►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Un domn, membru PNL sau poate doar mare fan al acestui partid, este revoltat că partidul și-o ia din toate părțile pe tema sesizării făcute de ei despre clipul Copiii Referendumului, un clip făcut de agenția Papaya, înfuriat de titluri precum “13 penali din Parlament împotriva unei agenții de publicitate”. Și vine cu câteva lămuriri bune într-un mesaj pe Facebook:
Să stabilim din capul locului, nu a fost plângere penală, ci o banală interpelare şi nu a făcut-o PNL, ci 13 parlamentari din Grupul Ecumenic de Rugăciune de la Palatul Parlamentului.
Ce au făcut? Au interpelat ANPDCA (Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Drepturilor Copilului) dorind să afle dacă a fost legală folosirea unor copii atât de mici în acest scop şi într-un clip atât de dur.
OK, bun până aici, deși probabil că vă întrebați dea “wtf is Grupul Ecumenic de Rugăciune…?”. Apoi continuă:
Aţi văzut clipul “Copiii referendumului”. Ce era de fapt acest clip? Un clip de propagandă.
Ce tip de propagandă? Politică.
Iată, cineva din PNL sau apropiat partidului recunoaște că referendumul pentru redefinirea familiei a fost unul politic, nu unul social și apolitic, cum mi se tot băga pe gât din declarații. Interesantă ideea. Continuăm:
Oare e bine să foloseşti copii în materiale care portretizează un copil carbonizat pe rug sau femei legate de rug şi stropite cu benzină pentru a fi arse în timp ce copiii sunt obligaţi să privească?
În acest contest, sesizarea ANPDCA nu mai pare ceva atât de grav, nu?
Acum să ne întoarcem la liberalii care au trimis scrisoarea la ANPDCA. Oamenii din grupul acela sunt mai religioşi, mai “tradiţionalişti”. Pentru asta trebuiau terfeliţi in halul ăsta, trebuiau făcuţi penali?
Dar ştiţi pe cine aţi făcut penal? Pe Ioan Cupşa, cel care a scris cele mai multe sesizări la CCR din ultimii doi ani. Sesizări cu care ţine PSD-ul pe loc în încercările de a mutila Justiţia.
Pe Pavel Popescu, tânărul care a mobilizat o ţară întreagă pentru răniţii de la Colectiv şi a intrat săptămâna trecută peste Dăncilă în birou pentru a salva viaţa ranitului în incendiul din Piatra Neamţ?
Pe Robert Sighiartău, cel mai tânăr secretar general al vreunui partid? Om venit din mediul privat şi care nu a lucrat cu statul o zi.
Pe Florica Cherecheş, una dintre cele mai decente persoane din Parlament.
Aveţi măcar habar pe cine faceţi penal?
OK, puncte bune. Mi se pare ok să ascultăm și ce zic cei din PNL înainte de a le sări la gât.
Dar știți care este problema acestei explicații și, de fapt, a întregului partid PNL? Că nu-și asumă, cu fruntea sus, acțiunile lor și că sunt, din nou, incapabili să le explice.
Să luăm exemplul deputatului Pavel Popescu de la PNL. După cum ne arată Ruxandra în acest articol, prima sa reacție, întrebat de ce a semnat respectiva plângere/interpelare, a fost să spună “nu am semnat eu”, mai exact prin cuvinte foarte vehemente în acest sens.
Mă așteptam ca, în secunda doi, să spună și “am alertat autoritățile statului și cer o investigație serioasă privind cine a falsificat semnătura unui parlamentar într-un act oficial”. Pentru că, nu-i așa, pare o acțiune deosebit de gravă. Este normal să ne întrebăm, ba chiar să vedem și investigații suplimentare în acest sens, câte alte acte din Parlamentul României au semnăturile falsificate?
Domnul Popescu nu a făcut cele de mai sus. Ideea că altcineva i-a falsificat semnătura nu i s-a părut gravă, mai ales după câteva ore, când și-a adus aminte că, de fapt, a semnat.
Nici faptul că semnează ca primarul, fără să știe exact ce, nu pare să-l deranjeze.
Să nu uităm nici că, atunci când a fost vorba de votul din Parlament pentru aprobarea acestui referendum, cei din PNL au votat pentru referendum, pentru ideea de a restrânge și mai mult drepturile civile ale unor oameni, de a scrie clar în Constituție că nu suntem cu toții egali în fața legii. Acum, dintr-o dată, sunt interesați de drepturile copiilor, după ce cu două luni în urmă nu aveau nici o problemă în a călca în picioare drepturile altor oameni.
