►► Black Friday la: Fashion Days, Finestore, PC Garage, evoMAG, Altex, Flanco ◄◄
20 Nov 2018 ·
Mă bucur să văd că România ajunge pe harta mondială a IT&C-ului în diverse moduri. Iată unul dintre ele: Huawei Enterprises a dezvoltat, acum câțiva ani, Huawei Academy, un sistem în care viitori profesioniști învață și obțin gratuit certificări în nișe foarte populare și necesare astăzi, precum rețelistică, securitate, cloud computing, big data, software-defined networking șamd.
Huawei Academy organizează, pentru cei ce obțin aceste certificări, și o competiție internațională care, în 2017, a reunit 40.000 de studenți și 800 de instituții superioare de învățământ din 32 de țări, adică un eveniment de o amploare foarte mare.
Anul acesta, competiția include pentru prima oară și România.
Mai precis, Huawei ICT Competition s-a lansat oficial în România pe 5 noiembrie, la Facultatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, dar vor participa studenți din 12 universități din România care vor avea astfel ocazia să învețe despre tehnologii moderne, utilizate acum sau în viitorul apropiat pe o scară tot mai largă.
Adică nu doar că se pot face gratuit acele cursuri și obține acele certificări, dar cei care le obțin se pot și întrece cu alții în aceste domenii.
Ca o comparație, eu am făcut Facultatea de Electronică și Comunicații într-o vreme când marile companii din domeniu nu se implicau atât de avansat în școlarizarea studenților. Printre cele mai dificile cursuri țin minte că a fost unul despre telefonie analogică, cu centrale și trunchiuri și protocoale de apelare, deși nu doar că era clar pentru toată lumea încă de atunci că viitorul telefoniei este digital, dar telefonia fixă digitală era deja în curs de implementare la scară largă în România.
Este nevoie de astfel de “intervenții”. Studenții au tot interesul de a învăța o meserie de viitor, legată de tehnologiile actuale, nu de unele anacronice, iar implicarea Huawei Academy la Iași (și a altor mari companii din domeniul acestor tehnologii în aproape orice universitate de profil din România) mi se pare că duce România la nivelul altor țări mai dezvoltate și dă un semnal puternic mediului academic de a se moderniza la rândul său.
Practic, sunt chiar ofticat că am vizitat, ca blogger, de un infinit de ori mai multe laboratoare și hackathon-uri și competiții pentru studenți decât cele zero care mi-au fost disponibile mie în facultate, când începuturile lor începeau să se vadă, dar foarte timid.
Comunicatul primit prezintă și etapele competiției Huawei ICT Competition 2018-2919, dacă vă interesează:
Competiția națională are loc la Iași, pentru cei care obțin până atunci certificări în platforma Huawei Academy și și vor să se înscrie și în concurs. Echipele de studenți și profesori coordonatori ce vor fi declarate câștigătoare vor ajunge la competiția internațională care are loc la Shenzen, în iunie 2019.
Site-ul competiției este huaweiacad.com, dacă vreți mai multe informații sau știți studenți care ar putea fi interesați de certificări și competiție.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
4 comentarii
20/11/2018 la 9:04 AM
*Universitatea tehnica “Gheorghe Asachi” Iași
Eu(Citează)
20/11/2018 la 11:38 AM
Corect, dar nu cred ca este vina lui Radu, asa a venit comunicatul.
florin(Citează)
20/11/2018 la 9:34 AM
Dezvoltat = copiat :) Nu stiu ce se faceau daca nu erau cei de la Cisco. Luau de la altii, probabil :)
Bogdan(Citează)
20/11/2018 la 11:25 AM
Daca ai vizitat de un infinit de ori mai multe […] decat cele zero […] inseamna, de fapt, ca tot zero ai vizitat.
Bun inginer.
GabrielG(Citează)