumpărat acum vreo 3 ani. E o marca foarte puțin cunoscută : Arnica bora 5000 , pe care l-am cumpărat de pe Amazon.de și ce e interesant la acesta este că pun apa in recipientul unde aduna praful, deci face un fel de barbotare din care rezultă “lapte cu cacao” :)) . Avantajul că pe cealaltă parte nu mai iese nimic, el fiind făcut pentru alergici.
Kllaus(Citează)
17/12/2018 la 7:50 PM
daca ai spalat si filtrul hepa odata cu restul cutiei, poti sa-l arunci. sper ca nu ai facut asta :)
eu amo chinezarie robot (cu review-uri destul de bune si mult mai ieftin fata de restul aspiratoarelor, plus ca are si mop ud): ilife v7s pro
zup(Citează)
18/12/2018 la 12:23 AM
Filtrul HEPA se poate spăla, dar nu e recomandat să o faci des, iar dacă o faci nu trebuie să-l freci cu peria sau cu detergent. Este recomandat doar să-l scuturi, iar dacă-l speli, să o faci cu jet de apă și să-l lași să se usuce.
nwradu(Citează)
18/12/2018 la 1:16 PM
poate asa o fi la altele, la mine in manual scrie ca nu ai voie sa-l speli. am vazut ca se recomanda sa iei un spray din ala cu jet de aer pentru asta.
zup(Citează)
17/12/2018 la 8:05 PM
“HEPA este un acronic pentru High Efficiency Particulate Air”
:-))) buna asta!
Altfel, cand cautam aspirator acum 2-3 ani si ma uitam dupa cele fara sac, pentru ca – fiind la moda – imi imaginam ca sunt mai bune. Insa TOTI “consilierii” Flanco si Altex mi-au recomandat cu sac, ca “sunt mai bune”. Asa ca am luat tot cu sac. La sfatul lor. Sunt multumit. Dar ma tot gandeam cum or fi/merge alea fara sac. Citind comentariile de mai sus, imi dau seama ca – luand in seama criteriile mele – tot cu sac as cumpara.
brokoly(Citează)
17/12/2018 la 9:19 PM
HEPA e un standard sau o certificare; fiecare producător a dezvoltat multiple tipuri de filtre HEPA , în concordanță cu produsele din gamă.Mai sunt și unele produse de terți, “compatibile”.
Juan Panamera(Citează)
17/12/2018 la 9:20 PM
Am fără sac. Confirm că e ceva mai greu de curățat filtrul decît de aruncat și schimbat sacul. Se face destul de mult praf dacă vrei să golești recipientul și să elimini grosul prafului acumulat pe filtru. Eu fac această operație afară, de asupra pubelei de gunoi.
Dar am scăpat de problema veche, a ne-găsirii unor saci compatibili decît după multiple vizite la magazine.
alias(Citează)
17/12/2018 la 9:48 PM
Eu am de un an un aspirator fără sac Beko BKS1360C, cu Filtru HEPA dar mi-am cam luat țeapă, este foarte zgomotos, deși are roți mari uneori se rostogolește, cablul la fostul aspirator era considerabil mai mare, acum trebuie sa il opresc când aspir in camere diferite iar in cartea tehnica scrie ca nu ai voie cu prelungit (WTF ?), nu poți schimba puterea de aspirare care este destul de mare ce transforma peria într-o ventuza. Cel mai aiurea este când golești recipientul care se electrizează si apoi se umple de praf asa ca ești nevoit sa-l speli.
george(Citează)
17/12/2018 la 10:32 PM
Salut
Posesor de Xiaomi de vreo cinci luni. Foarte mulțumit.
Tanase Ciprian(Citează)
18/12/2018 la 12:25 AM
Am văzut într-o zi pe Facebook, se făcuse un lant de vreo 20 de comentarii cu harta fiecăruia luată de la aspirator. Cred că are multă lume.
nwradu(Citează)
18/12/2018 la 12:28 AM
Dar pisicile ce zic de noua jucarie?
Ramona(Citează)
18/12/2018 la 7:26 AM
Eu am aspirator cu sac și filtru Cyclone pe mâner. Sacul îl golesc o dată pe an. Filtrul cyclone la fiecare aspirare. Mi se pare varianta ideală.
Am avut anterior un aspirator fără sac și mă enerva că trebuia să curăț mereu recipientul și să spăl filtru.
Big T(Citează)
18/12/2018 la 1:49 PM
Ai cam ghicit, nici măcar nu trebuie sa fie din cele scumpe. Legat de saci, inițial așa am zis și eu. Insa după cum spuneam, mi-am făcut un calcul și cu 200 lei pe saci, ar trebui sa ma descurc 4 ani. A trecut 1 an și sunt in grafic
Toma(Citează)
18/12/2018 la 2:21 PM
Tot miele am luat si eu. Inclinam spre un dyson dar m-am documentat 30 min si mi-am dat seama ca nu ar fi o alegere buna. Dupa ce l-am cumparat am citit un AMA pe reddit cu un nene care repara aspiratoare si care zicea fix asta: cu sac de fiecare data pentru ca e mai igienic, aspira mai bine si rezista mai mult.
Eu schimb sacul la 6 luni, in conditiile in care aspir saptamanal si am o nevasta si o fata, ambele cu parul lung. Sunt ieftini dar chiar daca nu ar fi, tot i-as cumpara decat sa scutur aspiratorul in gunoi de fiecare data. Mi se pare o activitate stupida.
Daca ai parchet in majoritatea casei, uita-te la o perie de parchet xl. E dementiala.
Giani Mucea(Citează)
18/12/2018 la 2:49 PM
Mulțumesc pentru ideea de perie. Si eu aș putea sa-l schimb mai rar,dar am zis sa nu am gunoi mai vechi de 3 luni in el:). Eu folosesc peria standard cu care a venit. Consider ca-și face treaba și pe covor (unde ce-i drept, trebuie sa insist mai mult din cauza parului de pisica), dar mai ales pe parchet și gresie. Oricum mi se pare cea mai bună varianta de aspirator pe care am avut-o pana acum. Pe cel fara sac de dinainte l-am ținut vreo 4 ani și chiar dacă-si facea treaba, curățirea lui numai igienică nu era
Toma(Citează)
18/12/2018 la 3:02 PM
Cu placere. Peria standard e ok dar aia de parchet xl o sa ti se para cea mai tare chestie ever. Si e doar o bucata de plastic ieftin. Pe de alta parte e varza la curatat covoare.
Giani Mucea(Citează)