Scandalul acesta—dacă-i putem spune așa, pentru că în practică pare doar un motiv să râdem și să dăm ochii peste cap când auzim de PNL—este de fapt reprezentativ pentru întreaga activitate a PNL din ultimii ani. Nu își asumă nimic! Nu au o poziție clară în legătură cu nimic, ci se schimbă după cum bate vântul!
Nu au lideri care să imprime partidului o direcție clară și să transmită publicului o poziție bine definită, ci doar pe unii care se mulțumesc în a critica PSD-ul deși, de multe ori, votează cot la cot cu aceștia! Spuneți-mi când ați auzit ultima oară măsurile pe care le propune PNL pentru mersul țării, nu doar criticile lor la adresa celor luate de alții.
Și că veni vorba de lideri, numiți un singur lucru făcut de Ludovic Orban în cei 25 de ani de când este la nivelul de top al partidului național liberal sau în Parlament.
Reacția publică împotriva PNL nu are legătură cu acest clip în particular, ci este una generalizată, după ce acțiunile (sau lipsa de acțiune) PNL au umplut proverbialul pahar. Probabil că partidul se simte săpat din toate direcțiile de Cioloș, de USR, de ALDE și de alții care au ajuns mai liberali decât ei, iar la alegerile viitoare cred că vor avea o surpriză foarte neplăcută.
În locul lor, m-aș întreba unde este acum celălalt partid istoric al României, Partidul Național Țărănesc, și aș căuta o reformare completă până în următoarele alegeri, că altfel doar scandalurile pe Facebook rămân de ei.
Că veni vorba de clipul făcut de Papaya, acesta a apărut cu câteva zile înainte de referendum și este o tâmpenie inutilă. Am văzut atunci jumătate din el, mi s-a părut că-i făcut ca să se laude Papaya cu cât de cool sunt ei, dar nu ajuta cu nimic discuția despre referendum, și l-am închis și am trecut mai departe. O imagini cu pisici ar fi fost mai utilă.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
15 comentarii
07/11/2018 la 2:53 PM
PNL as in USL si alegerea primarilor intr-un singur tur?
Ha! au facut destul damage pt tara asta sa mai pupe vreodata votul meu.
add(Citează)
07/11/2018 la 3:00 PM
Mda, nici mie nu mi-a placut clipul de la Papaya. Imi sunt simpatici ca sunt de partea buna a fortei, dar mi s-a parut prea over the top de data asta.
in rest, ce mi se pare important mie din episodul asta nu e atat pnl-ul sau cretineii aia din grupul de rugaciune din parlament (auzi, in 2018, intr-o tara europeana, noi avem grup de rugaciune in parlament, fmm de tara), ci ce a zis vesnicul Vosganian, anume ca clipul celor de la papaya este “o inscenare cu iz satanic”
asta cu “iz satanic” stiti ce inseamna?
inseamna ca d-lui vosganian si altora ca el nu li se pare exagerata ideea ca ar fi ok sa interzicem chestiile care li se pare lor ca au “iz satanic”, pentru ca, nu-i asa, noi suntem un popor credincios si nu ne plac satanistii.
daca ziceti ca exagerez, va informez ca mai sunt si altii in tarisoara noastra care isi doresc sa interzica chestiile despre care ei cred ca au “iz satanic”, de exemplu un festival de rock
https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2018-08-14/Protest-in-strada-pentru-blocarea-Festivalului-Bucovina-Rock-Castle
satanismul este si el o religie, or eu stiam ca libertatea religioasa e garantata in tarisoara noastra.
deocamdata.
dar nu m-ar mira ca in vreo cativa ani sa avem referendum pentru interzicerea blasfemiei sau a oricarei alta religie in afara de ortodoxismul pravoslavnic (i.e. rusesc).
asa sa ne ajute Satana!
Marean(Citează)
07/11/2018 la 4:21 PM
Nu cumva ai treaba si noi te retinem?
Okochea(Citează)
07/11/2018 la 4:43 PM
ba da, am treaba, dar in acelasi timp corporatia la care lucrez promoveaza conceptul de “work/ life balance”, bineinteles pentru ca ii pasa de oameni, asa ca intotdeauna imi fac timp pentru hobby-uri – iar unul din hobby-urile mele este sa trollez capetele patrate.
asa ca detaliaza, ca sa stiu de care cap patrat esti tu – simpatizant al “grupului ecumenic de lins in c*r bor-ul”, adorator de ramasite umane sau alt gen, ca sunt multe.
Marean(Citează)
07/11/2018 la 9:01 PM
@marean
+1
mac gregor(Citează)
07/11/2018 la 3:18 PM
Scandal de KKO cu partide de KKO.
Valentinul(Citează)
07/11/2018 la 4:34 PM
Sunt curios cand un referendum este considerat apolitic, daca acesta a fost politic. Cine trebuie sa stranga voturile, Papa?
“Iată, cineva din PNL sau apropiat partidului recunoaște că referendumul pentru redefinirea familiei a fost unul politic, nu unul social și apolitic, cum mi se tot băga pe gât din declarații. ”
Marius M(Citează)
07/11/2018 la 4:47 PM
niciodata un referendum nu este apolitic, daca intelegem ce inseamna “a face politica”.
in orice situatie in care cineva exprima o parere publica despre cum ar trebui sa functioneze lucrurile la nivel de societate, el face politica – noi aici pe blogul asta de exemplu facem politica.
deci fara nici o discutie referendumul crestinopat a fost unul politic (adica, doh, s-a si incercat modificarea celei mai importante legi ale unui stat, tre’ sa fii extrem de parsiv sa spui ca nu a fost politic)
Marean(Citează)
07/11/2018 la 5:17 PM
Pai si referendumul ala a fost facut ca a vrut cineva, sau pentru ca au semnat peste 3 milioane de romani ca sa se intample? Acum milioanele alea de romani sunt toti politicieni? Lipseste niste logica.
Marius M(Citează)
07/11/2018 la 5:23 PM
i-adevarat ca lipseste niste logica – de la tine.
intai ca referendumul ala chiar s-a facut pentru ca a vrut cineva, respectiv conservatorii americani finantati de maica Rusia – fara ei, ne vedeam de treburile noastre ca si pana atunci
in al doilea rand, chiar si la referendum-urile facute onest, adica pornite de la firul ierbii, cei care semneaza fac politica fara sa fie politicieni.
ca asta e smecheria – nu e nevoie sa fii politician ca sa faci politica, dupa cum am explicat, evident nu suficient de clar pentru tine, in primul comentariu.
ba unii ar zice ca e chiar nevoie sa nu fii politician ca sa faci politica, pentru ca politicienii au ajuns, cel putin la noi, sa faca numai smenuri, nu politica (ma rog, cei mai multi)
Marean(Citează)
07/11/2018 la 6:21 PM
Daca semnarea unei petitii te face politician, ce sa mai zicem atunci cand votezi. Deci mare parte din polulatia Romaniei, exceptand minorii, este alcatuita dim politicieni. Extraterestrii au avut si ei un cuvant de spus la ferendumul asta sau doar americanii cu rusii?
Marius M(Citează)
07/11/2018 la 7:00 PM
Da man, au participat si extraterestii. Unul din ei, mai precis, barbos si batran, ascuns pe undeva prin spatiu, foarte preocupat de cine se f*te in c*r cu cine pe pamant. Lumea zice ca a scris o carte mai demult de la care a pornit ideea cu referendumul.
Marean(Citează)
07/11/2018 la 9:10 PM
@marean
As zice ca politica este munca de organizare a oamenilor pentru a indeplini scopurile dorite.
Si ca este o diferenta intre o campanie civica si un partid politic. Is alt fel de animal.
mac gregor(Citează)
07/11/2018 la 4:56 PM
Pedale cred că ai vrut sa spui.
Se vor vedea acuși – acuși, ca ghioceii portocalii în prevestirea timpurie a europarlamentarelor.
Așteaptă doar să nu fie atent tătucul.
theSame(Citează)
08/11/2018 la 5:56 PM
Bai prosti mai mari ca PNL-isti astia care au semnat n-am vazut ! :(
Dupa ce ca nu fac mai deloc opozitie, se trezesc sa semneze impotriva singurului clip contra dictaturii PSD. Clipul a fost atat de bun ca si PSD-istii au ezitat sa se opuna sa nu starneasca discutii mai ample.
JeanValjean(Citează)