un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Microsoft ar putea deveni cea mai valoroasă companie din lume

28 Nov 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

La începutul lunii august, Apple a depășit valoarea de o mie de miliarde de dolari, prima companie care trecea de această barieră. O lună mai târziu, și Amazon depășea aceeași barieră în urma aprecierii acțiunilor la bursă.

Știrile n-au urmărit și evoluția ulterioară a celor două companii. Ieri, Microsoft a devenit, pentru câteva momente, cea mai valoroasă companie din lume, depășind Apple. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din 2010.

Evoluția companiilor a fost negativă. Rezultatele financiare comunicate în noiembrie au dus la o scădere a acțiunilor Apple și Amazon, în timp ce Microsoft a crescut un pic pe fondul evoluției bune în segmentele business. În acest moment, totul este următorul:

  1. Apple – 828 miliarde dolari
  2. Microsoft – 817 miliarde dolari
  3. Amazon – 773 miliarde dolari
  4. Alphabet – 734 miliarde dolari
  5. Alibaba – 401 miliarde dolari
  6. Facebook – 391 miliarde dolari

Acțiunile fluctuează de-a lungul zilei, așa că pentru un moment Microsoft a depășit Apple. Este a doua oară când face asta în ultima perioadă, dacă nu mă înșel, și este posibil să o mai repete. Mai avem de așteptat până când o companie va avea o valoare stabilă de peste 1.000 de miliarde USD.

Găsiți topul companiilor de tehnologie aici. Amazon nu figurează acolo, este în categoria Consumer Services. Întreg topul este aici.

sursa: TNW.

asus s5507

    9 comentarii

  1. La ultima lansare iPhone prezentatorul se lauda ca telefonul de 1.000$ permite generarea unui emoji mișcător, in momentul ăla am schimbat postul TV unde am văzut știrea.
    Cum se poate ca cea mai valoroasă companie din lume să nu vină cu ceva revoluționar de mai bine de 10 ani ? La fiecare lansare se vorbește doar de o camera foto mai performantă, un ecran si un procesor mai bun și cam atât.
    De ce nu vedem un ecran flexibil sau o baterie care să țină o săptămână ?

      (Citează)

    • Apple nu a venit cu nimic revolutionar niciodata. Doar a facut produse mult mai bine decat concurenta.

        (Citează)

    • Nu cred că mai poate fi vorba de „baterie care ține o săptămână” pentru că un telefon e mai degrabă un mini PC decât simplu telefon mobil. E ca un laptop, anumite aplicații rulate continuu vor mânca bateria la un moment dat. Am mai zis asta cuiva, atâta timp cât ai totul electric în jur nu cred că te ajută cu ceva să te țină bateria o săptămână – practic poți încărca de oriunde.

      O regulă a designului spune că obiectul trebuie să fie ușor de folosit, ori diverse concepte (cum ecraul flexibil) nu aduc nimic util. Ce e păcat în schimb e că trebuie să primești an de an o ciorbă reîncălzită când ar fi mai normal să apară un model nou o dată la 2-3 ani.

        (Citează)

    • Ecranul flexibil este cu adevarat revolutionar!!! Abia astept sa pot dormi pe telefon fara sa se sparga.

        (Citează)

  2. Cam sunt companii care valoreaza mai mult de un bilion: Alphabet cu o o valoare minima de 1.45 bilioane si asta doar din share-urile de clasa A si C (B-urile nu se tranzactioneaza pe piata libera), Berkshire Hathaway la +1 bilion (BRK.A + BRK.B).

      (Citează)

    • Un bilion, în România și majoritatea țărilor Europei, înseamnă un milion de milioane, sau o mie de miliarde. In alte țări (în special în țările anglofone, ca Statele Unite și din 1974 în Regatul Unit, în plus și în Brazilia) același termen scris “billion” înseamnă doar o mie de milioane , noțiune pentru care în limba română se folosește termenul „miliard”.

        (Citează)

  3. Virgil:
    Apple nu a venit cu nimic revolutionar niciodata.Doar a facut produse mult mai bine decat concurenta.

    Ai vrut sa spui mai accesibile mintii utilizatorului probabil, nu mai bune. Gasesti produse mai bune decat cele Apple, si nici nu trebuie sa cauti prea mult.

      (Citează)

  4. zetanu: Ai vrut sa spui mai accesibile mintii utilizatorului probabil, nu mai bune. Gasesti produse mai bune decat cele Apple, si nici nu trebuie sa cauti prea mult.

    Cred că asta e una din glume. Ecosistemul Apple face toți banii.

      (Citează)

  5. E interesant de vazut si cum a reusit Microsoft sa revina. Desi la prima vedere nu pare nimic spectaculos (gen ah, astia au Windows si servere), cloud-ul Azure creste cu 100% pe trimestru, boxeaza venituri si din Bing si LinkedIn, Office365 rupe concurenta cu tot cu subscriptie (in special pe business unde au 130 mil subscribers + cei 30 mil pe persoana fizica), Xbox mai aduce si el ceva, pe partea de programare au stabilizat piata (mergand spre open source, ei care erau atat de contra), Surface i-a revitalizat pe partea de laptop (si au stiut sa capitalizeze bine si cu Surface 2). Au reusit sa taie gaurile negre (gen windows phone). Si inca n-au mers pana la capat, cum ar fi sa treaca la Windows unic pe subscriptie, sau Xbox pe pay-per-play.
    Si nici nu beneficieaza de emulatia din jurul Apple sau Samsung sau Sony, e greu sa stearga totusi toata istoria in care ei erau ‘the bad guy’ vs Linux si alte open sourceuri (cel putin asa ii vedeam eu multa vreme, si nici acum nu prea auzi ‘sunt fan Microsoft’).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus